Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 3

QUOTE(Renata N. @ 2014 08 14, 12:03)
ačiū smile.gif
Papildyta:

o kaipšitie,ar neverti dėmesio g.gif

Šiaip pirmas filtras apie bet kokią įmonę turėtų būt viešų skundų paieška. Daug nervų gali sutaupyt po to... smile.gif Konkrečiai apie šituos per minutę nieko neradau, bet apie tas dvi anksčiau Minto rekomenduotas prirašyta nemažai... Plius apie vieną jų čia prieš kelis puslapius buvo istorija rašyta su nepristatytom palangėm ir pasisiuntinėjimais telefonu.

Be Energeto profilio dar Veka Alphaline prie geresnių (gaila, šito profilio reklamuotojas paliko forumą, bent kol kas smile.gif )
Atsakyti

Gealan profilis, iš jo tai pirmiausiai siūlyčiau kreiptis į Megrame gamintis langus. Megrame turbūt seniausia išlikusi su langais dirbanti kompanija Lietuvoje. Nors man Gealan ne įpatingai patinka, bet šeip tai jų savybės tokios pusėtinos. Aišku, labai šiltų langų iš konkrečiai to profilio nepagaminsit vien dėl maksimaliai palaikomo tik 44mm storio stiklo paketo. Tai bus stiklo paketas su dviem 16mm oro tarpais su kuriais galima išspausti maksimum Ug=0,6, taigi bendras lango Uw bus tikrai prastesnis nei su pasirinktu KBE, kurių stiklo paketo Ug=0,5.

QUOTE(Verteris @ 2014 08 14, 12:13)
Be Energeto profilio dar Veka Alphaline prie geresnių

Taip, apie tas greitai per google rastas firmas negaliu nieko pasakyti, panašu, kad ir dėl pirmos būsiu suklydęs, sumaišiau su stiklo meistrais. Dėl Megrame tik tiksliai žinau, kad labai jau nuo sanai dirbanti įmonė, bet kokia kokybę siūlo šiuo metu irgi nepasakysiu.

Veka Alphaline neblogas profilis, bet jis niekad negalės konkuruoti pagal šilumines savybes su mano aukščiau išvardintais profiliais. Yra Vekos profilių ir šiltesnių, bet kažkaip nepastebėjau, kad jie būtų populiarūs Lietuvoje.
Papildyta:
Iš KBE, aluplasto, ir Komerling88 plus trijulės, vertinant iš akies, aluplasto langus galima sukomplektuoti taip, kad jie būtų patys šilčiausi, bet aš labiausiai turbūt simpatizočiau Komerling langams, kurie taipogi nėra iš brangesnių profilių. Sau susidėjau gerokai brangesnius Rehau Geneo, bet dabar keiksnoju Rehau nes jaučiuosi apgautas.
Atsakyti
Langus veka pagamino gipura visas uzsakymas ir kiti derinimai internetu buvo kokybiskas ir pagal terminus. tik blogai kad ikiso metaline sija stabilumui tarp vitrinos ir duru neperspejo kad tokia bus. buciau pasirinkes stiklo pluosto.
Atsakyti
QUOTE(Renata N. @ 2014 08 14, 11:03)
ačiū smile.gif
Papildyta:

jei renkates is gealano S8000 IQ nera pats silciausias profilis, S9000 yra naujausias ir silciausias, My Webpage
Jei deciausi sau, imciau komerling, geras kokybes ir kainos santykis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orginalus: 14 rugpjūčio 2014 - 13:59
QUOTE(Orginalus @ 2014 08 14, 14:53)
jei renkates is gealano S8000 IQ nera pats silciausias  profilis, S9000 yra naujausias ir silciausias, My Webpage
Jei deciausi sau, imciau komerling, geras kokybes ir kainos santykis.

Jo šito charakteristikos tikrai geresnės, su jomis jau galima konkuruoti ir tarp šiltesnių langų, nors ir matos kad tai ne čempionas smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2014 08 14, 14:46)
Langus veka pagamino gipura visas uzsakymas ir kiti derinimai internetu buvo kokybiskas ir pagal terminus. tik blogai kad ikiso metaline sija stabilumui tarp vitrinos ir duru neperspejo kad tokia bus.  buciau pasirinkes stiklo pluosto.

Veka tai užtikrinti langai, nors ir ne patys šilčiausi. Jo, su tomis metalinėmis armatūromis, kai jas kaišioja kur tik netingi ir nieko apie tai nesako, tai labai nervina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 08 13, 16:40)
Žiūrint kokia jų kaina. Be kainos, kaip galima kalbėti apie vertę.

klausimas nebuvo apie verte, o ar verti demesio - ziureti, lyginti... tame tarpe ir kainas mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Renata N. @ 2014 08 13, 18:10)
nera didelis tikrai-sienu nebelieka,vien langai lotuliukas.gif

tada turite arba apie labai labai siltus langus galvoti arba apie doh.gif sildymo kastus doh.gif
Papildyta:

na kai kurie sio forumo dalyviai jau pasimoke is "siltu" plastikiniu langu verysad.gif
mano pasvasrtymai butu (ypac jei toks langu kiekis, kad sienu praktiskai nebelieka) apie medinius langus su 94-110 mm storio remu i kuri gali deti 4-ubus stiklo paketus (kaip pas Korida), kaina aisku nebus kaip plastiko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 08 14, 15:59)
na kai kurie sio forumo dalyviai jau pasimoke is "siltu" plastikiniu langu  verysad.gif

Na na nepradėk, niekad gyvenime nestatyčiau medinių. Ir šiai dienai aš žiūriu į sertifikuotąjį geneo profilį, kaip į vieną geriausių, nors jei reikėtų statyti, tai gal komerling dabar pasirinkčiau.

4 stiklai aišku žiūrisi rimčiau, bet pas koridą, ten kiek pamenu apie 4cm didesnis bendras oro tarpelis nei pas mane, o tai, lyginant šilumines savybes bonusas ne įpatingas. Plius visi kiti papildomi niuansai. Pavyzdžiui, kiek įsivaizduoji tokie stiklo paketai sunkesni? Ant kiek turės būti tvirtesnė visa konstrukcija, kad visą tą svorį atlaikytų, įtariu, kad medžio tvirtumo tam neužteks.

Jei jau dalinti patarimus apie įmantresnes konstrukcijas, tai pavyzdžiui BangaS tikrai pasiūlytų žiūrėti į berėmes, kokias vitrininiuose dangoraižiuose naudoja. Vat jei jau ir siūlytį ką kitą, nei plastiką, tai tik šią berėmę konstrukciją. Jei kaina gera, tai gal ir visai vykes pasiūlymas būtų, o jei ne, tai nežinau nieko geriau nei plastikas. Na gal aliuminis, pagal tvirtumą, bet ne pagal šilumines savybes.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 08 14, 16:21)
Na na nepradėk, niekad gyvenime nestatyčiau medinių. Ir šiai dienai aš žiūriu į sertifikuotąjį geneo profilį, kaip į vieną geriausių, nors jei reikėtų statyti, tai gal komerling dabar pasirinkčiau.

Kodel ? Medzio tvirtumas lyginant su PVC be metalo profiliu matyt tikrai geresnis variantas g.gif
Dar su keliais langininkais snekejau, tai sau visi atsake, kad sau tik medinius detu, nors prekiauja ir plastiku ir tikrai ne paciu pigiausiu, matyt zino kazka ko visiems garsiai nesneka g.gif
Papildyta:
4 stiklai aišku žiūrisi rimčiau, bet pas koridą, ten kiek pamenu apie 4cm didesnis bendras oro tarpelis nei pas mane, o tai, lyginant šilumines savybes bonusas ne įpatingas. Plius visi kiti papildomi niuansai. Pavyzdžiui, kiek įsivaizduoji tokie stiklo paketai sunkesni? Ant kiek turės būti tvirtesnė visa konstrukcija, kad visą tą svorį atlaikytų, įtariu, kad medžio tvirtumo tam neužteks.

matyt turejai omeni 4 mm mirksiukas.gif bet matyt galima ir dar kelis mm isspausti
o jei dar tas tris kameras Kriptonu uzpildyti - visai neblogi langiukai gaunasi bigsmile.gif
Svoris didesnis vienu stiklu ir TGI remeliu - matyt apie 27-28%, vyriams issukis neturetu buti g.gif o PVC be metalo doh.gif tai tada jau aliumas geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 08 14, 16:43)
Kodel ? Medzio tvirtumas lyginant su PVC be metalo profiliu matyt tikrai geresnis variantas  g.gif
Dar su keliais langininkais snekejau, tai sau visi atsake, kad sau tik medinius detu, nors prekiauja ir plastiku ir tikrai ne paciu pigiausiu, matyt zino kazka ko visiems garsiai nesneka  g.gif

Man visai neįdomu, ką jie žino, užtenka to, ką aš žinau.

Tai kad ir su metalu, PVC pagal šilumines savybes geriau nei medis.

Nors iš kitos pusės, mano name absoliučiai nėra medžio. Na kelios pliauskos gipskartonio sienoje įsuktos, prie kurių vandentiekio antgaliai buvo pritvirtinti. Daugiau absoliučiai medžio nėra. Plius dar baldų medinių bus ir medinės laiptų pakopos, grindyse irgi medžio nebus, bus tik laminatas smile.gif. Mano įsitikinimu, tokios "gyvos" medžiagos kaip medis per daug keičia savo matmenis reaguodamos į drėgmę ir temperatūros skirtumus, tad sunku pasiekti sandarias jungtis, plius gerai jį izoliavus atsiranda puvimo pavojus.

Taip, kad gal aš ne tas žmogus, kurio verta klausyti, jog medžio nereikia ax.gif .
Atsakyti
Jei jau dalinti patarimus apie įmantresnes konstrukcijas, tai pavyzdžiui BangaS tikrai pasiūlytų žiūrėti į berėmes, kokias vitrininiuose dangoraižiuose naudoja. Vat jei jau ir siūlytį ką kitą, nei plastiką, tai tik šią berėmę konstrukciją. Jei kaina gera, tai gal ir visai vykes pasiūlymas būtų, o jei ne, tai nežinau nieko geriau nei plastikas. Na gal aliuminis, pagal tvirtumą, bet ne pagal šilumines savybes.

Butent, o kai i PVC ikisimamas metalo gabalas - kur visos tos deklaruotos Uvertes dingsta, juk net programos neskaiciuoja su metalu, o reaiai kas gaunasi doh.gif
Beremes gal ir gerai butu, bet svarbu ir kaina ir dizainas is vidaus g.gif
kazkas cia buvo imetes nuoroda i lenku naujus super duper atrastus langus, bet matyt iki realybes dar praeis ne vieni metai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 08 14, 16:53)
Butent, o kai i PVC ikisimamas metalo gabalas - kur visos tos deklaruotos Uvertes dingsta, juk net programos neskaiciuoja su metalu, o reaiai kas gaunasi  doh.gif

Pykstiesi su realybe.
Žvilgtelk kad ir į šį mano jau turbūt nuvalkiotą paveiksliuką.

Pirma nuotrauką, 72mm diametro geneo profilis su armuote
Uf=1,1
Be armuotės Uf=1

ir t.t.

taip, kad pirmiau išsiaiškink niuansus, o tik po to užtikrintu tonu.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 08 14, 17:19)
Pykstiesi su realybe.
Žvilgtelk kad ir į šį mano jau turbūt nuvalkiotą paveiksliuką.
Pirma nuotrauką, 72mm diametro geneo profilis su armuote
Uf=1,1
Be armuotės Uf=1

ir t.t.

taip, kad pirmiau išsiaiškink niuansus, o tik po to užtikrintu tonu.

jei anksciau ir maciau, nepamenu verysad.gif
o kodel nera 86 remo su 84 varcia - turetu buti dar apie 0.4-0.5 siltesnis variantas g.gif
Atsakyti