Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos 8 tema

QUOTE(v.vileva @ 2014 03 20, 21:03)
Būtų įdomu pamatyti darbo eigą ax.gif ,  man buvo kilę minčių iš pelargonijos formuoti medelį, bet pagalvojau, kad neįmanoma to padaryti su šiuo augalėliu. Gal esate užmatę nuorodų su patarimais, kaip genėti, kad paskui dar ir žiedų sulauktum.

QUOTE(Vidam @ 2014 03 20, 21:19)
Bus labai įdomu pamatyti, nes nesu mačiusi stiebinės pelargonijos smile.gif

pernai buvau įdėjusi foto,kokią mačiau Bauhofe,gal 150cm stiebas ir kepurė su žiedais mirksiukas.gif pamenu nieks nesuregavo,o aš užsikabinau blush2.gif
jau pernai atrinkau tokią tiesesnę šakelę ir pasisodinau,šiemet jau nugenėjau kotą palikdama tokią kuklią kepurę,žiūrėsiu kas iš to gausis.
Vėliau nusileisiu į apačią pafotkinsiu mirksiukas.gif
einu ieškot gal dar rasiu pernykščią foto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 03 21, 09:18)
pernai buvau įdėjusi foto,kokią mačiau Bauhofe,gal 150cm stiebas ir kepurė su žiedais  mirksiukas.gif pamenu nieks nesuregavo,o aš užsikabinau  blush2.gif
jau pernai atrinkau tokią tiesesnę šakelę ir pasisodinau,šiemet jau nugenėjau kotą palikdama tokią kuklią kepurę,žiūrėsiu kas iš to gausis.
Vėliau nusileisiu į apačią pafotkinsiu  mirksiukas.gif
einu ieškot gal dar rasiu pernykščią foto  mirksiukas.gif

kažkada fukciją taip auginau, kaimynų vaikas tyčia nulaužė jau suformuotą medelį verysad.gif
sakykit kokią pelargoniją išsirinkot projektui? man žiedai labai rūpi, bet gražus formavimas dar labiau bigsmile.gif
Atsakyti
Pernai "Denise" taip formavau - lapų "kepurė" gal ir nebuvo labai graži, bet žiedynų buvo nemažai.
Atsakyti
na nusileidau pafotkint
tik kol kas viskas ūkiškai blush2.gif
Formuoju Salmon Princes,nes labai dideli žiedynai wub.gif
dabar visas aukštis 32cm,stiebas iki šakelių 18cm
štai 20130917 dvi tiesesnės šakelės susodintos
user posted image
ir 20140321 viena iš jų bandoma formuoti g.gif
user posted image
yra dvi šakelės ant stiebo,bet tikiuosi šakosis ir kažkas gausis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 21 kovo 2014 - 08:58
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 03 21, 09:40)
žinutę radau,bet foto neberodo,pasibaigės part.lt laikymo laikas,o kompe neberandu

bandau įsivaizduot, man l. graži tam projektui būtų Calliope Dark Red. Vis tikėjausi sodo centre daigelį rast, deja schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2014 03 21, 08:58)
bandau įsivaizduot, man l. graži tam projektui būtų Calliope Dark Red. Vis tikėjausi sodo centre daigelį rast, deja  schmoll.gif

wub.gif koks grožis jos wub.gif
user posted image
*
user posted image

aš kai savo rankose turėsiu raudoną irgi bandysiu kažką tokio wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2014 03 21, 08:13)
Lobelija, šlamutis, margenis, cimžiedis... ...

Vat vat - galvoju apie cimziedi, tik... ar neuzaugs pernelyg ilgom ir pernelyg sunkiom "kasom" kabejimui lovelyje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2014 03 21, 10:24)
Vat vat - galvoju apie cimziedi, tik... ar neuzaugs pernelyg ilgom ir pernelyg sunkiom "kasom" kabejimui lovelyje  g.gif

kasoms žmonės žirkles išrado mirksiukas.gif dar tiktu ten verbena... wub.gif
Atsakyti
Pažiūrėsim kas gausis iš tos stiebinės, nes jei žiedų bus daug, tai kotui bus sunku išlaikyti,be to karūna kažin ar graži gausis g.gif bet jei žmonės užaugina, tai reiškia įmanoma. Ta garbanotą tai tikrai įsivaizduoju, kad gražiai galima suformuoti, nes šakos trumpos. Reiks palandžioti ir pasižiūrėti, nes norisi kažko įdomaus mirksiukas.gif
Aš iš pernykščių įdėtų nuotraukų, pasiėmiau idėją svyrančias auginti ant kopetėlių aukštyn, bet kad labai jau stiebiasi į viršų, o jų juk nepalenksi, tai nežinau kokio aukščio užaugs biggrin.gif Ir nesišakoja iš apačios, tai reiks kirpti ir sodinti daugiau atžalų.
O kompaktinių,susodinta daug vienoje vietoje labai gražiai atrodo thumbup.gif pas mane yra toks trikampukas, tai reiks prisidaugint ir užsodinti pelargonijomis vienodomis gal irgi raudonomis įmaišant ką balto ar pilko wub.gif . Pavasarį visada norisi kažko naujo, galvoje kirba visokių minčių...o paskui išsibarsto lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 21 kovo 2014 - 09:44
QUOTE(Vidam @ 2014 03 21, 09:40)
Pažiūrėsim kas gausis iš tos stiebinės, nes jei žiedų bus daug, tai kotui bus sunku išlaikyti,be to karūna kažin ar graži gausis g.gif bet jei žmonės užaugina, tai reiškia įmanoma.
Ta garbanotą tai tikrai įsivaizduoju, kad gražiai galima suformuoti, nes šakos trumpos. Reiks palandžioti ir pasižiūrėti, nes norisi kažko įdomaus mirksiukas.gif

manau bet kokiais stiebinei gėlei reikalinga atrama-kuoliukas g.gif
čia irgi kelios šakelės,bent pusė tokios kad susiformuotų biggrin.gif gerai pasvajoju ane lotuliukas.gif
user posted image
ta garbanota,jau pavadinimas daug ką reiškia,kad ji bonsine g.gif aš taip manau g.gif
Papildyta:
Bontrosai pelargonium,ji jau iš karto kitaip auga g.gif ,o dar paformuoti wub.gif

*
user posted image
*
user posted image
*
user posted image
*
pagal koto spalvą matau,kad jau keli metai
user posted image
*
user posted image

biški primena Petražolę biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 21 kovo 2014 - 09:52
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 03 21, 09:51)
manau bet kokiais stiebinei gėlei reikalinga atrama-kuoliukas  g.gif

Bontrosai pelargonium,ji jau iš karto kitaip auga  g.gif ,o dar paformuoti  wub.gif

...biški primena Petražolę  biggrin.gif

Tai taip, bet pelargonijos kotas kitoks, jis trapesnis, greit lūžtantis g.gif pvz fukcijos ir rožių tai sumedėja. Bet nepabandęs nesužinosi mirksiukas.gif

O pasirodo ta Bontrosai didelė visai negraži, bent jau nuotraukose schmoll.gif tik tiek, kad čiudna, nematyta. Aišku ir žiedai bus prastoki...nei petražolė, nei pomidoras lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 03 21, 10:00)
Tai taip, bet pelargonijos kotas kitoks, jis trapesnis, greit lūžtantis g.gif  pvz  fukcijos ir rožių tai sumedėja. Bet nepabandęs nesužinosi  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
na pabandysiu ir bus matyt mirksiukas.gif
Atsakyti