QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 18, 21:29)
Savo šiltnamį plaunu rudenį, kai tik susitvarkau su augalais. Pavasarį tiek darbų dar darže ir gėlynuose būna ( prieš Velykas gi kiemas turi būti sutvarkytas, švarus, gražus

), kad jau dar vieną papildomą darbą užsikraut

Tiesa, koks dar plovimas, jei ridikėliai, špinatai, salotos ir svogūnai žaliuoja.
As tai laukiu pavasario, kol pajungs vandeni, nes esu per didele tingine tasytis su kibirais. Ir tada tiesiog paprasciausiu vandeniu be jokiu chemiju ir tokia va sluota langus pravalau:
Mes su vyru iki siol sprendziam, is ko pagamintas siltnamis. Kai pirkom jis jau buvo, is vienos puses jis atrodo kaip stiklas, bet vienas segmentas duzo, bet ne i sipulius, o tiesiog kaip nuskilo. Toje vietoje nera astru, kaip kad skilus stiklui buna.
QUOTE(Marmaledas @ 2014 02 18, 21:57)
jei soda gryna- prastas valiklis- darykit tepaliuką šveitimui su muilu- ūkiško muilo gabaliuką be priedų sutarkuojam burokine tarka, užpilam 2st. verdančio vandens, , pamaišom, pabrinkinam pusdeinį, tada dar pora stiklinių verdančio vandens, pusę dėžutės sodos- ir su blenderiu viską išplakam- gaunasi grietinės tirštumo švelnus valiklis- idealiai tinka namams valyti, valo riebalus puikiai, - viską, apart kalkių nuosėdų kad nejama. Visa kita- puikiausiai išsivalo, stiklainiai taipp pat, net su šaltu vandeniu gali žaistis, nedaug reikia. Po visko- vandeniu tik praplauni ir viskas- langai blizga, grindys irgi, garinis švarutėlis be vargo- tiktų ir šiltnamiui plauti,Pernai aš tą košę skiedžiau ir purškiau savo maro užpultus pomidorus- nu irgi biski padėjo, aišku skiedžiau nemažai. Bet polikarbonatui ir plėvelei tai manau tiktų idealiai- švelnus, neagresyvus, lengvai nusiplauna.natūralus . ( aš net ant rūbų kleckų užtepu sušlapinus, paskui skalbiankoj sukasi- nelieka nei žymės dėmių. mano namuose tai valymo priemonė Nr1 )
Dar paantrinsiu, kad kalkems geresnio valiklio nei citrinos rugstis nesu radusi

Tik irgi abrazyvas. O grindu blizgesiui visada ipilu acto truputeli i kibira.