Įkraunama...
Įkraunama...

Jauki pomidorų gryčelė

QUOTE(AnTara @ 2014 03 18, 09:49)
Pernai turėjau Corazon pirktus iš Shcetelig, bet jau "bombolai" kokie buvo. Bet palikau 2 vaisius ir tie sugebėjo nulūžti. Tai tikrojo skonio ir neteko pargauti, nes nokinau namie

nesupratau - pas jus nė vienas vaisius ant stiebo neprinoko? blink.gif Nuskabėt ir palikot tik du? O kodėl? Taigis šiaip pomidorai tikrai solidų derlių atlaiko..
Atsakyti
QUOTE(AnTara @ 2014 03 18, 09:49)
Bandysiu tada grįžusi namo gelbėti kas liko smile.gif Kas yra bandę Benito pomidorus? Man juos labai išgyrė, sakau reik pabandyt, bet nusipirkau vienus iš vienos pardės, kitus iš kitos, susėjau atskirai, žiūrėsiu kurie geresni bus  smile.gif

Aš pernai auginau. Produktyvus pomidoras, tik kietokas ir skonio nepasakyčiau, kad ypatingo. g.gif
O jūs manot, kad tas pats pomidoras gali buti skirtingo skonio, gerumo? g.gif
Jei kuri dar norit pamėginti galiu padovanoti sėklas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulkė: 18 kovo 2014 - 09:59
QUOTE(saintlina @ 2014 03 18, 10:53)
nesupratau - pas jus nė vienas vaisius ant stiebo neprinoko?  blink.gif  Nuskabėt ir palikot tik du? O kodėl? Taigis šiaip pomidorai tikrai solidų derlių atlaiko..

Ant vieno daigo buvo 2 dideli, o ant kitų daigų mažesni, bet gi atėjo į šiltnamį "profesorius" (anyta) ir sako jei nori kad prinoktų, palik po kelis, nes neprinoks. Na ir palikau (pirmais metais išvis sodinau pomidorus). Dar pamokė kaip genėt (aišku po to jos pamokymo tik miškas buvo) thumbup.gif Na tai ir palikau tada po kelis vaisius. Šiais metais nieko nebeklausau, čia ateinu, pasiskaitau prišpakliuotų moteryčių patarimų ir bandysiu savarankiškai viską daryt, kas bus tas thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Kulkė @ 2014 03 18, 10:58)
Aš pernai auginau. Produktyvus pomidoras, tik kietokas ir skonio nepasakyčiau, kad ypatingo.  g.gif
O jūs manot, kad tas pats pomidoras gali buti skirtingo skonio, gerumo?  g.gif
Jei kuri dar norit pamėginti galiu padovanoti sėklas  smile.gif

Ant pakelių skirtingai rašo smile.gif Pabandysiu, per galvą niekas neduos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2014 03 18, 09:02)
Ot reiktu kada koki susibegima pomidorininkiu padaryt, manikiurus pasirodyt  biggrin.gif. Dar ir Upa i kompanija prigriebtumem, vot, manau diskusiju uzvirtu  biggrin.gif. Ale kur cia susibegsi is visos Lietuvos, nebent koki atskaitos taska pasirinkt g.gif, kokia pomidoru svente sugalvot g.gif ?

Alytuje būna kažkokios pomidorų degustacijos. Gal reikės nuvažiuoti jei nepražiopsosiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 18 kovo 2014 - 10:02
QUOTE(AnTara @ 2014 03 18, 10:01)

Ant pakelių skirtingai rašo smile.gif Pabandysiu, per galvą niekas neduos smile.gif

Anyta gali užvažiuot, jei žadat jos nebeklausyti biggrin.gif Jei rimtai , tai žinoma mėginkit, bandykit. Šitam reikale geriausia yra mokytis iš savų klaidų smile.gif
Atsakyti
atsiprašau panos, čia klausimas dėl špakliaus ax.gif , tai ne mešlinais batais čia renkasi daržininkės? unsure.gif Oi oi kur aš pataikiau, o dar ir nugaros nelenkiate ravint per dienų dienas? unsure.gif

Merginos tai su... 4u.gif
[attachmentid=231596]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 18 kovo 2014 - 10:08
QUOTE(Mičiko @ 2014 03 18, 09:52)
Ar arawak vertas dėmesio hibridas. Pamenu, užpernai kažkas auginot, nuotraukose derlingas lyg. O kaip iš tiesų? Verta sodinti, skanus? Kokio aukščio, vėlyvumo, ant pokelio neparašyta.  g.gif

Arawak man labai panašus į Corazon, Red Pear, Puzata Chata, Aurea. Forma tokia pat, derlingas, gal kiek sausesnis už Corazon buvo, bet nedaug. Aukštas. Derėjo tokiu pat laiku kaip ir visi.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 18, 00:20)
Nu jokio solidarumo  doh.gif Sulauksi iš moterų  tongue.gif Pas mani buvo mažiau kiek pamenu,o skonis man šiaip sau jų tai tikrai . Corazon man irgi šiaip sau iš skonio.Todėl Saintlinos receptoriais ir nepasitikiu,bo jai anas skanus...

Man Corazonai irgi šiaip sau, dėl gausaus derėjimo jį kelis metus auginau. Kadangi ir sėklos pasibaigė jų tai šiemet keičiu į Aurea ir Puzata Chata. Corazonui trūksta tvirtesnio skonio. Man jis toks labiau vandens skonis, kaip stipriai praskiesto vandeniu kečiupo. Kažkas panašaus būtų stiklinėje vandens išmaišius šaukštelį kečupo. Bet čia tik mano nuomonė, neįsižeiskite Corazonų gerbėjos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 18 kovo 2014 - 10:15
QUOTE(Kulkė @ 2014 03 18, 11:04)
Anyta gali užvažiuot, jei žadat jos nebeklausyti  biggrin.gif  Jei rimtai , tai žinoma mėginkit, bandykit. Šitam reikale geriausia yra mokytis iš savų klaidų  smile.gif

Deja anyta su mumis gyvena doh.gif Jau bandė protint, savo nuomones reiškė, o aš darau kaip man gerai, jau pasimokiau smile.gif Pabandysiu, žinosiu, nusipirkau sąsiuvinį ir kaip mokinė konspektus vedu, rašausi kas ir kaip. Šiais metais turėsiu 8 rūšys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AnTara @ 2014 03 18, 10:01)
...bet gi atėjo į šiltnamį "profesorius" (anyta) ir sako jei nori kad prinoktų, palik po kelis, nes neprinoks.

pomidorų nereik retint, sunoksta jie visi smile.gif Gal tik pirmus raustančius galima anksčiau nuskint, kad kiti greičiau noktų.
O šiaip prinokti tikrai prinoks - ir keli, ir keliasdešimt.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 18, 11:18)
pomidorų nereik retint, sunoksta jie visi  smile.gif  Gal tik pirmus raustančius galima anksčiau nuskint, kad kiti greičiau noktų.
O šiaip prinokti  tikrai prinoks - ir keli, ir keliasdešimt.

Ačiū 4u.gif Jau žinosiu
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2014 03 18, 10:14)
Man Corazonai irgi šiaip sau.........Man jis toks labiau vandens skonis, kaip stipriai praskiesto vandeniu kečiupo. Kažkas panašaus būtų stiklinėje vandens išmaišius šaukštelį kečupo. Bet čia tik mano nuomonė, neįsižeiskite Corazonų gerbėjos  4u.gif

įsižeist nėr ko, visos žinom, kad skoniui draugų nėra smile.gif
Bet aš kažkaip manau, kad gal tokiam pomidoro skoniui dar turi įtakos ir auginimo sąlygos? g.gif Vienais metais ir pas mane Corazon buvo tokio neišraiškingo skonio. Neanalizavau tada, kame reikalas buvo. Bet kažkas, vadinasi, buvo kitaip. Gal tais metais neprimaitinau jų niekuo papildomai? Gal laistėm daugiau? Bet kitais keliais metais tikrai skonis kur kas intensyvesnis buvo.
Tiesą sakant, Corazon dabar ir aš neauginu, nes kitokių veislių begalė eilės laukia. O ir panašių į juos šiemet turiu ne vieną smile.gif
Beje, Corazon dėl savo konsistencijos labai tinka konservavimui - pomidorų pastai, padažams.
Papildyta:
QUOTE(AnTara @ 2014 03 18, 10:14)
Deja anyta su mumis gyvena  doh.gif Jau bandė protint, savo nuomones reiškė, o aš darau kaip man gerai, jau pasimokiau  smile.gif 

tai tegu ji sau atskirai pomidorus augina, kaip jai atrodo geriau. Na, pvz, pusė šiltnamio jos, pusė - jūsų. Galėsit akivaizdžiai matyt skirtumus smile.gif
Atsakyti