QUOTE(*MM* @ 2014 09 28, 22:03)
maža ką vyrai sako dėl alimentų, beveik visad jiems atrodo, kad suma per didelė

, nebent jie patys išties daug uždirba. tėvui už akių sprendimo paprastai nepriima, tad jo neatvykimas gali būt traktuojmas kaip trukdymas proceso eigai. advokatas reikalingas ne tik ieškiniui surašyti, bet ir atstovavimui teisme. beje, advokato išlaidas jūs galite prisiteisti iš tėvo. ir žinoma pasidomėkite, gal jums priklauso nemokama teisinė pagalba. ir apskritai,jeigu esate nesusituokusi ir jūsų šeimoj tik jūs gaunate pajamas oficialias, galbūt jums priklauso ir socialinė pašalpa bei įvairios lengvatos. tiesa, jas gausite tik tuomet, kai kreipsitės į teismą dėl alimentų priteisimo.
aš įsitikinus, kad vaikų tėvas tikrai neis į teismą. kas tada tokiu atveju, ne gi be jo vaikams niekada nepriteis alimentų?

ar jį jėga atvesdins?

jis niekur neregistruotas (t.y. prie Vilniaus miesto savivaldybės), na dar darbe gali rasti, bet galvoju matyt priėjus reikalui iki alimentų, mes legalų darbą, nebeapsimokės dirbti. vadinasi net šaukimo į teismą niekas jam neįteiks, nes neras. o kam reikalingas advokatas teisme? kokia jo funkcija? aš kažkada seniai skyriausi su pirmu vyru, pamenu kreipėmės į advokatą, surašė prašymą, nuvykom su ex vyru paskirtą datą į teismo posėdį ir jokio advokato nebuvo

viską teisėjas nusprendė pagal prašyme nurodytus norus ir viskas

skyrėmės taikiai. dabar išeitų, kad teisme dėl alimentų dalyvučiau aš, teisėjas ir advokatas

dėl to ir įdomu kas ten kaip vyksta, ar būtinos advokato paslaugos
Kai nuvažiuoja stogas, atsiveria dangus...