QUOTE(Sunute @ 2014 05 01, 12:51)
Viskas daug paprasčiau: duok man savo išauklėtus vaikus ir save pafilmuot porą dienų, po to montažo pagalba padarysiu, ko niekada nebuvo ir negalėjo būti

. daug ten elementarios falsifikacijos vardan problem užaštrinimo, hiperbolizuota viskas - gi tik masalas ir tiek...tiesa ta, kad truputį geresnis už tampaksų reklamą

Sėkmės mėgautis
Papildyta:
geriausia "laida" pats gyvenimas

. Visiškai nepakenčiu "žiūrovo dėmesio meškeriojimuo" bet kokia kaina.
(Gal tokia reakcija ir todė, kad kažkuria prasme matau laidą iš kitos TV ekrano pusės)
Matai esmė manau tame, kad nėra
išauklėtų vaikų, plius nemanau kad tokius vaikus turėdami tėvai kreiptusi į tokias laidas, nebent pavadinimas būtų "Va kokie "išauklėti" vaikai" - tada taip, atveda išauklėtus, o juos parodo - padaužom. Čia gi atvirkščiai kreipiasi tie kurie nesusitvarko su vaikais iki ašarų iki ėjimo iš proto. Ir manau žiūri tie kurie arba irgi nesusitvarko, arba kurie nori žinoti kaip susitvarkyti. Nemanau, kad daugelis pasižyžtų prieš visą šalį, gimines, kaimynus, darbovietę pasirodyti kas vyksta jų namuose ir kokie nevaldomi jų vaikai. Tu pasiryžtum tam? Aš turbūt ne, bet ar tai ir neparodo kad mano ir tavo situacija yra kur kas gerėsnė, nes mes žinom (domimės) ką daryti, mes analizuojam ir keičiam SAVO elgesį, suprasdamos, kad taip keisis ir vaikų elgesys. Bet ta laida man padėjo TAI suvokti, nes savaime tai neateina, nebent užaugai idealioje šeimoje ir perėmei tą modelį, kitu atveju, vienaip ar kitaip mes visi klystam auklėdami vaikus, tik vieni jų nesutraumuojam, kiti šiek tiek, dar kiti - žiauriai
Sutinku, kad yra kažkokia dalis režisūros ir paaštrinami tam tikri dalykai, bet tame ir esmė kad bandoma išgyvendinti tuos "paaštrintus" dalykus ir duodami metodai kaip tai padaryti, kurie VEIKIA. Matai aš dar į tai žiūriu iš profesinės pusės, esu 100% už pozityvų auklėjimą, esu už pagarbą vaikui ir jo jausmams, esu už tai kad neperspaust jų vien tik todėl kad aš suaugęs, už tai, kad reikia skatinti gerą elgesį ir girti girti girti - nes už ką giri - tas pasikartoja. Nesu ideali ir klystu ir apšaukiu nes taip buvau užauginta, bet toks modelis MAN netiko, todėl keičiuosi pati ir keičiu tai kaip auklėju vaikus, ir dėkinga ne tik supernanny laidai bet ir daugeliui kitokių priemonių kurių dėka mano vaikai auga klausydami manęs ne todėl kad bijo ar bus nubausti, bet išties suprasdami savo elgesio pasekmes...žodž išsiplėčiau
Manau, kad tiesiog pasiliekam prie savo nuomonių ir tiek, bet aš ir toliau rekomenduosiu tėvams kurie nesusitvarko su vaikais ar neberanda išeičių kaip susitvarkyti - žiūrėti šias laidas, nes jose nėra smurto, jose nėra negatyvumo, nėra prievartos, nėra mokoma kaip leisti vaikams daryti ką jie nori, arba duoti kitam "nes tau davė" , kuriose begalo daug pozytivumo, konstrukcinio mastymo, pagarbos ir supratimo ir t.t. ir pan.
O atsirinkti kas kiekvienam tinka ar konkrečiam vaikui veikia yra - būtina
Ir dar pabaigai, koks skirtumas ką tėvai pažiūri, paskaito, su kuo pasikalba jei nuo to laimingesni tampa jų vaikai, jei nuo to jie atranda kitokį auklėjimo suvokimą ir svarbiausia atranda DŽIAUGSMĄ būti su savo vaikais (patyriau savo kailiu ką reiškia auginti vaiką, jį mylėti bet juom nesugebėt džiaugtis)