Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 45, Viltis šalia

sena pazistama, tikrai kaip gera skaityti, kad tevukas kruta pamazu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2014 03 18, 13:48)
Taip, jūs visiškai teisi. Man tik baisiai atrodo, kad v vėl išlindo po tokios ilgos pertraukos.
Mano mamai rytoj tirs žarnyną. Ji jau įsitikinusi, kad jai žarnyno vėžys, o stemplėje yra metastazės. Atseit gydytojas beveik tiesiai šviesiai tai pasakė. Nelabai noriu tikėti, kad gydytojas taip sakė  g.gif

Mano mamai kruties vezys islindo po 7 m. tik jau kauluose. aisku db jau nebe 2 stadija, o 4, bet aiskus progresas, vien markeris nuo kazkur 700 sumazejo iki 60. Buvo metastazes kepenyse ir pilvapleveje. Bet va nesenei dare echo, tai nieko is vis nerado. Gal reiktu kompiuterines, bet pries gera pusmeti kai buvo jau labai blogai, tai mate ir per echo pilna metastraziu ir markeris prastas buvo, o va geria chemija, ir gereja. As tikiu, kad mama dar tikrai 70 sulauks ir daugiau smile.gif . Jai db 68 m. As tiek praverkiau, skaiciavau menesius, bandziau issivaizduot, kad greit jos nebus, nes Onkologiniam paliatyvios sk. jau kalbejo, kad gali is cia nebeiseit, gal 2-3 men. Fui, net purto atsiminus verysad.gif Net neberasiau paskui cia, jau maciau ta vaizda kaip rasau, kad ner mamos. Reik vyt tokias mintis. Zmones ir su 4 stadija gali dar ilgai gyventi. smile.gif Net gyditoja jai db pasake, nu sake stebiuosi, bet pagal rodiklius tai jus dar tikrai pagyvensit smile.gif Tik va geriama chemija krauja sodina. Paskutini kart hemoglobinas 65, tai palasino kraujo, pakilo iki 95. Bet apart hemoglobino pats kraujas neblogas. Ir apetita turi. Va vakar kugelio iskepiau ir atnesiau, tai valge ir labai skaniai. Viska valgo, nepykina, kaip seniau nu man dziugu kazkaip smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fera82: 18 kovo 2014 - 16:40
Fera, dziugu ir del jusu mamytes 4u.gif kalbant apie hemoglobina, gelezies pasisavinima stabdo kalcis. jei valgote maista su tikslu gauti is jo gelezies jokiu budu kartu nevalgykite pieno produktu. is to seka, kad liezuvio negalima valgyti su sviestu, jautienos su suriu, grikiu su sviestu ar pienu, kepeneliu su grietineles padazu ir t.t. tarp daug gelezies turincio maisto ir pieno produktu turi buti bent 2 val pertrauka.
cia galima pasiziureti, kokiuose produktuose gausu gelezies (pasirinkite mineraline medziaga, sekanciame langelyje - Fe):
http://www.dieta.lt/...stoforas2_plist[subst]=ms&vv_maistoforas2_plist[ms]=fe&vv_maistoforas2_plist[sort]=0&vv_maistoforas2_plist[limit]=20&vv_maistoforas2_plist[action][filter]=Pasirinkti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo safyre: 18 kovo 2014 - 16:51
Tai va, kad gaunasi uzburtas ratas, nes jai reik kalcio preparatu, ji ju daug vartoja del osteporozes, del metastaziu kaluose, jai net pora sonkauliu luzo verciantis lovoje seniau del osteporozes. Vaistus kazkokius spec gere. Nes baisu, sake nejuokaut, taip gali luzt ir rimti kaulai.
Atsakyti
QUOTE(Remedy @ 2014 03 18, 12:45)
Laba diena.

Turiuveną ne kokią žinią- kraujukas visas pabėgo per naktį, šiandien hemoglobinas 70.

Bet turiu ir vieną šviesesnę, kadangi dar kraujuko dapils vedė tamponuot ir daktarė sakė kad mano kaklelis jau formuojasi ir matyti  smile.gif  džiaugiuosi labai  smile.gif

Sena pažįstama, o kaip jūsų tėvulis?

Ida1, kas pas jus naujo?

Kaip fainai...jau eini I pabaiga? keik suprantu si savite paskutine savaite gydymo? kas tada? po keliu en patikrinimai ir parasysi kad v nugaletas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2014 03 18, 17:39)
As tiek praverkiau, skaiciavau menesius, bandziau issivaizduot, kad greit jos nebus, nes Onkologiniam paliatyvios sk. jau kalbejo, kad gali is cia nebeiseit, gal 2-3 men. Fui, net purto atsiminus verysad.gif Net neberasiau paskui cia, jau maciau ta vaizda kaip rasau, kad ner mamos.

Man jusu istorija kaip pavyzdys, kad ir medikai gali del zmogui duoto laiko klysti drinks_cheers.gif Ir linkiu, kad mamyte sulauktu ne tik 70, bet ir 90 metu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Evute* @ 2014 03 18, 16:59)
Kaip fainai...jau eini I pabaiga? keik suprantu si savite paskutine savaite gydymo? kas tada? po keliu en patikrinimai ir parasysi kad v nugaletas.  mirksiukas.gif

Na man dar dvi savaitės švitinimų ir jei kraujukas nepaves, pora chemijų. Tada pertraukėlė ir tyrimai ar pasidavė nelabasis. Norėčiau kad visos mes ateitume tik su naujienom kad v pasitraukė. Visam. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Remedy @ 2014 03 18, 19:39)
Norėčiau kad visos mes ateitume tik su naujienom kad v pasitraukė. Visam.  smile.gif

Koks geras noras, labai pakeliantis ūpą. Aš rytoj važiuoju konsultuotis į Vilniaus Onkologinį institutą pas Striogą dėl DLV. Susirinkau visokius išrašus, laukiu ką pasakys
Atsakyti
Draugužės , dubasinkim tą žnyplių kaip tik įmanoma.

Grįžau iš kardioecho: tai tas EF, kuris tb ne mažiau 50% yra 52,3. kaip ir nieko (vaario vidury buvo 68). bet stebima perikarde šiek tiek skysčio - sakė labai mažai. Po tokios procedūros kaip apturėjau ir tokio skysčio kiekio nuleidimo - sakė širdis atsistato stebėtinai gerai. tai ryt ir sužinosiu - ar paguldys ir gausiu chemiją, ar paguldys per kelią į kardiologinį vėl nuvarvint skysčio. Beje, literatūroj pasiskaičiau: ūminis perikarditas išsivysto su temperatūra..... Negi portas jį iššaukė?
Papildyta:
QUOTE(Karme @ 2014 03 18, 21:04)
Koks geras noras, labai pakeliantis ūpą. Aš rytoj  važiuoju konsultuotis į Vilniaus Onkologinį institutą pas Striogą dėl DLV. Susirinkau visokius išrašus, laukiu ką pasakys

Sėkmės, būtų gerai , kad pasidalintumėt patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2014 03 18, 12:42)
Evute, daugiau optimizmo. Mano kaimynei buvo gimdos kaklelio vėžys. Operavo. Gyva irsveika jau n metų. Operacija buvo dar sovietiniais laikais.
Tau viskas bus gerai  4u.gif
Papildyta:
Sakykit, ar stiprinant kraują po chemijos, negalima vartoti jokių papildų? Reikia kliautis vien mityba?

na ca geras. tais laikais nemanau kad medicina buvo labia gera.na as ir gimiau 87 bet nieko nezinau. mityba buvo geresne .. as privalau gyventi dar 50 metu tad bus 76 tai ir niekas nebaisu. viskas pamatyta apgyventa.as dar studijuot noriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2014 03 18, 13:11)
Ką tik sužinojau baisią žinią verysad.gif . Mano pusbrolio žmonai po 12 m. atsinaujino kraujo vėžys. Esu šoke. Su ja esame gana artimos. Visiškai netikėjau, kad liga sugrįš. Dabar jai duos labai stiprią chemiją ir persodins kaulų čiulpus.
Sorry, kad atėjau su tokiomis liūdnomis naujienomis. Nepaisant to, linkiu visoms optimizmo ir tikėjimo.

Labai tikuosi kad ir si karta gydymas pades 4u.gif O koks konkreciai kraujo vezys? Nes ju labai daug rusiu.labai idomu ,nes ir as tokiu sirgau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 19 kovo 2014 - 01:45
QUOTE(SVETA K. @ 2014 03 19, 01:43)
O koks konkreciai kraujo vezys? Nes ju labai daug rusiu.labai idomu ,nes ir as tokiu sirgau

Net nežinojau, kad jų skirtingų būna g.gif Žinau tik tiek, kad kai susirgo pirmą kartą žaibiška kraujo v forma, prognozės buvo pesimistinės. Ligą įveikė taikant labai stiprią chemiją. Transplantacijos neprireikė. Šįkart jos prireiks. Gerai, kad tinka net dviejų seserų kaulų čiulpai. Blogai tai, kad giminaitė šįkart taip stipriai nekovoja, kaip prieš 12 m. Sako, kad vaikai užauginti... Jai tik 44 m. Beje ji, kaip ir jūs, iš Klaipėdos.
Šiandien netikėtai sutikau savo buvusią kolegę, kuriai prieš 4 mėn. dėl v pašalino skrandžio dalį. Pokalbis nuteikė labai optimistiškai. Dabar reikia kaip nors to optimizmo įpūsti ir mamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nireglina: 19 kovo 2014 - 14:01