Įkraunama...
Įkraunama...

Jauki pomidorų gryčelė

QUOTE(AnTara @ 2014 03 18, 10:14)
Deja anyta su mumis gyvena  doh.gif Jau bandė protint, savo nuomones reiškė, o aš darau kaip man gerai, jau pasimokiau  smile.gif  Pabandysiu, žinosiu, nusipirkau sąsiuvinį ir kaip mokinė konspektus vedu, rašausi kas ir kaip. Šiais metais turėsiu 8 rūšys  smile.gif

o ji augina? kaip derlius? kiek rūšių?
pagrindiniai kriterijai jei rinkčiaus tikėt žmogum ar ne
turiu giminaitę, seną moteriškę, pas kurią viskas auga, sodybą prižiūrėta, daugybė gėlių ir daržai derlingi, tai jos pagyrimą, kad mano daigai geri, tikrai įvertinau. Šiemet paprašė dar užauginti, tai su džiaugsmu dar ir jai desetką auginu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 18 kovo 2014 - 10:39

QUOTE(Karosė @ 2014 03 18, 10:03)

4metai draugės vaikui.

Tokio amžiaus vaikams užtenka pasakyti, kad negalima.Tikrai pukiai supranta.
arawak aukštas, mėsingas, bet ne toks derlingas kaip corozon ar red pear. Į vasaros pabaigą mėgo trūkinėti vaisiai.
Atsakyti
Papildyta:
tai tegu ji sau atskirai pomidorus augina, kaip jai atrodo geriau. Na, pvz, pusė šiltnamio jos, pusė - jūsų. Galėsit akivaizdžiai matyt skirtumus smile.gif
[/quote]

Tai aš savo jau pasistačiau šiltnamį ax.gif Supyko labai.. Tai savo daigus užrakinu kai nebūnu namie thumbup.gif Ateis, nužiūrės. Dar įrodinėja kam man tiek reikia rūšių ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2014 03 18, 11:35)
o ji augina? kaip derlius? kiek rūšių?
pagrindiniai kriterijai jei rinkčiaus tikėt žmogum ar ne

Jo augina, bet jau užtenka pora rūšių, turguj nusiperka dar daigų. Pomidorus augina be lapų pagrinde.. Na žodžiu.. Jinai matomais supyko kad atsiskyriau nuo jos, nebėra tarnaitės. Na pasimokiau iš klaidos kad mažiau klausyti ir vadovautis savo intuicija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AnTara @ 2014 03 18, 10:40)

Jo augina, bet jau užtenka pora rūšių, turguj nusiperka dar daigų. Pomidorus augina be lapų pagrinde.. Na žodžiu.. Jinai matomais supyko kad atsiskyriau nuo jos, nebėra tarnaitės. Na pasimokiau iš klaidos kad mažiau klausyti ir vadovautis savo intuicija  smile.gif

O va sito bajerio, t.y. auginimo beveik be lapu mane a.a. anyta buvo ismokiusi. Nu tikrai sirpsta greiciau, negu miske. Palieki po viena lapa po keke, kitiems darau snai.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 03 18, 11:43)
O va sito bajerio, t.y. auginimo beveik be lapu mane a.a. anyta buvo ismokiusi. Nu tikrai sirpsta greiciau, negu miske. Palieki po viena lapa po keke, kitiems darau snai.

Buvo pomidorų, sutinku, bet jie tokie mažiukai pas ją buvo
Atsakyti
Mano su anyta nuomones pomidoru auginime issiskyre senai, o ypac pernai, kai jau daviau armonikos seklu ir pas ja nebuvo derliaus, tai pasake, kad ikisau hibrida, nes nei pas ja nei pas kazkokia "daruge" nebuvo, tai as gluse, nors ji augina pagrinde tik hibridus, ir tos tik 4 rusys, kurias dukra nuperka, tai as ir nediskutuoju net su ja ta tema. plius decio profilaktiskai nenaudoju, ai vienu zodziu irnesakyk.gif
gerai, kad mes viena nuo kitos toli gyvename biggrin.gif
Atsakyti
Kamane tau pasisekė smile.gif Aš tada jei jau kas man neaišku, paklausiu čia. Va jau kitiems metams renku sąrašiuką iš čia, tai žiūriu kad 2 šiltnamio reiks smile.gif
Pernai niekuo netręšiau pomidorų, tik mulča dėjau. O gal visdėlto reiktų????
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2014 03 18, 10:45)
Mano su anyta nuomones pomidoru auginime issiskyre senai, o ypac pernai, kai jau daviau armonikos seklu ir pas ja nebuvo derliaus, tai pasake, kad ikisau hibrida..

biggrin.gif Taigis, atrodytų, kaip tik hibridas turėjo gerai derėti biggrin.gif
Mano anyta atvažiuoja keliskart per metus ir viskuo džiaugiasi. Patarimus visais klausimais jau prieš penkiolika metų baigė dalint.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 18, 11:28)
Vienais metais ir pas mane Corazon buvo tokio neišraiškingo skonio. Neanalizavau tada, kame reikalas buvo. Bet kažkas, vadinasi, buvo kitaip. Gal tais metais neprimaitinau jų niekuo papildomai? Gal laistėm daugiau? Bet kitais keliais metais tikrai skonis kur kas intensyvesnis buvo.

Man irgi teko ragauti tos pačios veislės (ne Corazon) pomidorus, tik vieni buvo auginti Kauno raj. , kiti Vilniaus, skonis ir net skūros storis labai skyrėsi. Vieni buvo labai skanūs, kiti prasčiau vidutinio. Tokiu būdu įsitikinau, kad žemė ir priežiūra turi didžiulę įtaką skoniui.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 18, 10:49)
biggrin.gif  Taigis, atrodytų, kaip tik hibridas turėjo gerai derėti  biggrin.gif
Mano anyta atvažiuoja keliskart per metus ir viskuo džiaugiasi. Patarimus visais klausimais jau prieš penkiolika metų baigė dalint.

He, Saintlina, as gi seklu is "pokelio" nedaviau, pati tipo pririnkau. lotuliukas.gif

AnTara o tu is kokio miesto ax.gif

Atsakyti
QUOTE(AnTara @ 2014 03 18, 10:48)
Pernai niekuo netręšiau pomidorų, tik mulča dėjau. O gal visdėlto reiktų????

aš manau, kad taip - reiktų. Pernai, jei buvo naujas šiltnamis, šviežios žemės, tai visko užteko. Šiemet jau reiks primaitint, nes pomidorai labai ėdrūs, kad gerai derėtų, reiks ir maisto medžiagų.
Atsakyti
QUOTE(linksma @ 2014 03 18, 10:50)
Man irgi teko ragauti tos pačios veislės (ne Corazon) pomidorus, tik vieni buvo auginti Kauno raj. , kiti Vilniaus, skonis ir net skūros storis labai skyrėsi. Vieni buvo labai skanūs, kiti prasčiau vidutinio. Tokiu būdu įsitikinau, kad žemė ir priežiūra turi didžiulę įtaką skoniui.

as irgi tuo isitikinau, kad nuo zemes, dregmes labai daug priklauso pomidoru skonis
Atsakyti