QUOTE(venddetta @ 2014 06 30, 17:58)
Tai kad mes irgi nesusituokę ir aš viena imu paskolą - tai nereiškia, kad jis lieka už borto jei mes nuspręstumėm sukti skirtingais keliais. Nepamenu kur įstatymuose skaitėm,
bet ir nesusituokus yra būdų įrodyti, kad pusė buto, kaip ir pusė likusios paskolos priklauso kitam.
O mokėt nuomą yra žiauru - vien todėl ir nusprendėm pirkti ir lįsti į kreditus. Aš dabar dvigubai mažiau mokėsiu bankui, nei mokam nuomos, o ploto turėsim dvigubai

ir naujesniam name, nei dabar gyvenam.
Būtent. Yra būdų įrodyti. Ir tie būdai yra tenkinaqmi teismo keliu. Kuris būna ilgas. O ir brangus.
Aišku yra dar būdas taikiai susitarti. O BET TAČIAU, kai jau SKIRIAMASI paprastai šis būdas būna braukiamas vienos ar kitos pusės iniciatyva.
Yra kiti būdai: a la kaip santuoka, ar būsto pirkimas per pusę kuris kaip ir palengviana dalybas - t.y. nelieka poreikio ĮRODINĖTI kad buvo pirkta per puse.
Aišku rožės ir šokoladas neblogas reikalas, bet ten kur pinigai ir NT turėtų kalbėti protas ir racionalus, o ne "nieko blogo nebus".
net išgyvenę 20 metų ir susilau 3 vaikų skiriasi. klausimas, kokiu pagrindu a priori teigiamia kad pora x ar pora y to išvengst. o tvarkingai sutvarkyti turto popieriai supaprastina po to senkanti turto pasidalijima. kuris jei atvirai (kaip minejau teko stebeti ne viena ir ne du atvejus) nebuna toks jau rozinis. Ir jau nesakykite "na man jau niekada..." na jo... pas dievą buvote ir savo ateitį žinote...