Įkraunama...
Įkraunama...

Arbúzai, moliúgai, melionai, cukinijos

a kodėl negalima sėti sėklų lauke? Tarkim tokias cukinijas, moliūgus ir agurkus tai juk sėjam. Tunelis virš galvos ar koks 5ltr skaidrus vandens butelis ir turim kuo puikiausius neišstypusius daigus. 4u.gif
Atsakyti
Cukinijas velesniam naudojimui esu kazkada sejus, bet nepasiteisino, bent man, o moliugai ir kt. siltnamyšje indeliuose visiskai neisstypsa, labai grazus daigeliai buna, belieka tik perkelt i lauka. Apdengt ar ne cia jau pagal ora.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2014 03 03, 11:09)
O į duobę komposto dedat? Kiek žinojus, arbūzai durpės nemėgsta. Aš lauke taip pat sėjau, ne daigais.

Regila, aš į lauką daigus sodinu, ne sėju. Į duobutę dedu šiek tiek perpuvusio mėšlo. Agro uždengiu tik pradžioj, kol aklimatizuojasi. Jei apniukę, bet šilta, išvis nedengiu. Trejus metus jau auginau, visad gerai auga.
Šiaip auga jie pas mane priesmėly. Bet pernai kelis pasodinau pabandymui į juodą durpę - irgi užaugo.

Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 03, 11:24)
a kodėl negalima sėti sėklų lauke? Tarkim tokias cukinijas, moliūgus ir agurkus tai juk sėjam. Tunelis virš galvos ar koks 5ltr skaidrus vandens butelis ir turim kuo puikiausius neišstypusius daigus.  4u.gif

drinks_cheers.gif Cukinijas, agurkus, papigiaiskus moliūgus sėju į lauką visai be jokio butelio ar tunelio ant galvos - sudygsta ir užauga.
Melionus ir arbūzus daiginu tik. Ir moliūgus retesnius.
Atsakyti
Cukinijas kartais paberiu šiltnamyje ir kai reikia sodinti pomidorus, iškekiam į lauką. Taip buvo ir su keliais arbūzais. Manėm, kad daugiau pasėjom..pasėjom per mažai..gal dar koks neišdygo.
Iš pradžių nežinojom kiek liks vietos šiltnamyje, kol nebuvo aštri paprika pasodinta. Tad visus daigus sukišom į šiltnamį ir dar liko vietos iš sėklų.
Kai visam sode apsodinom ką planavom, vietom liko ploteliai nedideli tuščios žemės. Kadangi arbūzų sėklų turėjau daugiau, sumanėm jas visas išsėt, tuose ploteliuose. Kadangi sodas ne prie namų, sukišau nedaigintas, nemirkytas sėklas.
Vat tokia istorija..
Patyrusi daržininkė arbūzų srityje nesu..Esu auginusi šiltnamyje ir anksčiau, bet matyt pasitaikė prastesnės veislės aplamai galintys užaugti mažesni..užaugdavo vos virš 1kg.
Juk nėra blogai, pripažinti, kad nesi specas..Kitose srityse aš esu tvirtesnė žiniose..Metai, kiti ir gal persilaušiu ir arbūzų auginime. O dabar patarimai nepamaišys;)
Atsakyti
Užsimaniau ir aš tų arbūzų, bet bijau... kažin į šiltlysvę (pakelta lysvė ant šakų, pagalių, komposto, ir dar su daline užuovėja) šalia pomidorų galim būtų g.gif . Nelabai draugija...
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2014 03 03, 11:30)
O man pernai lauke pakankamai prastai gavosi. Norėčiau ir aš išmokti lauke auginti..ten daugiau vietos. Pasakokit kai ką darot, kaip žemę ruošiat, kokią naudojat, daigus ar sėklas dėstot? Tikriausiai tarp augalų neravit žolės, nevartot augalų, kad jų stiebai netrūkinėtų, neįsimestų puvinys. Prašyčiau, detaliai papasakoti. Manau, pasitarnaus ir kitoms. Ačiū.

ir raviu ir tampau tuos stiebus ir pakreipiu į kitą pusę, jei jau į pieva keliauja.

namiškiai atsivalgę po pernai metų, sako dar nei vienas arbūzų nenori. O aš sakau,kad užsimanys šiltą vasarą kaip turi būt. biggrin.gif

kas neturi Sniegių sėklų, bet labai labai nori rašykit, dar turiu atliekamų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2014 03 03, 11:14)
Lietuvoje tikrai arbūzai auga. Pernai Nedzvecko - šiltnamyje auginau. Tai didžiausias 6kg, o visų kitų vidurkis apie 3kg. Augalas išaugino stabiliai po 2 vaisius, tad užuomazgų skinti nereikėjo.
Štai kaip pernai atrodė aštrių paprikų šiltnamyje:
user posted image
Tik daiginti dabar  tikrai dar ne laikas. Aš į šiltnamį sėkliukes sodinau gegužės pradžioje. Kelis turėjau mažais daigais..bet rezultas buvo panašus. Didelių daigų neturėjau. Užteko. Užaugo.

Laba, o kur perkate Nedzvecko arbūzų sėklas, kiek internetinėse parduotuvėse ieškojua, tai nelabai kur radau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dameri @ 2014 03 05, 14:13)
Laba, o kur perkate Nedzvecko arbūzų sėklas, kiek internetinėse parduotuvėse ieškojua, tai nelabai kur radau  g.gif

jei google'inot, tai tikrai turėjo būti daug nuorodų į SM. O jau čia aiškiai parašyta - dovanų gavo iš paties selekcininko arba dovanų iš jau auginančių ax.gif
Atsakyti
turbūt nelabai skaitot... rašai vienoj žinutėj ,kad gali duot, o po apačia sekančioj jau rašot,kur gaut, čia kaip ta bobutė,kur ieškojo akinių, o jie ant nosies buvo rolleyes.gif
Atsakyti
nelabai reikia, matyt smile.gif Kai man reikėjo, dar SM nieks neturėjo, išnaršiau kur įmanoma, telefonus radau, skambinau, prašiau. O čia temą paskaityt telieka, ir tai per sudėtinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 06, 17:13)
O čia temą paskaityt telieka, ir tai per sudėtinga  smile.gif

O tai ne ax.gif A,tai negalit tos, kurios dalinatės sėklom, asmeniškai kiekvienai į AŽ parašyt ir pasiūlyt norinčioms.Rankos nukris tongue.gif ?
Atsakyti
Gal galetumete rekomenduoti moliugu veisle, kuri nebutu labai saldi ir tiktu sriuboms, na ir nebutu labai dideli?

Rekuosi is to, kas yra ebay. Siuo metu galvoju apie siuos, gal kas ka patars? Gal skonis jau zinomas? ax.gif
http://www.ebay.co.u...r...K:MEBIDX:IT
Atsakyti