Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 26 tema

QUOTE(Daugmanta @ 2014 04 25, 00:16)
Į iškaitintus stiklainius sudedam pomidorus, užpilam verdančiu vandeniu, po poros minučių nupilam, dar kart taip užpilam - nupilam nauju verdančiu vandeniu. Tada tuoj pat beriam druską po du valg. šaukštus vienam trilitriniui (tiesiai ant pomidorų) ir užpilam verdančiomis obuolių sultimis. Užsukam metaliniais dangteliais, apverčiam. Šiltai neužklojam, nes vaisiai gali sutižti.

Skonis puikus, ypač, kai sultys iš gerai išnokusių obuolių, turinčių ir saldumo.

Nesu net girdejusi, kad pomidorus su obuoliu sultimis konservuotu, butinai pabandysiu 4u.gif smile.gif Turetu buti skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 04 24, 22:07)
Saintlina, tamsta tikrai Lietuvoje gyvenat?

nugis taip, ir aš, ir arbūzai Lietuvoj augam biggrin.gif Bet ne stebuklas gi, jau nemažai mergiočių pernai-užpernai augino.
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2014 04 25, 06:12)
Šiemet pasuoju blush2.gif
Darže dar nieks nesėta pas mane unsure.gif ... Neįsivaizduoju, kada ką nors pasėsiu iš vis doh.gif

gerai, tai rudenį rėk smile.gif
O daržus apsisodinsi, spėsi. Dar niekur nevėluoji mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 25, 08:36)
nugis taip, ir aš, ir arbūzai Lietuvoj augam  biggrin.gif  Bet ne stebuklas gi, jau nemažai mergiočių pernai-užpernai augino.
Papildyta:
gerai, tai rudenį rėk  smile.gif
O daržus apsisodinsi, spėsi. Dar niekur nevėluoji  mirksiukas.gif

ateinu su klausimu apie arbuzus, pernai auginau nemezge jie man visai nieko auginau uzuovejoje ir gana sauletoje vietoje, auginau sniegius; buvau gavusi kelias seklikes dovanu, uzmezge kelis ziedelius ir viskas po to tik tyso liauni stiebeliai ir viskas; zeme juodzemis su perpuvusiu mesliuku, tiesiog paakojau pernai viena darzo sukultivuota lysvike jiems g.gif
Atsakyti
As jau ta karuti maciau, bet smagu akis paganyti wub.gif Vyrui parodziau, tai akis isplete, bijau dabar, kad visa zole pavers arbuzu lauku kitais metais biggrin.gif Baisus ukininkas pasidare, protingas knygas skaito pries nakti, vynuogem susidomejo, medzius sodina( nu ten jau senai jis moka, pats skiepyja, pats priziuri), dabar arbuzu uzsimane biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 04 25, 07:12)
Šiemet pasuoju blush2.gif Per trumpa para man ir taip gaunas, nebespėju nieko doh.gif O reik jiems vistiek vietelę paruošt.
Darže dar nieks nesėta pas mane unsure.gif SDusiplanavau čia vieną dieną, tai uošvis aviečių daigų didžiulę dėžę atvežė, tai dirbau su jais, o sėklytės vėl ant lentynos liko cool.gif Neįsivaizduoju, kada ką nors pasėsiu iš vis doh.gif Vat kartais ir išlenda trūkūmai, kai vyro nėr biggrin.gif

daržams tikrai dar ne vėlu. .. mirksiukas.gif Seniau juk be gegužės mėnesio nieko nesėdavo ir viskas užaugdavo... biggrin.gif

QUOTE(zikas1970 @ 2014 04 25, 08:45)
Vyrui parodziau, tai akis isplete, bijau dabar, kad visa zole pavers arbuzu lauku kitais metais  biggrin.gif Baisus ukininkas pasidare, protingas knygas skaito pries nakti, vynuogem susidomejo, medzius sodina( nu ten jau senai jis moka, pats skiepyja, pats priziuri), dabar arbuzu uzsimane  biggrin.gif

thumbup.gif smagu...
Atsakyti
Merginos, gal jau kuri pasodino ar ruošiasi sodinti į lauką svogūnų ir porų daigus? Maniškių jau šaknys lenda pro bokaliukų dugne esančias skylutes, jau nagai niešti, rūpi juos jau į dirvą sukišti kad nesikankintų biggrin.gif Jau vakar norėjau pradėt sodinimo procesą, bet sustabdė prognozuojamos šalnos... Pernai sodinau gegužės pradžioje, bet irgi su nerimu - baiminausi, kad nenušaltų.
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 04 25, 08:04)
Merginos, gal jau kuri pasodino ar ruošiasi sodinti į lauką svogūnų ir porų daigus?

nee, aš dar nesiruošiu. Šiandien mano ankstyvos bulvės po dviguba agro darže apšalo. Tai su kitom kultūrom dar lukterėsiu..
Atsakyti
Mergaitės, kvailas klausimas, bet ar galima atskirti porų daigiukus nuo svogūnų ax.gif blush2.gif

Aš lauke darnieko nesodinau... Šiandien po langais pražydo ieva...
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2014 04 25, 07:43)
ateinu su klausimu apie arbuzus, pernai auginau nemezge jie man visai nieko auginau uzuovejoje ir gana sauletoje vietoje, auginau sniegius; buvau gavusi kelias seklikes dovanu, uzmezge kelis ziedelius ir viskas po to tik tyso liauni stiebeliai ir viskas; zeme juodzemis su perpuvusiu mesliuku, tiesiog paakojau pernai viena darzo sukultivuota lysvike jiems g.gif

o tai klausimas koks? Kodėl nemezgė? Manyčiau todėl, kad jiems kažkas netiko. Jiems reikia ne gana saulėtos vietos, o saulės visą dieną. Gerai augdami arbūzai augina gražias žalias virkščias, jokiu būdu nėr tiesiog keli liauni stiebeliai. Gal mėšlo buvo perdaug? Gal per sausa buvo? Pernai vasara sausa buvo, aš bent jau laisčiau saviškius tikrai dažnai.
Yra arbūzų tema, aš joje kasmet smulkiai rašau, ką ir kaip darau. Nesudėtinga juos augint, bet visgi ir nėra tai eilinė cukinija, kur sėklą įkišai į žemę ir pamiršai.
Papildyta:
QUOTE(zikas1970 @ 2014 04 25, 07:45)
aisus ukininkas pasidare, protingas knygas skaito pries nakti, vynuogem susidomejo, medzius sodina( nu ten jau senai jis moka, pats skiepyja, pats priziuri), dabar arbuzu uzsimane  biggrin.gif

svajonių vyras thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Juračiuks @ 2014 04 25, 08:11)
Mergaitės, kvailas klausimas, bet ar galima atskirti porų daigiukus nuo svogūnų  ax.gif  blush2.gif

Aš lauke darnieko nesodinau... Šiandien po langais pražydo ieva...

kol maži, tai bent jau aš neatskirčiau smile.gif
Ooo,kaip kvepės pas jus po langais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 25, 09:10)
Šiandien mano ankstyvos bulvės po dviguba agro darže apšalo. Tai su kitom kultūrom dar lukterėsiu..

oi, nu kaip nervina tos šalnos... verysad.gif
Bėgau aš savo bulvikių apžiūrėti. Gyvos, sveikos... karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 25, 09:21)

bet visgi ir nėra tai eilinė cukinija, kur sėklą įkišai į žemę ir pamiršai.
Papildyta:
svajonių vyras  thumbup.gif
Papildyta:
kol maži, tai bent jau aš neatskirčiau  smile.gif
Ooo,kaip kvepės pas jus po langais  wub.gif

Ale įkišau pernai cukinijas kur buvo vietos ir ....nieko gero neturėjau g.gif ,reik ir jas paglostyti ir prižiūrėti, bet čia tik mano nuomonė rolleyes.gif

Arbūzai tai visai man kosmosas ir melionai, dar "neperkandau" jų auginimo, bet viena aišku, kad jiems reikia vietos

Tai va,ką daryti su tai porais - vogūnais g.gif , gal mest lauk ir naujų pasėti ar nebežaisti?

Gerai, kad ne tiesiai po langu, o tik matau ją už kokių 30m, nes kvapas ir nuo ten ateina...
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 04 25, 09:03)

Tai va,ką daryti su tai porais - vogūnais  g.gif , gal mest lauk ir naujų pasėti ar nebežaisti?

o tai jeigu sėjot, vadinasi, reikėjo? Kam mest?
Atsakyti