Įkraunama...
Įkraunama...

Arbúzai, moliúgai, melionai, cukinijos

QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 04, 11:57)
Mano arbuzai taip pat nedideliuose indeliuose, jie butu merginos neparase, buciau didelius vazonus jiems parupinus  biggrin.gif Bet sake, kad geriausia auginti 8*8  talpoj, tokiu ir nusipirkau. Moliugai jau beveik visi isdygo  thumbup.gif , bet kokie tie juokingi, pirma karta auginu, silcialapiai, kaip dramblio ausys  biggrin.gif Tik ar nepermazai vietos jiems, indeliai bus kokie 10*10, kai kuriu net didesni, bet jau matosi pro apacia saknys lenda  blink.gif
O jus moliugus, arbuzus siltnamy ir per nakti paliekat?  unsure.gif

buvau palikus ,isgyveno visi tik melionai kazkiek paleipo ,bet turetu atsigaut pagal isvaizda,nors sianakt jauciu tempsiu namo visus smile.gif
Atsakyti
Tai gal tada as dar palauksiu, po keliu dienu lyg silciau bus, tada gales ir i siltnami keliauti
Peciuka ir as jungiu, tik pas mane toks senobinis, nesireguliuoja temperatura, tai net nezinau, kokiam lygi jis ten sildo blush2.gif Pomidorai iki sil gyvi, bet ir paprikos nenumire, be jokio peciuko...
Atsakyti
šiandien prapjoviau paskutinį Muscade de Provence. Puikiai išsilaikęs, tiesiog gražuolis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 04, 10:57)

O jus moliugus, arbuzus siltnamy ir per nakti paliekat?  unsure.gif

per nakti maniskiai namie,ryte isnesu vakare parsinesu, bet siandien net nenesiau i siltnami, ner ten jiems ka veikt be saules biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2014 05 04, 10:57)
per nakti maniskiai namie,ryte isnesu vakare parsinesu, bet siandien net nenesiau i siltnami, ner ten jiems ka veikt be saules biggrin.gif

Vau, Raseiniuose palis. Patikrinau meteo.lt skaitmeninę. O pas mus plieskia saulė ir toliau. Visi moliūgai-melionai- arbūzai išdygę ir dar nedygę jau sunešti atgal į šiltnamį.
Dėl pečiukų. Pas mane kokie 12 kibirų po 15 ltr vandens stovi šiltnamyje pakraščiais. Vakare vanduo įšilęs ir per naktį šildo šiltnamį.
Šianakt buvo galingas šaltis. 7 val rodė 4 laipsnius, bet jau saulė šildyti buvo pradėjus.. Buvau palikusi kibirą lauke su kokiu 1 ltr vandens. Tai pirštu nepraduriamas ledas buvo. Ant 300 ltr talpos vandens irgi buvo ledukas. Tuo tarpu šiltnamyje jokio ledo ir pliusinė temperatūra.
Man patiko šitie mano "pečiukai".
Atsakyti
jei kas pamenat mano suvargesliu vasari setus arbuzus tai kaip ir patare saintlina vienam is triju nuskyniau virsune,o kitiems dviem palikau, tai tam kuriam nuskyniau siandien pastebejau kad jo kotelis gerokai pastorejes, o tu kuriu neskyniau ir tebera tokie ploni, tai siandien jau ir jiems nuskyniau virsunes,lai ir jie storeja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2014 05 04, 12:15)
Vau, Raseiniuose palis. Patikrinau meteo.lt skaitmeninę. O pas mus plieskia saulė ir toliau. Visi moliūgai-melionai- arbūzai išdygę ir dar nedygę jau sunešti atgal į šiltnamį.
Dėl pečiukų. Pas mane kokie 12 kibirų po 15 ltr vandens stovi šiltnamyje pakraščiais.  Vakare vanduo įšilęs ir per naktį šildo šiltnamį.
Šianakt buvo galingas šaltis.  7 val rodė 4 laipsnius, bet jau saulė šildyti buvo pradėjus.. Buvau palikusi kibirą lauke su kokiu 1 ltr vandens. Tai  pirštu nepraduriamas ledas buvo.  Ant 300 ltr talpos vandens irgi buvo ledukas. Tuo tarpu šiltnamyje jokio ledo ir pliusinė temperatūra.
Man patiko šitie mano "pečiukai".

aha,palis,tik kiek neaisku,nes kolkas tai kelis kart pakrapino kaip kad kunigas per misias pakrapina ir viskas,o taip lietaus reikia unsure.gif as gyvenu 5km nuo Raseiniu tai pries 2 savaites Raseiniuose taip gerai nulijo kokias 15 min,bet labai stipriai,tupo tarpu pas tevus buvau,o kai nustojo lyt, namo isvaziavau nu ir ka uz tu 5 km musu kaimuky nei lasas nenukrito doh.gif negalejau savo akim patiket tai dar uosvienei skambinau (tam paciam kaime gyvena) klaust ar tikrai nelijo doh.gif

dabar lauke tamsu tamsu,nu duok D kad palytu normaliau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 04, 10:05)
Arbūzai ir melionai dar namie,o moliūgai šiltnamy.Po agro ir su pečiuku  ax.gif

po agro ir su pečiuku šiąnakt ir arbūzai pas mane apšalo (ar nušalo, dar nesupratau). Tik tiek, kad su sėklom ne bėda - pasisėt galiu dar.
Melionams nieko - šalia nušalusių pomidorų gražiai sau žaliuoja blink.gif
Atsakyti
Na taip, šiąnakt tikrai nemaža šalna buvo, šiltnamyje tik agro plėvele pridengiau, kažin kokį vaizdą rasiu grįžusi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 05 03, 20:39)
1. Laikas
2. Mazesne tikimybe prarasti sekla.

Šiaip ginčytini teiginiai, nors metodas paplitęs.
1. Jeigu daiginama bus substrate, kur temperatūra ir drėgmė tokia, kaip skudurėlyje - neįsivaizduoju, iš kur ta papildoma sparta.
2. Truputį uždelsus, kaip tik didesnė tikimybė pažeisti šaknelę perkeliant - ji jau gali būti įaugusi.
Aš daiginčiau skudurėlyje tik tuo atveju, jei visiškai nebūtų sąlygų užtikrinti temperatūrą vazonėliuose.
Bene vienintelis privalumas - jei ilgiau nedygsta, nereikia spėlioti ir kapstyti žemių - matosi iškart.
Prie +25 vazonėliuose didžioji dauguma melionų pasirodo 4-5 dieną, arbūzai - panašiai, moliūgai - įvairiau, nes jie patys labiau skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2014 05 05, 11:17)
Šiaip ginčytini teiginiai, nors metodas paplitęs.
1. Jeigu daiginama bus substrate, kur temperatūra ir drėgmė tokia, kaip skudurėlyje - neįsivaizduoju, iš kur ta papildoma sparta.
2. Truputį uždelsus, kaip tik didesnė tikimybė pažeisti šaknelę perkeliant - ji jau gali būti įaugusi.
Aš daiginčiau skudurėlyje tik tuo atveju, jei visiškai nebūtų sąlygų užtikrinti temperatūrą vazonėliuose.
Bene vienintelis privalumas - jei ilgiau nedygsta, nereikia spėlioti ir kapstyti žemių - matosi iškart.
Prie +25 vazonėliuose didžioji dauguma melionų pasirodo 4-5 dieną, arbūzai - panašiai, moliūgai - įvairiau, nes jie patys labiau skiriasi.

kaip užtikrinti substrate, konkrečiame vazonėlyje, kuris skirtas vienam augalui temperatūrą ir drėgmę tokią kaip skudurėlyje? Kur sudėt 40 indelių, kad būtų pastovi šiluma? Ne, ačiū pernai sukišus sėklas į indelius vos nelikau be arbūzų - pavasaris nebuvo saulėtas, 80% seklų supuvo,o kas sudygo pasirodė ne anksčiau po dviejų savaičių. ir tik apie 05.10 susidaiginau naujus ant skudurėlio, taigi galų gale vėlavau dviem savaitėm.
Dar nei vieną karta taip nebuvo, kad šaknelė įaugtų į skudurą. Rytas vakaras patikrinus - jokio įsikabinimo nebūna.
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 05 05, 12:24)
kaip užtikrinti substrate, konkrečiame vazonėlyje, kuris skirtas vienam augalui temperatūrą ir drėgmę tokią kaip skudurėlyje? Kur sudėt 40 indelių, kad būtų pastovi šiluma?

matuke pasiūlė automobilio saloną, aš daiginu 150 moliūgų sėklų (6 vnt po 7x4 akutes), 20 melionų bei 30 arbūzų sėklų (2 vnt po 7x4 akutes) daigyklose ant viršutinių virtuvinių spintelių. Pažįstama daigina ant šildomų vonios kambario grindų. Pradžiai sėkloms šviesos gi nereikia.
Atsakyti