Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Sveikos merginos, ateinu su jumis pasisveikinti ir pasirodyti su vienu is mano ankstyvu "augintiniu" ax.gif
Vilma
[attachmentid=231333]

dėl šiltnamio plovimo, tai aš plaunu iš rudens paprastu ūkiniu muilu ištirpintu, pavasari žemele papurškiau kalio permanganato tirpalu, nežinau ar šiemet taip darysiu, nes pomidorai nors pernai ir nesirgo, bet geriems organizmams dirvoje irgi nigerai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 19, 09:45)
nutariau, kad aš su polikarbonatiniu šiltnamiu neskubėsiu.. palauksiu, kol atsiras savaime išsivalanti danga  cool.gif

Ilgai reiks laukt, matyt nesulauksim savaime išsivalančio polikarbonato biggrin.gif

Aš tai dar nesu per du metus savo polikarbonatinio šiltnamio dezinfekavus, tik garstyčias iš reudens pasisėju ir vsio, pernai ligos rudeniop buvo įsisukę, tai gal kokiu žaliu muilu vis gi praplaut g.gif
Skaičiau, kad geriausia šiltnamį dezinfekuot, kai lauke +10 temperatūra.

QUOTE(xxkamane @ 2014 02 19, 11:16)
Sveikos merginos, ateinu su jumis pasisveikinti ir pasirodyti su vienu is mano ankstyvu "augintiniu" ax.gif
Vilma

Labai gražus ir sveikai atrodantis daigelis 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2014 02 19, 10:16)

pa vy du blush2.gif

mergai, vieversiai, gervės grįžta,- gal sėt ir likusius( lietuviški, marfutės ir dar n kitų gal rauda dėžutėje blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 19, 09:45)
nutariau, kad aš su polikarbonatiniu šiltnamiu neskubėsiu.. palauksiu, kol atsiras savaime išsivalanti danga  cool.gif

tai kad jinai jau seniai yra, naudojama aukstu pastatu langams. Tik ne polikarbonatas ir butu brangoka;)
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 18, 21:29)

Savo šiltnamį plaunu rudenį, kai tik susitvarkau su augalais. Pavasarį tiek darbų dar darže ir gėlynuose būna ( prieš Velykas gi kiemas turi būti sutvarkytas, švarus, gražus  tongue.gif ), kad jau dar vieną papildomą darbą užsikraut  schmoll.gif Tiesa, koks dar plovimas, jei ridikėliai, špinatai, salotos ir svogūnai žaliuoja.

As tai laukiu pavasario, kol pajungs vandeni, nes esu per didele tingine tasytis su kibirais. Ir tada tiesiog paprasciausiu vandeniu be jokiu chemiju ir tokia va sluota langus pravalau:

user posted image

Mes su vyru iki siol sprendziam, is ko pagamintas siltnamis. Kai pirkom jis jau buvo, is vienos puses jis atrodo kaip stiklas, bet vienas segmentas duzo, bet ne i sipulius, o tiesiog kaip nuskilo. Toje vietoje nera astru, kaip kad skilus stiklui buna.

QUOTE(Marmaledas @ 2014 02 18, 21:57)
jei soda gryna- prastas valiklis- darykit tepaliuką šveitimui su muilu- ūkiško muilo gabaliuką be priedų  sutarkuojam burokine tarka, užpilam 2st. verdančio vandens, , pamaišom, pabrinkinam pusdeinį, tada dar pora stiklinių verdančio vandens, pusę dėžutės sodos- ir su blenderiu viską išplakam- gaunasi grietinės tirštumo švelnus valiklis- idealiai tinka namams valyti, valo riebalus puikiai, - viską, apart kalkių nuosėdų kad nejama. Visa kita- puikiausiai išsivalo, stiklainiai taipp pat, net su šaltu vandeniu gali žaistis, nedaug reikia. Po visko- vandeniu tik praplauni ir viskas- langai blizga, grindys irgi, garinis švarutėlis be vargo- tiktų ir šiltnamiui plauti,Pernai aš tą košę skiedžiau ir purškiau savo maro užpultus pomidorus- nu irgi biski padėjo, aišku skiedžiau nemažai. Bet polikarbonatui ir plėvelei tai manau tiktų idealiai- švelnus, neagresyvus, lengvai nusiplauna.natūralus . ( aš net ant rūbų kleckų užtepu sušlapinus, paskui skalbiankoj sukasi- nelieka nei žymės dėmių. mano namuose tai valymo priemonė Nr1 )

Dar paantrinsiu, kad kalkems geresnio valiklio nei citrinos rugstis nesu radusi drinks_cheers.gif Tik irgi abrazyvas. O grindu blizgesiui visada ipilu acto truputeli i kibira.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 02 19, 10:47)
Mes su vyru iki siol sprendziam, is ko pagamintas siltnamis. Kai pirkom jis jau buvo, is vienos puses jis atrodo kaip stiklas, bet vienas segmentas duzo, bet ne i sipulius, o tiesiog kaip nuskilo. Toje vietoje nera astru, kaip kad skilus stiklui buna.

organinis stiklas galbūt? Taip pat santykinai brangi medžiaga g.gif

Prisiminiau, gi išorinę šiltnamio pusę plaunu kai sodai nužydi. Žiedadulkių tiek prikibę būna, kad jau nori-nenori reikia plaut.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 19, 10:53)
organinis stiklas galbūt? Taip pat santykinai brangi medžiaga  g.gif

Prisiminiau, gi išorinę šiltnamio pusę plaunu kai sodai nužydi. Žiedadulkių tiek prikibę būna, kad jau nori-nenori reikia plaut.

Gali buti ir sita. Bet su saskemis nerizikuosiu, o chemiju siaip naudoti nenoriu, ypac feiriu, kurio net namie jau bele kiek metu neturiu. As siltnamio stogo net su tuo sepeciu nepasiekiu, o aukscio bijau, ant kopeciu nesireplioju biggrin.gif Slaitinis jis, tai nuo lietaus nusiplauna daug maz, uztenka.

Dar cia prisiminiau del vario sulfato - as zinau, kad juo medzius purskia, nuo vaismedziu ligu, bet kad juo darzoves butu purskiamos ar dirva nuo darzoviu ligu - negirdejau g.gif Ar tu ligu kilme panasi, kad padet galetu?
Atsakyti
o tai tų prabangių ....karbonadų neitų su kokiu garais valančiu mopu ar pan. nupūst? chemijos nenaudoja, tik karštus vandens garus, ar pakenktų?nei šveist, nei trint- su servetike iš paskos tik nubraukei ir kvit g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 19 vasario 2014 - 11:17
QUOTE(xxkamane @ 2014 02 19, 10:16)
Vilma

Koks mielas daigelis wub.gif
Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2014 02 19, 11:03)
Dar cia prisiminiau del vario sulfato - as zinau, kad juo medzius purskia, nuo vaismedziu ligu, bet kad juo darzoves butu purskiamos ar dirva nuo darzoviu ligu - negirdejau  g.gif Ar tu ligu kilme panasi, kad padet galetu?

Ne viename straipsnyje minima, kad galima dezinfekuoti dirvą vario sulfato tirpalu, bet jis užmuša viską- ir gėrį ir blogį...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 19, 11:53)

Su kuo valai?

QUOTE(Marmaledas @ 2014 02 19, 12:16)
o tai tų prabangių ....karbonadų neitų su kokiu garais valančiu mopu ar pan. nupūst? chemijos nenaudoja, tik karštus vandens garus, ar pakenktų?nei šveist, nei trint- su servetike iš paskos tik nubraukei ir kvit g.gif

Tiksliai bigsmile.gif nei servietkos nereikėtų bigsmile.gif su va tokiu daikčiuku: http://www.kaercher....g_valytuvas.htm

Tik įdomu, ar tie karšti garai nekenkia tam karbonadui g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 02 19, 11:16)

iki 120C atlaiko, tik klausimas kaip dėl skaidrumo. Paprastai plastikai prie labai karštos temperatūros tampa matiniai.

QUOTE(AUSRONE @ 2014 02 19, 12:52)
Su kuo valai?

žalio muilo tirpalu biggrin.gif Minkštą daiktą ant langų nubraukėjo su teleskopiniu kotu uždedu ir pirmyn bigsmile.gif
Atsakyti
o man pomidorų vis maža.. Nuvažiavau Bolzano, tai būtinai dar ir Admiro pasiėmiau (nors iki tos minutės visiškai man jo nereikėjo). Dar tuo pačiu kažkokį preparatą Baikal pasiėmiau.. pripiešta visokių medalių, dar pardavėja gražiai pakalbėjo - negi paliksi lentynoj?

Užtat parduotuvėj sodininkams tik purkštuvėlį pasiėmiau biggrin.gif Ale ten dar velnių gavau. Išgirdau, kaip moteriškė skundžiasi, kad pilnas šiltnamis baltasparnių, o kokis tai diedulis jai aiškina, kad reikia vandens-pieno-jodo tirpalu purkšt ir dings tie baltasparniai. Nu tiek intensyviai pasakojo, kad patraukė mane už liežuvio pasakyt, kad čia nuo ligų, ir tai profilaktiškai.. Kaip supyko diedulis.. didžiai įsižeidęs liepė man nešnekėt nesąmonių, nes nieko nesuprantu. Jis sodininkų žurnale skaitė, ten visa teisybė parašyta.
Atsakyti