Jei matau, kad baigsis varškės galiojimas, o aš iš jos neturėsiu laiko nieko meistrauti, gaminu tokią varškytę (man tai skonis kaip varškės sūrelio - užtai jų nebeperkam):
Ant varškės uždedu grietinės (galima jogurto), cukraus pudros (galima ir nedėti) ir sublenderiuoju. Tinka uogos, uogienės, riešutai, kokosų drožlės...
QUOTE(Okokionera @ 2014 06 05, 09:25)
man irgi


Ką galima daryti iš vermišėlių , kai jų yra daug?
QUOTE(Cocacola28 @ 2014 06 09, 18:21)
Ką galima daryti iš vermišėlių , kai jų yra daug?
Daryčiau orkaitėj keptą apkepą. Maišyčiau vermišelius su trintais/konservuotais pomidorais, prieskoniais gal dar kokių apkeptų mini mėsos kukulaičių įdėčiau ir kepčiau viską orkaitėje


Ką galima nuveikti su avižine koše? Amžinai jos per daug išverdu
Gal kuri bandė avižinius sausainius kept jos?


Avižiniams sausainiams naudoju sausus avižinius dribsnius. O iš košės kepčiau "kotletukus", arba blynus. Jei kotletai, tai be kiaušinio ir saujikės manų kruopų dedu smulkinto svogūno ir kokių nors mėsos prieskonių pagal nuotaiką. Dar kas mėgsta, gali česnako įspausti.
QUOTE(kuti kuti @ 2014 06 11, 18:26)
Ką galima nuveikti su avižine koše? Amžinai jos per daug išverdu
Primaišyčiau į kotletų tešlą vietoj džiūvėsėlių.
O man atliko pusė trilitriako tikro nepasterizuoto kaimiško pieno. Per daug užsipirkom, o jis juk labai greitai tampa nebe šviežias. Ką dabar iš to likučio galima naudingo išpešt? Gal kas pamokins ir paaiškins. Galvojau apie sviesto gamybą, tik bijau kad neišmanau ir nesugebėsiu.
mano tevai piena uzsaldo.
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2014 06 14, 16:46)
O man atliko pusė trilitriako tikro nepasterizuoto kaimiško pieno. Per daug užsipirkom, o jis juk labai greitai tampa nebe šviežias. Ką dabar iš to likučio galima naudingo išpešt? Gal kas pamokins ir paaiškins. Galvojau apie sviesto gamybą, tik bijau kad neišmanau ir nesugebėsiu.
Aš gaminčiau kondensuotą (saldintą) pieną

noriu! o kaip ji pagamint?
Paskutinį syk gaminau gal prieš metus radus receptą internete, tad tikslių porcijų nepasakysiu, tačiau gamyba paprasta: į puodą pilamas pienas, užvirinamas, beriama cukraus pudra (yra receptų ir su cukrumi, manau taip pat gaunasi) ir virti ant lėtos ugnies kol sutirštės
Supilstyti į stiklainiukus ir vaaalgyti!


QUOTE(Okokionera @ 2014 06 16, 15:32)
Paskutinį syk gaminau gal prieš metus radus receptą internete, tad tikslių porcijų nepasakysiu, tačiau gamyba paprasta: į puodą pilamas pienas, užvirinamas, beriama cukraus pudra (yra receptų ir su cukrumi, manau taip pat gaunasi) ir virti ant lėtos ugnies kol sutirštės
Supilstyti į stiklainiukus ir vaaalgyti! 




Antraip auksinė gausis ta kondensovkė

Jau geriau susiraugint ir šaltibarščius sukonstruot. Arba varškę. Kad ir saujikė jos gausis, bet pusryčiams užteks

Kas ten dar sviestą minėjo? Iš pieno sviesto negausit. Tik iš riebios kaimiškos grietinės.
Papildyta:
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2014 06 14, 16:46)
Galvojau apie sviesto gamybą, tik bijau kad neišmanau ir nesugebėsiu.
Čia ne tiek išmanymo, kiek raumenų reikia

Imat na kokius 2 litrus riebios kaimiškos grietinės nerūgščios, šviežiai nugriebtos. Kambario temperatūros. Pilat į trilitrinį, patikimai uždengiat ir ... kratot, kratot, kratot, kratot, kratot, kratot, kratot, kratot...

Kol pamatot, kad kažkas įvyko, atsiskyrė sviestas nuo išrūgų. Išrūgas nupilat, sviestą susirenkat į kokią marlę ar pan ir nuvarvinat dar likusias išrūgas.
Beje, nemažai girdėjau, kad, jei plakti mikseriu grietinėlę (kremui) neatšaldytą ir per ilgai, tai daug šansų suplakti sviestą. Aš niekad taip nebandžiau, bet ... kodėl nepamėginus...

Ir man įdomu pasiderė

Jei po to dar išlydysit tą gautą sviestą ir atvėsinsit, atskirsit nuo to, kas nusistojo - gausit gryną riebalą - ghi (ar kaip ten tas tikslus pavadinimas

Tokį dalyką puikiausiai mūsų močiutės mokėjo pasigamint vien tam, kad ilgiau išsilaikytų. Bet mes, pamiršę, dabar žiūrim į jį kaip į stebuklą, puolam mokėti nesveikus pinigus už tai, ką ir patys galėtume, bet...
Žinojimas - jėga
