Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 18, 22:29)

Savo šiltnamį plaunu rudenį, kai tik susitvarkau su augalais. Pavasarį tiek darbų dar darže ir gėlynuose būna ( prieš Velykas gi kiemas turi būti sutvarkytas, švarus, gražus  tongue.gif ), kad jau dar vieną papildomą darbą užsikraut  schmoll.gif Tiesa, koks dar plovimas, jei ridikėliai, špinatai, salotos ir svogūnai žaliuoja.

Tu stropi, šaunuolė 4u.gif
Aš rudenį nenuploviau, bet gal šį savaitgalį atliksiu šį darbą, jei bus saulėta. Dar tik morkas pasėjau, neišdygo, tai nieko neatsitks joms :-)
Atsakyti
jei soda gryna- prastas valiklis- darykit tepaliuką šveitimui su muilu- ūkiško muilo gabaliuką be priedų sutarkuojam burokine tarka, užpilam 2st. verdančio vandens, , pamaišom, pabrinkinam pusdeinį, tada dar pora stiklinių verdančio vandens, pusę dėžutės sodos- ir su blenderiu viską išplakam- gaunasi grietinės tirštumo švelnus valiklis- idealiai tinka namams valyti, valo riebalus puikiai, - viską, apart kalkių nuosėdų kad nejama. Visa kita- puikiausiai išsivalo, stiklainiai taipp pat, net su šaltu vandeniu gali žaistis, nedaug reikia. Po visko- vandeniu tik praplauni ir viskas- langai blizga, grindys irgi, garinis švarutėlis be vargo- tiktų ir šiltnamiui plauti,Pernai aš tą košę skiedžiau ir purškiau savo maro užpultus pomidorus- nu irgi biski padėjo, aišku skiedžiau nemažai. Bet polikarbonatui ir plėvelei tai manau tiktų idealiai- švelnus, neagresyvus, lengvai nusiplauna.natūralus . ( aš net ant rūbų kleckų užtepu sušlapinus, paskui skalbiankoj sukasi- nelieka nei žymės dėmių. mano namuose tai valymo priemonė Nr1 )
Atsakyti
QUOTE(Aimis @ 2014 02 18, 21:35)
Išduokit paslaptį - o kokio storio plėvelę naudojat, kad tiek ilgai laiko?

Šiemet 6-ti (paskutiniai) metai 200 mikronų, stabilizuota thumbup.gif
Atsakyti
nei polikarbonatui, nei plėvelei netinka soda jokiame pavidale. Instrukcijoj aiškiai parašyta, kad reikia plauti tik labai švelniais plovikliais be jokių abrazyvų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 18, 22:12)
tik labai švelniais plovikliais be jokių abrazyvų  4u.gif

nugi čia soda ištirpsta, tampa švelniu kremuku, o dar jei daugiau vandens įpylus- pieneliu valymui. Nesijaučia gerai išplakus nei kruopytės- putos švelnutės tik- reikia nepagailėt laiko plakant ( su kokteiline išplakt neišeina gerai- išbandyta, reikia normalaus blenderio 4u.gif )
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 18, 22:29)
vario sulfatas yra baisus nuodas, kaip trąša naudojami labai labai maži kiekiai. Berods 0,05gr yra riba. Reiktų pasitikslint. Jei jau taip labai reikia dirvą dezinfekuotis kažkuo chemišku - previkuras tam tinka arba karšti garai/verdantis vanduo. Tačiau tokios drastiškos priemonės tik labai jau kraštutiniu atveju.
oi, nea. Pagal galiojimą jis dar gal ne kitais, o dar kitais metais bus bandomas. Kaip koks žiurkiukas turiu prisikaupus visko  hihihi.gif
schmoll.gif
na, ji juk neputoja kaip plovikliai, o yra abrazyvas, t.y. šveitiklis. Ir jau polikarbonato sienų juo brūžint tikrai negalima. Gausis labai labai matinė danga wink.gif

Savo šiltnamį plaunu rudenį, kai tik susitvarkau su augalais. Pavasarį tiek darbų dar darže ir gėlynuose būna ( prieš Velykas gi kiemas turi būti sutvarkytas, švarus, gražus  tongue.gif ), kad jau dar vieną papildomą darbą užsikraut  schmoll.gif Tiesa, koks dar plovimas, jei ridikėliai, špinatai, salotos ir svogūnai žaliuoja.

Nu zinot, jus cia mane ir uzmasinot su tais siltnamiu plovimais tongue.gif Kazkuria sauleta diena leksiu siltnamin sveistis mirksiukas.gif Reiketu gal nauja temele uzvesti su idejomis kaip plauti ar dezinfekuoti siltnamiukus musu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 18, 21:29)
vario sulfatas yra baisus nuodas, kaip trąša naudojami labai labai maži kiekiai. Berods 0,05gr yra riba. Reiktų pasitikslint. Jei jau taip labai reikia dirvą dezinfekuotis kažkuo chemišku - previkuras tam tinka arba karšti garai/verdantis vanduo. Tačiau tokios drastiškos priemonės tik labai jau kraštutiniu atveju.

Neturiu previkuro dabar. Turiu ospamoxo su pasibaigusiu galiojimu. Gal tas tiktų? Ale jis sunkiau tirpsta g.gif Ar irgi nuodas? Orchidėjininkai tai naudoja ligų profilaktikai...
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2014 02 18, 22:26)
Neturiu previkuro dabar. Turiu ospamoxo su pasibaigusiu galiojimu. Gal tas tiktų? Ale jis sunkiau tirpsta g.gif Ar irgi nuodas? Orchidėjininkai tai naudoja ligų profilaktikai...

šiandien būtinai reiktų kažką rast dezinfekcijai? O kalio permanganato nerastum namie? Jei jau tikrai tokia didelė bėda, tai šiuo bandyčiau sulaistyt. Tik aš kažkaip labiau linkus reikiamus grybus ir mikroorganizmus prisikviest ir jau jie ten tegul tarpusavy aiškinasi. Be to, tokie ridikėliai, salotos, špinatai pomidorams kaip priešsėlis yra labai tinkamos kultūros. Gilesniems sluoksniams dezinfekuot baltąsias garstyčias galima būtų užsėti unsure.gif
Atsakyti

na, ji juk neputoja kaip plovikliai, o yra abrazyvas, t.y. šveitiklis. Ir jau polikarbonato sienų juo brūžint tikrai negalima. Gausis labai labai matinė danga wink.gif

Tai aš ne polikarbonatą, o indus plauti bandžiau biggrin.gif Gerai jog nesugalvojau plauti šiltnamio su soda- o tai būčiau iškarto ir apsaugą nuo saulės turėjusi lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 18, 22:33)
šiandien būtinai reiktų kažką rast dezinfekcijai? O kalio permanganato nerastum namie? Jei jau tikrai tokia didelė bėda, tai šiuo bandyčiau sulaistyt. Tik aš kažkaip labiau linkus reikiamus grybus ir mikroorganizmus prisikviest ir jau jie ten tegul tarpusavy aiškinasi. Be to, tokie ridikėliai, salotos, špinatai pomidorams kaip priešsėlis yra labai tinkamos kultūros. Gilesniems sluoksniams dezinfekuot baltąsias garstyčias galima būtų užsėti  unsure.gif

Nebūtinai, bet nu reik pasukt galvą kaip tas ligas išgint iš šiltnamio. Svarbiausia sugalvot iki kol reikės sodinti pomidorus biggrin.gif Permanganato irgi tik keli grūdeliai likę, nu bet tą gal gaučiau kokioje vietinėje parduotuvėje arba vaistinėje. Ridikėlių tai sėsiu, turiu prisipirkusi kokius 6 pokučius visokių spalvų tai galėsiu užvaryt pusę šiltnamio, ot žiaumos šeima tada ryte per pietus ir vakare ridikėlius lotuliukas.gif Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 02 18, 22:57)
jei soda gryna- prastas valiklis- darykit tepaliuką šveitimui su muilu- ūkiško muilo gabaliuką be priedų  sutarkuojam burokine tarka, užpilam 2st. verdančio vandens, , pamaišom, pabrinkinam pusdeinį, tada dar pora stiklinių verdančio vandens, pusę dėžutės sodos- ir su blenderiu viską išplakam- gaunasi grietinės tirštumo švelnus valiklis- idealiai tinka namams valyti, valo riebalus puikiai, - viską, apart kalkių nuosėdų kad nejama. Visa kita- puikiausiai išsivalo, stiklainiai taipp pat, net su šaltu vandeniu gali žaistis, nedaug reikia. Po visko- vandeniu tik praplauni ir viskas- langai blizga, grindys irgi, garinis švarutėlis be vargo- tiktų ir šiltnamiui plauti,Pernai aš tą košę skiedžiau ir purškiau savo maro užpultus pomidorus- nu irgi biski padėjo, aišku skiedžiau nemažai. Bet polikarbonatui ir plėvelei tai manau tiktų idealiai- švelnus, neagresyvus, lengvai nusiplauna.natūralus . ( aš net ant rūbų kleckų užtepu sušlapinus, paskui skalbiankoj sukasi- nelieka nei žymės dėmių. mano namuose tai valymo priemonė Nr1 )

Labai geras patarimas thumbup.gif Butinai isbandysiu 4u.gif
Atsakyti

soda yra abrazyvas, t.y. šveitiklis. Ir jau polikarbonato sienų juo brūžint tikrai negalima. Gausis labai labai matinė danga wink.gif

nutariau, kad aš su polikarbonatiniu šiltnamiu neskubėsiu.. palauksiu, kol atsiras savaime išsivalanti danga cool.gif
Atsakyti
Ieškau "Cardinal Mazarini", "Medvezja lapa" ir "Black Prince" sėklų. Galiu keisti į ''Volshebny Kaskad'' F1, Moscow Delicasy , Gusinoje Jajco, Black elephant, Principe Borghese sėklytes. Lauksiu į a.ž. 4u.gif
Atsakyti