Įkraunama...
Įkraunama...

Jauki pomidorų gryčelė

QUOTE(Upas @ 2014 03 17, 20:27)
o man atrodo kad visos čia tiek prisidažiusios, kad ryte atsikėlus šalia gailėtumeis su kuo miegojai.

bet taip tiesiai šviesiai, į akį krenta gražiai pridažyta ar lietuviška pilkoji, laukų vaidilutė? Kiek su vyrais tenka bendraut, vis tik fafai, ryškus makiažas labiau traukia nei sakykim su potencialiomis sugulovėmis kalbėti protingai apie pomidorus

QUOTE(ptashka @ 2014 03 17, 20:29)
Kaip lietuviskai vadinasi liga вертициллезное увядание? Gal kas zino?

Verticillium alboatrum pomidorų verticiliozė
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 03 17, 21:29)
Kaip lietuviskai vadinasi liga вертициллезное увядание? Gal kas zino?

verticiliozinis vytulys
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 17, 20:44)

Dekui. Ziuriu cia ant vienos veisles parasyta, kad atsparus marui (fitoftorozei), fuzariozei ir verticitolozei. Sunkiai tikisi, paziuresim biggrin.gif
Atsakyti
Žiūrint kaip tos kalbos palinksta, jei ta potenciali sugulovė savidulkė, kažin ar kas gausis. O lietuviška pilkoji, dažniausiai būna savidulkės. Lyginant su laisvo elgesio.
Makiažas ne traukia, o tik sudaro laisvo elgesio sampratą. Nevaržoma.
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 17, 20:44)
bet taip tiesiai šviesiai, į akį krenta gražiai pridažyta ar lietuviška pilkoji, laukų vaidilutė? Kiek su vyrais tenka bendraut, vis tik fafai, ryškus makiažas labiau traukia nei sakykim su potencialiomis sugulovėmis kalbėti protingai apie pomidorus 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 17 kovo 2014 - 21:00
QUOTE(Upas @ 2014 03 17, 20:57)
Žiūrint kaip tos kalbos palinksta, jei ta potenciali sugulovė savidulkė, kažin ar kas gausis. O lietuviška pilkoji, dažniausiai būna savidulkės. Lyginant su laisvo elgesio.

o mano nuomone, tai tiesiog prisižiūrinti moteris ir jei pagal rūbą sutinkam, tai reiktų ir išleist pagal protą, t.y. pabendravus nemauti visų pasidažiusių ant vieno kurpalio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Upas @ 2014 03 17, 20:27)
Kartais protingiau patylėt, nei belenką šnekėt. Tiesiog neturit apie ką diskutuoti į temą. Ir pilat žodžius kaip žirnius. Per visa tą laiką, gal buvo sukurtos 3 temos, kuriose 1 žinutėj, buvo atsakymai į temą, o po to diskusijos. Dabar temos štampuojamos, nauji namučiai ir po to 5 komentarai ačiū už naujus namučius. Tema apie daigus, ir pirmoj žinutėj net nerašoma kada pagrindinė sėja, kada kodėl sodinama ankščiau, ir t.t. Jums atrodo kad čia gražu viskas, o man atrodo kad visos čia tiek prisidažiusios, kad ryte atsikėlus šalia gailėtumeis su kuo miegojai.

Tai gal jūs galite užvesti tą protingą diskusiją "į temą"???

Saintlina, senės - tai labai patyrusios pomidorų reikaluose bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Upas @ 2014 03 17, 20:57)

aha, Upas turėtų būti užkietėjęs senbernis cool.gif Ir tokios blogos, ir anokios negeros..
O, beje, kur čia šitam poste naudinga info apie pomidorus? Ar ne už tokį pilstymą mus kritikuojat? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 17, 20:01)
taigis jei nesulaukėt atsakymo, paklauskit dar kartą.  Mėsingi yra Corazon, Oxheart ir visi jaučio širdies tipo pomidorai.  Yra daugybė rusiškų veislių (Cardinal Mazarini, Orlinyj Kliuv, Rozovyj Miod, Korol Sibiri, Zolotoj Drakon ir t.t.), bet šiuo metu jau vėloka jų ieškot.

Prašom man kitiems metams visų šitų sėklų inkorpore,ar kaip ten sako bigsmile.gif Tik kad dėmetlige papjaus ne hibridus doh.gif Pasienį gyvenu,apsauga didele,tai su rusiškom veislem beda lotuliukas.gif kaip sakoma,arti bažnyčia... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 03 17, 21:20)
Tai gal jūs galite užvesti tą protingą diskusiją "į temą"???

jis gal ir pabandys. Bet tikrai nepatikėsiu, kad kas antram puslapyje kartos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2014 03 17, 21:23)
Tik kad dėmetlige papjaus ne hibridus  doh.gif Pasienį gyvenu,apsauga didele...

tai nesaugo apsauga nuo dėmėtiligės? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 17, 21:26)

Papildyta:
tai nesaugo apsauga nuo dėmėtiligės?  cool.gif

abejoju,ar tokia yra? auginu daugumą hibridų,o jei keli paprasti anksti nusigalabija,tai tiek ir bedos. Bet gal laikas ir man skaniu pomidorų paragauti mirksiukas.gif Nesugebejau nei jaučiaširdių seklų nusipirkti doh.gif
Įdomu,kiek skiriasi korzonai nuo delfinų? Pernai turejau korzonus,šiemet delfinus.
Atsakyti
Corazon kaina:
http://www.sonis.lt/...9018392693.html
Marmande kaina:
http://www.sonis.lt/...mande-05-g.html
Jau apie sėklų skaičių nekalbu. Dėmėtligė nekenkia vaisiams. Tiesiog sulėtina augalo vystymasi. Ir derlius ar skonis dėl to nenukenčia. Juo labiau kad yra priešnuodis, Trichoderma. Nereikės nei šaškių, nei pesticidų.
Jei patiks Marmande, tada augins Corazon. Ne kiekvienais metais, būna tos pačios ligos.
Kitas paprastas, mėsingas pomidoras Faworyt.
http://www.sonis.lt/...woryt-02-g.html
Už 8 lt galima 5 veisles nusipirkti, o ne tik 1 Hibridą. Kurį maitinti reikės smarkiai.
QUOTE(amarrile @ 2014 03 17, 21:23)
Prašom man kitiems metams visų šitų sėklų inkorpore,ar kaip ten sako  bigsmile.gif Tik kad dėmetlige papjaus ne hibridus  doh.gif Pasienį gyvenu,apsauga didele,tai su rusiškom veislem beda  lotuliukas.gif  kaip sakoma,arti bažnyčia... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 17 kovo 2014 - 21:52
QUOTE(Upas @ 2014 03 17, 21:44)

Kitas paprastas, mėsingas  pomidoras Faworyt.
http://www.sonis.lt/...woryt-02-g.html

Aš pernai Faworyt auginau, nepasakyčiau, kad buvo mėsingas (man mėsingi nepatinka). Šiaip tai derlingumas man jo prastokas pasirodė, be to, į rudenį labai neskanus pasidarė, o jau paskutiniai pomidorai, kurie sunoko dėžėj, tai tiesiai į šiukšlyną iškeliavo.
Corazon tikrai mėsingas (užtat šiais metais nebeauginu, nors dar ir sėklų turiu), be to, labai gerai ir ilgai derėjo.

Atsakyti