Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė FLEREE

QUOTE(Toska90 @ 2014 05 27, 15:14)
Prisiskaičiau atsiliepimų spie šią spiralę amerikiečių moterų (ten ilgiau ją naudoja ir atsiliepimų daugiau). Tai jie iš tikrųjų labai įvairūs, bet daugeliui tepa ir labai ilgai, mėnesį ar net daugiau. Taigi manau, kad tikrai visoms susitvarkys - vienai anksčiau, kitai vėliau smile.gif

Man dar klausimas kilo dėl skausmų. Prisiskaičiau, kad daugeliui būna labai stiprūs pilvo skausmai, maudimas - na kaip per mėnesines nenaudojant jokios kontracepcijos (bent jau kiek žinau daugeliui dingsta skausmai ir maudimas kai pradeda gerti KT ar pan.). Ar jums būdavo tas toks maudimas? Ar stiprus? Nes skaičiau, kad kai kuriom taip skauda, kad net atsikelti negali ir labai stiprius vaistus geria... Gal čia tik tais atvejais kai netinka spiralė....

Tai vat lauksiu jūsų atsiliepimų apie tai smile.gif

Na man irgi idomus visokie atsiliepimai. As kai gerdavau tabletes, tai truputi mausdavo pilvo apacia pries pat, bet jau kai susirgdavau, tai nieko. O su spirale kartai buna irgi pamaudzia. bet tikrai negeriu nei vaistu, nei dar ko. Buna kitoms labai galva skauda, ir kaip raso, pilva be proto. Bet gal tikrai todel,kad netinka. manau kiekviena turi pabandyti. nes organizmas juk skirtingas. cia kaip ir tabletes, reikia tinkamas issirinkti. Tik aisku kaina jau didesne nei tableciu, bet tenka rizikuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Toska90 @ 2014 05 27, 14:14)
Man dar klausimas kilo dėl skausmų. Prisiskaičiau, kad daugeliui būna labai stiprūs pilvo skausmai, maudimas - na kaip per mėnesines nenaudojant jokios kontracepcijos (bent jau kiek žinau daugeliui dingsta skausmai ir maudimas kai pradeda gerti KT ar pan.). Ar jums būdavo tas toks maudimas? Ar stiprus?

Aš turbūt labai laimingas žmogus skausmų atžvilgiu. Per mėnesines išvis niekada nežinojau, kas yra pilvo skausmas. smile.gif ir be kontraceptinių priemonių, ir naudojant KŽ viskas tas pats. Gal atsirasdavo šioks toks diskomfortas, bet tikrai ne skausmas, ne spazmai. Įdėjus spiralę šiek tiek pajutau, ką reiškia diegliukai pilvo apačioj, bet ir tie tebuvo porą nepilnų dienų. Dabar su nekantrumu lauksiu mėnesinių ir žiūrėsiu, kas bus. Pagal grafiką turėtų būti už pusantros savaitės. Bet jei užvėluotų, tai tik apsidžiaugčiau, nesinori prasirgti per atostogas smile.gif ir penktadienį vizitas pas ginę, smalsu, ar viskas ten gerai. Kažkaip KŽ tai pasitikrini, pajauti, kad vietoj, ir viskas aišku. O čia taip keista. Vis jaudinuos, ar viskas gerai. Šiąnakt net sapnavau, kad nėščia buvau biggrin.gif
Atsakyti
Po spiralės įdėjimo iki pusės metų tepliot gali. Nemalonu, bet normalu ir dažniausiai praeina.
Atsakyti
Šiandien ir aš patyriau ,,malonumą" dedant spiralę. Ko gero visos merginos ir moterys skirtingai reaguoja į pačią procedūrą ir galbūt jaučiasi kiekviena skirtingai po įdėjimo, bet man tikrai buvo viena baisiausių dienų gyvenime. Pats įdėjimas nemalonus, tas tiesa, ypač kai ten tą zondą kažkokį kišo, kad išmatuotų gimdą (ar kažką panašaus padarytų), jautėsi toks ir maudimas ir badymas kažkoks. Po procedūros maudė pilvo apačią, pagulėjau, pailsėjau, atsistojau, pašnekėjau su gydytoja ir atrodė, kad viskas bus gerai. Dar siūlė suleisti vaistų nuo skausmo, bet atsisakiau. Ir gailiuosi dėl to labai, bet jau buvau pamiršus ką reiškia spazmai. Kai ilgiau pastovėjau (kokias porą min) ėmė siaubingai pykinti, mausti pilvo apačią, išpylė karštis ir galvojau, kad tikrai nualpsiu. Porą kartų jau buvo aptemę akyse. Plius nuo to maudimo sustreikavo viduriai, tai vos gyva sėdėjau tualete ir meldžiausi, kad viskas kuo greičiau baigtųsi, nes atrodė kad mane iš ten nebent išneš, nes pati paeiti negalėjau. Tai tęsėsi gal kokias penkiolika minučių, bet tikrai jau meldžiausi visiems šventiesiems, nes galva svaigo, permirkusi nuo prakaito buvau kiaurai, spazmai siaubingi... Viskas baigėsi tuo, kad suleido vaistų nuo skausmo, ir po kokių penkių minučių ėmė man šviesėti akyse. Labai dėkinga esu gydytojai ir seselei, nes labai manimi rūpinosi ir prižiūrėjo - jei būtų mane išleidusios iš ten vieną, tikrai gulėčiau kur nors griovy dabar biggrin.gif

Rezultatas toks - dabar tepa (net nežinau ar tai tepimas, nes tiesiog nestipriai kraujuoju), maudimas ir spazmai vėl atsinaujina atrodo, taip pat pykina. Suprantu, kad tai ko gero toks vienetinis atvejis, kada taip sureaguojama. Man taip nutiko turbūt dėl to, kad prieš geriant KT (gėriau 7 metus), man mėnesinės irgi būdavo tokios skausmingos ir visi šitie simptomai irgi pasireikšdavo, tik ne taip intensyviai.Labai patariu, jeigu esate jautresnės, paprašyti, kad po procedūros suleistų nuskausminamųjų - nemanau, kad vienas kartas labai pakenks, bet bent jau gal nepatirsite to, ką teko man šiandien išgyventi smile.gif
Tai man dabar klausimas būtų kitoms, kurios įsidėjo - ar tą pačią dieną tepė stipriai? T.y. ar tai buvo normalus, raudonas kraujas ar daugiau toks tepimas, kaip būna mėnesinių pabaigoj, kai jis jau rudesnis pasidaro?

Labai tikiuosi, kad nieko neišgąsdinau. Noriu tik pasakyti, kad esu labai jautri, tai gal dėl to man taip viskas gavosi smile.gif Daugiau po kolkas apie spiralę nieko pasakyt negaliu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Toska90 @ 2014 05 30, 15:40)
Tai man dabar klausimas būtų kitoms, kurios įsidėjo - ar tą pačią dieną tepė stipriai? T.y. ar tai buvo normalus, raudonas kraujas ar daugiau toks tepimas, kaip būna mėnesinių pabaigoj, kai jis jau rudesnis pasidaro?

Beskaitant net siurpai nuejo. As irgi labai bijojau, nes drauge pasakojo, kad jai taip pat buvo. issigandus nuejau. bet nejauciau nei jokiu tempimu, kaip jau rasiau, nei dar kazko. eiline apziura. Tiesa, visa laika gulejau uzsimerkus, kad nematyciau ten ka kisa smile.gif gal padejo smile.gif po to iskart atsistojau ir nieko. vaziavom i gamta su vaikais. Nes vyro buvau prasiusi, kad lauktu, jei man silpna bus. bet viskas ciki buvo:)
man tai tas tepimas ta diena buvo toks kaip gleives, lyg su trupuciu kraujo. o paskui jau tas tepliojimas tai toks, pasirodo kraujas, atrodo gal menesines, bet ziurek nueini i tualeta ir jau nieko nebebuna. toks vaizdas,kad kazkas nuo kur atlimpa ir isbega biggrin.gif dabar laukiu menesiniu. turetu ant dienu buti. idomu kaip bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Toska90 @ 2014 05 30, 14:40)
Šiandien ir aš patyriau ,,malonumą" dedant spiralę.

O, dabar supratau, kodėl man irgi po spiralės įdėjimo sustreikavo viduriai, galvojau, kad ko užvalgiau, bet taip ir nesugalvojau, dėl ko išties galėjo taip baisiai pilvas sugest... biggrin.gif vadinas, šalutinis poveikis. Bet oho, kaip turėjo skaudėti, jei net nuskausminamųjų prireikė... Man jų net nepasiūlė kažkaip. Tik prisakė, kad jeigu skaudės, tai dar vieną žvakutę Diclofenac įsidėti.

Dėl tepimo tą pačią dieną tai pas mane dar mėnesinės nebuvo iki galo pasibaigę, kai įdėjo, tai kraujas buvo raudonas. Paskui patepliojo rudai, o dabar jau nebėr nieko.
Atsakyti
Na o man tai kažkoks stebuklas - pirmą dieną pakraujavo (vos vos), antrą dieną beveik nė lašo, šiandien irgi tik pamaudžia pilvą ir nieko... Kažin ar gerai. Nes gydytoja sakė, kad teps.... O čia nieko.... Gal reikės paskambinti pirmadienį. Nes man mėnesinės tai jau buvo pasibaigusios, kai dėjo man ją....Jei ką išgirsit šiuo klausimu (kad netepa), tai parašykit prašau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Toska90 @ 2014 06 01, 23:52)
Na o man tai kažkoks stebuklas - pirmą dieną pakraujavo (vos vos), antrą dieną beveik nė lašo, šiandien irgi tik pamaudžia pilvą ir nieko... Kažin ar gerai. Nes gydytoja sakė, kad teps.... O čia nieko.... Gal reikės paskambinti pirmadienį. Nes man mėnesinės tai jau buvo pasibaigusios, kai dėjo man ją....Jei ką išgirsit šiuo klausimu (kad netepa), tai parašykit prašau smile.gif

Na, man tik savaitėlę patepė, pasisakiau gydytojai (buvau penktadienį vizite), tai sakė, kad labai super, jei greitai nustoja tepti, ne visoms tai pasiseka. smile.gif Šiaip patikrino, viskas gerai, spiralė tupi savo vietoj, siūlai irgi į vietą įsistatę. Žodžiu, aš vis dar super patenkinta smile.gif galvoju, gal netepė labai dėl to, kad vis dėlto nuo žiedo perėjau iškart ant spiralės. Tai nebuvo labai didelių pokyčių organizmui, tik vienas hormonas nusimetė. Kitą savaitę turėtų prasidėt mėnesinės, įdomu, ko sulauksiu.
Atsakyti
*****, o as po idejomo nebuvau nuejus pasitikrinti g.gif man sake po metu ateiti g.gif gal nueiti g.gif bet kad viskas kaip ir gerai. nors ka ten gali zinoti, gal ne vietoj ji kur ten g.gif o visos po idejimo dar buvot nueje?
Atsakyti
QUOTE(VaidaM @ 2014 06 02, 12:55)
*****, o as po idejomo nebuvau nuejus pasitikrinti g.gif man sake po metu ateiti  g.gif gal nueiti g.gif  bet kad viskas kaip ir gerai. nors ka ten gali zinoti, gal ne vietoj ji kur ten g.gif  o visos po idejimo dar buvot nueje?

Šiaip tai net informaciniam lapely rašo, kad po įdėjimo reik po 4-6 savaičių pasirodyt, o paskui tik kas metus. Na, bent jau man tai dabar gerokai ramiau apsilankius, nes labai jaudinaus, ar ji vietoj, ar veikia, ar saugo ir pan. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VaidaM @ 2014 06 02, 12:55)
*****, o as po idejomo nebuvau nuejus pasitikrinti g.gif man sake po metu ateiti  g.gif gal nueiti g.gif  bet kad viskas kaip ir gerai. nors ka ten gali zinoti, gal ne vietoj ji kur ten g.gif  o visos po idejimo dar buvot nueje?

Ir aš siūlyčiau nueiti - dėl visa ko, pasitikrinti ar viskas gerai, ar vietoje ji ir pan smile.gif Tikrai nepakenks smile.gif Aš jau irgi laukiu savo vizito po mėnesio, nes dabar vis neramu ar veiks apsauga....
Beje, aš per visus tuos skausmus pamiršau gydytojos paklaust dėl tamponų. Jūs gal saviškės paklausėt ar galima naudot? Ką patarė? Maniškė tai super duper atsargi ir mylėtis sakė tik po penkių dienų, tai įtarinėju, kad ir tamponais gali neleisti naudotis....
Atsakyti
QUOTE(Toska90 @ 2014 06 03, 11:03)
Ir aš siūlyčiau nueiti - dėl visa ko, pasitikrinti ar viskas gerai, ar vietoje ji ir pan smile.gif Tikrai nepakenks smile.gif Aš jau irgi laukiu savo vizito po mėnesio, nes dabar vis neramu ar veiks apsauga....
Beje, aš per visus tuos skausmus pamiršau gydytojos paklaust dėl tamponų. Jūs gal saviškės paklausėt ar galima naudot? Ką patarė? Maniškė tai super duper atsargi ir mylėtis sakė tik po penkių dienų, tai įtarinėju, kad ir tamponais gali neleisti naudotis....

Na, man mylėtis uždraudė savaitę, tik aš nepaklausiau blush2.gif neištvėrėm blush2.gif bet viskas buvo gerai smile.gif dėl tamponų klausiau, rekomendavo naudoti arba pačius mažiausius, arba apsieiti į įklotais, kad netyčia tų spiralės siūlų neužkabint. Kadangi man mini užtenka, tai bus gerai smile.gif
Atsakyti