Įkraunama...
Įkraunama...

Arbúzai, moliúgai, melionai, cukinijos

QUOTE(Sho @ 2014 04 26, 08:21)
Gaila ir keista, kad pykstama už gerą patarimą. Norėjau patart, kad Jums vargo būtų mažiau, nereiktų gaišti lako ir išlaidaut gaivinant nevykusius daigus. Bet jei Jums nerūpi daigo kokybė, prašom, pirkit stimuliatorius, trąšas, galit dar ir mišias užpirkt tokiam daigui, gal tikrai padės 4u.gif

čia gi mamų forumas, nieko keisto, kad geri patarimai kitaip matuojami 4u.gif

Tokius daigus ir aš mesčiau, teisingiau net į galvą nešautų Lietuvoj arbūzus vasario mėn sėti, kurie vėliau turėtų šiltnamy ar lauke augti. Ale koks gi skirtumas, nori, tegul ir sėja. Nei skauda, nei ką tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 26, 10:05)
čia gi mamų forumas, nieko keisto, kad geri patarimai kitaip matuojami  4u.gif

drinks_cheers.gif
biggrin.gif
kiekvienas pagal save priima - pagal nuotaiką, charakterio būdą, pažinimo lygį, laiko kiekį praleistą "Floros" temose su kitom forumietiem ir jas šiek tiek pažįstant biggrin.gif ir t.t.
.
Mano kaimynė labai puikiai savo vaismedžius reanimuoja - pagrąsina jiems kad pjaus jau, raus lotuliukas.gif - ir anie kad pradeda augt! Ji net numato ką jų vieton toliau sodins ir tai "papasakoja" pasmerktiesiems.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2014 04 26, 10:04)
Mano kaimynė labai puikiai savo vaismedžius reanimuoja - pagrąsina jiems kad pjaus jau, raus  lotuliukas.gif - ir anie kad pradeda augt! Ji net numato ką jų vieton toliau sodins ir tai "papasakoja" pasmerktiesiems.

Bijau, kad šiuo atveju kalbos ir grasinimai nelabai padės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 04 26, 11:16)
Bijau, kad šiuo atveju kalbos ir grasinimai  nelabai padės biggrin.gif

laugh.gif taaaip, sutinku

Man būt sunku mest, aš labai sunkiai su visais "nevykusiais" išsiskiriu - išstypėliais, paliegusiais.. Tada imu, inkišu kur laisvon vietoj kieme, jei atsigauna - tai būna clap.gif , o jei paipaliojasi ilgai - tada drąsiai mulčan metu tipo - "pats kaltas, kad šanso neišnaudojai". Bet faktas lieka faktu, kad didžioji dauguma tų "sutrukdyto vystymosi" augalėlių - niekad ir nepasiekia savo maksimalaus produktyvumo.. .
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2014 04 26, 08:39)
O gal nevarkit ir pasekit kitus? Tikrai laiko dar yra.

kiti paseti jau pries 4 dienas ir keli isdyge, bet ir tuos pabandysiu prikelt gyvenimui cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute32: 26 balandžio 2014 - 14:19
QUOTE(zikas1970 @ 2014 04 26, 08:59)
manau ji senai tokius daigus istrenkus lauk butu  smile.gif

Ne faktas tongue.gif Bent jau Sniegius,tai gaivinčiau visokiais būdais,bo anų sėklų prašinėt reikia,parduotuvėj nenusipirksi.Tiesa,aš dar jų nesėjau,rankos dreba biggrin.gif .
O va melionai Blondy ir Melba ,beje,gauti dovanų,tai jau kaip arkliai trijų litrų vazonuose ir galvos skausmas,kur juos dėt daba g.gif .Kažkaip per greit jie auga ir niekad neauginusi šitų moliūginių.O nudaigot nenoriu,būtų sarmata prieš dovanotoją blush2.gif
Sho,aš nepiktybinė 4u.gif
Atsakyti
As dar nesejau jokiu moliuginiu, nes neturiu vietos balkone anei cm o siltnamis toli neprivazinesiu ir salnos vis grasinasi uztai ir balkonas uzgrustas .

Bet ir man kilo klausimas su kuo arbuzai kryzminasi, nors tas pats, salia augs ir moliugai ir cukinijos ir melionai. Su kazkuo jug is ju kryzminasi? Saitlina turi zinoti, nes visus juos augina o arbuzai nesusikryzmine g.gif ?
Skirtumas toks, kad pas mane mazam plotelyje visi augs.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 04 26, 15:29)
Ne faktas  tongue.gif Bent jau Sniegius,tai gaivinčiau visokiais būdais,bo anų sėklų prašinėt reikia,parduotuvėj nenusipirksi.Tiesa,aš dar jų nesėjau,rankos dreba  biggrin.gif .
O va melionai Blondy ir Melba ,beje,gauti dovanų,tai jau kaip arkliai trijų litrų vazonuose ir galvos skausmas,kur juos dėt daba  g.gif .Kažkaip per greit jie auga ir niekad neauginusi šitų moliūginių.O nudaigot nenoriu,būtų sarmata prieš dovanotoją  blush2.gif
Sho,aš nepiktybinė  4u.gif

tai va,cia ir yra sniegiaiir ranka nekylaismest kai uz 10 seklu 5 Lt mokejau, 3 seklas sesei daviau.sau tada 4 pasejau tai va du tik isdygo.ir dabar 3 pasejau tai 2 isdygo jau.
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2014 04 26, 15:19)
tai va,cia ir yra sniegiaiir ranka nekylaismest kai uz 10 seklu 5 Lt mokejau, 3 seklas sesei daviau.sau tada 4 pasejau tai va du tik isdygo.ir dabar 3 pasejau tai 2 isdygo jau.

o kodėl vasarį sėjot? tiesiog nežinojot, kad per anksti?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 04 26, 16:03)
As dar nesejau jokiu moliuginiu, nes neturiu vietos balkone anei cm o siltnamis toli neprivazinesiu ir salnos vis grasinasi uztai ir balkonas uzgrustas .

Bet ir man kilo klausimas  su kuo arbuzai kryzminasi, nors tas pats, salia augs ir moliugai ir cukinijos ir melionai. Su kazkuo jug  is ju kryzminasi? Saitlina turi zinoti, nes visus juos augina o arbuzai nesusikryzmine  g.gif ?
Skirtumas toks, kad pas mane mazam plotelyje visi augs.

arbūzas kryžminasi su kitu arbūzu, melionas su kitu melionu ir t.t. Melionas su arbūzu ir t.t. ir visi kiti jūsų išvardintieji su svetimais nesikryžmina.
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2014 04 26, 21:20)
o kodėl vasarį sėjot? tiesiog nežinojot, kad per anksti?

susimaisiau kazkaip. kazkada skaiciau apie arbuzus, kada juos set ir pan, nu ir paskui kazkaip buvau isitikinus kad skaiciau jog vasari reikia set ir is naujo nepaskaiciau info apie arbuzus, tai taip ir susejau doh.gif na gal ne vasaris buvo, gal kovo pirmos dienos, bet esmes tas nekeicia biggrin.gif
Atsakyti

Sveikos, nu nesiseka man sudaigint nei arbūzų, nei melionų, nei moliūgų verysad.gif . Laikiau savaitę ant bambalių šiltų, iš 6 sniegių tik 2 sudygo, o užsieniečiai visai nedygo schmoll.gif , tas pats ir su melionais ir moliūgais ir mirkiau ir šildžiau g.gif
Sukišau į žemes, kaip nori , tegu dygsta, nes labai supykus aš ant jų lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu pikta, kai tiek prisisvajoji užsiaugint, tėvukas net šiltnamį specialiai pastatė, o jie nė krust verysad.gif
Labausiai tai gaila sniegių, juk sėklytės dovanotos ir daugiau nebeturiu verysad.gif
Skaitau kasdien kas pas jus dygsta ir pavydžiu ,, baltai" smile.gif
Atsakyti