Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip nugalėti jaudulį išleidžiant vaiką darželin?

As tai pat ruosiuosi leisti saviske. Buvau nuejusi pakalbeti su aukletoja, tai ji mane nuramino: sako, kad pats issiskyrimas buna visiems sunkus, bet svarbiausia, kad mama neuzsibutu per ilgai - mazylis pajus, kad gali manipuliuoti, noredamas, kad mama pasiliktu ir verks vis graudziau ir graudziau. Geriausia atsisveikintant neuzsibuti. O paskui vaikui reikia laiko priprasti grupeje - vieniems maziau, kitiems daugiau. Kuri laika jie buna stebetojais, paskui isitraukia. Aukletoja sake, kad siaip vaikai geriau adaptuojasi, kai jie paleidziami kasdien visai dienai. Mazyliams labai svarbus ritualai ir kai jie pripranta prie ju, jauciasi saugus. O ar vaikui blogai darzelyje galima pamatyti is kitu pozymiu, pvz.: blogai miega, nustojo namie valgyti ir pan.
Atsakyti
gal kas kokių patarimų turit, kaip paruošti tokį vaiką darželiui...
ir kuriam laikui palikti? galvoju kelias dienas po 1-2 val, paskui pusdieniui, o kai visai apsipras-visai dienai? unsure.gif
[/quote]

tai labai geras variantas, savo sūnų taip pratinau 4u.gif .
Atsakyti
neturejau joku problemu su tuo, vaikas labai noriai eidavo , pradejom lankyti nuo 1,5 metu ir labai sekmingai, dabar bega pats i darzeli i savo grupe. Kai tik pradejo lankyti ispradziu eidavom savajte iki pietu miego, kad priprastu o poto jau likome miegcio, aukle sake be problemu uzmigdavo nors visada buvo priprates kad su juo paguletum bet be problemu viskas buvo, labai greit priprato thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamulka10: 08 liepos 2009 - 09:29
pirma savaite buvo sunki, nes vaikas nevalgydavo jei mama sale nesededavo... turejau buti kol baigsis pusryciai ir ateiti kai valgo pietus, antra savaite jau miegodavo darzelyje ir pasiimdavau is karto po miegelio... po poros savaiciu vaikas pats mane ryte gindavo lauk " eik mama i darbeli" negaledavau net su aukletoja pasikabeti... va tada ir prasidejo, kad vaika is darzelio veduosi namo klykianti, taip yra ir iki siol... vos tik ateinu pasiimti, jis is karto apsiverkia, kad per anksti atejau
Atsakyti
QUOTE(lucra @ 2009 07 08, 11:05)
vos tik ateinu pasiimti, jis is karto apsiverkia, kad per anksti atejau

o geras wub.gif bigsmile.gif
ech, kažin, kaip mums bus rolleyes.gif
Atsakyti
Mes irgi siemet pradedam lankyti darziuka, bet kazkaip nejauciu nerimo, nes jis priprates but su vaikais .. Gal viskas bus gerai ax.gif
Atsakyti
Ir as labai pergyvenau del darzelio, nes mergyte labai jautri, prisirisus prie mamos, niekur neina be manes, savaite i darziuka ejom kartu (budavom po pora val per diena), po savaites sutiko pasikt viena - tai nei asaru, nei nevalgymu nieko - bet nepalieku miegot, nes man taip patogiau, dabar atostogos neinam - bet snekam - laukia rudens kada vel gales eiti thumbup.gif
Atsakyti
O ar tas pasėdėjimas kartu ką nors padeda? Tik atitolini išsiskyrimo "lūžio" problemą, kurią vienaip ar kitaip, anksčiau ar vėliau vis tiek teks patirti. O be to, man, kaip mamai, būtų nesmagu sužinoti, kad aš palieku savo vaiką paaiškinusi, jog mamytės negali būti darželyje, o kito vaiko mama sėdi. Kaip tada jaustis mano mažylei, kuri jausis apgauta?
Atsakyti
QUOTE(Waivute @ 2009 07 12, 19:41)
O ar tas pasėdėjimas kartu ką nors padeda? Tik atitolini išsiskyrimo "lūžio" problemą, kurią vienaip ar kitaip, anksčiau ar vėliau vis tiek teks patirti. O be to, man, kaip mamai, būtų nesmagu sužinoti, kad aš palieku savo vaiką paaiškinusi, jog mamytės negali būti darželyje, o kito vaiko mama sėdi. Kaip tada jaustis mano mažylei, kuri jausis apgauta?

Jei darzelyje yra tokia tvarka ir mamoms pabuti leidziama, kodel gi kitos turi atsisakyt to, vien del to, kad jus nekaip jausites. Gal kitiems tai padeda, vaikas apsipranta, suvokia, kad mama niekur nedingsta..kiekvienas vaikas kitaip reaguoja.
Atsakyti
QUOTE(Waivute @ 2009 07 12, 19:41)

Taip, padeda. Manau 3 metu, o daznai ir vyresnis dar vaikais va taip va nuvestas ir paliktas jauciasi nesaugus - jie nepazysta nei aplinkos, nei aukletoju kurios ji priziuri, nei vaikuciu, nei tvarkos nei taisykliu - nieko, jis jauciasi labai vienisas, o su mama jam drasiau, saugiau susipazinti su visais, isitikinti kad ten tikrai smagu ir kad nieks jo neskriaus mirksiukas.gif
Jums irgi nieks nedraudzia pabuti su savo vaiko darziuke, o kai vaikas jau apsipranta - jam nebekels streso tai, kad jusu nebebus ten 4u.gif
O va kai atvede viena mama dvynukus ir paliko iskart visai dienai (vaikams suejo vos du metukai) - suprask einu i darba, ir tie vaikai klyke abu nuo ryto iki pietu (as tada atejau savo merginos pasiimt) - aukletjai stresas, vaikai suerzinti - nes tie du tik pasiziuri vienas i kita ir vel rekia "noni mama" - niekur neina is tos vietos kur buvo palikti, neskaitant kad nevalgo, nezaidzia, aukletoja skambino mamai - kad pirmai dienai gana - ta atreze - jusu toks darbas, o as dirbu ir pasiimt negaliu - tipo tvarkykites kaip norit - o kaip kitus uzmigdyt? - Cia jus ir jusu vaikas jau jaustusi normaliai? g.gif
Mano ne schmoll.gif , priesingai labai susierzinus buvo kai vedziau namo, vis klausinejo ko anie taip verkia ir ka jiems skauda unsure.gif
Atsakyti
As irgi labai išgyvenau, kai žinojau, kad manoji turės pradėti lankyti darželį, naktim košmarus sapnavau, iš proto ėjau. O viskas baigėsi tuo, kad jau pirmąją dieną nuėjusi pasiimti prieš pietų miegą, namo grįžau viena... biggrin.gif Dukra net į kalbas nėjo apie ėjimą namo. Labai patiko, tik va visa bėda, kad pirmuosius metus labai sirgom, tai dažnai lankyti darželio negalėjom, vaikui trauma buvo. Pradėjau leisti 3 metukų, dabar greit 4, pradėsim antrus metus...Bijau ir pagalvoti apie ligas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 07 11, 17:30)
Ir as labai pergyvenau del darzelio, nes mergyte labai jautri, prisirisus prie mamos, niekur neina be manes,

kokio amžiaus pradėjot eiti į darželį? blush2.gif
Atsakyti