Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtinės Amerikos Valstijos

QUOTE(Mumuke @ 2014 05 13, 11:35)
Sveikos,

man kuo arčiau kelionė, tuo daugiau panikos biggrin.gif

išskaičiau tarp punktų/reikalavimų, kam galioja ESTA, tokį punktą: oro vežėjas turi būti pasirašęs su JAV bevizio režimo sutartį. Tai dabar situacija tokia: aš skrendu su LOT'u - ar nebus jokių problemų su ESTA? Nes Lenkijai ESTA negalioja, o sąrašo oro vežėjų, pasirašiusių tą sutartį, aš niekur nerandu sad.gif ...

nebus jokiu problemu 4u.gif
Atsakyti
ačiū Rashkyte 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mumuke @ 2014 05 13, 18:35)
Sveikos,

man kuo arčiau kelionė, tuo daugiau panikos biggrin.gif

išskaičiau tarp punktų/reikalavimų, kam galioja ESTA, tokį punktą: oro vežėjas turi būti pasirašęs su JAV bevizio režimo sutartį. Tai dabar situacija tokia: aš skrendu su LOT'u - ar nebus jokių problemų su ESTA? Nes Lenkijai ESTA negalioja, o sąrašo oro vežėjų, pasirašiusių tą sutartį, aš niekur nerandu sad.gif ...

ar esi Lietuvos piliete? Jei taip, tai kad ir autobusu skrisk, tau bevizis rezimas
Atsakyti
Sveikos, noreciau,kad jus pasidalintumete patarimais,ka verta pirkti amerikoje,tiek apranga,tiek kosmetika ir t.t,ko nera europoje ar ten daug pigiau. Kelione laukia jau uz menesio,nerandu tokios temos,o as noreciaupasidaryti sarasiuka,ka tikrai reiktu nusipirkti,keliausiu pirma karta todel tikiuosi,kad jums sis klausimas nepasirodys juokingas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mulana @ 2014 05 16, 09:58)
Sveikos, noreciau,kad jus pasidalintumete patarimais,ka verta pirkti amerikoje,tiek apranga,tiek kosmetika ir t.t,ko nera europoje ar ten daug pigiau. Kelione laukia jau uz menesio,nerandu tokios temos,o as noreciaupasidaryti sarasiuka,ka tikrai reiktu nusipirkti,keliausiu pirma karta todel tikiuosi,kad jums sis klausimas nepasirodys juokingas 4u.gif

patarimas - skristi pustuščiais lagaminais ir ten pirktis rūbus smile.gif aš nepatikėjau, kad ten pirksiu, tai grįžtant teko siųsti dėžes namo, nes netilpo į lagaminą.. tikrai pigiau ir labai geros kokybės rūbai moluose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mulana @ 2014 05 16, 09:58)

As jau 7metai internetu prekinuos USA, moku procenta tarpininkei ir tai galiu apsipirkt pigiau nei cia LTkainom.... Tik isivaizduoju kas butu jei mane pacioj amerikej paleistu i parduotuves doh.gif lotuliukas.gif
Patarimas, taupykit pinigus ir vykit su kuo maziau daiktu, nes gryztant tikrai turesit ka parsivezt drinks_cheers.gif

Noreciau ismananciu patarimo, turiu artimu UK ir Airijoj, kviecia pasisveciuot, ale permastem, kad is ten papigiai galima susisaudyt bilietu i USA! gal zinot kokios oro linijos is uk ir airijos galetu pametet iki cikagos ar NY?
Kuriu plana kokias 3 dieneles pasisveciuot UK, tada jau ir i usa patraukt galeciau. Galvoju nusaut tris zuikius iskart : aplankyciau artimus kelias dienas, bilietai but pigesni (manau tikrai pigiau nei is kokios rygos ar vln su miliionu persedimu, ko pasekoj klione vos ne para gautus doh.gif ) ir kelione iki usa neprailgtu, nes is airijos sake berods tik 6-7h skrydis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mulana @ 2014 05 16, 02:58)

Nueikite i tarpininkiu, kurios siuncia prekes is jav, tema, ir pasekite ja pora dienu -pamatysit, ka ir is kokiu parduotuviu siuncia, ir nuspresit, kurias jums verta aplankyti. Sakyciau, populiariausios yra macys, jcrew, gap... na bet pasirinkimas didziulis, labai priklauso nuo jusu skonio, biudzeto, ir t.t. Sunku patart.

QUOTE(NORIKA @ 2014 05 16, 08:08)
As jau 7metai internetu prekinuos USA, moku procenta tarpininkei ir tai galiu apsipirkt pigiau nei cia LTkainom.... Tik isivaizduoju kas butu jei mane pacioj amerikej paleistu i parduotuves  doh.gif  lotuliukas.gif
Patarimas, taupykit pinigus ir vykit su kuo maziau daiktu, nes gryztant tikrai turesit ka parsivezt  drinks_cheers.gif
Noreciau ismananciu patarimo, turiu artimu  UK ir Airijoj, kviecia pasisveciuot, ale permastem, kad is ten papigiai galima susisaudyt bilietu i USA! gal zinot kokios oro linijos is uk ir airijos galetu pametet iki cikagos ar NY?
Kuriu plana kokias 3 dieneles pasisveciuot UK, tada jau ir i usa patraukt galeciau. Galvoju nusaut tris zuikius iskart : aplankyciau artimus kelias dienas, bilietai but pigesni (manau tikrai pigiau nei is kokios rygos ar vln su miliionu persedimu, ko pasekoj klione vos ne para gautus  doh.gif ) ir kelione iki usa neprailgtu, nes is airijos sake berods  tik 6-7h skrydis  bigsmile.gif

Daugybe skrydziu, ypac is UK, tik rinkites. Mes esam skride per Airija, skrydis ir tiek, nieko nei teigiamo, nei neigiamo negaliu pasakyt. Del to ar pigiau -na priklausys, kaip pataikysit bilietus nusipirkt, nors siaip Airijos avialinijos tokios lyg ir pigesnes skaitosi. Bet jeigu jus planuojate skristi su Ryanair iki Londono, o is ten - i JAV, pagalvokit, kiek griztant su Ryainair sumokesit uz bagaza su visom gerybem smile.gif. Is Vilniaus nera taip jau tragiska skristi dabar, vienas persedimas (per Helsinki, Kopenhaga, na ir ta pati Dublina, ir kt.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mrs.: 17 gegužės 2014 - 03:32
Aciu Jums uz atsakymus ir patarimu 4u.gif Pradesiu sekti tarpininkiu temas ir paskaitineti kokius nors blogus prie to pacio g.gif Va del lagamino tai abejoju ar man uzteks 1x23kg,technikos pirkti nesiruosiu,bet mmanau,reiktu susisiekti su oro linijom,gal imanoma atgaliniam skrydziui uzsisakyti papildoma bagaza g.gif
Atsakyti
Dar pridesiu, kad kai jau mazdaug issirinksite parduotuves, uzsirasykite kad gauti ju emails (vadina newsletter ar pan) -taip suzinosit, kurioj ispardavimas, dar gal ir koki nuolaidu kupona atsius.

Tiesa, dar yra TJ Maxx ir Marshalls -isparduotuves, rubu geru retai kada buna, bet rankinuku, piniginiu, vaikui rubeliu/ zaislu -visai nieko, labai keiciasi ju prekes, tai kaip pataikysi.

O apskritai del tu apsipirkimu -buna atvaziuoja sveciai is Lietuvos, ir nieko nenusiperka, nes sako visko ir LT yra. Gal ir sunku per trumpa laika daug apziuret ir issirinkt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mrs.: 17 gegužės 2014 - 12:52
QUOTE(Mrs. @ 2014 05 17, 03:27)
1.Nueikite i tarpininkiu, kurios siuncia prekes is jav, tema, ir pasekite ja pora dienu -pamatysit, ka ir is kokiu parduotuviu siuncia, ir nuspresit, kurias jums verta aplankyti. Sakyciau, populiariausios yra macys, jcrew, gap... na bet pasirinkimas didziulis, labai priklauso nuo jusu skonio, biudzeto, ir t.t. Sunku patart.
2.Daugybe skrydziu, ypac is UK, tik rinkites. Mes esam skride per Airija, skrydis ir tiek, nieko nei teigiamo, nei neigiamo negaliu pasakyt. Del to ar pigiau -na priklausys, kaip pataikysit bilietus nusipirkt, nors siaip Airijos avialinijos tokios lyg ir pigesnes skaitosi. Bet jeigu jus planuojate skristi su Ryanair iki Londono, o is ten - i JAV, pagalvokit, kiek griztant su Ryainair sumokesit uz bagaza su visom gerybem smile.gif. Is Vilniaus nera taip jau tragiska skristi dabar, vienas persedimas (per Helsinki, Kopenhaga, na ir ta pati Dublina, ir kt.)

1. Na dažnai tai ką siūlo pašte, nevisada prisitaikysi pirkdama pačioj parduotuvėj, tie kodukai dažnai galioja tik perkant internetu.... Arba padaro didelius išpardavimus pardoj, o internete pasiūlo vos 20% nuolaidas...
Aš manau vistik geriausia pasižiūrėt, pasidomėt, pasiklausinėt kokios parduotuvės yra tame regione, kur būsit ir turėsit progą apsipirkt... drinks_cheers.gif Kad nereiktų blaškytis bėgiojant į visas puses...
Man asmeniškai dar labai patinka Neimanmarcus, Bloomingdales, Nordstrom ir žinoma Saksfifthavenue - bet čia jau iš tų, kurios siūlo brangesnį asortimentą, nors va kiek perku internetu, tai pasiūlymų labai neblogų išmeta retkarčiais thumbup.gif
2.Matot bėda tame, kad aš per gyvenimą labai mažai skraidžius, na tiesiog 15metų tokios buvo aplinkybės, dabar jau yra progų ir galimybių, bet su oro linijom esu visai nepažystama, nes nebuvo aktualu, išskyrus Ryanair, Wizzair ir pan... Todėl ir klausiu, kokios yra airijos ar UK oro linijos, pasidomėčiau internete kainom bilietų, bet net internetinių psl nežinau blush2.gif
Dar va vakar susiradau TurkishAirlines, pasidomėjau, yra po 690-750Eur, tai čia manau visai nebrangiai, ania? g.gif Nelabai kainose grabaliojuos blush2.gif Man žioplai tai kas, nusipirksiu bilietą už 1000Eur ir džiaugsiuos, paskui sužinosiu kad yra tokių, kurie po 400Eur perka, tai nagus iki alkūnių nusiėsiu lotuliukas.gif Užtat įdomu, kiek mokėt jau skaitytūs gera kaina, na aišku nekalbu apie nerealias nuolaidas, kurias pavyksta sugaudyt tik dažnai besidomintiems ir mokantiems gaudyt akcijas....
O dėl bagažo, tai galima pirkinius UK palikt pas artimuosius ir su mikriuku per 3dienas parsiūs už 100-140Lt ir krauk daiktų kiek nori drinks_cheers.gif
QUOTE(Mrs. @ 2014 05 17, 12:51)
O apskritai del tu apsipirkimu -buna atvaziuoja sveciai is Lietuvos, ir nieko nenusiperka, nes sako visko ir LT yra. Gal ir sunku per trumpa laika daug apziuret ir issirinkt.

Matyt tokie žmonės neturi kažkokių didesnių poreikių ar įgeidžių biggrin.gif ARba pasiturintys ir gali čia LT mokėt kosmines kainas.... Va mano "kaime" tai pasirinkimo nulis schmoll.gif Tenka palėkt iki vilniaus ar kauno jei norisi kažko daugiau užsipirkt, nes čia kur aš gyvenu, tai toks jausmas kad tik likučiai suvežami iš didmiesčių unsure.gif
Taip, LT yra ką apsiaut ir apsirengt, bet kainų skirtumas didžiulis, va dėl to verta nepraleist progos apsipirkt USA viešnagės metu. Paprasčiausias palyginimas, pas mus tokios firmelės kaip Guess, TommyHilfiger, RalphLauren kainos kaip kokios geros prabangios firmos, rankinukai po 450-550Lt, o aš internetu su visais tarpininkės mokesčiais tokiom terbom po 150-200LT pilną spintą užvertus lotuliukas.gif Toks Guess skaitosi amerikėj kaip jaunimo puošnesnių rūbų kriautuvė, o pas mus rankinukus pardoj grandinėm riša, neva itin brangi ir prabangi prekė doh.gif
Jau nelalbu apie vaikiukų rūbų kainas LT, lenkiški skuduriukai kainuoja brangiau nei koks vardinukas USA.... Norėjau liemenės mažiui, na megztinuko tipo per galvą maunamos, pas mus po 60-80Lt blink.gif Nu kur tu matęs, kad iš vidutinės algelės (~1500Lt) galėtum leist pirkt 2 sprindžių dydžio liemenę vos ne už šimtą doh.gif O va iš RalphLauren už 59Lt parsisiunčiau blink.gif Na aišku buvo ir Carter's ir ChildrensPlace ar Gymboree po 5-10$, bet išeigai paėmiau a la geresnę biggrin.gif O LT ir rinktis nėr iš ko, visos kaip viena, kainos ir nesiskiria, o žiūrėt dar nėr į ką doh.gif
Na va čia keletą mano įspūdžių, kodėl vistik verta apsiprkt USA 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NORIKA: 17 gegužės 2014 - 14:21
Mane domina,kur draudziates sveikatos draudima,keliaudami i Jav?
Nes noriu apdrausti vaika del viso pikto.
Atsakyti
QUOTE(maltakava @ 2014 05 17, 10:41)
Mane domina,kur draudziates sveikatos draudima,keliaudami i Jav?
Nes noriu apdrausti vaika del viso pikto.

butinas draudimas, ne tik vaikui bet ir sau.. jis tikrai daug nekainuoja (o kai kur jau su kreditinem kortelem kartu yra), palyginti su tuo kiek jums nelaime kokia ar gydyma gali kainuoti... kaip pvz parasysiu, kad vasari uosvis buvo atvykes ir tiesiog eidamas lygioj vietoj kryptelejo koja... skausmas ziaurus, galvojo luzo kazkas gal.. mint visai negalejo... aisku nuvezem i priimamaji... kelios valandos ten, nuskausminamieji, rentgenas ir gyd apziura (luzio nebuvo tik patempimas, tai ledo kompresais apdejo ir vaistu prigirde) - $4000 dol saskaita. Tai gerai kad turejo draudima, tai is kisenes $100 susimokejo, likusius draudimas apmokejo. O jei taip didesne beda nei kazkokia koja...

Del shoppingo, tai jei cia keliaujancios turit smart phones, tai yra ivairiu apps, kuriose parduotuviu nuolaidu kodai yra, daug kur 15-20% gausi papildomai prie kitu seilu, tik pardaveja nuskanuoja tiesiai nuo telefono ekrano bar koda ir tiek.
Atsakyti