Įkraunama...
Įkraunama...

***Šiauliečiai stato namus **

QUOTE(biesas66 @ 2014 06 10, 19:16)
tokia statyba galima tik tokiu atvieju jei buvo seni pamatai. kitaip tai tik su kaimynu sutikimu. Aisku kad sklypo verte krenta.
Papildyta:
Turbut su tokiu maziuku snekejot smile.gif jis man matavo,baides tu liniju.. .. Itariu rupuze apie mane snekejo... Reikejo sakyti,vyriukai-dirbam,dirbam,be gincu smile.gif  O pries tai su vyriuku snekejau tai toks malacius,pasiule ivairiu sprendimu del priesgaisriniu,viska aprode. As pas jy gal kokis 3 kartus buvau klausinet..

Trys durys i nesildomas patalpas-kirtis piniginei.. 

beje,kai minejei virtuves baldu,metro kaina,turejei minty 1000 litu baldu be stalvirsio ar kaip?

Snekejom su tokiu augusiu vyruku. Kiek buvom NIC tai visad tik ji matydavau. Na jis aprodo, pakomentuoja, bet nera kaip tie siuolaikiniai vyrukai kurie bega ivykiams uz akiu ir siulo visokiausius variantus, kad butu ne tik kokybiska bet ir grazu. Tas mazdaug siulau tokias ir tokias. O as tada klausiu, o jas galima padaryt vizualiai kaip vidines duris? Ir pasigirsta pauze biggrin.gif

Nu jo kirtis... kiek suprantu apie 1500 vnt gaunasi jei tokio tipo kaip isivaizduoju ant butiniu laukiniu duru pagrindo.

Na 1000 turejau omenyje metro kaina vien lieto stalvirsio. Na bent jau taip susidariau ispudi. Nes mums paskaiciavo kad apie 13000 stalvirsis kainuotu. O baldu kaina nemaza, bet kad buciau isgirdusi skaiciukus aiktelejusi tai neee. Viskas proto ribose turint omenyje kad yra Cargo ir kad visur tik Blum. i 10000 isipaisom (+stalvirsis vienoks ar kitoks).
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 10, 22:10)
jema,o kikie atstumai pas jus nuo salos iki baldu? I kaire,I desine ir uz salos link baldu. ir kokio ilgio sala?

Sala 1600 ilgio ir 1100 plocio. Ilgesne mums netelpa tada liktu siauras praejimas ir atsisakiau tos minties. Valgysim prie stalo, tai ji tik greitam prisedimui ir papildoma vieta daiktams. Atstumai: vienoje puseje tik 80cm, kitoje prie saldytuvo 1,15m wink.gif
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2014 06 10, 18:50)
stovi nesenai isaugusi kaimynu pilis  blink.gif . Atstumas nuo sienos iki mano pazistamu tvoros 50 cm blink.gif Dvieju aukstu namas .

Nežinant visų niuansų sunku komentuoti. Ne visada tvoros būna ant tikslios ribos. Labai priklauso kokie santykiai su kaimynais. Jeigu namas tikrai savavališkai užstatytas, kai pridavinės namą patys ateis pas kaimynus parašų, kitaip nepriduos. Turės kompensuoti. Jeigu namas užstatytas pietų pusėje, tada ne kas.
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2014 06 11, 08:52)
Snekejom su tokiu augusiu vyruku. Kiek buvom NIC tai visad tik ji matydavau. Na jis aprodo, pakomentuoja, bet nera kaip tie siuolaikiniai vyrukai kurie bega ivykiams uz akiu ir siulo visokiausius variantus, kad butu ne tik kokybiska bet ir grazu. Tas mazdaug siulau tokias ir tokias. O as tada klausiu, o jas galima padaryt vizualiai kaip vidines duris? Ir pasigirsta pauze biggrin.gif

Nu jo kirtis... kiek suprantu apie 1500 vnt gaunasi jei tokio tipo kaip isivaizduoju ant butiniu laukiniu duru pagrindo.

Na 1000 turejau omenyje metro kaina vien lieto stalvirsio. Na bent jau taip susidariau ispudi. Nes mums paskaiciavo kad apie 13000 stalvirsis kainuotu. O baldu kaina nemaza, bet kad buciau isgirdusi skaiciukus aiktelejusi tai neee. Viskas proto ribose turint omenyje kad yra Cargo ir kad visur tik Blum. i 10000 isipaisom (+stalvirsis vienoks ar kitoks).

Sala 1600 ilgio ir 1100 plocio. Ilgesne mums netelpa tada liktu siauras praejimas ir atsisakiau tos minties. Valgysim prie stalo, tai ji tik greitam prisedimui ir papildoma vieta daiktams. Atstumai: vienoje puseje tik 80cm, kitoje prie saldytuvo 1,15m wink.gif

matyt man asmode pasiseke todel kad as atejau ir zinojau ko man reikia konkreciai. tebuvo like suderinti paskutines smulkmenas.Mano principas buvo-idejos mano,darbas jusu. Na,aplink mane jis irgi nesoko polkos.. Tiesa pvz duru pasauly bobute kai iejau skersa paziurejo ir net nepriejo paklausti ko reikia. matyt pasirodziau ne prekines isvaizdos lotuliukas.gif . As pastovejau,pasidairiau,pamaciau kad is pavyzdziu neturi nieko kas temptu link mano noru ir isejau.. Duruvoje bent jau priejo,pasidometi kuom domiuosi.
Jema,o koks tarpas nuo salos iki baldu juostos kur yra kriaukle?
Atsakyti
QUOTE(aulina @ 2014 06 11, 09:58)
Nežinant visų niuansų sunku komentuoti. Ne visada tvoros būna ant tikslios ribos. Labai priklauso kokie santykiai su kaimynais. Jeigu namas tikrai savavališkai užstatytas, kai pridavinės namą patys ateis pas kaimynus parašų, kitaip nepriduos. Turės kompensuoti. Jeigu namas užstatytas pietų pusėje, tada ne kas.

idomumo delei :
user posted image

sklypai 7 a. staciakampio formos
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2014 06 10, 18:50)
Biski ne i savo darza lendu ir noriu papasakot , ka vakar maciau. Zodziu, pasikviete gera pazistama , centre turinti tevu namuka ir siltanami,  uzsukt salotu, svogunu, krapu. Uzeinu kieman- o ten stovi nesenai isaugusi kaimynu pilis  blink.gif . Atstumas nuo sienos iki mano pazistamu tvoros 50 cm blink.gif Dvieju aukstu namas .

Tokiu atstumu gali statyti tik su kaimynu leidimu, arba ant senu pamatu. Pas mane kaimynu garazas eina su lig mano sklypo riba, vietoj tvoros smile.gif Bet jau kai atsikelem jis buvo, viskas legalu. Pernai jis tvarkesi dokumentus, tipo kazkada nugriaus ji ir jo vietoje statys nauja. Tai buvo reikalingi musu parasai, kad sutinkame, nors statys ir ant senu pamatu. Bet kazka keis, ar tai pailgins, ar paplatins ir zinau kad paaukstins. Tai del aukscio mes nesutikom, nes is pietines puses. Nesutikom, kad aukstintu kiek jis nori, antra auksta dastatyti.. Perdarinejo projekta, zemino, tai jei statys tai paaukstes minimaliai apie 30 cm jei neklystu. Bet su tokiais kaimynais, tai netikiu kad ir po 10 metu kazka naujo statys biggrin.gif
Atsakyti
laba ryta,
gal kas galit plyteliu klojejo kontaktais pasidalint. darbas nedidelis 17 kvadratu grindu tik bet kruopstus..........
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2014 06 11, 22:02)
idomumo delei :
user posted image

Ziaurus vaizdas.. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(litunas @ 2014 06 12, 08:11)
laba ryta,
gal kas galit plyteliu klojejo kontaktais pasidalint. darbas nedidelis 17 kvadratu grindu tik bet kruopstus..........

Darbas visalaika turi buti kruopstus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 10, 22:10)
jema,o kikie atstumai pas jus nuo salos iki baldu? I kaire,I desine ir uz salos link baldu. ir kokio ilgio sala?

Biesai matyt pora skaiciuku praleidai smile.gif Rasiau, bet pasikartosiu. Nuo salos link sienos 80cm, nuo salos iki baldu kur auksta spinta (saldytuvas) 1,10m, o iki zemu baldu (kur gartraukis) 1,20m wink.gif

Pas mus irgi namas stovi ant kaimynu net dvieju sklypo ribos, na tiksliau ta dalis namo kuri yra vieno auksto t.y. garazas su pirtimi ir laisvalaikio zona. Toje vietoje nuo senu senoves buvo garazas su sandeliukais. Taciau kai darem projekta turejom vel gauti leidima kaimynu, t.y. susirinkti visu parasus (net ir antru pusiu RC iregistruotu savininku). Aisku aukstinti negalejom (nors ir nebandem nes nebuvo poreikio). Automatiskai pagal reikalavimus stogo nuolydis tokiu atveju turi buti i musu paciu sklypa (negali buti i kaimynu). O jei bus ant tos sienos lietvamzdis tai jis negali buti kaimyno sklype (t.y. namo labiausiai issikises taskas turi buti ant ribos arba asmeniniame sklype).
Musu kaimynu pastatai irgi ant sklypo ribos (na cia centre matyt nuo senoves taip buvždavo). Tai pvz vieno kaimyno garazas mane biski erzina nes jau musu sklypas tame taske yra zemiau o dar garazas tai gaunasi praktiskai 2a namo siena. Aisku seseli meta. ten bus vaiku zaidimu aikstele. Tai tik tiek gerai kad pietine puse tai seselis per pati vidurdieni kai didziausi karsciai, o jau vakarop ten saulyte atsiranda. Tai labai nepykstu, nes bent jau vaikai saules smugio negaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2014 06 11, 22:02)

Labai idomi situacija. Nuo medinuko turėtų būti atstumas 10 m.
Atsakyti
QUOTE(aulina @ 2014 06 12, 08:44)

Jeigu sutikimai yra tai gali ir nebuti atstumu, taciau iskart labai sugriezteja priesgaisriniai reikalavimai wink.gif Musu namui irgi jie labai auksti, nes aplink arti namai. Tiesiog viskas imanoma bet turi buti sutikimai, leidimai ir atitinkamos medziagos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(aulina @ 2014 06 12, 09:44)

faktas kad kaimynui dzin priesgaisriniai reikalavimai smile.gif Tas namas niekaip neisipaiso i normalias statybas..
Papildyta:
QUOTE(JEma @ 2014 06 12, 09:48)
Jeigu sutikimai yra tai gali ir nebuti atstumu, taciau iskart labai sugriezteja priesgaisriniai reikalavimai wink.gif Musu namui irgi jie labai auksti, nes aplink arti namai. Tiesiog viskas imanoma bet turi buti sutikimai, leidimai ir atitinkamos medziagos wink.gif

Zinoma jei as pasirasau kad kaimynas statytu salia mano sklypo ribos didziaja kinu siena,tai ji ir stoves..

beje,del atstumu kai rasei,maciau tik - Atstumai: vienoje puseje tik 80cm, kitoje prie saldytuvo 1,15m wink.gif
uztai ir perklausiau.. gal ne i ta puse ziurejau g.gif

pas mane iki salos 1,40 gaunasi ir tai zmona saukia kad permazai vietos.. sakau ka,bene sportininke busi,kad sporto sales reikia... nezinau,nezinau kaip cia bus.... doh.gif dabar bandau itikinti kad jau 1,40 metro yra nelabai protingas sprendimas....bet pokolkas kaip zirniais i siena..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 12 birželio 2014 - 08:54
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 12, 08:52)

beje,del atstumu kai rasei,maciau tik -  Atstumai: vienoje puseje tik 80cm, kitoje prie saldytuvo 1,15m wink.gif
uztai ir perklausiau..    gal ne i ta puse ziurejau  g.gif

pas mane iki salos 1,40 gaunasi ir tai zmona saukia kad permazai vietos.. sakau ka,bene sportininke busi,kad sporto sales reikia... nezinau,nezinau  kaip cia bus....  doh.gif  dabar bandau itikinti kad jau 1,40 metro yra nelabai protingas sprendimas....bet pokolkas kaip zirniais i siena..

Na idomumui pamatavau katik kiek dabar yra iki stalo. Tai 125cm, tai tikrai pakanka iki salos tokio atstumo jei nebus kedziu is tos puses. Jei kedes tai prades erzinti (musu stalas migruoja, nes vaikai pasistumdo ten kur jiems reikia) smile.gif Nes juk sala tai dar vienas darbastalis (o jei dar kokia praustuve ar virykle joje...) tai tada isvis turi rankomis viska pasiekti pasisukus i visas puses wink.gif
Atsakyti