kas auginot Tabasco pipirus? Ant jų rašo, kad 1,5 medis turėtų būti, o daigai mažiausi iš visų
Niekaip nenusprendžiu, kur sodinti. Gal jie paskui šauna į viršų?

Auginu pirmus metus, tai tikrai sunku patikėti, kad kada nors bus 1,5 m. Žinojau, kad nebus ,,balandiniai", kaip kokie jalapenai ar kajenai, bet, kad tokie užsispyrėliai, nesitikėjau. Didžiausi 2 maždaug 9 cm aukščio, o keli daigai dar tik su pirma tikrųjų lapelių pora, nors pradėti budinti su visais pačioj vasario pradžioj. Auginsiu vazone, tai man tas ūgis nelabai reikalingas, bet norėtųsi dar šiemet pamatyti ,,vaizdą".
Girdėjau, kad vėliau jie ,,šokteli", bet ko tam reikia, nežinau - ar ilgesnės paros, ar tiesiog ,,išsitupėjimo". Didžiausi stovi arčiausiai lempos, beveik liečiasi, tai gal šviesos labiausiai reikia.
Girdėjau, kad vėliau jie ,,šokteli", bet ko tam reikia, nežinau - ar ilgesnės paros, ar tiesiog ,,išsitupėjimo". Didžiausi stovi arčiausiai lempos, beveik liečiasi, tai gal šviesos labiausiai reikia.
nu aišku, ne mano vienos užsispyrę. gal ilgesnės vegetacijos nei kiti, tai ilgiau auga.
QUOTE(Vobla @ 2014 04 22, 07:40)
jetau, islingavau siandien savo daigus i siltnami. nu tokie riebus, tokie dideli, taip letenos niezti sodinti
kada galvojate savuosius jau i siltnamius susodint? siemet gi viskas anksciau. netgi gegutes jau kukuoja...

aš kokių dvidešimt jau pasodinau šiltnamyje. Nebegalėjau žiūrėt - pusmetrio aukščio, žydėt ruošiasi. Bet pas mane šildytuvas šiltnamyje stovi, jeigu ką..
QUOTE(Juračiuks @ 2014 04 21, 21:19)
Aš tai maišą žemių pirkau, o jos va tokios -su trąša - sodinau gėles, bet nupieštos ir daržovės, ir gėlės ant maišelio
manau ten ne trasos o perlitas.
QUOTE(2Ditute @ 2014 04 22, 20:57)
Sveikos, mano paprikos ir pipirai dar gyvena įstiklintam balkone, šiandien nuėjus nesupratau: lapai skylėti, nu kaip prašaudyti, gaila dabar negaliu nufotkinti, tamsu jau. tai kas čia jiems atsitiko 

kazkas skaniai maitinasi

QUOTE(Daisoja @ 2014 04 23, 11:29)
O gal balkone kas nors rūkė ir karštų pelenų pakliuvo ant lapų?
Ne, pas mus niekas nerūko

Nu šiandien lapai pradėjo raugžlėtis mano paprikų ir dar pagavau tokį ale žiogą- mutantą, išmečiau pro langą, gaila sutraiškyt buvo

tai gal šitas bjaurybė čia man niamniojo paprikas, tik ko tie lapai susiraukšlėjo

QUOTE(2Ditute @ 2014 04 26, 21:19)
Ne, pas mus niekas nerūko
Nu šiandien lapai pradėjo raugžlėtis mano paprikų ir dar pagavau tokį ale žiogą- mutantą, išmečiau pro langą, gaila sutraiškyt buvo
tai gal šitas bjaurybė čia man niamniojo paprikas, tik ko tie lapai susiraukšlėjo

Tikrai taip- buvau vienais metais, kad siltnamyje esantys ziogai lapus ''prasaudo''.
vakar jau susodinau visas paprikas siltnamin, nes jau zydi. o ciliai dar kankinasi. tuneliuka jau perpus padariau, bet man rodos jis slabniau nuo salnu apsaugo nei siltnamis- turis mazesnis

QUOTE(Vobla @ 2014 04 27, 08:14)
Tikrai taip- buvau vienais metais, kad siltnamyje esantys ziogai lapus ''prasaudo''.
vakar jau susodinau visas paprikas siltnamin, nes jau zydi. o ciliai dar kankinasi. tuneliuka jau perpus padariau, bet man rodos jis slabniau nuo salnu apsaugo nei siltnamis- turis mazesnis
kiek man juos dar kankinti indukuose 

As jau savo paprikas buciau sukisus i tuneliukus, bet be kito savaitgalio niekas man tuneliuku neapdengs su plevele. Pernai nestabilizuota plevele vyras apdenge, tai per sezoan ir suejo ta plevele. Dabar reikia perdengti normaliai. Jei viskas gerai, tai kita savaitgali ir mano paprikos bus susodintos. Ciliai tai jau savaitele nepilna siltnamyje susodinti, tai liuks jauciasi ir atrodo.