Įkraunama...
Įkraunama...

Mityba sportuojant II

QUOTE(Eliza @ 2014 03 18, 22:01)
Grudeta varske liesiausia man atrodo 5%, o paprasta 0,5% smile.gif Tad skirtumas kalorijose. As dazniausiai vartoju liesa, o grudeta reciau 4u.gif

grudeta yra min 3% smile.gif as lenkiska turguj perku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza @ 2014 03 18, 22:01)
Grudeta varske liesiausia man atrodo 5%, o paprasta 0,5% smile.gif Tad skirtumas kalorijose. As dazniausiai vartoju liesa, o grudeta reciau 4u.gif

as valgau grudeta, nes 100k skaniau ax.gif o ten riebalo ar 0,9 ar 3 proc tai neteikiu dideles reiksmes, varzybom nesiruosiu ax.gif gal ir blogai g.gif
Atsakyti
QUOTE(aukselis11 @ 2014 03 18, 20:04)
gal būtų galima plačiau?  4u.gif

Pernai ziemos pabaigoje sugalvojau, kad reikia jau mano organizmui kokiu vitaminu. Nusprendziau ju gauti per daigintus produktus. Atsimenu kai mama vaikysteje daigindavo kviecius ir ji sakydavo, kad ten yra visi B grupes vitaminai.
Zodziu pradejau dometis. Pasorodo reikia daiginimo "aprato ". O jis man pasirode ne pigus. Ranku nenuleidau. Pasidariau as ji pati, dvieju aukstu. Spec. parduotuvese prisipirkau ivairiu seklu daiginimui ir pirmyn. O paskui as jas dedu i salotas. Skonis savotiskas, bet man skanu. Ir sveika.
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 03 18, 20:30)
valgot liesa varske?

man ji tokia nelabai skani... kaip ja paskaninti?

į blenderį liesos varškės pakelis, šlakelis lieso pieno, bananas ir uogos thumbup.gif wub.gif vakarui netinka, bet dieną super duper
Atsakyti
As vakarieniaujant varske skaninu:
1.Liesu jogurtu+cinamonu+nubrauktu sauksteliu medaus
2.Liesu jogurtu+krabu lazdelem+agurko truputi+paprikos truputi+krapais
3.Sudyta lasisa+truputi agurko+krapai+priekoniai
4.Liesu jogurtu+truputi avokado
5.Liesu jogurtu+pudingas(Fast nutrition yra sporto klube)
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2014 03 19, 12:36)
į blenderį liesos varškės pakelis, šlakelis lieso pieno, bananas ir uogos thumbup.gif  wub.gif  vakarui netinka, bet dieną super duper

O kodėl vakarui ne?
Aš dažnai vakarienei renkuosi grūdėta varškę su bananu,ar čia didelė nuodėmė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Calmness @ 2014 03 19, 13:22)
O kodėl vakarui ne?
Aš dažnai vakarienei renkuosi grūdėta varškę su bananu,ar čia didelė nuodėmė? g.gif

Kiek man aiskino trenere, vaisiai savyje turi cukraus (bananas bene daugiausiai), kuris veliau mielai nuseda pas mus ant liemens. Todel vaisius reikia valgyti pirmoje dienos puseje. Tegul pataiso mane, jei ne del to 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza @ 2014 03 19, 13:27)
Kiek man aiskino trenere, vaisiai savyje turi cukraus (bananas bene daugiausiai), kuris veliau mielai nuseda pas mus ant liemens. Todel vaisius reikia valgyti pirmoje dienos puseje. Tegul pataiso mane, jei ne del to 4u.gif

Aš ne ekspertė, na bet man nelogiškai skamba biggrin.gif . Jeigu ta energija yra sunaudojima, tai ir nebelieka kam ir kauptis g.gif Gliukozę organizmas naudoja smegenų, skeleto raumenų, širdies ir kitų audinių mitybai. Jeigu suvartojama per daug, tada ir sėda

čia neišskirti angliavandeniai, pateikta bendrai
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Eliza @ 2014 03 18, 23:01)

as irgi labiau megstu grudeta, bet beda, kad joje gerokai maziau baltymu nei iprastoje liesoje varskeje unsure.gif

QUOTE(Eliza @ 2014 03 19, 14:27)

negaleciau taip gyvent jeigu net bananas vakare butu nuodeme, na nezinau, neskaitau kad cia yra toks didziulis blogis kaip bananas, obuolys vakarais, ar tarkim uogienes saukstelis pagardinti varskei ir ta valgyti vakare. tai taip gaunasi vien tik liesa varske reikia vakarais kisti, nes kitaip viskas nuses ant kuno? na netikiu, niekaip. aisku jei vakarais valgysim sokolada, bandeles, tikrai nuses, bet bananas?..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bubbleghost: 19 kovo 2014 - 17:03
Tai as irgi nepaisau jau taip tiksliai tu visu taisykliu biggrin.gif Tiesiog kai trenere paklausia, ka valgiau pvz vakarienei, atsakius kad varske su bananu ji mane pabara ir paaiskina, kad geriau jau tada koks agurkelio gabaliukas nei bananas. Todel kartais nutyliu lotuliukas.gif
Juk ne varzybom ruosiames. Man atrodo, kad svarbiausia visur yra saikas ir isiklausymas i savo organizma 4u.gif

Va ka radau viename forume butent apie vaisius vakare 4u.gif
Pavyzdžiui, obuoliuose esantis cukrus tirpsta lėtai, o vynuogės ir arbūzai pasisavinami burnoje, todėl tai grynas cukrus. Didelis cukraus kiekis yra didžiulis krūvis kasai. Be to, organizme prasideda labai aktyvūs procesai – iškart išmetamas insulinas, gliukozė nešama į smegenis, vėliau procesai persikelia į raumenis ir pan. Jei toks krūvis organizmui duodamas prieš miegą, kai raumenys aktyviai nedirba ir visas organizmas rimsta, vaisiuose esantis cukrus ne sudeginamas, kaip turėtų būti, o virsta gliceridais. Dėl to kūne kaupiasi riebalai. Taigi prieš aktyvią fizinę veiklą galima nebijoti valgyti vaisių, tačiau prieš miegą nereikėtų jų prisivalgyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliza: 19 kovo 2014 - 17:23
QUOTE(Bubbleghost @ 2014 03 19, 17:03)
...
negaleciau taip gyvent jeigu net bananas vakare butu nuodeme,
na nezinau, neskaitau kad cia yra toks didziulis blogis kaip bananas, obuolys vakarais, ar tarkim uogienes saukstelis pagardinti varskei ir ta valgyti vakare.
tai taip gaunasi vien tik liesa varske reikia vakarais kisti, nes kitaip viskas nuses ant kuno?
na netikiu, niekaip. aisku jei vakarais valgysim sokolada, bandeles, tikrai nuses, bet bananas?..

su tokiu nusistatymu tikrai sunku, "net bananas" tai kad bananas kiek cukraus turi, ryte košę verdu, jei įprastai tam pačiam saldumui išgauti reikia tikrai bent kelių šaukštelių cukraus, pakanka tik pusės banano. Tai ką bekalbėti.
Ne, ne tik liesą varškę reikia/ reikėtų kišti vakarais.
Cukrus prieš miegą yra blogis. O kiekvienas maistas, tuo pačiu, turi savo laiką. Ir savo kiekius, ir savo vartojimo dažnumą.
Žodžiu smile.gif pasiskaitykit plačiau, nors gan aiškiai buvo parašyta, kuo bananas blogis, o visoje temoje diskutuojama, ką dar be varškės valgyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ereba: 19 kovo 2014 - 19:14
QUOTE(Ereba @ 2014 03 19, 19:13)
su tokiu nusistatymu tikrai sunku, "net bananas" tai kad bananas kiek cukraus turi, ryte košę verdu, jei įprastai tam pačiam saldumui išgauti reikia tikrai bent kelių šaukštelių cukraus, pakanka tik pusės banano. Tai ką bekalbėti.

''Fruktozė turi tokią pačią molekulinę formą kaip gliukozė, tačiau jos atomai susijungę skirtingai, todėl ji yra saldesnė. Organizme jos vartojimas sukelia mažesnę insulino sekreciją nei kiti cukrūs''
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Féline: 19 kovo 2014 - 19:37