Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

QUOTE(venddetta @ 2014 06 26, 20:45)
*Prieš pusmetį daugeliui vien marža buvo 2%, o man jau bendros tiek.

**O tas Ebifin nieko labiau mistinio, nei Euribor. Nemanau, kad tai labai gąsdint turėtų smile.gif

***Tik man buvo liūdna, nes visą gyvenimą nuo pas pirmos sąskaitos banke buvau lojali Swedbanko klientė, o net preliminariam pokalby nieko gero pasiūlyt negalėjo. Jie minimaliai siūlė tiek, kiek DnB maximumą  blink.gif

*Mes prieš pusmetį ėmėme paskolą ir DnB siūlė 1,7 marža + EURIBOR.
**Ką tik pasidomėjau šiuo naujuoju EBIFN ir jei man vėl reiktų rinktis banką, DnB aplenkčiau puslankiu unsure.gif EBIFN = EURIBOR + IFM. Abu šie rodikliai finansų krizės atveju didėja, tai reiškia, jog už pablogėjusią situaciją susimoki du kartus. Man toks rodiklis visiškai nepatinka, džiaugiuosi modeliu marža + EURIBOR.
***Mums tas pats, buvome lojalūs SEB klientai, bet nelabai jiems tas įdomu pasirodė. Atsiuntė pasiūlymą (1,7), atsakėm į el. laišką klausimu, ar įmanomos derybos, nes kitas bankas geriau pasiūlė, tai net iki šios dienos nepasivargino atrašyti biggrin.gif
Atsakyti
as manau su bankais labai priklauso pas koki vadybininka pakliuni, nes tikrai kvailokai atrodo Vendetos variantas... bet deja bankas diktuoja savo taisykles ir mes turime pagal jas zaisti smile.gif

nors seip siam momentui 2 proc yra didziausias procentas kuri imciau,nes nukrito visi tie skaiciukai. draugai sebe db moka 1.8 proc...

aciu uz vertintoju rekomendacijas, pabandysiu susisiekti smile.gif tik dar klausimas, kiekvienam bankui reikia atskiro vertinimo, ar pasidarius vertinima ji galima nesti i visus bankus? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikdul: 26 birželio 2014 - 21:04
QUOTE(vikdul @ 2014 06 26, 15:27)
is jusu pasisakymu matau, kad geriausius pasiulymus teikia Nordea.. nors pvz mums jie pasiule pati prasciausia pasiulyma, o ir konsultante buvo nemaloni, zodziu nepatiko. o geriausias pasiulymas mums buvo DnB, nors jie ten turi ta savo nauja skaiciuokle, kurios kaip matau daugelis bijo.. DnB mums leido busta isiregti net per dvejus m etus, kai Swedas reikalauja per puse metu, plius nurodyti banko saskaita kurioje butu isirengimo pinigeliai.
Gal vistik yra merginu kurios eme paskola DnB???

beje, merginos, mums reikia is teismo pazymos ( pries men pagimdziau), ir kazkokios pazymos apie seimos sudeti.. kur jas Vilniuje isduoda??

kiek jums kainavo turto vertinimas?? 4u.gif

jums reikes teismo leidimo ikeisti perkama busta, kadangi yra nepilnameciu vaiku. pries kreipiantis i teisma dar is vaiko teisiu reiks pazymos, kad neturejot reikalu su jais. paskui jau su kruva dokumentu keliaut i teisma. mes sian pridavem dokumentus teismui.
Atsakyti
Tai kaip suprantu, jei siulys bankai daugiau ngu tarkime 2,2 vos bendru palukanu, geriau atsisakyti ir nesutikti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vikdul @ 2014 06 26, 22:02)
aciu uz vertintoju rekomendacijas, pabandysiu susisiekti smile.gif tik dar klausimas, kiekvienam bankui reikia atskiro vertinimo, ar pasidarius vertinima ji galima nesti i visus bankus? blush2.gif

as turiu viena popierini. tai ji nesuosi i bankus. bet visiems bankams nusiunciu pdf varianta, kad nereiktu jiems spausdintis ar man palikti savojo. kaip ir niekas nesake, kad netinka taip.
Papildyta:
QUOTE(iparado @ 2014 06 27, 09:31)
Tai kaip suprantu, jei siulys bankai daugiau ngu tarkime 2,2 vos bendru palukanu, geriau atsisakyti ir nesutikti?  g.gif

tai nuo kiekvieno zmogaus priklauso. jei sakykim nesvari jusu kredito istorija, tai gali ir nepasiulyt maziau nei 2.
Atsakyti
QUOTE(vikdul @ 2014 06 26, 22:02)
tik dar klausimas, kiekvienam bankui reikia atskiro vertinimo, ar pasidarius vertinima ji galima nesti i visus bankus? blush2.gif

Tą patį turto vertinimą galima nešti į visus bankus (nepaliekant, tiesiog duodi atsišviest, pasiūlai pdf formatu atsiųsti), bet pasirašinėjant sutartį būtinai turto vertinimas turi būti skirtas konkrečiai tam bankui.
Praktinis patarimas:
Mes su turto vertintoju sutarėm taip: aš pasakau banką, iš kurio didžiausi lūkesčiai imti paskolą, jis padaro turto vertinimą (popierinį + pdf el. paštu), jei susiklosto kitokios aplinkybės ir visgi imu paskolą iš kito banko, jis man nemokamai 1 kartą pakeičia ir pritaiko pasirinktam bankui. Mums taip ir atsitiko - pasidarėm turto vertinimą SEB'ui, o paskolą teko imti iš kito banko, nemokamai pakeitė thumbup.gif
Atsakyti
Aš taipogi pradėjau su bankais bendrauti. Buvau Nordea ir Swede. Swedas greit atsakė, bet pareikalavo turto vertinimo, nors su vystytojais ir yra jie sutartį pasirašę, o ir kaina buto truputį didesnė vien dėl to, kad butas su žemės sklypu... Tai jog ir mano darbdavys ir vystytojas pasirašė sutartis su jais nelabai jiems svarbu. Jokio konkretumo, net maržų nepasakė, tik "padaryk tą ir padaryk aną". Man reikia 180k, tai pasakė kad duos tik 170k ir tada dar įsirengti atskirai iki 30k. Susižviegiau net, nes iš savo santaupų žadu rengtis, bet jei reikės dėti papildomus 10k, tai butą galėsiu tik labai kukliai įsirengti... Nu su Swedu nieko gero. Laukiu atsakymo iš Nordea. Nors konsultantas ir pasakė, kad jie labiau žiūri į tuos pas kuriuos didesnės pajamos (pas mane atlyginimas 2.5k lt į rankas). Labai viliuosi, kad jie geriau pasiūlys, nes Swedas nuvylė visiškai.
Atsakyti
QUOTE(innuendo @ 2014 06 27, 16:18)
Aš taipogi pradėjau su bankais bendrauti. Buvau Nordea ir Swede. Swedas greit atsakė, bet pareikalavo turto vertinimo, nors su vystytojais ir yra jie sutartį pasirašę, o ir kaina buto truputį didesnė vien dėl to, kad butas su žemės sklypu... Tai jog ir mano darbdavys ir vystytojas pasirašė sutartis su jais nelabai jiems svarbu. Jokio konkretumo, net maržų nepasakė, tik "padaryk tą ir padaryk aną". Man reikia 180k, tai pasakė kad duos tik 170k ir tada dar įsirengti atskirai iki 30k. Susižviegiau net, nes iš savo santaupų žadu rengtis, bet jei reikės dėti papildomus 10k, tai butą galėsiu tik labai kukliai įsirengti... Nu su Swedu nieko gero. Laukiu atsakymo iš Nordea. Nors konsultantas ir pasakė, kad jie labiau žiūri į tuos pas kuriuos didesnės pajamos (pas mane atlyginimas 2.5k lt į rankas). Labai viliuosi, kad jie geriau pasiūlys, nes Swedas nuvylė visiškai.

a tai viena zadat paskola imti? cia visos pajamos yra 2,5k lt? nes jeigu taip, tai sakyciau dar labai normaliai dave smile.gif nordea nzn kas cia per dalykas del didesniu pajamu, tinka jiem ir vidutines pajamas...kodel nejot I danske bei dnb?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iparado: 27 birželio 2014 - 16:42
Taip, čia visos pajamos ir paskolą imu viena. Bet turiu 70k savų lėšų ir buvo planuojama taip - 30k pradinis įnašas ir 40k buto įsirengimas. Atvirkščiai jau nekas būtų, plius nelabai matau logikos, kad bankas duoda 170k ir tada įsirengimui iki 30k, bet negali duoti 180k ir nereikės jokių samatų rengti ir papildomų paskolų. Na, nebent jiems versliukas išeina, nes spėju palūkanos didesnės ar ne?
Į Danske greičiausiai eisiu pirmadienį, nespėjau šią savaitę jau, nes atostogauju. Į DnB irgi nueisiu.
Nelabai aš gaudausi šiuose dalykuose. Labai tik tikiuosi, kad nordea pasiūlys geriau ir be išsidirbinėjimų...
Atsakyti
Na, Turto vertinime ne vienoj vietoj yra pažymėtas bankas kuriam daro ir bent jau mano agentūroj, tai reikia 50Lt sumokėti, kad pakeistų banko vardą.

Mano palūkanos 1,12 marža+EFIFN=2,04%

Dar apie SWED ir DnB skirtumą, kuris lėmė pasirinkimą, tai DnB virš 2000Lt gali bet kada įnešti nemokamai, o Swed tik 1 kartą per metus iki 25% likučio gali įnešt nemokamai. Ir Swed vadybininkė labai aiškino apie beveik 8000LT, kuriuos reik turėt zapaso - neįnešinėt į banką padengt paskolai, o tiesiog turėt. O paskola tegu lieka kaip yra...
Atsakyti
QUOTE(venddetta @ 2014 06 27, 19:31)
Na, Turto vertinime ne vienoj vietoj yra pažymėtas bankas kuriam daro ir bent jau mano agentūroj, tai reikia 50Lt sumokėti, kad pakeistų banko vardą.

Mano palūkanos 1,12 marža+EFIFN=2,04%

Dar apie SWED ir DnB skirtumą, kuris lėmė pasirinkimą, tai DnB virš 2000Lt gali bet kada įnešti nemokamai, o Swed tik 1 kartą per metus iki 25% likučio gali įnešt nemokamai. Ir Swed vadybininkė labai aiškino apie beveik 8000LT, kuriuos reik turėt zapaso - neįnešinėt į banką padengt paskolai, o tiesiog turėt. O paskola tegu lieka kaip yra...

Beveik 8000 dar gerai. Man pasakė, kad paskolos neduos jei visų 70k pas juos nepersivesiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(innuendo @ 2014 06 28, 01:22)
Beveik 8000 dar gerai. Man pasakė, kad paskolos neduos jei visų 70k pas juos nepersivesiu biggrin.gif

Ne, aš ne apie pradinį įnašą. jis ar šiaip ar taip pas juos buvo.
Aš kalbėjau apie paskolos grąžinimą anksčiau laiko. Swedbanke labai nesuinteresuoti, kad grąžintum anksčiau.

Nors gal tik ant tokios vadybininkės papuoliau...
Atsakyti