Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtinės Amerikos Valstijos

QUOTE(MichGirl @ 2014 06 24, 15:11)
Nezino, bet gali patikrinti labai nesunkiai jei itarimu daug kils. Tiesiog arba praslysi arba ne - kaip ir visur gyvenime smile.gif to, didesnes vertes pinigu tiesiai i pinigine neisidesi, jie dekluose turi but, kad nesibraizytu ir t.t. Mano brolis yra labai rimtas numizmatas, buna skrenda i kita sali del monetos kazkokios kad nusipirkti - tai jis be popieriu nekeliauja niekada ir visada deklaruoja, nes praradimas per daug kainuotu. Todel ir as kai veziausi kas man priklause (seimos relikvija - monetos) turejau visus popierius nusakancius ju verte ir leidima isvezti ir LT. Cia jis parupino man viska. Verte buvo deklaruojama pagal suma, todel net minciu nekilo bandyt praslyst ir prarasti taip.

taigi yra specialus deklai, konkreciai jei apie monetas 4u.gif pcgs deklas konkreciai geguzes 27d. tevai vezesi pinigineje ir niekam niekas neidomu buvo 4u.gif kiek kartu taip veztasi ir niekas nieko... ish cia kai vezesi, turejo vaztarashti pirkimo ir tiek... bet niekas nesusidomejo....
Atsakyti
Rashkyte, as kalbu apie tai kaip reikia situos reikalus legaliai tvarkyti jei tai didesne verte turintys ar kulturinio paveldo daiktai. Prasivezti nepastebetam galima praktiskai bet ka, nes kiekvieno nuodugniai neiskratys juk pasienieciai. tai tada i visus cia uzduodamus klausimus galima sakyti, vezkis nieko nebus, nes ir as prasiveziau kazkada smile.gif

Bet kam rizikuoti, jei popierius uzpildyti nieko nekainuoja tai as nzn. Niekada nezinai kada ant ko uztaikysi. Mano vyras skraido tarptautiniais reisais nuolat, niekad netikrindavo niekas, mato gi kad nuolat skraido, darbo drabuziais, lagaminas maziukas... bet va karta kai prikibo, sako is uzsienio grizti ir nieko nevezi? sako - nu ne nieko... jokios smulkmenos neturi, jei patikrinsim nieko nerasim is ten? Sako nu ne, tiesa vaikui piestukus oro uoste nupirkau - tai muitininkas net israudo, rekt pradejo... tai ka, sako, meluoji ponas ant federalinio dokumento savo parasa padejes, kad nevezi jokiu prekiu is kitos salies? gal baudos nori? imk va tusinuka ir rasyk tuos savo piestukus ir ju verte kiek mokejai. Jis - irase, tada pasiunte specialiai dar i atskira eile, kad lagaminus perkratytu visus, net pinigine isziurejo ir pati apciupinejo. Tai va, per menesi kelis kartus sienas kerta ir nieko, ne karto papildomai nei kas tikrino nei ka, o viena kart ryskiai papuole ant kazkokio kam bloga diena... isivaizduok jei turi brangiu nedeklaruotu daiktu tokiu atveju, kam rizikuoti, nes kazko kito nepatikrino?
Atsakyti
Aciu uz atsakymus.Vajei kaip gali buti su tais pinigais...Itariu as ju visai nevesiu,nes nera butinybe.
O lietuviskus pinigus irgi reikia padeklaruot,kartu su doleriais,jei kazkiek ju isivezi?
Atsakyti
QUOTE(maltakava @ 2014 06 25, 11:47)
Aciu uz atsakymus.Vajei kaip gali buti su tais pinigais...Itariu as ju visai nevesiu,nes nera butinybe.
O lietuviskus pinigus irgi reikia padeklaruot,kartu su doleriais,jei kazkiek ju isivezi?

Nesvarbu kokia valiuta vezi, bet jei verte virs 10000 dol tai butina deklaruoti, kitaip ne. Pvz jei veziesi 5000 dol ir 3000 litu, tai deklaruoti nereiks, bet jei turi 5000dol ir 20000 litu tai jau deklaruoti bus butina, nes kartu sudejus verte bus virst 10000dol. Deklaravimas tai formos uzpildymas ir tiek, nieko moketi nereikia.
Atsakyti
cia kalbu apie siuometinius pinigus, ne senoviskus ta prasme smile.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus.Dar noreciau suzinot,pries kiek geriausio laiko iki isvykstant lektuvui,reikia butu oro uoste?
Kelione jau ant nosies,pradedu jau nerimaut. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maltakava: 27 birželio 2014 - 09:42
Labutis,organizuoju rugsejo 6-23d.kelione(2 zm.) per Stokholma i Oaklanda(SAN FR),(tiesioginis skrydis)ir atgal.Numatoma aplankyti iki 10 nac.parku,Las Vegas.Per kur geriausia nuomotis auto?Ar tinka lietuviskos vairuotojo teises?Gal yra norinciu pakeliauti kartu?Aciu.
Atsakyti
QUOTE(maltakava @ 2014 06 27, 02:39)
Aciu uz atsakymus.Dar noreciau suzinot,pries kiek geriausio laiko iki isvykstant lektuvui,reikia butu oro uoste?
Kelione jau ant nosies,pradedu jau nerimaut. blush2.gif

mes visalaik stengiames buti 2 val. priesh skrydi 4u.gif geros keliones ir neishdildomu ispudziu!!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2014 06 28, 00:56)
mes visalaik stengiames buti 2 val. priesh skrydi  4u.gif  geros keliones ir neishdildomu ispudziu!!!!  4u.gif

Aciu,tikiuosi kad kelione tokia ir bus. 4u.gif
Tiesa,kas liecia del senoviniu pinigu,o jei as juos ideciau paprasciausiai i knyga ir i bagaza,ar matytusi per skaneri,kad yra knygoje pinigu?
Nes nelabai gaudausi,kaip reikia tuos senovinius pinigus padeklaruot. blush2.gif Ar kad neatimtu ju po to.
Atsakyti
QUOTE(DzonisJA @ 2014 06 27, 19:26)
Labutis,organizuoju rugsejo 6-23d.kelione(2 zm.)  per Stokholma i Oaklanda(SAN FR),(tiesioginis skrydis)ir atgal.Numatoma aplankyti iki 10 nac.parku,Las Vegas.Per kur geriausia nuomotis auto?Ar tinka lietuviskos vairuotojo teises?Gal yra norinciu pakeliauti kartu?Aciu.

Turbut JAV gyvenancios tiksliau pakomentuos, bet mano patirtis pries 4metus sako, kad Avis, Herz ir pan buvo ganetinai brangu ir didziules eiles oro uoste prie masinu atsiemimo, taip pat butina isankstine rezervacija.
Mes nuomavomes Cikagoje, nes ten atskridom, kazkokioj ne tarptautinej, o vietinej agenturoj. Musu lietuviskos teises tiko kuo puikiausiai, mano dar buvo tos laminuotos, seno modelio, bet viskas buvo ok. Tik reikia butinai kreditines korteles, nes kitaip masinos neissinuomosi biggrin.gif
Dar ka pastebejau: pavazineje savaite, galvojam reikia gal paieskot pigesnio varianto, nes nemazai sumokejom uz nuoma, tai ilinde i interneta radom daugiau nei per puse pigiau auto uz diena, parasyta buvo analogiska masina.
Galvojam - pasiseke, rezervavom, o kai atejom nuomot, pasirodo jie tiek uzsiplese uz draudima, kad gavosi praktiskai tas pats, o masina dave tikrai prastesne.
Taip kad planas sutaupyti nepavyko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(maltakava @ 2014 06 28, 00:06)
Tiesa,kas liecia del senoviniu pinigu,o jei as juos ideciau paprasciausiai i knyga ir i bagaza,ar matytusi per skaneri,kad yra knygoje pinigu?
Nes nelabai gaudausi,kaip reikia tuos senovinius pinigus padeklaruot. blush2.gif Ar kad neatimtu ju po to.

as kiek isivaizduoju, tai nebus tie popieriniai pinigeliai verti milijonu, tai sakau, drasiai vezciausi ir knygoje 4u.gif
Atsakyti
Del masinu nuomu tai kainas palyginkit kokiam expedia.com ar orbitz.com ir pasirinkit kas gera kaina duoda, turekit omeny kad dar prisiskaiciuos draudimas ir jei grazinsit i kita vieta nei imat tai gali prisiskaiciuot papildomas mokestis. Taip pat jei daug vazinesit ziurekit ar yra myliu limitas, nes paskui brangiai gali kainuoti.

Del eiliu oro uoste tai labai skirtingai visada, neseniai nuomavausi Hertz tai valanda laiko oro uoste eilej stovejau, ilgiausiai kiek kada teke. O praeita menesi kitam oro uoste ir su Enterprise net i vidu nereikejo uzeiti, pasitiko prie shuttle lauke ant ipad'o mano rezervacija pasiziurejo ir isodino i masina, gal 5 minutes uztruko viskas. Ir beje kainos kinta - as rezervacija pries tris menesius turejau tai kaina buvo uz savaite mid size masinos $250, savaite pries kelione uzmeciau vel aki, tebuvo tik gal $105 uz ta pacia masina ir laika, tai pasidariau aisku nauja rezervacija. Siaip jas tikrai geriau turet, kad nelikti ant ledo. Uzsirezervuot masina nieko nekainuoja ir kreditines korteles rezervacijai paprastai nepraso.

QUOTE(maltakava @ 2014 06 28, 01:06)

jei popieriniai tai knygoj per skana nesimatys aisku, nebent isknis daiktus... bet kad tas iki tokio lygio bus tai sansu aisku labai mazai... mane karta kazkodel Paryziui taip iskrate. Buvau nescia gerokai tai mano knyga apie nestuma isvarte, ispurte ir net nezinau kodel nes pasake bobele man kad ji "no engllish" ir suprask kaip nori biggrin.gif biggrin.gif O deklaruoti reikia irasant i muitines forma kuria duos lektuve ir tiek jei jie turi verte kazkokia.
Atsakyti