Įkraunama...
Įkraunama...

Turiu tik...

QUOTE(gaily @ 2014 07 01, 08:25)
Gal kokių įdomių idėjų su rucola turit, kur jų daug susinaudotų? smile.gif kol kas tik salotas darau, užtepėlę su saulėje džiovintais pomidorais..

Makaronai su rukola: puode išsiverdam makaronus. Keptuvėje gaminam padažiuką: aliejuje pakepinam svogūną, tada įmetam supjaustytą rukolą, šiek tiek apkepam (galima įpilti šlakelį vandens jei per sausa, aš dar įmetu saują saulėgrąžų sėklų (išgliaudytų žinoma biggrin.gif )). Išvirtus makaronus nusunkiam, sumetam į padažą, įmetam šaukštą grietinės, užtarkuojam sūrio ir dar kelias minutes pašutinam. Skanaus 4u.gif

Panašų variantą galima pagaminti ir su ryžiais.

Pašnekute, ačiū tau už kantrų paaiškinimą apie sviesto gamybą. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 17 liepos 2014 - 19:06
QUOTE(Sunreja @ 2014 06 24, 22:18)
Merginos, turiu keliu skoniu varskes uztepeliu, ka is ju butu galima pagaminti kol nesuseno?  4u.gif Turiu ivairiu skoniu - cesnako, dziovintu pomidoru, su zolelem... Ant batono jau netepsim, ka pasiulytumet?  4u.gif

Mūsų šeima labai mėgsta įvairias užtepėles, tepamės ant įvairių trapučių, duoniukų, maišome su virtais makaronais, pasaka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2014 07 17, 20:05)
Pašnekute, ačiū tau už kantrų paaiškinimą apie sviesto gamybą. 4u.gif

Oi, aš jau ir pamiršau jį hihihi.gif
Ir kaip? Padėjo? Bandėt?
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2014 06 24, 20:18)
Merginos, turiu keliu skoniu varskes uztepeliu, ka is ju butu galima pagaminti kol nesuseno?  4u.gif Turiu ivairiu skoniu - cesnako, dziovintu pomidoru, su zolelem... Ant batono jau netepsim, ka pasiulytumet?  4u.gif

Labai geras dalykas - ant saldytos teslos (visai nesvarbu mieline, bemiele ar kokia dar) - tepu varskes uztepeles, siek tiek surio (nebutina) ir isdelioju plonai pjaustytus pomidorus. Idealu jei yra baziliko - uzmetu kelis lapelius ir pabarstai Santa Maria prieskoniais pasta rosso. Kepu orkaiteje kol paskrunda suris. Siaip kad butu patogiau - galima isspausti kokias nors formeles, tarkim skrituliukus, tik tada ir darbo daugiau ir uztepele sunkiau uztept - bet graziau mirksiukas.gif Realiai det galima ka turit saldytuve - labai geras budas naikinti likucius ir pasidaryti uzkandele, kuri skani ir salta, ir tik iskepta, ir i svecius nusinesti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2014 07 17, 19:05)
Makaronai su rukola: puode išsiverdam makaronus. Keptuvėje gaminam padažiuką: aliejuje pakepinam svogūną, tada įmetam supjaustytą rukolą, šiek tiek apkepam (galima įpilti šlakelį vandens jei per sausa, aš dar įmetu saują saulėgrąžų sėklų (išgliaudytų žinoma biggrin.gif )). Išvirtus makaronus nusunkiam, sumetam į padažą, įmetam šaukštą grietinės, užtarkuojam sūrio ir dar kelias minutes pašutinam. Skanaus 4u.gif

Panašų variantą galima pagaminti ir su ryžiais.

Aciu, reikes pabandyt smile.gif nemazai sunaudojau padarydama rukolos pesto thumbup.gif
Atsakyti
Sakykit, kam naudojat juoduosius ridikus?
Žiemą daktarė pasiūlė gydyti dukrai sinusitą, tai nupirkau ir net ne visą sunaudojom. Vyras pamanė, kad geras daiktas ir užsėjo lysvę doh.gif (nors pats nė paprastų ridikėlių nevalgo). Derlius užaugo neblogas, o dėti nežinia kur. Rūsy per šilta kol kas. Bent vieną-kitą suvalgyčiau salotose, bet mums per aštru. O gal žinot kokias ar kažką?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 20 liepos 2014 - 21:09
QUOTE(pašnekutė @ 2014 07 20, 22:07)
Sakykit, kam naudojat juoduosius ridikus?
Žiemą daktarė pasiūlė gydyti dukrai sinusitą, tai nupirkau ir net ne visą sunaudojom. Vyras pamanė, kad geras daiktas ir užsėjo lysvę  doh.gif  (nors pats nė paprastų ridikėlių nevalgo). Derlius užaugo neblogas, o dėti nežinia kur. Rūsy per šilta kol kas. Bent vieną-kitą suvalgyčiau salotose, bet mums per aštru. O gal žinot kokias ar kažką?

Mano mociute nuskusta,sutarkuoja burokine tarka,uzpila kelis kart su saltu vandeniu,nuimti astruma,kartuma.Tada deda susmulkintacsvoguna ir griet smile.gif ine.Druskos pagal skoni.Man skanu su virtom bulvem.Daugiau nzn receptu.
Atsakyti
Dar sutarkuoja bulvine tarka ir užpliko karštu pienu. Tokia košė gaunasi. Mano vyras mėgsta, man neypatinga smile.gif
Atsakyti
Ačiū!
Reiks bandyti paplauti.
Plikyti... Hmmm g.gif Nežinau, ar išdrįsiu g.gif
Bet kodėl nepabandžius, kai tiek yra rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2014 07 21, 19:15)
Ačiū!
Reiks bandyti paplauti.
Plikyti... Hmmm  g.gif  Nežinau, ar išdrįsiu  g.gif
Bet kodėl nepabandžius, kai tiek yra  rolleyes.gif

Tik nereik nupilti pieno. Tokią košytę ir valgo. Kartais su bulvėm, kartais tik pienu užgerdamas.
Atsakyti
Vaikystėj mama lyg darydavo kažkokį vaistą skirtą imunitetui stiprinti su juoduoju ridiku g.gif išskaptuodavo vidų,dėdavo medaus.. ir nebežinau ko dar unsure.gif ir tą skystį gerdavom mažiukai būdami,kiek aš pamenu,patikdavo man tas medaus saldumas + ridiko aitrumas. Gal internete būtų tikslesnis receptas unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidos: 22 liepos 2014 - 17:11
QUOTE(Aidos @ 2014 07 22, 19:10)
Vaikystėj mama lyg darydavo kažkokį vaistą skirtą imunitetui stiprinti su juoduoju ridiku  g.gif išskaptuodavo vidų,dėdavo medaus.. ir nebežinau ko dar  unsure.gif ir tą skystį gerdavom mažiukai būdami,kiek aš pamenu,patikdavo man tas medaus saldumas + ridiko aitrumas. Gal internete būtų tikslesnis receptas  unsure.gif

Gerdavom toki sirupa nuo kosulio smile.gif
Atsakyti