Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos 8 tema

QUOTE(Sandia @ 2014 03 22, 23:45)
as ir tik siemet pradejau pazindintis su siom gelem..ir as iskart isodinau i lovi, ar tai blogai? ar del to prasciau augs, ar nezydes?? ar man dabar kapstyt jas lauk  doh.gif  4u.gif

Lovelis loveliui nelygu...suaugusiai pelargonijai mat pakanka pilnai 9 cm skersmens puodo....aš pati pirkau 12 cm skersmens, kad pilnai keturi vazonai lovį užpildytų, nes laikysiu lovelyje sudėtus vazonus...o esmė tokia, kad jos mėgsta apspaustas šaknis, ir žydi gerai tik kai jau šaknys pilnai apėmusios žemę...jei daigai maži, o žemės daug, kažko super nesitikėčiau ir tikrai persodinčiau...ir mano patirties, pelargonijos megsta saikingą ankštumą.

QUOTE(Vanesa3 @ 2014 03 23, 10:56)
Ir as turiu pora klausimu labiau paturusiom.
1. Perziemojo mano pernykstes loveliuose jau atsigavo vienos jau gausei kitos tik po kelis lapus. Tai klausimas ar man jas persodint ar galiu palikt nejudintas tuose loveliuose pernyksciuose?
Ir antras biski ne i tema. Noriu ir as jau isnest augaliukus i siltnami tik jau laikas plevele keist, suplysinejo. Buvau girdejus, kad po iprastine kloja sluoksni agro pleveles. Gal kas bandet ar pasiteisino ar verta?

...
gal užteks gerai ir sistemingai tręšti. g.gif

reik tiesiog eit į pirmo psl katalogus ir žėt ar ta veisle atspari vėsiai temperatūrai, o šalnų tai tikrai dar bus, o rimtos šalnos- minusinės tempos nė viena pelargonija neišgyvens....tai jei yr kaip apsaugot ir užtikrint bent kelis laipsnius pliuso, galima ir taip bandyt... g.gif

QUOTE(Laola @ 2014 03 23, 11:14)
Sveikos, noreciau pasiklausti, kodel mano kompaktines pelargonijos daigelis kazko silpnokas auga, toks stiprus buvo, o dabar ziuriu ir lapeliai nebe tokie tvirti ir spalva kai kuriu nebe tokia intensyvi,lyg noretu gelsto. O stai svyrancios pelargonijos daigelis puikiausiai jauciasi. As ta kompaktine pasodinau i vazoniuka. Kazin ji man nenumirs? Cia normalu?
Taip pat noriu paklausti kaip dauginat kompaktines pelargonijas? Ar i vandeni merkiat ar tiesiog i zeme kisat ir apdengiat kui nors? o gal is vis nereik niekuo dengti ikisus i zeme?

Gelsvi lapai rodo perlaistymą ir pakenktas šaknis...Kompaktinės daiginamos ūgliais kurie šaknydijami norimu būdu, geriaisiai imlūs ūgliai yra vasarą...

QUOTE(---- @ 2014 03 23, 11:49)
Sveikos profesionalės, pasisėjau rožiažiedžių pelargonijų. Jau gan nemažos ir vis daugiau vietos reikalaujančios smile.gif. Pirmą kartą rožiažiedes auginsiu. Klausimėlis būtų toks - ar šiemet jos žydės, ir ar skiriasi priežiūra nuo svyrančių, kompaktinių pelargonijų (jas auginusi). Ačiū  4u.gif

ogogo, smagu, kad megstat tokius žaidimus, man miela prisimint kaip savo laiku apie sėkliukės tūpčiojome smile.gif siuntėmės iš valstijų, tą pačią veislę, bet vienintelis panašumas į obelžiedes, kad tik ružava spalvelė pačių paprasčausių pelargonijų mirksiukas.gif

mano galva, jos lepesnės kažkiek, imlesnės gal puviniui...priežiūra ta pati, bet gal labiau nuo perliejimo reik saugot, atviro tiesioginio lietaus vasarą... nu senai esu sakiusi, kad pelargonijos nepalietos neverks ir neliūdės labai smile.gif o šitos..nu ką, atsimenu pirkau gal 16 vnt, pusė nuo puvinio galą gavo,...ko nėr gyvenime buvę su paprastom veislinėm kompaktinėm.

Būtinai pasirodykite 4u.gif galit ir dabar, smalsu pamatyt triūso vaisius ...

Mano maži daigai žydi..yr jau tokios sprindinės, iš tablečių pirktas iškart persodinau į daigyklą, kas antrą langelį, kad neužsigoštų labai...lauksiu kol pilnai daigyklą išaugs, tada sodinsiu į vazonus, o juos į lovelius...bus paprasčiau spalviškai paderint, plius į tarpus smulkių akmenukų pilsiu, nes maniškės visai ant saulės kabos, prie įkaitintų konstrukcijų...tamsi palangė ir pan...tai galvoju, vat neužkais ir bus gan stabilus svoris...o rudeniop vazonikus mašinon ir perkraustysiu į kaimą....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 23 kovo 2014 - 13:38
QUOTE(Violeta* @ 2014 03 23, 13:33)
Būtinai pasirodykite  4u.gif  galit ir dabar, smalsu pamatyt triūso vaisius ...

Ačiū už išsakytą nuomonę. Kažkaip liūdna darosi, bet ne bėda - bent jau vėliau nusivilt nereikės smile.gif. Nuotraukos nuoroda prie 103 post'o. Tik dabar jau nežinau - paprastos ar rožiažiedės/obelžiedės lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(---- @ 2014 03 23, 15:07)
Ačiū Jediara už realios situacijos apibūdinimą. Ačiū visoms už pastebėjimus ir komentarus.  4u.gif  Daug nesitėksiu, bet Motulė Viltis tikriausiai žlugs paskutinė.

Žiedelių vis tiek sulauksite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 03 23, 13:27)
Kad ir kaip gaila, bet jau taip nutinka...mano iš trijų, šiemet pirktų, viena visai užvertė šaknis, antra dar gaiveliojasi, gal ištemps, o trečia labai gerai auga. O buvo vienodos...ir nežinau kas nepatiko, nes vienodom sąlygom augo.

Nu bet sakes.. Gali buti,kad perlaiscius esu.. Nes zeme dregna ir kazko nedziuva, o namie tai labai silta pas mane. Nu jei uzsilenks tai nebepirksiu daugiau,geriau is kur nors tiesiog ''pasivogti'' sakele, sako tada gerai prigyja biggrin.gif

Na o jei rimtai,tai ko gero permylejau sia kompaktine,man tokia grazi jos ziedo spalva atrode,kad labai jau norejau as jos, ir turbut per daug sokinejau aplink, kur kiti daigeliai tiek nerupejo,ju nelaisciau ir jie man puikiausiai patenkinti auga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laola: 23 kovo 2014 - 16:52
manoji salmon queen nusibaige, neisgyveno per ziema
vienintele netektis, bet man skaudi
gal kas turit sios pertekliu?
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 03 22, 21:56)
Su visam. Jei šals,pridengsiu. Šalčiu šiaip ar taip ilgai dar bus,tai tegul apniukusiom dienom pratinasi prie šiltnamio apšvietimo.Aš arčiau jūros,šalnos nebūna tokios stiprios. ax.gif  Čia,kai daug šalčio buvo žadeję,pora bliūdu jau buvo išnešta po lankais ir agro danga.Nepražuvo,nors ir neišgražejo.

Bet Jūs ir drasi 4u.gif Man po tokio eksperimento košmarai sapnuotusi iki gegužės blush2.gif

QUOTE(---- @ 2014 03 23, 14:07)
Ačiū Jediara už realios situacijos apibūdinimą. Ačiū visoms už pastebėjimus ir komentarus.  4u.gif  Daug nesitėksiu, bet Motulė Viltis tikriausiai žlugs paskutinė.

O aš norėčiau Jus labai pagirti jog iš sėkliukės tokį dailų augalėlį užauginot 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, pirkau is Senuku pelargoniju daigus, susodinau i indelius o po keliu dienu pastebejau, kad raito lapelius i vidu, gal zinote kodel?
Atsakyti
Nusipirkau svyranciu pelargoniju daigeliu,gal galetumet papasakoti kaip jas auginti ar reikia skabyti virsune.Kompaktines auginu jau keleta metu ir viskas ok,bet su svyranciomis nesiseka.Ar tinka svyranciom pelargonijoms slamutis i kaimynus?
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2014 03 24, 12:56)
Nusipirkau svyranciu pelargoniju daigeliu,gal galetumet papasakoti kaip jas auginti ar reikia skabyti virsune.Kompaktines auginu jau keleta metu ir viskas ok,bet su svyranciomis nesiseka.Ar tinka svyranciom pelargonijoms slamutis i kaimynus?

Svyrančias reikia žiūret,kaip auga,ir nebijot skabyt virsųnes,jei nesišakoja,ar perdaug išbegusi kuri šakele į ilgį. Šlamutis labai tinka.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 03 24, 13:21)
Svyrančias reikia žiūret,kaip auga,ir nebijot skabyt virsųnes,jei nesišakoja,ar perdaug išbegusi kuri šakele į ilgį. Šlamutis labai tinka.

O tai dabar to sodinuko-gaigelio virsune reikia nugnybti ar kai labiau paaugs?
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2014 03 23, 13:33)
Mano maži daigai žydi..yr jau tokios sprindinės, iš tablečių pirktas iškart persodinau į daigyklą, kas antrą langelį, kad neužsigoštų labai...lauksiu kol pilnai daigyklą išaugs, tada sodinsiu į vazonus,

tabletemis ka vadinat g.gif , as senukuose pirkau daigelius, cia tas pats g.gif Paskaicius jus jauciu busiu padarius klaida, as is kart susodinau I 12 cm vazonelius, tai gal todel jie taip ne kaip atrodo doh.gif

QUOTE(*AMRI* @ 2014 03 24, 17:01)
O tai dabar to sodinuko-gaigelio virsune reikia nugnybti ar kai labiau paaugs?

gal dar per mazi tie daigeliai ,kad juos nuskabyt. As taip pat svyranciu nusipirkau g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif , pramiegojau nauja pelargoniju tema doh.gif mastau, negi cia taip tylu, o jau 10 psl. doh.gif
Atsakyti