QUOTE(Sandia @ 2014 03 22, 23:45)
as ir tik siemet pradejau pazindintis su siom gelem..ir as iskart isodinau i lovi, ar tai blogai? ar del to prasciau augs, ar nezydes?? ar man dabar kapstyt jas lauk

Lovelis loveliui nelygu...suaugusiai pelargonijai mat pakanka pilnai 9 cm skersmens puodo....aš pati pirkau 12 cm skersmens, kad pilnai keturi vazonai lovį užpildytų, nes laikysiu lovelyje sudėtus vazonus...o esmė tokia, kad jos mėgsta apspaustas šaknis, ir žydi gerai tik kai jau šaknys pilnai apėmusios žemę...jei daigai maži, o žemės daug, kažko super nesitikėčiau ir tikrai persodinčiau...ir mano patirties, pelargonijos megsta saikingą ankštumą.
QUOTE(Vanesa3 @ 2014 03 23, 10:56)
Ir as turiu pora klausimu labiau paturusiom.
1. Perziemojo mano pernykstes loveliuose jau atsigavo vienos jau gausei kitos tik po kelis lapus. Tai klausimas ar man jas persodint ar galiu palikt nejudintas tuose loveliuose pernyksciuose?
Ir antras biski ne i tema. Noriu ir as jau isnest augaliukus i siltnami tik jau laikas plevele keist, suplysinejo. Buvau girdejus, kad po iprastine kloja sluoksni agro pleveles. Gal kas bandet ar pasiteisino ar verta?
1. Perziemojo mano pernykstes loveliuose jau atsigavo vienos jau gausei kitos tik po kelis lapus. Tai klausimas ar man jas persodint ar galiu palikt nejudintas tuose loveliuose pernyksciuose?
Ir antras biski ne i tema. Noriu ir as jau isnest augaliukus i siltnami tik jau laikas plevele keist, suplysinejo. Buvau girdejus, kad po iprastine kloja sluoksni agro pleveles. Gal kas bandet ar pasiteisino ar verta?
...
gal užteks gerai ir sistemingai tręšti.

reik tiesiog eit į pirmo psl katalogus ir žėt ar ta veisle atspari vėsiai temperatūrai, o šalnų tai tikrai dar bus, o rimtos šalnos- minusinės tempos nė viena pelargonija neišgyvens....tai jei yr kaip apsaugot ir užtikrint bent kelis laipsnius pliuso, galima ir taip bandyt...

QUOTE(Laola @ 2014 03 23, 11:14)
Sveikos, noreciau pasiklausti, kodel mano kompaktines pelargonijos daigelis kazko silpnokas auga, toks stiprus buvo, o dabar ziuriu ir lapeliai nebe tokie tvirti ir spalva kai kuriu nebe tokia intensyvi,lyg noretu gelsto. O stai svyrancios pelargonijos daigelis puikiausiai jauciasi. As ta kompaktine pasodinau i vazoniuka. Kazin ji man nenumirs? Cia normalu?
Taip pat noriu paklausti kaip dauginat kompaktines pelargonijas? Ar i vandeni merkiat ar tiesiog i zeme kisat ir apdengiat kui nors? o gal is vis nereik niekuo dengti ikisus i zeme?
Taip pat noriu paklausti kaip dauginat kompaktines pelargonijas? Ar i vandeni merkiat ar tiesiog i zeme kisat ir apdengiat kui nors? o gal is vis nereik niekuo dengti ikisus i zeme?
Gelsvi lapai rodo perlaistymą ir pakenktas šaknis...Kompaktinės daiginamos ūgliais kurie šaknydijami norimu būdu, geriaisiai imlūs ūgliai yra vasarą...
QUOTE(---- @ 2014 03 23, 11:49)
Sveikos profesionalės, pasisėjau rožiažiedžių pelargonijų. Jau gan nemažos ir vis daugiau vietos reikalaujančios
. Pirmą kartą rožiažiedes auginsiu. Klausimėlis būtų toks - ar šiemet jos žydės, ir ar skiriasi priežiūra nuo svyrančių, kompaktinių pelargonijų (jas auginusi). Ačiū 

ogogo, smagu, kad megstat tokius žaidimus, man miela prisimint kaip savo laiku apie sėkliukės tūpčiojome

mano galva, jos lepesnės kažkiek, imlesnės gal puviniui...priežiūra ta pati, bet gal labiau nuo perliejimo reik saugot, atviro tiesioginio lietaus vasarą... nu senai esu sakiusi, kad pelargonijos nepalietos neverks ir neliūdės labai

Būtinai pasirodykite

Mano maži daigai žydi..yr jau tokios sprindinės, iš tablečių pirktas iškart persodinau į daigyklą, kas antrą langelį, kad neužsigoštų labai...lauksiu kol pilnai daigyklą išaugs, tada sodinsiu į vazonus, o juos į lovelius...bus paprasčiau spalviškai paderint, plius į tarpus smulkių akmenukų pilsiu, nes maniškės visai ant saulės kabos, prie įkaitintų konstrukcijų...tamsi palangė ir pan...tai galvoju, vat neužkais ir bus gan stabilus svoris...o rudeniop vazonikus mašinon ir perkraustysiu į kaimą....