Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip nugalėti jaudulį išleidžiant vaiką darželin?

Mano dukryte pradejo eiti i darzeli nuo 1,9m is pradziu palikdavau po valanda, truputi paverkdavo, bet greitai priprato. Tik daznai serga, nors ir geriam vaistukus imunitetui stiprinti. 4u.gif O siaip daug ismoko darzelyje, vyksta pamokeles, uzsiemimai, kartais net iseiti nenori biggrin.gif
Atsakyti
Sweiki,
Prasau nesupykt moderatoriu ir neistrint mano zinutes, siunciu jums viena laiska, kuris gali pakeist mazo zmogucio gyvenima. Si laiska man atsiunte reniaus mamyte, prasydama pagalbos...
Ar kada girdejot kad daug lengviau noreti gerio ir taikos pasaulyje, nei padet vienam konkreciam zmogui?
Su didžiule MEILE ir PAGARBA kreipiuosi į VISUS, kurių kraujo grupė 0 (I) RH+ (teigiama).
Prašau, padovanokite afereziniu trombocitu Reniui. Visi Jūsų duoti kraujo lašeliai taps jo gyvenimu, jo viltimi…

Jei šiuo metu esate sveikas, nesirgote gelta, Jūsų venos stiprios ir ryškios - paskambinkite į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Kraujo centrą tel. nr.: 8 5 2365160 arba 8 688 62707, užsiregistruokite, susitarkite dėl Jums patogaus atvykimo laiko ir suteikite stiprybės lašelį Reniui. Nepamirškite pasakyti, kad aferezinius trombocitus skiriate Reniui Arbačiauskui, gydomam vaiku kaulu ciulpu transplantacijos poskyrio gydytojos Ramunes Pasaulienes. Is Jusu kraujo bus atskirti tik afereziniai trombocitai,visas kitas kraujas bus supiltas jums atgal. Taigi hemoglobinas nesumazes. Gydytojos zodziais, geriausias yra vyru, arba negimdziusiu moteru kraujas, nes nestumo metu, esant vaiko kitai kraujo grupei, mamos organizmas isiaudrina ir tada tokie donoro trombocitai ligoniukui prigyja sunkiau, bet jei nera geriausio varianto( vyru donoru), tinka ir moterys. Afereziniai trombocitai yra nesaldomi, jie galioja tik 5 dienas, Reniui jie bus pilami kasdien, apie 2 savaites, cia, zinoma, geriausiu atveju. Kraujo centras gali priimti per diena tik keleta donoru,todel registruotis reikia is anksto, mazdaug pries 4 dienas.Tai, manau, jau mazdaug apie sausio 18 diena reiktu registruotis. Kol nepakliuvau ten, i kaulu ciulpu transplantacijos poskyri, negaliu tiksliai ir nuspeti situacijos, galbut donoru reikes ir keliom dienom anksciau.Labai prasau- padekite mano Reniukui nugalet liga. Kiekvienas mums esat GYVYBISKAI svarbus. ACIU

As pati su vaiku gulesiu ligoninej, todel palieku Reniaus mociutes telefona 864131095.

placiau apie reniu galit pasiskaityt: http://www.rugute.lt...jos/renius.html
Atsakyti
O mes i lopseli pradejom eiti nuo 1 metuku ir 2 savaiciu, nes nebuvo kitos iseities. Kadangi turejom superine aukletoja, kuri jam skyre demesio tiek kiek reikejo, tai priprato be dideliu problemu. Tik is pradziu labai pavargdavo, buvo irzlesnis, bet greitai adaptavosi prie rezimo. O ir musu pediatre sake, kad kuo vyresnis vaikas isleidziamas, tuo daugiau zyzimu. O perserga jie visi, kol "apsikeicia" virusais ir bakterijomis, nes zaislai bendri, nesvarbu kokio amziaus isleidi.
Atsakyti
na mes irgi isejom i darzeli kai buvo 1,7m pries tai 2 men buvo istremtas i kaima pas senelius, tik svaitgaliais matydavomes. Tai kai pradejom eit i darza pirma diena likom iki 13val o antra jau visai dienai, taip rekomendavo darzelyje. ir aslbai patenkinta ir vaikas tapo protingesnis ir veiklos turi nors namie irgi nebudavo liudna. o del sirgimo tai tik du kart sirgom po 2 dienas nes nosis bego tai namie pabudavo. O kai nera kitos iseities tai ir eina tie vaikai i darzus ner ka daryt. Man jau geriau i darza eina negu pas seneliu sedi lepinamas ir tik savaitgali pamatom vaika.
Cia mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(Christin @ 2008 01 10, 15:02)
Sveikos viso, Mano mažylei 1 metai ir 4 menesiai. Isvedziau i darželį. Šiandien jau 3 diena, bet labai nerimauju. Net nežinau kuri labiau aš ar mažoji. Vakar lyg ir gerai sekėsi, o šiandien pasirodė, kad nekaip. Ir sakė, kad šiandien nežaidė, nevalgė, norėjo tik nešiojama. Širdis plyšo tai girdėdama. Net nebežinau ką daryti, Leisti toliau ar aukotis ir pasilikti pusmečiui namuose.

Papasakokit savo istorijas išgyvnimus ir patirtį kada išvedėte mažylį i lopšelį. Kaip jie priprato. Ar verta nerimauti? Noriu žinoti kad ne viena tokia. Padėkit susitaikyti... verysad.gif

Sveikute,

Nu zinok pas mus tokia pat istorija buvo. Pirma diena, kai nezinojo kur ja nuvedziau (buvo maniskei metukai ir 5 men.), tai ibego i grupe, pradejo zaisti, zaislus apziurineti, o antra diena jau ateme auklytoja is manes, o paskui vis baisiau, ziauriai man paciai neramu buvo, stovejau uz duru, girdejau kaip verkia ir pati verkiau, bet pratinti reikejo. Pirma menesi vedziau tik iki pietu kad prieprastu, antra menesi jau pradejau ieskotis darbo, kadangi reikejo, tai palikdavau ilgesniam laikui, jau pasilikdavo miegucio, bet pirma savaite visai nemiegojo, nevalge, tai va...bet dabar galiu pasakyti, kad esu patenkinta, viskas ok, jau priprato, bet tas pripratimas truko 2 menesius. Galiu pasakyti kad yra ir pliusu darzelyje, greiciau vaikai pradeda sneketi, ne taip issigasta nepazistamu, nes pas mus tai buvo tragedija, bijojo labai zmoniu nepazistamu, nu ir vis tiek darzelyje vaikuciai ir piesia, ir klijoja kazka, yra daug labai uzsiemimu, tai gi dabar esu laiminga kad isleidau savo dukryte tokia mazute i darzeli, nors pvz. mano tevai tai labai mane smerke uz sita poilgi, sake kad dar labai maza, bet viskas ok...
O tau noriu palinketi kad tavo maziuke greiciau priprastu...stiprybes 4u.gif
Atsakyti
mūsų mergina eina nuo dviejų metukų. pradžia buvo sunki, kaip ir daugeliui, bet dabar aš labai patenkinta darželio rezultatais smile.gif pradžioj buvo liūdnų dienų, verkė mažoji, išėjusi ir aš ašarą nubraukdavau, bet viskas jau praeity smile.gif kiekvienam reikia rasti savo receptą. pas mus - trumpi atsisveikinimai. kuo ilgiau stovėdavau grupėj, tuo daugiau būdavo ašarų, taigi pradėjom taip - ateinam, persirengiam, pradarau grupės duris, pasakau auklėtojai laba ryta, merginą švelniai stumteliu ir duris uždarau. gal žiauriai skamba, bet tik taip mes pripratom be ašarų atsiskirt. auklėtoja pasakojo, kad kai aš uždarau duris, mažoji linksma nubėga pas vaikus smile.gif žodžiu kiekvienam - savo. ir nėra manau to amžiaus, kada galima sakyti, jog laikas į darželį. gal mažiukai kaip tik lengviau pripranta, aplink turiu visokių pavyzdžių, taigi kiekvienam reikia rinktis pagal aplinkybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VAIDAMA @ 2008 01 11, 12:01)
vaikutis su auklyte bendrauja nuo 6mėn,dirbu nevisą dieną,
auklei išeina namažai...
Jam ji patinka, į darželį užrašiau nuo 2metuku 9mėn,
kažkaip gaila jį tokį mažytį dabar būtų leisti į darželį unsure.gif

drinks_cheers.gif
Su aukle mano mazius bendrauja nuo metuku..
kainuoja daug bet bent jau zinau kad mano judrus vaikas bus saugus...
I darzeli leisiu nuo 3 metuku.
Atsakyti
Man atrodo baisu kai vos metukų su puse jau išveda į darželį schmoll.gif vaikučiui dar reikia mamytės šilumos ir bendravimo su ja, o ne svetimų žmonių. Patikėkit mamos jūs tiek daug prarandat neaugindamos savo mažylių doh.gif po to gailėsitės, nes vaikai auga greitai ir tos brangios minutės, kurias jūs galėjote praleisti su savo mažylių nebegrįš. Juk auklėtojos neatstos mamos schmoll.gif Manau į darželį tik nuo 3 metų normalu leisti, bet ne anksčiau.
Atsakyti
mes eisim 2,5 ar net 3 metuku. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ladytron @ 2008 01 15, 18:19)
Sveikute,

Nu zinok pas mus tokia pat istorija buvo. Pirma diena, kai nezinojo kur ja nuvedziau (buvo maniskei metukai ir 5 men.), tai ibego i grupe, pradejo zaisti, zaislus apziurineti, o antra diena jau ateme auklytoja is manes, o paskui vis baisiau, ziauriai man paciai neramu buvo, stovejau uz duru, girdejau kaip verkia ir pati verkiau, bet pratinti reikejo. Pirma menesi vedziau tik iki pietu kad prieprastu, antra menesi jau pradejau ieskotis darbo, kadangi reikejo, tai palikdavau ilgesniam laikui, jau pasilikdavo miegucio, bet pirma savaite visai nemiegojo, nevalge, tai va...bet dabar galiu pasakyti, kad esu patenkinta, viskas ok, jau priprato, bet tas pripratimas truko 2 menesius. Galiu pasakyti kad yra ir pliusu darzelyje, greiciau vaikai pradeda sneketi, ne taip issigasta nepazistamu, nes pas mus tai buvo tragedija, bijojo labai zmoniu nepazistamu, nu ir vis tiek darzelyje vaikuciai ir piesia, ir klijoja kazka, yra daug labai uzsiemimu, tai gi dabar esu laiminga kad isleidau savo dukryte tokia mazute i darzeli, nors pvz. mano tevai tai labai mane smerke uz sita poilgi, sake kad dar labai maza, bet viskas ok...
O tau noriu palinketi kad tavo maziuke greiciau priprastu...stiprybes 4u.gif

Aciu uz palaikyma. Tikrai ramiau kai zinau kad ne as viena taip reaguoju, kad ne vienai taip nutiko. Tavo zodziai guodzia ir ramina. O dar ramiau kai pasikeite aukletoja ir dabar mazoji daug geriau jauciasi darzelyje. Man daug ramiau kai nauja aukletoja.

o del smerkimo kad anksti isvedam, tai manau, kad tos kurios isveda anksti neturi is ko rinktis, o kurios gali auginti iki 3 metu nesupranta, kad sunu viska suderinti kaip norim, kartais reikia rinktis tai ko visai mes nenorime.
Atsakyti
o del smerkimo kad anksti isvedam, tai manau, kad tos kurios isveda anksti neturi is ko rinktis, o kurios gali auginti iki 3 metu nesupranta, kad sunu viska suderinti kaip norim, kartais reikia rinktis tai ko visai mes nenorime.
[/quote]
Niekas nesmerkia Jus. Bet as nesutinku, kad neturite is ko rinktis...visada galimi kompromisai...juk dabar ne sovietu sajunga kai leliukus i lopselius atidavinejo 3 menesiu sad.gif Ziuriu i savo mazaji ir neisivaizduoju kad as ji palikciau aukletojoms kurios dabar darzelyje ne pacios geriausios...Stengsiuos is paskutiniuju kad tik maziui butu gerai.
Atsakyti
QUOTE(Stellute @ 2008 01 15, 20:11)
Bet as nesutinku, kad neturite is ko rinktis...visada galimi kompromisai...juk dabar ne sovietu sajunga kai leliukus i lopselius atidavinejo 3 menesiu sad.gif  Ziuriu i savo mazaji ir neisivaizduoju kad as ji palikciau aukletojoms kurios dabar darzelyje ne pacios geriausios...Stengsiuos is paskutiniuju kad tik maziui butu gerai.

Kaip gali nesutikti, kad žmogus neturi iš ko rinktis? Žiūriu visos čia tik apie save galvoja. Oij kaip man gerai, mus vyras išlaiko, leisiu vaiką tik nuo 3m į darželį. O gal ne visų vyrai pakankamai uždirba, gal ne visos pakankamai gauna dekretinių, o gal kitos išvis negauna nė dekretinių, nei vyro turi, kuris dirbtų ar bent alimentus mokėtų. Aš savąją auginu viena, negaunu jokių dekretinių, alimentų taip pat negaunu ir džiaugiuosi, kad radau gerai apmokamą darbą ir savo mažylę vesiu 1m ir 3mėnesių į darželį, nes kitos išeities nėra. Nors ji tikrai labai mažytė, nemoka pati nei valgyti ir net neužmiega jei manęs šalia nėra, bet tikiu, kad įpras, ir 3m bus šimtą kartų savarankiškesnė ir drąsesnė už bet kurį vaikelį, kuris iki 3m augo su mama.
Atsakyti