Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Sveikos, ligonės, sumaniau parašyti apie daigumą sėklų, gal kam prireiks. Aš visada stengiuosi į indelius sodinti panašaus daigumo, kad išlystų vienu metu.
Sodinau visas vasario 12 d.

Tvarka tokia aprašau: pavadinimas, kieno sėklos, pirmosios kilpelės, kiek sudygo šiai dienai arba galutinis išlindimas (savaitė po sėjos).

Ananas, Liucia elite, kilpos po 4 d., po 7 d. 7/7.
Giulietta F1, sėkluva, kilpos po 3 d., po 4 d. 4/5.
Tolstoi H, Baltic Seeds, kilpos po 4 d., po 5 d. 5/5.
Tigerella, sėklos, kilpos po 4 d., po 6 d. 7/7.
Polbig, BS, kilpos po 3 d., po 4 d. 5/5.
Rozovyj slon, evro semena, kilpos po 3 d., po 7 d. 5/5.
Taiko, Sėklos, kilpos po 3 d., 4/5.
Raisa, S&G, kilpos po 3 d. 5/5.
Arvento, atsiustos SM, kilpos po 3 d., po 6 d. 5/5.
Bolzano, atsiustos SM, kilpos po 3 d., po 4 d. 3/5.
Aurea, atsiustos SM, kilpos po 3 d. 5/5.
Rally, Sėkluva, kilpos po 4 d., po 7 d. 4/5.
Lemon boy, Sėkluva, kilpos po 3 d., po 6 d. 6/6.
Ola polka, W. Legutko, kilpos po 4 d., po 7 d. 6/6.
Goden konigin, Sėklos agronom, kilpos po 4 d., po 7 d. 5/6.
Marzano 3, Ortovivo, kilpos po 4 d., po 6 d. 7/7.
Black Cherry, palikimas, kilpos po 4 d. 8/8.
Marfa, atsiustos SM, kilpos po 3 d., po 4 d. 9/10.
Red pear, Sėkluva, kilpos po 4 d., po 7 d. 8/10.
Cuor di bue, Ortovivo, kilpos po 3 d., po 7 d. 10/12.
Noire de crime, Sėkluva, kilpos po 4 d., po 7 d. 9/10.
Velmoža, rinktos savo, kilpos po 4 d., po 5 d. 3/9. Jos labai sunkiai dygo ir praeitais metais.
Citrina, Kurzemes seklas, po 6 d. 1/10. Nu čia tai pirmauja schmoll.gif . Bandžiau pakasinėti, tai porą dar radau su uodegytėmis, kitų net nerandu. Visos sodintos vienu metu, vienodai.

Sėkmės darbuose 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2014 02 19, 14:12)
Sodinau visas vasario 12 d.

solidžiai pomidorų užsisodinsit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 19, 15:14)
solidžiai pomidorų užsisodinsit  smile.gif

Ne visi sau, pas mane tik 76 telpa visada. Lieka dar kaimynėms, draugams ir artimiesiems (kaip ir dauguma tikriausiai lotuliukas.gif ). Be to, stengiuosi daryti selekciją. Kai auginau ne daug rūšių, tai ir pereboras nebūdavo didelis, o kai išprotėjau drauge su Jumis, tai kiekvienai rūšiai atsargas reikia ruošti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 19, 14:09)
o man pomidorų vis maža.. Nuvažiavau Bolzano, tai būtinai dar ir Admiro pasiėmiau (nors iki tos minutės visiškai man jo nereikėjo). Dar tuo pačiu kažkokį preparatą Baikal pasiėmiau.. pripiešta visokių medalių, dar pardavėja gražiai pakalbėjo - negi paliksi lentynoj?

Užtat parduotuvėj sodininkams tik purkštuvėlį pasiėmiau  biggrin.gif  Ale ten dar velnių gavau. Išgirdau, kaip moteriškė skundžiasi, kad pilnas šiltnamis baltasparnių, o kokis tai diedulis jai aiškina, kad reikia vandens-pieno-jodo tirpalu purkšt ir dings tie baltasparniai. Nu tiek intensyviai pasakojo, kad patraukė mane už liežuvio pasakyt, kad čia nuo ligų, ir tai profilaktiškai.. Kaip supyko diedulis.. didžiai įsižeidęs liepė man nešnekėt nesąmonių, nes nieko nesuprantu. Jis sodininkų žurnale skaitė, ten visa teisybė parašyta.

Ir man kaip ir negana, bet aš sėdžiu rami kol kas, nes net kitų daržovių sėklų nenusipirkusi. Apsileidimas, ne kitaip. Popinu savo 3 Kolibrius, vieną Vilmą ir 2 Aztek'us biggrin.gif

Man rodos, kažkas ir šiaip veikia neigiamai žmonės pastarosiomis dienomis, gal pilnatis kokia? g.gif Mane vakar darbe irgi koliojo bobulencija, tik ne dėl pomidorų lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 19, 14:09)
o man pomidorų vis maža.. Nuvažiavau Bolzano, tai būtinai dar ir Admiro pasiėmiau (nors iki tos minutės visiškai man jo nereikėjo). Dar tuo pačiu kažkokį preparatą Baikal pasiėmiau.. pripiešta visokių medalių, dar pardavėja gražiai pakalbėjo - negi paliksi lentynoj?

Užtat parduotuvėj sodininkams tik purkštuvėlį pasiėmiau   biggrin.gif  Ale ten dar velnių gavau. Išgirdau, kaip moteriškė skundžiasi, kad pilnas šiltnamis baltasparnių, o kokis tai diedulis jai aiškina, kad reikia vandens-pieno-jodo tirpalu purkšt ir dings tie baltasparniai. Nu tiek intensyviai pasakojo, kad patraukė mane už liežuvio pasakyt, kad čia nuo ligų, ir tai profilaktiškai.. Kaip supyko diedulis.. didžiai įsižeidęs liepė man nešnekėt nesąmonių, nes nieko nesuprantu. Jis sodininkų žurnale skaitė, ten visa teisybė parašyta.

kazkur ir as viena ausim gerus atsiliepius apie tuos Baikal girdejau 4u.gif

As siandien irgi seklu parduotuvej buvau. Neemiau nichnieko. Ganaaa!! doh.gif ten kartu ir gyvunu prekes pardavineja, tai nupirkau palepinti savo suniui sio bei to ir pelargoniju daigeliu wub.gif

Man labiau pasiseke turbut- nes labai mielus senuliukus paskutinem dienom sutinku thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 19 vasario 2014 - 14:23
QUOTE(audine68 @ 2014 02 19, 14:20)
Ne visi sau, pas mane tik 76 telpa visada.

Tik 76 lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Pas mane vos 30 su uodega telpa. O norai tai begaliniai biggrin.gif

Baikal EM (ir buna skaiciai 1,2,3) man rodos g.gif Jei atmintis nepaveda, tai cia bakterijos, tinka žemei gerinti, kompostavimo procesą pagreitinti ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulkė: 19 vasario 2014 - 14:25
baikalą pernai aptarinėjot, jei gerai menu, girdėtas jau kažkur. O aš jau bijau bijau norėt ko daugiau, nebent kitiems metams cool.gif pas mane irgi nekukliai telpa po 19 į abi puses, o dar lauke bandysiu kelis įkišt. Nežinau ko dar norėt- salotų turiu, ridikų nupirkau pora pokiukų, žirnių irgi pora, agurkų kelių daigų gana bus- mano daržas kaip ir visas. Braškės jau vietose, žemuogės irgi- vsio, daugiau niekas padoriai neužauga pas mane. Ale ot, susikaičiavau po 19- o agurkus dar kokius 3 reik įkišt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 02 19, 14:23)
Baikal EM (ir buna skaiciai 1,2,3) man rodos  g.gif  Jei atmintis nepaveda, tai cia bakterijos, tinka žemei gerinti, kompostavimo procesą pagreitinti ir t.t.

tas pats. Mane dar informavo, kad ir nuo ligų purkšt profilaktiškai labai gerai (daržoves, gėles, vaismedžius), ir derlius didesnis, ir t.t., ir pan. Stebuklas buteliuke, ne kitaip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 19, 14:30)
Stebuklas buteliuke, ne kitaip  biggrin.gif

Pusė sm skaitytojų jau išbėgo pirkti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2014 02 19, 14:12)
Sveikos, ligonės, sumaniau parašyti apie daigumą sėklų, gal kam prireiks.

Bet tai daigumas sakyciau superinis thumbup.gif kaip daiginot? Tabletese, ar durpiu substrate?

Ka tik sudariau galutini sarasa, pakoreguota, pratrinta, darasyta, graziai perrasiau, nes jau galva galejai nusisukti tokiam bordake. Ir ka, viso 36 veisles doh.gif Telpa max. 59 pomidorai, daug ka auginsiu po viena, zinau, kad negerai, galiu ir nesuprasti produktyvumo, ale kitaip niekaip unsure.gif Net savo mylimiausius kai kurios po 1 palikau, o jei dar mylimesniu atrasiu biggrin.gif Bet sesiu tai su atsarga, nes jei bus kaip su paprikom, sarasas dar ne syki keisis...
Papildyta:
QUOTE(NERA @ 2014 02 19, 14:33)
Pusė sm skaitytojų jau išbėgo pirkti biggrin.gif

Pernai turejau as sita, sulaisciau visa buteliuka ant darzu ir tiek biggrin.gif Gal ir padejo, nes derlium nesiskundziau. Jei nuo ligu, dar reikia kazka ten su juo daryti, nebeprisimenu, skaiciau, bet kai nebuvo aktualu, tai ir neuzfiksavau
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 02 19, 14:40)

Pernai turejau as sita, sulaisciau visa buteliuka ant darzu ir tiek  biggrin.gif Gal ir padejo, nes derlium nesiskundziau. Jei nuo ligu, dar reikia kazka ten su juo daryti, nebeprisimenu, skaiciau, bet kai nebuvo aktualu, tai ir neuzfiksavau

Tai šiemet vėl nusipirkit , tik nelaistykit. Galėsit palyginti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 02 19, 14:40)
Pernai turejau as sita, sulaisciau visa buteliuka ant darzu ir tiek  biggrin.gif Gal ir padejo, nes derlium nesiskundziau.

tai ne trąšos. Jis tik padeda įsisavinti naudingas medžiagas. Tręšti reikia papildomai. Specialiai paklausiau, ir man patvirtino, kad tikrai taip.
Atsakyti