Įkraunama...
Įkraunama...

Arbúzai, moliúgai, melionai, cukinijos

QUOTE(Otaip @ 2014 04 30, 19:09)
biggrin.gif  mirksiukas.gif  puikiai draugauja su pomidorais, pas man jau taip du metai augo. Jie nelipa viršun, kaip agurkai, o voliojas apačioj  biggrin.gif

Tik va,kaip mulčiuot po jais reiks,bo pomidorai mulčiuoti pas mani,tai nelabai galva išneša g.gif

QUOTE(saintlina @ 2014 04 30, 19:25)
  O tą Retato.. auginau pernai - šiltnamy visai nieko derėjo, ir skanūs buvo  wub.gif

Tai iš tavęs ir nubeždžionavau šitą mandru pavadinimu biggrin.gif Sakei,kad skaniausi tau buvo iš visų.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 05 01, 13:16)
zikai, nezinau ar paguosiu, bet anais metais arbuzus virs 2 sav.daiginau, bet sudygo wink.gif

Paguodei biggrin.gif
Bet jau sukisau i vazonus, dabar tures ten dygti. Kazi kodel taip nevienodai tas dygimas, as gi irgi ne namu temperaturoj juos laikiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 30, 10:44)
įdomus arbūzas - pats sunokęs, o sėklos nė vienos subrendusios nemačiau  blink.gif
Aš šiemet bandysiu be Sniegių dar Charlston Grey auginti. Tokie dideli pailgi, panašūs į šio filmuko herojus  smile.gif

mano indukuose sniegiai,CHG,JANOSIK IR SIBIRKIJE OGNI ax.gif jei neuzaugs nors vienas vaisius,nusisausiu doh.gif
Atsakyti
nu pažiūrėjau į saintlitos auginamus kiekius ir neištvėrusi dar įmečiau kelias sėklikes daigintis lotuliukas.gif tik va apsižiūrėjau kad žemių neturiu daug - tai suėjo viskas - ir sanpaulijų žemukė ir kitų gėlikių, dar kompostinės ir biohumuso pamakalavau biggrin.gif gavosi visai tokia nebloga, žiūrėsiu kaip augs tik rolleyes.gif planuose lauke auginti apie 12 melionų daigelių. 10 šiltnamyje dar melionų, O kaip jūs tuos melionus auginat vertikaliai? kaip agurkus rišat? jie laikysis igi kaip agurkėliai? vaisius kai pradės auginti tai suprantu kad reiks rišt į tuos tinklelius. dar ir genėjimas jų mistika kolkas man.
Atsakyti
Avijacija, melionus virš trečio lapo nugnybiu, išleidžia tris šakas. Jas po vieną parišu.Tos trys šakos duoda šonines šakeles su žiedais. Palieku po du žiedus ties kiekvienu lapu, jei vienas užmezga, tai kitą išgnybiu. Kadangi nėra bičių, o pačiai tingisi kasdien su vatuku dirbti bite, tai ne visi ir užmezga. bet jei vienas augalas duoda bent 4-5 vaisius, tai ir užtenka. tada viršūnes nugnybiu. O melionų į tinkliukus nededu. Jie ne tokie sunkūs, kaip arbūzai. Ir primegzta būna gan žemai, tai truputį atlaisvinu špagatą ir nusileidžia vaisiai. Pakišu apverstus vazonėlius ir auginu. Pernai po keliais nieko nedėjau, tai neužmačiau ir įpuvo šoniukai.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2014 04 27, 09:27)
Nenoriu būt blogas pranašas, bet mano persiūstos sėklos gali nuvilti. Pas mane jau taip prastai, kaip dar nebuvo. Nusivyliau tuo ebay. Dar arbūzai dar. Na pusė dygo, o melionai tai iš 3 veislių po 10 sėklų turiu 2 prasikalusius.
Kad nepagalvotumėte, kad prastom sąlygom daiginau - mano pačios pernai surinktos sniegių sėklos - 19 iš 20 jau išdygo. Sėjos laikas ir sąlygos tos pačios.

Be reikalo aš taip burnojau . Tos dygo tikrai prastai, tai pabandžiau dar kartą. Šikart sudygo 100%. Visos melionų sėklos per 4-5 dienas. Atrodo žinau savo klaidą.
Tada arbūzai labai greitai išdygo juos išėmiau ir susodinau į žemę. Melionai buvo dar be uodegyčių ir po patikrinimo pamiršau padėti į šiltą vietelę katilinėje. Matyt tas pabuvimas per naktį kambaryje kur 17-18 laipsnių, melionams buvo lemtingas.
Matyt jau buvo pasiruošę sudygti, o šilumos buvo mažoka ir sustojo dygimas. Išvada tokia, kad melionus reikia gana šiltai daiginti ir tolygioj temperatūroj.
Atsakyti
Merginos, o melionai Emir ar gerai auga lauke? Šiltnamy vietos nedaug, po pora arbūzų , melionų pasodinsiu, kiti eis į lauką.
Aš trečią balandžio dekadą visus sodinau, tai geriausiai melionai dygo, Sniegiai sunkiau ir ne visos sėklos daigios buvo. Dabar po trečią lapuką auginasi. Bet į domu dėl ko kai kurie moliūgai pageltę, lyg susisukę, gal kokia erkutė g.gif Arba per šalta buvo šiltnamy.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2014 05 03, 08:20)
Merginos, o melionai Emir ar gerai auga lauke?

Pernai visus auginau lauke, viskas su jais gerai, uzaugs ir be siltnamio mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu devui ir mano melionai atsigavo...tiesa ne tie kur pirmai neisdygo, anie tai supuvo, jau per tiek laiko...bet naujai uzmerkti, prasikale dauguma thumbup.gif
as tai nepagavau kampo kodel blink.gif
Atsakyti
as vakar jau viska sukisau i zme su uoegytem. arbuzai 100 % apsiuodegave buvo. Melionai emir 100 %. Siandien jau 4 daigiukai nutupe ant palanges . Tik meliono zlato skifov dar dvi seklytes ant gyvatuko palikau. reiks siandien patikrint, gal jau su uodegytem.
Atsakyti
maniejo sniegiai sudygo 100 proc. tai kam siunčiau sėklas turėtų būti tas pats cool.gif melionai siųsti iš estų irgi puikiai dygo, problemų neturėjau. Bet mane tai moliūgų augimo sparta stebina. Sėjau tik balandžio 15-18 dienomis. O jau užaugę lapausiai baisiniai ir žiedų užuomazgos matosi. Na po savaitės reiks jau būtinai kišti į lauką dirvon. Nežinau ką aš jiems padariau kad taip greit sumąstė šiemet augt biggrin.gif matyt šiluma daro savo. Naktimis kad ir vėsu bet sienos būna saulės prikaitintos balkone, tai net naktį neatvėsta labai. Kiekvieną dieną lakstau su laistytuvėliu nes džiovina velniškai doh.gif parbėgu iš darbo ir tiesiai į balkoną kelionė būna.
na žiauriai noriu prisiauginti arbūzųųųųųųųųųų ir melionų šiemet biggrin.gif kad valgyčiau valgyčiau kiekvieną dieną........ buvau nusprendus kad 20 daigų sniegių užteks ale dabar jau bus virš 25. Saintlita su savo kiekiais nervina, o aš tikra lietuvė tai pavydžiu bais - tai ir man reikia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 05 03, 12:36)
Saintlita su savo kiekiais nervina, o aš tikra lietuvė tai pavydžiu bais - tai ir man reikia  lotuliukas.gif

Galiu daug maž nupasakot,kur ana tuos arbūzus augina biggrin.gif Tik prožektoriaus reik.

Mano moliūgai dar nelenda,o melionai jau tuoj ūsus pradės augint bigsmile.gif Sukišau į trijų litrų vazonus atsargiai bokalus prakirpus,bo nešt kažkur į šiltnamy dar gal šaltoka .Ypač šiom dienom g.gif
Atsakyti