Truputį senų filmų paskutiniu metu žiūrėjau:
Rebecca (1940) - A. Hitchcock filmas, Daphne du Maurier romano ,,Rebeka'' ekranizacija. Įtraukė nuo pat pirmos minutės, gal kad abu pagrindiniai veikėjai man tiko vienas kitam. O vėliau prasidėjo ir nemažai spėlionių, mistikos, įtampos, netikėtų siužeto posūkių, tad žiūrėti buvo įdomu. Ir užbaigusi jį dar kurį laiką sėdėjau ir galvojau, kaip jis man patiko. (knygos nesu skaičiusi).
Swing Time (1936) - romantinė komedija/miuziklas. Gan nuspėjamas, paprastas, bet turintis žavesio, o ir juokingų scenų man netrūko. Visai patiko.
The Birds (1963) - vėl A. Hitchcock, vėl pagal Daphne du Maurier kūrinį (,,Paukščiai'') . Įvardintas siaubo trileriu. Aišku, neretai vaizdo efektai atrodo labiau juokingi nei baisūs, bet kiek įtampos ir nejaukumo pilnų scenų buvo ten, kur efektai nė nereikalingi. Labiausiai įsiminė scena prie mokyklos (
kai po truputį varnos rinkosi), kurią žiūrėjau kone kvapą sulaikiusi. Įdomūs dialogai, yra šiokia tokia meilės linija, pradžia gal kiek per daug ištempta, bet po to tai sunku ir atsitraukti. Patiko.
West Side Story (1961) - kriminalinė romantinė drama/miuziklas. Asmeniškai man 2,5h buvo per daug, galėjo kiek labiau suspausti. Siužetas įtraukė gal tik po valandos jei ne daugiau. Užtat muzikinis takelis labai patiko (ypač ,,Tonight'' ir ,,Maria''), įdomus pats pateikimas (ėjimas/bėgimas/muštynės šokių žingsneliu). Pabaiga graži ir nelabai tikėta. Kad ir nepaliko labai didelio įspūdžio (nors kad nepatiko, sakyti irgi negalėčiau), bet vis vien neišėjo iš galvos melodijos dar kelias dienas.
Ir šiek kiek naujesnių laikų:
Secretary (2002) - pirma mintis: šis filmas tikrai įkvėpė
atspalvius, nes yra ir idėjų panašių, o ir pagr. veikėjai bendrapavardžiai - Grey. Pats filmas apie neseniai iš psichiatrinės ligoninės išėjusią merginą, kuri mėgsta save žalotis. Ir vieną dieną ji sugalvoja įsidarbinti, todėl tampa teisininko sekretore. Net pačiai keista, kad visai neprailgo, buvo ganėtinai įdomu, vietos pasvarstymams palikta, nes kai kurios scenos, merginos pasirinkimai/elgesys kėlė dvejopas mintis.
Antrąsyk peržiūrėjau
The Dark Knight (2008) - visgi supratau, kad trečioji dalis man labiausiai patiko. Nors Heath Ledger vaidinamas personažas puikus
Ir ačiū už sudominimą serialu
Mentalistas. Vakar peržiūrėjau pirmas tris serijas, likau daugiau nei patenkinta, taigi, žiūrėsiu ir toliau.