Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos 8 tema

QUOTE(gekoniuke @ 2014 03 22, 21:09)
Pradžiai į mažuti. Indelis nuo grietinės ar jogurto puikiai tam tinka, nes galite per sieneles matyt kaip sparčiai gėlytės leidžia šakneles. Už poros mėn. persodinsit į didesnį.

as ir tik siemet pradejau pazindintis su siom gelem..ir as iskart isodinau i lovi, ar tai blogai? ar del to prasciau augs, ar nezydes?? ar man dabar kapstyt jas lauk doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandia @ 2014 03 22, 23:45)
as ir tik siemet pradejau pazindintis su siom gelem..ir as iskart isodinau i lovi, ar tai blogai? ar del to prasciau augs, ar nezydes?? ar man dabar kapstyt jas lauk  doh.gif  4u.gif

viskas bus gerai,nesukit galvos mirksiukas.gif
jei žydėjimo sezonu nenaudosit trąšų tada gali mažiau žydėti mirksiukas.gif

pas mane irgi viena lovelis jau susodintas su dviem miniukėm mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 23 kovo 2014 - 08:12
Ir as turiu pora klausimu labiau paturusiom.
1. Perziemojo mano pernykstes loveliuose jau atsigavo vienos jau gausei kitos tik po kelis lapus. Tai klausimas ar man jas persodint ar galiu palikt nejudintas tuose loveliuose pernyksciuose?
Ir antras biski ne i tema. Noriu ir as jau isnest augaliukus i siltnami tik jau laikas plevele keist, suplysinejo. Buvau girdejus, kad po iprastine kloja sluoksni agro pleveles. Gal kas bandet ar pasiteisino ar verta?
Atsakyti
Sveikos, noreciau pasiklausti, kodel mano kompaktines pelargonijos daigelis kazko silpnokas auga, toks stiprus buvo, o dabar ziuriu ir lapeliai nebe tokie tvirti ir spalva kai kuriu nebe tokia intensyvi,lyg noretu gelsto. O stai svyrancios pelargonijos daigelis puikiausiai jauciasi. As ta kompaktine pasodinau i vazoniuka. Kazin ji man nenumirs? Cia normalu?
Taip pat noriu paklausti kaip dauginat kompaktines pelargonijas? Ar i vandeni merkiat ar tiesiog i zeme kisat ir apdengiat kui nors? o gal is vis nereik niekuo dengti ikisus i zeme?
Atsakyti
Sveikos profesionalės, pasisėjau rožiažiedžių pelargonijų. Jau gan nemažos ir vis daugiau vietos reikalaujančios smile.gif. Pirmą kartą rožiažiedes auginsiu. Klausimėlis būtų toks - ar šiemet jos žydės, ir ar skiriasi priežiūra nuo svyrančių, kompaktinių pelargonijų (jas auginusi). Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(---- @ 2014 03 23, 11:49)
Sveikos profesionalės, pasisėjau rožiažiedžių pelargonijų. Jau gan nemažos ir vis daugiau vietos reikalaujančios smile.gif. Pirmą kartą rožiažiedes auginsiu. Klausimėlis būtų toks - ar šiemet jos žydės, ir ar skiriasi priežiūra nuo svyrančių, kompaktinių pelargonijų (jas auginusi). Ačiū  4u.gif

prašom pasirodyti bigsmile.gif
gal vieną kitą mažą žiedelį ir parodys,bet šiaip joms reikia laiko ax.gif
mano šiemet antrametės tai jau norėčiau,kad daugiau žiedų parodytų wub.gif
tik mano iš šakelių,ne sėklų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 03 23, 12:12)
prašom pasirodyti  bigsmile.gif
gal vieną kitą mažą žiedelį ir parodys,bet šiaip joms reikia laiko  ax.gif
mano šiemet antrametės tai jau norėčiau,kad daugiau žiedų parodytų  wub.gif
tik mano iš šakelių,ne sėklų  schmoll.gif

Tikiuosi, kad nors viena iš trijų pražys smile.gif Sėtos gruodžio 2 d.
Nuotraukos čia:
Rožiažiedės Appleblossom
Atsakyti
QUOTE(---- @ 2014 03 23, 12:19)
Tikiuosi, kad nors viena iš trijų pražys smile.gif Sėtos gruodžio 2 d.
Nuotraukos čia:
Rožiažiedės Appleblossom

thumbup.gif iš šakelių ne visada taip stipriai paauga,o čia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Laola @ 2014 03 23, 11:14)
Sveikos, noreciau pasiklausti, kodel mano kompaktines pelargonijos daigelis kazko silpnokas auga, toks stiprus buvo...]

Kad ir kaip gaila, bet jau taip nutinka...mano iš trijų, šiemet pirktų, viena visai užvertė šaknis, antra dar gaiveliojasi, gal ištemps, o trečia labai gerai auga. O buvo vienodos...ir nežinau kas nepatiko, nes vienodom sąlygom augo.

QUOTE(---- @ 2014 03 23, 11:49)
...pasisėjau rožiažiedžių pelargonijų. Jau gan nemažos ir vis daugiau vietos reikalaujančios smile.gif

... esu skaičiusi, kad iš sėklų užaugintos, gali žydėti ne taip kaip reikia g.gif pati nesu sėjusi, tai labai įdomu kaip iš tikrųjų...būtinai informuokite kai sulauksite žiedų. Gal atsilieps kurios yra auginusios iš sėklų, nes kiek atsimenu, daug kas pačioj pradžioje siuntėsi sėklų.

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 03 23, 12:27)
... esu skaičiusi, kad iš sėklų užaugintos, gali žydėti ne taip kaip reikia g.gif pati nesu sėjusi, tai labai įdomu kaip iš tikrųjų...būtinai informuokite kai sulauksite žiedų. Gal atsilieps kurios yra auginusios iš sėklų, nes kiek atsimenu, daug kas pačioj pradžioje siuntėsi sėklų.

Sėjau dėl to, kad įdomu buvo pabandyti. Užsisakiau iš 2 pardavėjų (JAV). Iš 10 sėklų išdygo "0", iš penkių - 4 vnt. Ant vienos "dramblys" užlipo sad.gif Tikiuosi, kad pražys taip kaip reikia. Būtinai pasidalinsiu info
Atsakyti
QUOTE(---- @ 2014 03 23, 13:49)
Sveikos profesionalės, pasisėjau rožiažiedžių pelargonijų. Jau gan nemažos ir vis daugiau vietos reikalaujančios smile.gif. Pirmą kartą rožiažiedes auginsiu. Klausimėlis būtų toks - ar šiemet jos žydės, ir ar skiriasi priežiūra nuo svyrančių, kompaktinių pelargonijų (jas auginusi). Ačiū  4u.gif

Prieš pora metų ir mes siuntėmės rožiažiedžių pelargonijų sėklas iš kurių išaugo ir pas visas labai gražiai sužydėjo paprasti rausvi žiedeliai biggrin.gif Todėl geriau pirkti daigelius, nei "katę maiše" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2014 03 23, 12:56)
Prieš pora metų ir mes siuntėmės rožiažiedžių pelargonijų sėklas iš kurių išaugo ir pas visas labai gražiai sužydėjo paprasti rausvi žiedeliai  biggrin.gif  Todėl geriau pirkti daigelius, nei "katę maiše"  rolleyes.gif

Ačiū Jediara už realios situacijos apibūdinimą. Ačiū visoms už pastebėjimus ir komentarus. 4u.gif Daug nesitėksiu, bet Motulė Viltis tikriausiai žlugs paskutinė.
Atsakyti