Mano exas norejo tokia dvisavitine vaiko prieziura prisiteist. Tiek vaiku teises, tiek teismas nesutiko, nes tai priestarauja vaiko interesams. Zinau kad pvz skandinavuose tokia praktika egzistuoja, bet mano nuomone tai yra blogai. As pvz nenoreciau kas 2 sav kraustytis su visom mokyklinem ir uzklasines veiklos smutkem ir asmeniniais daiktais. Susirgciau nuo tokio nestabilaus gyvenimo. Nesijausciau saugiai. Todel manau kad vaikui tai irgi lb kenktu psichologiskai. Bet... Gal visokiu zmoniu buna. Visokiu ir vaiku. Gal kitam visai fun. Todel lb reikia ziuret i konkretu vaika
Ne

SM mes dalinamės draugiškai savo patirtimis, ir pletkais- kitų girdėtais atvejais, ir teoriniais pamąstymais. Jei kažkas pasidalina asmeniška patirtimi- tai labai vertinga.
Man labai daug padėjo prieš n metų merginų rašytos patirtys, parašiau až joms- pasitikslinau ką darytų kitaip.
Todėl labai natūralu, kad smalsauja, kodėl to klausi. Gal tai tu bandysi, ar tavo vyras, ar kaimynė iš kitos laiptinės- įdomu kaip sektųsi toks vaiko padalinimo variantas. Neturėtum pykti.

Gali jau ir nebeatsakyt. Ir taip aisku 😀. Esi nauja vaiko tetuko drauge /zmona. Ir turbut isi aizduoji kad bus pigiau ne alimentus jusu seimai pliekt, o globa dalintis. Aisku, as nzn kokio dydzio tie alimentai. Bet daznaiusiai jie nedideli ir nieko cia nesutaupytumet. Be viso kito, dar tau kaip pamotei butu lb sunku, nes butum atsakinga uz ta vaika ne tik pasizaist savaitgaliais, bet ir uz slaugyma ligos metu, pamokas, psichologine gerove. Paskutinis punktas bus probleminis, nes tokioj situacijoj gyvenantis vaikas tikrai tures dvasiniu traumu. Ir paprastai pamotems ne itin sekasi tokios pareigos ir neitin patinka. Jos ima to vaiko nekest, manyt, kad jis taisytinas, blogai isaukletas ir tt. Vat cia ir pasimato problema - nes mama savo vaika priima ir myli besalygiskai, toki koks jis yra.
na bet cia niuansai. As tau duosiu nemokama patarima - geriau nesikisk i savo vyro ir jo exes bei vaiku reikalus. Tiesiog laikykis neutraliai ir niekaip nedalyvauk tuose sprendimuose. Nes paskui bet kokiu atveju tik kalta liksi
GAILE*, malonu, kad taip domitės mano asmeniniu gyvenimu, bet nenukrypkite nuo temos. Kai turėsiu konkrečių asmeninių klausimų, būtinai kreipsiuosi dėl konsultacijos.
Bet ir siaip tai teisinga psichologiniu poziuriu, vaiko interesais, kuriam reikalingas pastovumas ir pastovi gyvenama vieta.
Kokiais interesais nare klausima uzdave-ne mano ir ne jusu kitu reikalas. Nemandagu yra kistis smalsaujant i kitu gyvenimus , cia nepraso patarimo seimyniniais klausimais, o klausia, kaip yra.

Jetus, kokia nenormali

Realesne, ačiū

Žinau išsiskyrusių šeimų kur skirtingose laiptinėse gyvena ir kitą viename pasidalintame nuosavam name. Gražiai sutaria ir tie vaikai praktiškai pas abu tėvus gyvena. Pirmu atveju, išsisikyrė bet alimentų nesiteisė, tėvas menininkas meilužių turėdavo dėl to ir skyrėsi- bet sūnus ir tėvas tiek prisirišę, nusipirko šalimais butą, ir vaikas perpusę laiką leisdavo tai pas vieną tai pas kitą.
Nuosavam name kur gyvena, ilgai abu vieniši buvo. Moteris alimentus pristeisė. Bet kadangi tėvas ten daugiau laiko su mergaite būdavo, tai jie galvojo, kad tada tėvui reiktų persiteist mergaitę ir alimentus. Galiausiai irgi priėjo išvados be teisimų- kad kažkaip bendrai išlaikys. Na, aišku- čia yra toks niuansas, jei tėvai ir toliau bent oficialiai antros pusės neparsiveda ir negyvena.
Todėl manau, suabsoliutinti, kad toks variantas visiškai ir niekaip neįmanomas- negalima (manau, šiais paminėtais atvejais- būtų padalinę, jei būtų prašę). Teismas juk atsižvelgia į aplinkybes ir sutarimą abiejų tėvų, vaiko norus ir t.t.
Fabiana,va parašėt situaciją ir aiškiau. Būtinai kreipkitės dėl padidinimo, jei manote, kad reikia. Dėl vyro grasinimų taip pasidalinti. Dažnai vyrai gąsdina, bet nepadaro. Ir nors kreipsis- turi pateikti rimtus, svarius argumentus. Teisėjui, vyro pasakymas, kad nenori mokėti didesnių alimentų- tada geriau padalinam per pusę vaikus- netiks. Gal jūsų vaikai išties didžiąją dalį pas jį praleidžia, o jūsų ten dirbate kažkur komandiruotėse ar pan., gal jis gyvena visai šalia, kad praktiškai vaikams liktų tas pats kiemas, ta pati mokykla. Daug tų niuansų- kuriuos žinote ir galit įvertinti pati.

Juolab ir CK 3.169 str. Imperatyviai nurodo, kad nustatoma su VIENU is tevu.

Dėl Jūsų minimo straipsnio-irgi neklaidinkite.
CK 3.169 str.
1. Kai tėvas ir motina gyvena skyrium, vaiko gyvenamoji vieta nustatoma tėvų susitarimu.
2. Jei kyla ginčas tarp tėvų dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo, vaiko gyvenamoji vieta teismo sprendimu nustatoma su vienu iš tėvų.
Taigi, jokių imperatyvumų, kad tik su vienu tėvu ir viskas nėra. Jei tėvai abu norėtų taip susitarti, pateiktų sutartį patvirtinti teismui, nes ginčo tai nėra dėl gyvenamosios vaiko vietos ir aplinkybės būtų kaip iš mano minėtų avyzdžių, tai teismas tokią sutartį ir patvirtintų. Šituo net neabejoju.
Pati esu teismuose turėjus asmeniškos patirties - 2 negalimus (jokios teismų praktikos) atvejus. Kiek ėjau pas skirtingus advokatus, visi sakė kad tokie mano pageidaujami variantai negalimi, bet teismų sprendimai buvo priimti tokie kokių aš norėjau. Exas vieną sprendimą skundė apeliaciniam ir ten patirtino negalimą atvejį. Taip, kad visaip būna.
Reikia žiūrėti į kiekvieną atvejį atskirai, lyginti su turimom teismų praktikom, jei panašios aplinkybės ir tai dar visaip būna.