Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 46

Kalbėjau su mama. Šiandien jai 17 gydymo diena. Pirmas keturias paras lašino chemiją, dabar švitina (labai trumpai- 2 min.). Paskutinę chemijos dieną ją pykino, o nuo švitinimo vienu metu perštėjo stemplę. Šiuo metu nėra absoliučiai jokių pašalinių reiškinių. Mama sako, gal tas švitinimas neveiksmingas, jei ji nieko nejaučia g.gif Keista ir man. Leido nuodus, dabar gauna radiacijos, o savijauta gera. Kaip tai įmanoma... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2014 05 02, 22:26)
Kalbėjau su mama. Šiandien jai 17 gydymo diena. Pirmas keturias paras lašino chemiją, dabar švitina (labai trumpai- 2 min.). Paskutinę chemijos dieną ją pykino, o nuo švitinimo vienu metu perštėjo stemplę. Šiuo metu nėra absoliučiai jokių pašalinių reiškinių. Mama sako, gal tas švitinimas neveiksmingas, jei ji nieko nejaučia  g.gif Keista ir man. Leido nuodus, dabar gauna radiacijos, o savijauta gera. Kaip tai įmanoma...  g.gif

Mamą švitina po 4 min., visada laika nuimu, sako po to jaučia šleikštulį, toks pykinimas, kaip per toksikozę,šnd. raugintų agurkų grįžus paprašė biggrin.gif , bet tai gydytojas ir pasakė, kad tai yra taip individualu, vienam visai nieko, kitam vos vos, o kitam visai prastai, tai pasidžiaukit su mama, gera savijauta labai daug, ką reiškia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 05 02, 22:11)
Megace tai tokie vaistai.juos vartoja kai visai ligonis neturi apetito.ir labai staigiai krenta svoris.aisku yra ir uk.bet manyciau kad tau nereikia jo.Vaisiai ir kose gerai.valgyk 4u.gif ,Maniskis tai kai leido chemija.kazkiek primine nescia moteri smile.gif .nes buvo labai jautrus kvapams.ir skonio ivairovei.Viena minute jis noredavo valgyti vienokio maisto.kita minute kitokio.Taip ir laksciau su bliudais.Bet reikia atrasti ta nuo ko nepykintu.jam padejo nealkoholinis alus.ledai ir rauginti agurkai.

As taip pat. kaip nestumas. del mesos alpdavau o dabar [asnekejom su drauge apie steikus, man besnekant galvojau begsiu I wc. toks stove kaip guzas skrandyje kakle atrodo maistas nepraeis. tokie tik gaivus. apelsinai arbuzai niam niam..pyrageliai, nes near energijos. as kau siandien 3 d po hemijs du kartus per diena po pora alandu nulizus saldziam miegui buvau.
Atsakyti
QUOTE(jovdim @ 2014 05 02, 21:49)
tai pasidžiaukit su mama, gera savijauta labai daug, ką reiškia  4u.gif

Išties reikėtų džiaugtis, o ne ieškoti povandeninių srovių, ką mes su mama darom ax.gif Beje vienas neigiamas dalykas jai vis tik pasireiškė- nemiga. Beveik nebemiega naktimis. Padeda tik migdomieji. Ji juos geria labai retai, nes bijo priprasti.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2014 05 02, 22:24)
Išties reikėtų džiaugtis, o ne ieškoti povandeninių srovių, ką mes su mama darom  ax.gif Beje vienas neigiamas dalykas jai vis tik pasireiškė- nemiga. Beveik nebemiega naktimis. Padeda tik migdomieji. Ji juos geria labai retai, nes bijo priprasti.

Gal tikrai mama viena is tu laiminguju.kur nepasireiskia salutinis poveikis.tikrai tokiu yra.tiesiog cia visos dejuojam ir rasom kai kazkas blogai doh.gif .Na nezinau ko tos moterys tu migdomuju taip bijo g.gif .miegas prie sitos ligos labai svarbus.
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 05 03, 07:25)
Na nezinau ko tos moterys tu migdomuju taip bijo g.gif .miegas prie sitos ligos labai svarbus.

Visiškai pritariu. Ir nepriprantama taip kaip įsivaizduojama - gal reiktų žmogui paaiškint. Kai sužinojau apie ligos grįžimą ir išplitimą, tikrai trenkė per smegenis. Išrašė Xanax. 2k per dieną, nes nuo nervų , kol buvo apsispręsta dėl gydymo ir visi papildomi tyrimai padaryti praėjo daugiau kaip mėnuo, tai nebesusitvarkiau nei su kraujospūdžiu, nei su širdim, nei su miegais. Prieš tai vartojau lexotanil. Viso gėriau daugiau kaip mėn, paskui nutraukiau, ir jokio pripratimo ar potraukio nepajutau. Gal pora naktų sunkiau užmigau be vaistų ir viskas. dabar kol kas nevartoju ir nereikia.
Atsakyti
Noretusi, kad sis kosmaras greiciau uzsibaigtu. isgeriu norma tableciu nuo pykimomo per dienas, 3 tablets stove guzas srandy lyg buciau dietiniu tableciu pririjus sustabdyt apetita. dar tik 4 dienos o laukia 5 hemijos. net sneket nenoriu kai pykina. apvemsiu viska kas imabnoma. verysad.gif
Papildyta:
Nuo ko priklauso kiek lasina? man pvz cisplatin 70mg. tai cia daug ar normaliai o gal per daug?
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 05 02, 15:35)
safyre, o kuo remiantis šeimos daktarė paskyrė? Gal geriau pasisakykite hemoterapeutei. Detralexas - tik pinigų mėtymas. Trifas - aš geriu, bet pas mane diagnozuota kardiologo, kad kaupiasi skysčiai, tai ir geriu. Bet jis išvaro druskas, magnį, kalį, gali būti prastai širdžiai, reiktų pasitarti, ką galima gerti širdžies darbui gerinti. Aš šiuo metu geriu KCl ir Mildronate. Trifas geriu kas antrą dieną. Pasikonsultuokite su kuo nors rimtesniu, nes šeimos daktarėmis onkoliginių gydyme aš nepasitikiu net ir slogos atveju.

kalbejau su chemoterapeute del istinusios kojos. ji sake pagerti varanciuju skyscius. del tikslaus vaisto pavadinimo kreiptis i seimos gydytoja. seimos gydytoja paskyre trifa.
Atsakyti
Esu gėrusi Lexotanil ilgiau nei mėnesį. Kai nustojau, 2 sav. buvo labai sunku užmigti. Mano mamai išrašė rakinamųjų, bet jie visiškai negerina miego kokybės. Padeda kažkokie migdomieji, kuriuos turi jos sesuo. Sakiau mamai, kad lai negeria jų kiekvieną vakarą. Nepripras. Jai kažkodėl atrodo kitaip, nors pati sako, kad išgėrusi vaistų ir išsimiegojusi, rytais jaučiasi puikiai. Bandysiu su ja vėl pakalbėti. Galų gale nemanau, kad pripratimas prie vaistų būtų visam gyvenimui.
Atsakyti
Žinot, kaip sako šeimos gydytojai ir chemoterapeutai: svarbiausia ilsėkis, o nuo migdančių ir raminančių mes tave visada atpratinsim, jeigu pati norėsi. Naudoju migdančius jau ketvirtus metus su pertraukom. Kai jaučiu, kad užmigsiu be jų - migdausi pati. Bet kai artėja chemija arba šiaip stresinė situacija, išgeriu ir išsimiegu. Poilsis mūsų ligos atveju labai svarbus. Nereikia galvoti, kad būtinai priprasiu. Čia kaip su nuskausminančiais: nenaudosiu, nes priprasiu. Bet ir tai esu išbandžiusi. Beveik mėnesį kiekvieną dieną laidausi tramadolį ir ne po vieną ampulę. O nustojo skaudėti ir nereikia man jo. Nei aš pripratau, nei ką. Pasilengvinti reikia sau gyvenimą. Kam kankintis be reikalo. Pakanka mums kančių, streso ir be to. Jeigu yra pagalba, reikia ja naudotis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2014 05 03, 14:43)
Esu gėrusi Lexotanil ilgiau nei mėnesį. Kai nustojau, 2 sav. buvo labai sunku užmigti. Mano mamai išrašė rakinamųjų, bet jie visiškai negerina miego kokybės. Padeda kažkokie migdomieji, kuriuos turi jos sesuo. Sakiau mamai, kad lai negeria jų kiekvieną vakarą. Nepripras. Jai kažkodėl atrodo kitaip, nors pati sako, kad išgėrusi vaistų ir išsimiegojusi, rytais jaučiasi puikiai. Bandysiu su ja vėl pakalbėti. Galų gale nemanau, kad pripratimas prie vaistų būtų visam gyvenimui.

Dėl pripratimo prie vaistų čia gal savęs apgaudinėjimas, bandymas nukreipti dėmesį nuo didžiausių bėdų sureikšminant smulkmenas. Kai bus sveikatos, atprast bus tikrai paprasta, jei tas pripratimas netyčia atsirastų. Pripratimą sukelia tik raminamieji, tokie kaip Xanax'as ar Leksotonilis. Per kiek laiko priprantama individualu, bet tikrai ne pavartojus kelis kartus
Atsakyti
QUOTE(Karme @ 2014 05 03, 15:53)
Pripratimą sukelia tik raminamieji, tokie kaip Xanax'as ar Leksotonilis. Per kiek laiko priprantama individualu, bet tikrai ne pavartojus kelis kartus

Nežinau, ar mėnuo daug, kad prie jų priprastum, bet tiek laiko teko vartoti ir tą , ir tą, ir nepripratau. Jau rašiau ankstesnėj žinutėj. Gal būčiau vartojus kokį pusmetį.... Persiorientuoji per keletą dienų, organizmas persirikiuoja ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(safyre @ 2014 05 03, 13:36)
kalbejau su chemoterapeute del istinusios kojos. ji sake pagerti varanciuju skyscius. del tikslaus vaisto pavadinimo kreiptis i seimos gydytoja. seimos gydytoja paskyre trifa.

Gal pasikonsultuokit su kardiologe. Mikroelementų praradimas, vartojant skysčius varančius, ne į sveikatą. Panašu, kad šeimos gydytoja atmestinai ir neatsakingai elgiasi.
Atsakyti