Įkraunama...
Įkraunama...

Arbúzai, moliúgai, melionai, cukinijos

QUOTE(sharoonas @ 2014 03 02, 18:00)
Kiek esu sodinusi i zeme arbuzus tai neisaugdavo.
pabandysiu dar karta, tik sikart seklas sudejau i vatas, uzmerkiau vandeniu, kazi isdyks seklos??nes jau 1,5sav ir dar nieko, laikau ant palanges gal reiktu ant radiatoriaus uzdet??

o Jūs Lietuvoj gyvenat ir čia ruošiatės arbūzus auginti? Jei taip ir dar netyčia turit šiltnamį, tai sėti reiktų balandžio mėn, į indelius ir pridengus agroplėvele auginti šiltnamy iki išsodinimo 4u.gif
Atsakyti
patarimo reikia,kada geriausia arbuzu seklas daigint deti, kokia diena????
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 03 02, 21:33)
patarimo reikia,kada geriausia arbuzu seklas daigint deti, kokia diena????

Dar labai negreit, balandzio antroje puseje i pabaiga.
Atsakyti
taip jau vaikas nori tu arbuzu uzsiaugint,gal kokia viana seklute leisiu pasisodint anksciau bus matyt kas gausis
Atsakyti
QUOTE(odalija @ 2014 03 02, 20:56)
Ir dar kaip auga!

na na, norėčiau pamatyt, kaip vasario mėn sėtus arbūzus iki išsodinimo lauke pavyksta namie augint.
Atsakyti
Lietuvoje tikrai arbūzai auga. Pernai Nedzvecko - šiltnamyje auginau. Tai didžiausias 6kg, o visų kitų vidurkis apie 3kg. Augalas išaugino stabiliai po 2 vaisius, tad užuomazgų skinti nereikėjo.
Štai kaip pernai atrodė aštrių paprikų šiltnamyje:
user posted image
Tik daiginti dabar tikrai dar ne laikas. Aš į šiltnamį sėkliukes sodinau gegužės pradžioje. Kelis turėjau mažais daigais..bet rezultas buvo panašus. Didelių daigų neturėjau. Užteko. Užaugo.
Atsakyti
kad auga, nieks ir nesiginčyja. Nereik nė šiltnamio.. Man netgi skanesni ir geriau dera lauke. Ir dydžiu nė kiek nenusileidžia.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 03 kovo 2014 - 10:28
trinktelėjot čia vaizdelių bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
O man pernai lauke pakankamai prastai gavosi. Norėčiau ir aš išmokti lauke auginti..ten daugiau vietos. Pasakokit kai ką darot, kaip žemę ruošiat, kokią naudojat, daigus ar sėklas dėstot? Tikriausiai tarp augalų neravit žolės, nevartot augalų, kad jų stiebai netrūkinėtų, neįsimestų puvinys. Prašyčiau, detaliai papasakoti. Manau, pasitarnaus ir kitoms. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2014 03 03, 10:30)
O man pernai lauke pakankamai prastai gavosi. Norėčiau ir aš išmokti lauke auginti..ten daugiau vietos. Pasakokit kai ką darot, kaip žemę ruošiat, kokią naudojat, daigus ar sėklas dėstot? Tikriausiai tarp augalų neravit žolės, nevartot augalų, kad jų stiebai netrūkinėtų, neįsimestų puvinys. Prašyčiau, detaliai papasakoti. Manau, pasitarnaus ir kitoms. Ačiū.

tai kad n kartų pasakojau, daugumai jau atsibodo turbūt smile.gif
Nieko aš ypatingo nedarau. Žemę ruošiu kaip ir viskam - sukultivuoju, žoles/šaknis išrenku. Sodinu daigus, žinoma. Raviu smile.gif Ir stiebus pakilnoju, patraukiu ravėdama, nieko jiems neatsitinka. Paskui kai kilimas suželia, tai ir tų žolių nedaug būna. Per sausras laistau. Apie kokius pomidorus daugiau tupinėju nei apie šituos.
Atsakyti
Su žolėm bėdų nėra, varpučio neturim, nebent galinsoga, vėliau žliūgė. Tai elementarios žolės. O į duobę komposto dedat? Kiek žinojus, arbūzai durpės nemėgsta. Aš lauke taip pat sėjau, ne daigais. Tai kur koks neišlindo, kur išdygęs ilgai meditavo, žaliavo, bet vaisių pamiršo vesti.
Aš superenau žemę. Iškasu didesnę duobę, įpilu komposto. Kapliu permaišau, sumaišydama su toje vietoje esama žeme. Palieju ir sėklą įdedu. Užberiu, vėl palieju. Uždengiu agro danga.. šiltnamyje klestėjo, o vat lauke - prastuma.
Šiemet reiks juos auginti lauke, nes to šiltnamio plėvelę suplėšė nepataisomai.
Gal kur suklydau? Prašom patarti.
Atsakyti
Regila, stebinat mane bigsmile.gif Tokia patyrusi darzininke 4u.gif Juk net cukinijas nesejam tiesiai lauke o pasiauginam daigu o jus cia lyg is dangaus iskritus, arbuzus sejat lauke biggrin.gif g.gif
Atsakyti