Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos 8 tema

QUOTE(amarrile @ 2014 03 17, 16:41)
,tai ir persistengiau beliedama  doh.gif Marmaledas Iš kurio tu krašto?

nu gabios mes tam drinks_cheers.gif

aš Šakiuose, sesė Kaune blush2.gif
Atsakyti
ar kam nors yra alergija Pelargonijoms g.gif
man taip keistai pradeda niežtėti veidą kai aš jas pačiupinėju g.gif ,tik dar neatrinkau nuo kurių,jaučiu nuo tų kur turi aštrų kvapą ,nes pernai tokių neturėjau,o iš rudens kelios atsirado g.gif
Atsakyti
man nėra, ir pasak aprašymų jų etyerinis aliejus baisiai gėrybinis. Bet t ikiu kad yra jam jautrių žmonių.
,,
Pelargonijų eterinis aliejus balansuoja riebios, mišrios odos sebumo išsiskyrimą, pasižymi antibakteriniu poveikiu. Tinka odai su išsiplėtusiais kapiliarais. Tinka egzemos pažeistiems odos plotams gydyti. Gydo veido neuralgiją. Puikiai tinka nedideliems nudegimams, įvairios kilmės žaizdelėms gydyti, tame tarpe ir vabzdžių įkandimams. Padeda esant dermatitams, nušalimams, bendrai gerina odos būklę, lygina paviršių, oda tampa skaistesnė. Gydo odos grybelį, herpesą. Lygina raukšles, jaunina senstančią, suglebusią odą. Efektyvi priemonė celiulitui gydyti. Tinka gydyti po operacijos likusius randus.

Balansuoja nervų sistemą, gerina emocinę būklę. Pagerina protinę veiklą.
Tinka naudoti pervargus, slopina baimės jausmą, nerimą, balansuoja nuotaikų svyravimus.
Padeda atsikratyti nepilnavertiškumo kompleksą ir objektyviai vertinti savo jėgas, atsikratyti priklausomybės nuo svetimos nuomonės.

Atbaido vabzdžius, jų tarpe kandis."
ydomasis poveikis
Puikus antiseptikas, veikia prieš virusus.
Efektyviai reguliuoja menstruacinį ciklą, slopina PMS.Gera pagalbinė priemonė menopauzės metu
Mažina poodinio skysčio sankaupas.
Tinka skalauti burnos ertmei, gerklei, nes mažina uždegimą.
Slopina ausų uždegimą.
Gerina miegą.
Veikia kaip puikus nuskausmintojas.
Normalizuoja širdies ritmą, gerina širdies raumens darbą.
Gerina tulžies ir kepenų veiklą.
Gerina balso stygų būklę, esant uždegimui.
Pasižymi priešvėžinėmis savybėmis.
Greitai numalšina galvos skausmą, nes puikiai atpalaiduoja galvos kraujagyslių spazmus.
Receptai, naudojimo būdai, Monikos pastebėjimai
Masažas: 5 lašai 15 g bazės.
Kosmetikos priemonių praturtinimas: 4-5 lašai 15 g bazės.
Nuo galvos skausmo: skiesti 1:3 su baziniu aliejumi ir tepti ant pulso vietų.
Ausų uždegimas: dėti tamponėlius į ausis, atskiedus su baziniu aliejumi 1:2.
Dantenų aplikacija: proporcija 1:4 su augaliniu aliejumi.

Atsargumas
Skystina kraują, mažina cukraus kiekį kraujyje.
Vartojant į vidų , niekada nevartoti ant tuščio skrandžio.
Netinka vaikams iki 6 metų amžiaus.
Nepatartina naudoti kartu su kontraceptiniais preparatais, nes pelargonija stimuliuoja estrogeno sintezę."
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 03 17, 17:05)
"Pelargonijų eterinis aliejus  ...."

oho koks gėris smile.gif
Atsakyti
Gal taip pat veikia ir lapai g.gif šitiek daug būna vasarą, ypač rožiažiedės...reiks kasdien sugraužti po lapą biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 03 17, 17:22)
sugraužti po lapą biggrin.gif

pagooglinkit ar visos valgomos ir naudingos, tikiu kad ne visos g.gif
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2014 03 17, 16:35)
Užvažiavau į Senukus substrato pomidorams, grįžau su Vicky daigeliu. Ar ji tikrai tokios gražiai rožinės spalvos, tikiu, kad turit ir auginat, o gal tokia nubalusi? Labai rūpi, tokios aš dar neturėjau Kad tik nebūtų sumaišyta ...

Ir as Vicky daigeli popinu ir viliuosi jog neįmaišytą paėmiau, spėju jog bus be galo graži 4u.gif
Atsakyti
apie tokią kalbat?
user posted image
Atsakyti
Nuostabi gelyte,[/B]*MONAMI[B]
man gaila išmesti jeronimo nugeneto šakas,kai vis sumažinti jo gabaritus reikia,tai pasidarau nuoviro voniai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 03 17, 20:56)
Nuostabi gelyte,[/B]*MONAMI[B]
man gaila išmesti jeronimo nugeneto šakas,kai vis sumažinti jo gabaritus reikia,tai pasidarau nuoviro voniai  ax.gif

aha graži,gal ir aš norėčiau lotuliukas.gif

o aš ištvojau visą jeronimą blush2.gif
nesusigyvenu su kvapu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 03 17, 21:05)
apie tokią kalbat?

ta pati wub.gif

Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 03 18, 09:20)
aha graži,gal ir aš norėčiau  lotuliukas.gif

biggrin.gif gal labiau ko nors nuo norėjimo doh.gif
Atsakyti
Rudenį palikau svyrančią pelargoniją žiemojimui, net nežinau pavadinimo, pirkau turguj jau rugpjūčio mėnesį. Taip gerai peržiemojo, kaip nei viena kita.

user posted image

Į mano rožiažiedes tai graudu žiūrėti schmoll.gif
Atsakyti