Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 3

QUOTE(darius333 @ 2014 08 15, 09:27)
O kaina kaip ir pats sakai - cia jau kaip sutarsite  lotuliukas.gif

Jei daiktas brangus, tai ir didelės nuolaidos neišgelbės. Bet kuriuo atveju jei ir gausi vietoje 10 proc. kokių 15-20 proc. nuolaidą, tai langai vis tiek bus labai brangūs. Niekas dabar didelėmis nuolaidomis nesišvaisto.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 08 15, 11:36)
Jei daiktas brangus, tai ir didelės nuolaidos neišgelbės. Bet kuriuo atveju jei ir gausi vietoje 10 proc. kokių 15-20 proc. nuolaidą, tai langai vis tiek bus labai brangūs. Niekas dabar didelėmis nuolaidomis nesišvaisto.

Mindaugai, juokauju apie aerogeli, ji ir i kosmoso projektus matyt ne visos valstybes ikanda mirksiukas.gif nors sprendziant is musu premjero rezidencijos rekonstrukcijos sumos - langai ten tikrai su aerogeliu turetu buti, bet vat kodel tada eksplotaciniai kastai po 20 tukstanciu LTL kas menesi - nesuprantama schmoll.gif
Atsakyti
sveiki
ar šitoj temo gali kas rekomenduoti langų gamintojų g.gif plastikinių ,3 paketų tokiu sake reikia... ax.gif nieko aš čia neraukiu biggrin.gif jei galima i až gamintojų tel.nr. vyras pats susikalbės
ačiū jei kas ka rekomenduos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2014 08 15, 19:53)
sveiki
ar šitoj temo gali kas rekomenduoti langų gamintojų  g.gif  plastikinių ,3 paketų tokiu sake reikia...  ax.gif  nieko aš čia neraukiu  biggrin.gif  jei galima i až gamintojų tel.nr. vyras pats susikalbės 
ačiū jei kas ka rekomenduos  4u.gif

Tiesiog issiuskite uzklausimus 4-5 firmom su savo reikalavimais - ir gausit pasiulymus, tada lyginsit ir rinksites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 08 14, 21:06)
Šitas variantas, kai prikiša į langus armatūros ir neįspėja, tai panašus į nusikaltimą.


Na ne, Lietuvoje galioja kodeksais kriminalizuota o ne precedentinė teisė, tad nusikaltimas bus tik tada, kai bus padaroma veika, kuri yra jau numatyta baudžiamajame kodekse. Kadangi tokios veikos, kaip metalo įdėjimas į langus, baudžiamajame kodekse nėra, ta nebus nusikaltimas, o tik santykių aiškinimasis civiline tvarka.

Visai kita situacija, kai sąmoningai pagaminami du langų profiliai, vienas labai gerų šiluminių savybių, o kitas išvis labai vidutiniškų ir tas vidutiniškų savybių profilis pardavinėjamas, kaip tas įpatingai gerų savybių. Čia aš jau matau veiką numatytą baudžiamajame kodekse pavadinimu - sukčiavimas.

Beje. Čia mane labai kamantinėjot, iš kokios firmos pirkau langus. Tai vat, pirkau iš tarpininkų - perekupų, kurie langus gamino greičiausiai Alulaukyje, nes būtent šios firmos pavadinimą radau ant stiklų paketų etikečių, kaip užsakovą. Tai vat, Alulaukis man sugebėjo pasiūlyti tiktai gerokai didesnę kainą, už tą firmą iš kurios pirkau.

Turiu įtarimą, kad tos firmos specialistas, iš kurios pirkau langus, nė pats nežinojo niuansų apie du skirtingus profilius tuo pačiu pavadinimu, o Alulaukis man siūlė sertifikuotąjį profilį, pats su anuo nenorėdamas pasidėti ir teršt savo vardo, o vat tarpininkams prakišinėja pigesnįjį. Taip užtikrinamas nuolatinis fabriko darbas ir firmos vardas išlieka švarus. Klausimas, kas kaltas, Alulaukis ar perekupas iš kurio pirkau langus.

Taigi, čia negali būti kalba, apie vietinių gamintojų apgavystę neišsiaiškinus visų niuansų. Aišku tik viena, Rehau tikrai padarė du absoliučiai skirtingus profilius gerą ir blogą ir pardavinėja, kaip vieną ir tą patį - gerą. Kadangi ši mano supratimu, apgaulinga veikla nukreipta tikslu gauti didesnį pelną, Rehau padarė nusikalstamą veiką atitinkančią baudžiamajame kodekse numatytąją- sukčiavimas. Dėl Lietuvos firmų, tai sunku išsiaiškinti, kiek jos veikė iš nežinojimo ir kiek turėdamos tikslą - apgauti klientą.
Papildyta:
QUOTE(mantesas @ 2014 08 14, 22:28)
jei rasos tai gresiu i stakta skyles ir pusiu kokios nors tankesnes putas kad ta metala ne ore laikyt o bent jau putose.


Ir ką iš to išloši? Dabar rasoja profilio plastmasės paviršius. Pragrežiosi profilį, supurkši putų, profilis dėl to absoliučiai netaps šitesniu, nes metalas vis tiek šilumą praleis, bet per skylutes, kiaurai garų neuslaikančias putas drėgmė pradės kondensuotis didesniais kiekiais ant metalinės armuotės. Nors gal ir geriau. Metalinė armuotė greičiau surudys, ir greičiau jos ten neliks wink.gif.
Papildyta:
QUOTE(darius333 @ 2014 08 15, 10:27)
Tiesa sakant konkreciu kainu skirtumu nezinau, bet vaakuminiai paketai taskuoti gaunasi, taip, kad man nelabai  schmoll.gif o aerogelis gal ir visai nieko butu  mirksiukas.gif
O kaina kaip ir pats sakai - cia jau kaip sutarsite  lotuliukas.gif


Nu Dariau, Dariau. Įsigilink į niuansus apie kuriuos rašai. Nu nors kartą, man mažiau nervų sugadinsi, ir pats daugiau naudos turėsi wink.gif.

Kainų skirtumo nežinai, tai vat siūlau pasidomėti, na bent jau kartą, bendram išprusimui, tada žinodamas, kad net ir derybų metu greičiausiai nenumuši kainos labiau, nei technologija leidžia prekę pagaminti, tu kainų labai nenuderėsi. Yra kiekvienos technologijos ribos. Nebent sutiktum dar už langų valymo paslaugas abonentinį mokėti, ir taip dempinguotum langų kainas, bet ir čia, mokėdamas už langų valymo paslaugas, vis tiek visą langų kainą sumokėtum.

Vakuminiai langai taškuoti. Taip. Bet ir vėl, matosi kad nesi įsigilinęs į šiuos niuansus. Ar žinai koks taškiukų dydis? Ar žinai iš kokio atstumo jie matosi? Tai vat, iš standartinio atstumo, kai į aplinką žiūri pro langą tu tų taškiukų niekad gyvenime ir nepastebėsi, kol žinodamas apie juos, nepradėsi akylai žiūrėti į patį stiklą. Tokia pati situacija buvo, su dar tais kineskopiniais monitoriais. Vienu metu buvo populiari sony matrica, kuri užtikrindavo geresnį vaizdą. Niuansas buvo tame, kad matricą laikydavo viena ar jei matrica didesnė - dvi horizontalios vielutės, kurios jau matydavosi plika akimi. Situacija ta, kad niekas tų vielučių nepastebėdavo, kol apie jas neišgirsdavo ir nepradėdavo jų ieškoti. Ta pati situacija. Jau seniai, gal dešimt ar daugiau metų atgal draugas nusipirko, naują automobilį, pravažinėjo kelis metus, kol nepavežė žmogaus, kuris pasakė, kad jo priekinis langas šildomas elektra. Tai vat, priekinis stiklas į kurį važiuodamas pastoviai žiūri, buvo tiesiog nusėtas vielučių (vos kelių milimetrų atstumas tarp vielučių) į kurias įsižiūrėjęs, jas tikrai pamatydavai, bet niuansas tas, kad kol apie jas nežinai ir jų specialiai neieškai, jų paprasčiausiai nematai.

Aerogelis ir vėl, akivaizdu, kad apie jį nieko nežinai nes jo norėtum savo languose smile.gif. Turiu tau namų darbų wink.gif, pasidomėk kodėl, jie netinkami vitrinai su gražiu vaizdų į lauką smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(darius333 @ 2014 08 15, 17:56)
bet vat kodel tada eksplotaciniai kastai po 20 tukstanciu LTL kas menesi - nesuprantama schmoll.gif


O ten tik šildymo išlaidos, ar ir aptarnaujančio personalo išlaikymo?
Papildyta:
QUOTE(zydrem @ 2014 08 15, 19:53)
sveiki
ar šitoj temo gali kas rekomenduoti langų gamintojų  g.gif  plastikinių ,3 paketų tokiu sake reikia...  ax.gif  nieko aš čia neraukiu  biggrin.gif  jei galima i až gamintojų tel.nr. vyras pats susikalbės  
ačiū jei kas ka rekomenduos  4u.gif


Jei jau siūlė 3 stiklų stiklo paketą, akivaizdu, kad siūlė šiltus langus statytis. Dabar niuansas, prašote firmos, bet ne jos lemią gaminio kaina, o žaliava, tai yra profilis su kuriuo dirba.

Jei rekomenduoti firmą, tai drąsiai galiu rekomenduoti Megrame. Jei ji sugebėjo išsilaikyti ilgiausiai langų rinkoje, vadinasi jie savo vardą vertina. Bet ar tikrai Jūs firmos norite. Jie langus gamina iš gealan profilio, kuris nepasižymi, kaip labai geras, bet jis Jums kainuos kaip pats geriausias.

Siūlyčiau pakeisti klausimą ir pradžiai išsiaiškinti iš kokio profilio Jums būtų geriausiai gamintis Langus ir tik paskui paklauskit firmų, kurios iš tų profilių langus gamina.

Neseniai buvau aprėktas šioje temoje už tai, kad iškart ne apie firmas pradėjau kalbėti, o apie profilius, tad daugiau stengiuosi tos klaidos nedaryti, ir paklausus apie firmą, apie profilius nekalbu smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 rugpjūčio 2014 - 10:57
ant savo langu maciau 4 uab'e lipdukus... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 08 17, 15:43)
ant savo langu maciau 4 uab'e lipdukus...  biggrin.gif

Kokie langai (profilis, stiklo paketas) ir kokių firmų lipdukai?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 08 17, 10:56)
1. Na ne, Lietuvoje galioja kodeksais kriminalizuota o ne precedentinė teisė, tad nusikaltimas bus tik tada, kai bus padaroma veika, kuri yra jau numatyta baudžiamajame kodekse. Kadangi tokios veikos, kaip metalo įdėjimas į langus, baudžiamajame kodekse nėra, ta nebus nusikaltimas, o tik santykių  aiškinimasis civiline tvarka.

2. Turiu įtarimą, kad tos firmos specialistas, iš kurios pirkau langus, nė pats nežinojo niuansų apie du skirtingus profilius tuo pačiu pavadinimu, o Alulaukis man siūlė sertifikuotąjį profilį, pats su anuo nenorėdamas pasidėti ir teršt savo vardo, o vat tarpininkams prakišinėja pigesnįjį.

1. Nebūk toks formalus. Kriminalinis šiuo atveju buvo labai labai plačia semantine prasme, t.y. apgaulingas, neetiškas, negražus, nesąžiningas ir t.t.

2. Čia grynai mano situacija. Sabonio chebra siūlė patį geriausią, sertifikuotą profilį, o "7 langai" - kuo pigesnį, kad tik per juos rinkčiausi langus. Šiuo atveju mane išdūrė būtent "7 langai". O pikčiausia, kad net nenori girdėti apie kiaulystę. Pridirbo kaip reikalas, bet jie nekalti. Štai tokios firmos yra vienadienės.

P.S. Štai kodėl dabar rinkčiausi tik "Doletos" medį. Nebūtų jokios armatūros, metalo. Jie iš "7 langų" nupirktų stiklo pluošto laikiklius ir manau, kad ne ką prasčiau būtų sumontavę. Būčiau turėjęs idealius langus. Bet dabar galiu drąsiai pareikšti - mane išdūrė "7 langai".

Beje, galima net abejoti "7 langų" kompetencija, nes jų vadovas man net užkimęs įrodinėjo, kad su siauresniu langu aš turėsiu geresnį saulės, šilumos patekimą. Vargšelis nežino, kad tokiu atveju ne tik susiaurėję pietinės pusės langai, pro kuriuos atsieit patenka daugiau saulės, bet kartu padidėja ir šiaurinės pusės įstiklinimas, t.y. energijos nuostoliai. Aš dėl to esu 100 proc. tikras, nes mes su šiaurinės pusės langais, skaičiuodami namo energijos nuostolius su PHPP, žaidėme su centimetrais. Žodžiu šiltų namų statyboje dar labai daug kiaulininkų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 rugpjūčio 2014 - 18:29
QUOTE(arkava @ 2014 08 17, 15:43)
ant savo langu maciau 4 uab'e lipdukus...  biggrin.gif

Tai gi viskas gerai:
- paketus gamina vienas uab;
- furnitūrą pardavinėja antras uab;
- profilį gamina trečias uab;
- ir ketvirtas uab surenka, suvirina langą. smile.gif
Oi dar gali būti penktas uab, kuris sumontuoja langą ir duoda garantiją darbams - pagal statybos įstatymą 5 metai atviriems, 10 metų paslėptiems ir 20 metų tyčia paslėptiems. smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 08 17, 10:56)
Bet ar tikrai Jūs firmos norite.



tikrai ne firmos blush2.gif noriu keliu tel. nr. kad pats vyras susikalbetu ko jis nori blush2.gif
ačiū už Megrame surasiu tel pasiskambins
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 08 17, 11:56)
1 Nu Dariau, Dariau. Įsigilink į niuansus apie kuriuos rašai. Nu nors kartą, man mažiau nervų sugadinsi, ir pats daugiau naudos turėsi wink.gif.

2 Kainų skirtumo nežinai, tai vat siūlau pasidomėti, na bent jau kartą, bendram išprusimui, tada žinodamas, kad net ir derybų metu greičiausiai nenumuši kainos labiau, nei technologija leidžia prekę pagaminti, tu kainų labai nenuderėsi. Yra kiekvienos technologijos ribos. Nebent sutiktum dar už langų valymo paslaugas abonentinį mokėti, ir taip dempinguotum langų kainas, bet ir čia, mokėdamas už langų valymo paslaugas, vis tiek visą langų kainą sumokėtum.

3 Vakuminiai langai taškuoti. Taip. Bet ir vėl, matosi kad nesi įsigilinęs į šiuos niuansus. Ar žinai koks taškiukų dydis? Ar žinai iš kokio atstumo jie matosi? Tai vat, iš standartinio atstumo, kai į aplinką žiūri pro langą tu tų taškiukų niekad gyvenime ir nepastebėsi, kol žinodamas apie juos, nepradėsi akylai žiūrėti į patį stiklą. Tokia pati situacija buvo, su dar tais kineskopiniais monitoriais. Vienu metu buvo populiari sony matrica, kuri užtikrindavo geresnį vaizdą. Niuansas buvo tame, kad matricą laikydavo viena ar jei matrica didesnė - dvi horizontalios vielutės, kurios jau matydavosi plika akimi. Situacija ta, kad niekas tų vielučių nepastebėdavo, kol apie jas neišgirsdavo ir nepradėdavo jų ieškoti.
4 Ta pati situacija. Jau seniai, gal dešimt ar daugiau metų atgal draugas nusipirko,  naują automobilį, pravažinėjo kelis metus, kol nepavežė žmogaus, kuris pasakė, kad jo priekinis langas šildomas elektra. Tai vat, priekinis stiklas į kurį važiuodamas pastoviai žiūri, buvo tiesiog nusėtas vielučių (vos kelių milimetrų atstumas tarp vielučių) į kurias įsižiūrėjęs, jas tikrai pamatydavai, bet niuansas tas, kad kol apie jas nežinai ir jų specialiai neieškai, jų paprasčiausiai nematai.

5 Aerogelis ir vėl, akivaizdu, kad apie jį nieko nežinai nes jo norėtum savo languose smile.gif. Turiu tau namų darbų wink.gif, pasidomėk kodėl, jie netinkami vitrinai su gražiu vaizdų į lauką smile.gif.
6 O ten tik šildymo išlaidos, ar ir aptarnaujančio personalo išlaikymo?


1 Mielas Mintai, nervu mums niekas kitas negali sugadinti tik mes pastys sau mirksiukas.gif patikek, zinau ka sakau
2 Sita zinau pukiai, bet kartais buna niuansu kitokiu g.gif
3 Maciau tik foto, matyt smarkiai isdidinta blink.gif realiai nebuvaus susidures verysad.gif
4 Pas mane taip pat masinoje sildomas priekinis stiklas, bet namo languose tokio varianto nenoreciau schmoll.gif
5 drinks_cheers.gif tikrai nezianau - nei kainu, nei skaidrumo, nei ... matyt tik WC ir duso languose tiktu mirksiukas.gif
6 Kiek zinau VAD islaidu eilute eina kitoje samatoje mirksiukas.gif o jei valtytoja tiek kainuoja - matyt butu ir man verta eiti ten pavayti kasdien po kelias valandas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darius333: 18 rugpjūčio 2014 - 08:13
Sveiki,

Bute noriu pasikeisti 1 kambario langą (namas senos statybos). Iš kelių įmonių susirinkau pasiūlymus. Gal galite patarti iš esamų pasiūlymų kurį geriausia pasirinkti ir kodėl.

Mano gauti pasiūlymai:
1. EKO langai (UAB "Eirigita")--- Profilių sistema: Brugmann AD (A kl., 5 kam., 73 mm) langai--- Stiklas - FLOAT technologijos PILKINGTON--- Stiklinimas: 4-16Ar-4KN (Skaidrus + selektyvinis)--- Užraktai: Roto.
2. DOMUS langai--- Aluplast Ideal 4000 Round Line profilio 5 kamerų, 70mm--- 2 stiklų 4GNP-16ar-4GNP selektyviniais stiklo paketais--- Langai apkaustomi vokiečių firmos furnitūra ROTO FRANK AG.
3. MANO NAMUKAS (UAB „Egreda“)--- Profilis: Avantgarde 7000, 6 kameros, 70mm rėmas.---Stiklinimas: 4-16arg-4sel.--- apkaustai siegenia aubi.
4. UAB “ALDASA”---“Aluplast” langai: Ideal 4000--- 70 mm, 5 kameros --- Stiklo paketas 4-16-4 (stiklo paketas su selektyviniu stiklu, viduje argono dujos)--- Apkaustai Segenia.
5. UAB „TIKRI LANGAI“ ( www.langaiplastikiniai.lt) --- Profilių sistema: Schüco Corona CT 70 Classic langai--- 70 mm, 5 kameros---Stiklinimas: 4-16Ar-4Sel (St. pak. su selektyviniu stiklu užpildytas argonu) TGI.--- Užraktai: G-U reguliuojami.
6. UAB "Debomi"--- Profilių sistema: REHAU Euro 70, apvalios stiklajuostės--- 5 kameros, 70 mm---Stiklinimas: Vienkamerinis su selekt. g=0,62, Lt=0,80, Ug=1.13 (4/16/4*PU).--- Užraktai: ROTO FRANK AG reguliuojami (NT_1).
7. MEGRAME (UAB „MEGRANA“)--- 6 kamerų vokiškas GEALAN IQ8000 profilis, rėmo storis 74 mm--- Stiklas - “PILKINGTON" (Anglija)--- Stiklo paketas: 4-16-KS (4-16-4 selektyvinis + argonas)---Apkaustai - vokiečių firmos Gretch Unitas.

Iš anksto dėkoju už bet kokius atsakymus ir patarimus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 08 18, 09:12)
drinks_cheers.gif tikrai nezianau - nei kainu, nei skaidrumo, nei ... matyt tik WC ir duso languose tiktu  mirksiukas.gif


O tu nors ką susirask pats. Paieškok truputį info apie aerogelį. Jo varžas, gaminimo technologiją, kainą, skaidrumą.
Atsakyti