Įkraunama...
Įkraunama...

Vilnius stato namus

QUOTE(Pupukas24 @ 2014 03 30, 23:20)
man tai visu pirma paprasta logika nesuvokiama kaip apacioje gali buti silciau nei virsuje biggrin.gif nebekalbant apie elektos sunaudojimo kieki... grynas kosmosas.... jauciu busite grynu gryniausias pardavejas sitokiu sildymo katiliniu biggrin.gif

pagal profesija gerbiamoji as kelininkas ) jei ka... bet tai su logika nesusije

o pagal logika ) mano ne silumininko supratimu, bet jei as silumos duodu daugiau i grindis, o radiatoriams duodu minimalu kieki. kazin kokia ir kur turetu but temperatura. pagal Jusu samprotavimus iseitu jei pirmam aukste 25 laipsniai tai antram kokia 30 turetu but?? nu juokinga
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dvariskis: 30 kovo 2014 - 22:54
QUOTE(Baltupyte @ 2014 03 30, 16:03)
Sveiki 4u.gif

Taigi buvom vakar apžiūrėt gyvai veikiančio aeroterminio....

Kokios firmos siurbliai pas juos? Spėju, kad 800 Lt yra už visą namo elektrą.
Šiaip už 100m² tai daug, beto ir žiema šiais metais buvo nešalta...
Mūsų draugai su geoterminiu šildosi, tai už 160 m² bendro ploto už visą elektrą mokėjo daugiausia (praeitą žiemą) 700 Lt. Padalinus 1-o kvadrato kaina gaunasi tikrai nedidelė. Namas pas juos standartinis keramikiniai blokeliai+20 mm šilt.

QUOTE(copter @ 2014 03 30, 22:10)
snekejau  su keliais namu seimininkais del rekuperacines sistemos  pateikiu ju pasakytus sakinius:

1. Rekuperacine dariau tik del to kad kiti daresi
2 Jos beveik nenaudoju
3 irenginys stovi garaze kitoj pusej namo negu miegamasis ir ant 1 greicio girdziu jo veikima negaliu miegot
4 po tuos ventiliacijos kanalus begioja peles ir sika sudai byra  pro groteles
5 vienas architektas sake: kas daro remontus ...jau tas rekuperacijas isardo !!!!
6 jei aplink kituose namuose kurena malkom smarve eina i namus pro ventiliacija

2. Jei gaila elektros ventiliatoriui (apie ką buvo galima pagalvoti ir paskaičiuoti išlaidas prieš įsirengiant), tai kam reikėjo investuoti į šią sistemą. Aš žinau, kad žiemos metu rekuperac.naudosiu. Nes bijau pelėsio cool.gif
3. Tai gal kažkas blogai su pačia sistema: nėra slopintuvų, ortakių diametrai per maži, prastas įrenginys, nėra lanksčių jungčių?
4. Neįsivaizduoju, kad tai būtų įmanoma. Pamąstymui: sistema turi būti sandari. Jei pelės pragraužia skardinius ortakius?, ir čia tokia masinė problema? Tai rekuperacija būtų uždrausta visose ligoninėse ir operacinėse?

Atsakyti
jei apacioj grindinis sild - visiskai suprantama kad 1a silciau

QUOTE(Pupukas24 @ 2014 03 30, 21:20)
man tai visu pirma paprasta logika nesuvokiama kaip apacioje gali buti silciau nei virsuje biggrin.gif nebekalbant apie elektos sunaudojimo kieki... grynas kosmosas.... jauciu busite grynu gryniausias pardavejas sitokiu sildymo katiliniu biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2014 03 30, 17:15)
Man idomu du dalykai:
1. Ar tai kaina uz visa name sunaudota elektra, ar tik sildymui?
2. Ar daug langu, ir ar jie su trimis stiklais?

Pasitikslinau dar vakar, tai sakė, kad tik už šildymą tiek moka. Langų pas juos nedaug, nes gyvena viršutiniame tokiame kaip palėpiniame aukšte, nes sklypas jų labai jau šlaitinis, išvis toks įdomus namas, į kalną "įmontuotas". Pirmame aukšte, didžiulis kaip angaras nešildomas garažas, antrame nenaudojamos patalpos, o trečiame jie gyvena ir vienas vitrininis langas veda į kiemą-terasą. visi kiti langai nedidukai, nežinau kaip jie vadinasi, bet tokie pusiau stoglangiai, pusiau ne, turbūt supratot, tokie, per kuriuos viskas lauke matosi.
Įrenginio pavadinimą man sakė, bet tikrai negirdėtas, kiek katilinėje mačiau, tai itališkai ant to "boilerio" buvo parašyta.
Atsakyti
QUOTE(copter @ 2014 03 31, 00:10)
snekejau  su keliais namu seimininkais del rekuperacines sistemos  pateikiu ju pasakytus sakinius:

1. Rekuperacine dariau tik del to kad kiti daresi
2 Jos beveik nenaudoju
3 irenginys stovi garaze kitoj pusej namo negu miegamasis ir ant 1 greicio girdziu jo veikima negaliu miegot
4 po tuos ventiliacijos kanalus begioja peles ir sika sudai byra  pro groteles
5 vienas architektas sake: kas daro remontus ...jau tas rekuperacijas isardo !!!!
6 jei aplink kituose namuose kurena malkom smarve eina i namus pro ventiliacija

Cia tokius teiginius sake skirtingi zmones
tai kaip cia yra po velniu???? Na truputi ne i tema palyginsiu su kitu siu laiku supermadingu daiktu:

nebus cia toks ismislas kaip mano patirtis su brangiausia indaplove--- panaudojau ir pamaciau kad plauna indus 2 val ir paskui indai smirda chemija,puodeliai nubluko,irankiai su medinem rankenelem nubalo,taures buna su baltom nuosedom, naudoju skysti ar tabletes ir vistiek svariai neisplauna belekokia programa naudociau !!! As ir rankom greiciau isplaunu ir 100 % geriau o labiausiai neramina ta indu smarve nuo chemikalu naudojamu indaplovese.As paskui dar paskalauju po kranu puodeli pvz...

Norejau riebiai Jums atsakyti ,bet gerai ,kad perskaiciau kitas jusu zinutes smile.gif
1.Rekupacine darosi l.mazai zmoniu todel ,kad statesi kiaurus namus ir ji beprasme o kas pasidare tai ir nenaudoja .Sandariame name ji neisvengiama ,jei taip grubiai galima payginti ,kaip dogma .Neveikiant jei ,kad ir keletai valandu tokiame name darosi slogu ,arba reikia praverti langus mirksiukas.gif .
2.Tas galioja kas parasyta pirmamae punkte.
3.Padaryti neteisingi sprendimai pvz.triksmoslopinimas neisprestas, ortakiai per mazo diametro ,rekupas koks caro ruriko l. su triuksmingais neekonomiskais varikliais ir ...
4.absurdas kazkoks ,suda byra biggrin.gif ..., ziurkyne gyvena -apsileidimas konkretus biggrin.gif kazkokia nesamone doh.gif doh.gif nuveskit mane pas tokius zmones ar duokit kontaktus l. noreciau pamatyti ta sudu byrejima biggrin.gif lotuliukas.gif . Ir kaip ten jos patenka pasakykit man ?

5.Isduokit to nupususio architekto v.pavarde zinos kiti ,kad i toki stagnatoriu nereikia net kreiptis... mirksiukas.gif (kiek as susiduriu oi jie dar seno kurpalio ...)
6.Smarve dumu daugiau eis per naturalia ventiliacija o priverstine rekoperacine vent. tuo metu kai kurenasi aplink KKK- istai (jobani ,greiciau in-stu kaminu proporcinius mokescius pagal tarsa) galima isjunkti .

Po Dievu Jums kazkas nepasiseke smile.gif ,visas pasaulis indaplovem dziaugiasi o jums bliudukas ,skurliukas-merliukas prasmirdes ir lauko pamazgu duobe zjb .

P.S.
Ir dar svaiksta apie A energetines klases namuko statyba ,ar zinote koks reikalaujamas jam sandarumas smile.gif... ? Nors ir tuoj negalesite kitokio statyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 31 kovo 2014 - 09:41
Gal kas galite pasakyti, kokios maždaug tvoros pamato betonavimo darbų kainos. Turim pasiūlymą 300lt už kubą g.gif
Atsakyti
QUOTE(egilis @ 2014 03 30, 23:32)
Tikrai nesiulyčiau ant gyvenamojo namo stogo Klasikos XL (išmatavimai 2,5mX1,2m vieno lakšto ,pagalvokit kaip atrodys stogas  ) Jei bandot sutaupyti ,rinkitės  Cembrit Isopol(yra įvairaus dydžio lakštų,tikrai išsirinksit tinkamą) .Iš Eternit - Baltijos Banga geriausias variantas.

Tas geriausias variantas kainuoja brangiai blush2.gif greiciausia apsistosim ties Klasika M 4u.gif

QUOTE(korida @ 2014 03 31, 10:32)

doh.gif brudas...

Pas mus jau ledai pajudejo thumbup.gif Sestadieni paskelbtas startas, pratesimas kita savaitgali, jai orai leis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasty Fairy @ 2014 03 31, 12:08)

doh.gif  brudas...

Jūs nebrudinkit o pašvarinkit ,apšvieskit ,nušvieskit smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasty Fairy @ 2014 03 31, 10:08)
Tas geriausias variantas kainuoja brangiai  blush2.gif  greiciausia apsistosim ties Klasika M  4u.gif

Pas mus jau ledai pajudejo  thumbup.gif  Sestadieni paskelbtas startas, pratesimas kita savaitgali, jai orai leis  rolleyes.gif

Mes Eternit Gotiką užsidėjom. Man tai ji gražiausia rolleyes.gif

Pas mus elektrikai jau baigė darbus. Šį ketvirtadienį ateina tinkuotojai. Po velykų atvažiuoja giminaičių komanda biggrin.gif darys man tvoros pamatuką pagal 3 puses (fasadinės pusės po kol kas nedarysiu). Išūžiau aš visiem ausis su ta tvora doh.gif reikia man tujas šį pavasarį susodint nors tu ką cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lakštingala: 31 kovo 2014 - 10:35
QUOTE(Baltupyte @ 2014 03 28, 20:54)
Šiandien vienas žmogus man nuotaiką numušė( nežinojo matyt, kad aš motera jautri), supeikė mano stogą, sakė po 5 metų gailėsiuos, kad plokščią dariau, nes atseit  turėtų danga viršutinė būti betonas, o pas mus kieta vata ir tada ta dviguba ruloninė danga dėta. Žodžiu, motyvavo tuo, kad žiemą kaupsis ledas, kur labiau įlinkę, įtrūkinės ir tt ir pan. Tai dabar sėdžiu ir galvoju, negi jau taip prastai su tais plokščiais, eina sau, kaip nuotaiką sugadino...

Pasakykit tam žmogui, kad komerciniuose pastatuose po dviem sluoksniai ruloninės stogo dangos yra kieta vata su ventiliacijos kaminėliais kas 10-12 metrų.
Čia viskas gerai.

QUOTE(egilis @ 2014 03 28, 23:15)
Koks gaunasi stogo sumustinis , idomu , kaip apsiltinsit skarda ?

Daro taip: stora profiliuota skarda, kieta vata, EPS, kieta vata, smeigės, dviguba ruloninė danga. Sandari skarda tarnauja kaip geras garo barjeras. "Sumuštinis" tvarkingas. Tik neaišku koks tarpatramis išeina. Tą skardą reikia gerai pritvirtinti.

QUOTE(zigiz @ 2014 03 30, 19:53)
tokie perdangos sprendimai nedomina, nes tinka tik "angarams", nebent sienu pastovuma uztikrinsit kitom priemonem nei perdanga.
vienintelis pakloto pliusas, tai kad nereikes kelimo technikos naudoti.

Kai kurie konstruktoriai individualiems namams išvis nevertina tokių dalykų kaip pastovumas ar vėjo apkrovos sienoms.
Kuo geriau medinis stogas nei apkrovas laikanti metalinė profiliuota skarda sienų pastovumui šiuo atveju?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 31 kovo 2014 - 10:42
QUOTE(Baltupyte @ 2014 03 31, 09:10)
Pasitikslinau dar vakar, tai sakė, kad tik už šildymą tiek moka. Langų pas juos nedaug, nes gyvena viršutiniame tokiame kaip palėpiniame aukšte, nes sklypas jų labai jau šlaitinis, išvis toks įdomus namas, į kalną "įmontuotas". Pirmame aukšte, didžiulis kaip angaras  nešildomas garažas, antrame nenaudojamos patalpos, o trečiame jie gyvena ir vienas vitrininis langas veda į kiemą-terasą. visi kiti langai nedidukai, nežinau kaip jie vadinasi, bet tokie pusiau stoglangiai, pusiau ne, turbūt supratot, tokie, per kuriuos viskas lauke matosi.
Įrenginio pavadinimą man sakė, bet tikrai negirdėtas, kiek katilinėje mačiau, tai itališkai ant to "boilerio" buvo parašyta.

Nu jo, ten toks idomus namas (jei Naujininkuose) smile.gif Nesuprasi kas ten su silumos nuostoliais gali buti.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2014 03 31, 10:45)
Nu jo, ten toks idomus namas (jei Naujininkuose)  smile.gif Nesuprasi kas ten su silumos nuostoliais gali buti.

Ale koks seklys-morka blink.gif thumbup.gif
Atsakyti