Skirtingas daro "zapadliankes" vyrai ir moterys. Vyrai išties dažniau užkiša, užlenda, gazuoja, lenkia ir t.t. Obettačiau, moterys nelinkusios įleisti/išleisti įvažiavimuose į parduotuves ar kiemus, neįleidžia persirikiuoti iš šalutinio arba greitėjimo juostų, ir dar dažnai moterys "nepadėkoja" mirketėldamos ar iškeldamos ranką (už ką turbūt labiausiai siuntu).
QUOTE(linamog @ 2015 11 11, 16:51)
Man atvirksciai. Like 5% - vyrai, kalbantys mobiliais, ir 5% diedukai, baltom akim prisiklijave prie vairo krutine.
Gal skirtingai idiotus suprantame. Man idiotas bet kuris su savo auto manevruojantis be posūkių, ieškantis progų užlįsti ar pasistatantis savo tačką per 3 vietas. Ne dėl to, kad nemoka parkuotis. Iš mandrumo.
Kažkaip neteko girdėti ir atvejų, jog mergina pasižadintų žvėriuką ir ištaškytų stotelę.
Ir įtartinai girti už vairo, kaip taisyklė, būna vyrai. Važiuoji, matai, kad kokia mašina sunkiai orientuojasi, pasiveji - kaip taisyklė, vyras.
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 11 11, 16:57)
Kažkaip neteko girdėti ir atvejų, jog mergina pasižadintų žvėriuką ir ištaškytų stotelę.
Buvo. Prieš porą metų prie Žirmūnų tilto. Stotelėje buvę žmonės tąkart spėjo pabėgti

Vairuotojų kultūrą parodantis atvejis, kai tu sustoji prie perėjos praleisti žmogų, o tave aplenkia ir pralekia per perėją .
Ne vieną kartą esu tai pastebėjusi. Ir dažniausiai tai būna arba prabangių mašinų vairuotojai, arba važinėjantys firmų logotipais pažymėtais automobiliais. Jau mąstau, kad reikia įsigyti vaizdo registratorių ir perdavinėt tokius vairuotojus policijai.
Todėl savo vaikus mokau, kad praeitų prie perėjos pro sustojusią mašiną ir vėl pasižiūrėtų ar neatlekia koks "skubantis".

Todėl savo vaikus mokau, kad praeitų prie perėjos pro sustojusią mašiną ir vėl pasižiūrėtų ar neatlekia koks "skubantis".

QUOTE(Kirkė @ 2016 02 03, 10:28)
Vairuotojų kultūrą parodantis atvejis, kai tu sustoji prie perėjos praleisti žmogų, o tave aplenkia ir pralekia per perėją
Tai va tokia situacija buvo mano pusseserei. Priėjo prie perėjos, apsižvalgė, įsitikino kad automobilis sustojo, ją praleidžia_ji eina, o kitas automobilis pralekiantis ir partrenkė ją.
Aš irgi tokių bajerių nesuprantu. Na jei mato, kad automobilis kitas sustojo prie perėjos, tai vadinas ne šiaip sau sustojo, ten pėstysis gi.
QUOTE(Visgi @ 2016 02 03, 09:56)
Tai va tokia situacija buvo mano pusseserei. Priėjo prie perėjos, apsižvalgė, įsitikino kad automobilis sustojo, ją praleidžia_ji eina, o kitas automobilis pralekiantis ir partrenkė ją.
Aš irgi tokių bajerių nesuprantu. Na jei mato, kad automobilis kitas sustojo prie perėjos, tai vadinas ne šiaip sau sustojo, ten pėstysis gi.
береженного бог бережет. Man nuo vaikystės įkalta, jei eini per perėją - vistiek dairykis, ir nelįsk iš už mašinos aklai, ir net jei ir įžengei į perėją, žiūrėk ar vairuotojas tave mato. Geriau jau būti gyvai, nei teisiai.
Man buvo atvejis, kai atvažinėjau prie man degančia žalia šviesa šviesoforo antra juosta, antroje juostoje stovėjo į kairę sukantis automobilis, aš apvažinėjau jį per dešinę ir vos nenukaliau bobutės, kuri baiginėjo pereidinėti perėją.
QUOTE(Kirkė @ 2016 02 03, 11:28)
Vairuotojų kultūrą parodantis atvejis, kai tu sustoji prie perėjos praleisti žmogų, o tave aplenkia ir pralekia per perėją .
Ne vieną kartą esu tai pastebėjusi. Ir dažniausiai tai būna arba prabangių mašinų vairuotojai, arba važinėjantys firmų logotipais pažymėtais automobiliais. Jau mąstau, kad reikia įsigyti vaizdo registratorių ir perdavinėt tokius vairuotojus policijai.

Aš irgi pastebėjau, kad tai tampa kažkokiu sunkiai suvokiamu įpročiu. Ar sustoji, ar pristabdai prieš pėsčiųjų perėją - jau kažkoks nekantraujantis ir taikosi aplenkti

QUOTE(Ciccio @ 2016 02 03, 11:41)
Man nuo vaikystės įkalta, jei eini per perėją - vistiek dairykis, ir nelįsk iš už mašinos aklai, ir net jei ir įžengei į perėją, žiūrėk ar vairuotojas tave mato. Geriau jau būti gyvai, nei teisiai.
Tai va kad, įžengus žvalgėsi kad įsitikinti, bet anas atlėkė tokiu greičiu ir nuskynė, kad net nepristabdė prie perėjos.Nesuvokiamas dalykas kaip dar gyva liko.
QUOTE(zuikis5 @ 2016 02 03, 12:53)
Aš irgi pastebėjau, kad tai tampa kažkokiu sunkiai suvokiamu įpročiu. Ar sustoji, ar pristabdai prieš pėsčiųjų perėją - jau kažkoks nekantraujantis ir taikosi aplenkti
Va va. Mano akyse vos mokyklinuko nepartenkė. 
Aš važiavau, sustojau prie perėjos jį praleisti, kitas šalia važiuojantis jau būtų lėkęs, pamatė kad nepralėks tai dėjo ant stabdžių.
Na va, prašau. Tai ko aš ten sustojau, šiaip sau?
QUOTE(valkata @ 2016 02 03, 14:17)
Na, čia jau ne kultūros reikalas. Čia grubus KET pažeidimas, už kurį skaudžiai baudžiama.
Būtent. Todėl sakiau ir sakysiu, kad geriausias vaiantas_perėjose įrengti vaizdo kameras.Ir vairuotojus (tokius va dundukus) sudrausmintų ir pėstieji nebūtų tokie jau labai savimi pasitikintys.
Nes kai kurie vaikšto per perėją kaip per podiumą, kalbant telefonu plaukia lyg mirštančios gulbės, net nepasivargina pažvelgti kairėn-dešinėn ir pan.
Vairuotojai tai vairuotojai, aišku negerai, bet ar ir pėstieji neturėtų būti atidesni? Jeigu eismas intensyvus reikia palaukti kol automobiliai sustos visose juostose, o ne tik pirmoje ir poto eiti "nes gi mane praleisti turi". Taip, turi. Bet ką daryt jei nepraleidžia? Rizikuoti savo gyvybe?
Net jei ir neintesyvus eismas, tai praeini pirmą juostą, vėl pažiūri ar antroj kas neatvažiuoja. Pastoviai matau tokius kurie žvilgteli į mane, sustojusią juos praleisti pirmoj juostoj, o toliau eina ir "kaip bus taip bus".
Daug dažniau tenka susidurti su nekūlturingais ir nesilaikančiais taisyklių pėsčiaisiais. Eina paskendę savo telefonuose, su ausinėmis ausyse, krapštosi kažkur, nepažiūri ar kas neatvažiuoja, eina per raudoną signalą, arba išvis eina ne per perėjes, o kur papuola, jaučiasi kaip dievai, kad juos visi turi praleisti. Taip, kartoju, kad turi. Bet apie savo saugumą pradžiai tegul patys pagalvoja.
Vienas toks praeitą vasarą pats į mano mašinos šoną atsitrenkė, man bestovint ir laukiant kol išvažiuosiu iš stovėjimo aikštelės.
Gerai, kad dar ant kapoto neužšoko 
Kaip tik Zuoko postas fb į temą.
Net jei ir neintesyvus eismas, tai praeini pirmą juostą, vėl pažiūri ar antroj kas neatvažiuoja. Pastoviai matau tokius kurie žvilgteli į mane, sustojusią juos praleisti pirmoj juostoj, o toliau eina ir "kaip bus taip bus".

Daug dažniau tenka susidurti su nekūlturingais ir nesilaikančiais taisyklių pėsčiaisiais. Eina paskendę savo telefonuose, su ausinėmis ausyse, krapštosi kažkur, nepažiūri ar kas neatvažiuoja, eina per raudoną signalą, arba išvis eina ne per perėjes, o kur papuola, jaučiasi kaip dievai, kad juos visi turi praleisti. Taip, kartoju, kad turi. Bet apie savo saugumą pradžiai tegul patys pagalvoja.
Vienas toks praeitą vasarą pats į mano mašinos šoną atsitrenkė, man bestovint ir laukiant kol išvažiuosiu iš stovėjimo aikštelės.

Kaip tik Zuoko postas fb į temą.
QUOTE(Kirkė @ 2016 02 03, 09:28)

apie perėjas net nekalbu, čia jau liga tiesiog

aš kiekvieną dieną važiuoju Raudondvario plentu pro trolikų žiedą, tai jei matau, kad man prieky raudona, o trolikas laukia išvažiuoti, sustoju ir praleidžiu, bet labai dažnai būna, kad paskui arba gretima juosta važiuojantis varijotas paskuba aplenkti, o dažnai dar ir taip, kad trolikui kelią užblokuoja

šito niekaip nesuprantu, jei jau vis tiek reikės stovėti, tai kodėl gi nepraleidus to, kuris galėtų važiuoti

Vakar 2 kartus vos nepadariau avarijos ir kalti buvo bmw vairuotojai. Vienas is posukio ilindo naglai, vos spejau sustoti, pavaziavo 200 m ir be posukio sukti sugalvojo. Specialiai gal kad i sikna ivaziuociau
Ir kitas ziede, as is antros i 2, o jis is 3 i antra
visai neturiu noro sudauzyti savo masinos