Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

QUOTE(R&B @ 2014 04 16, 15:34)

Nu bet čia mano nuomonė, gal kam jos ir skanios...  ax.gif

dėl skonio sutinku, galėtų būti ir geresnis, bet dėl plitimo ribojimo, tai turiu savo nuomonę. jei tas augalas neužkištas kažkur, kur prie jo sunku prieiti, tai labai paprasta jį riboti. kai pastoviai pro jį su vejapjove ar trimeriu praeinama, tai susiformuoja gyvatvorė. žemos ataugos lengvai nusirėžia, o ūgis neaukštas iš prigimties. pas mus labai paprastas visų nevietoj augančių ataugų naikinimas - šnai ir viskas, net nepasilenkus.
Atsakyti

Nu bet čia mano nuomonė, gal kam jos ir skanios...  ax.gif

Man jos visai patinka, nėra labai daug skonio, bet uogos kokios didelės bigsmile.gif Keli metai auga patvory, kol kas nenukeliavo toliau. Gal tikrai žoliapjovė geras jų ribojimo būdas, gal todėl ir neplinta toliau ax.gif Man netgi jų per mažai, galvoju dar kažkur įsodinti patvory. Bet tikriausiai reikia prie tų pačių kaimynų patvorio sodint iš kurių atkeliavo, nes kiti tai gali po to keikti mane jei taip sunkiai išnaikinamos doh.gif
Atsakyti
Ujuj, jei čia šis augalas - http://www.sodospalv...kams_gurmanams_ , tai niekam nerekomenduočiau. Ragavau, skonio - nulis, plinta kaip velnias, stiebai draskosi.

man jos irgi visiškai be skonio. Buvo vyras iš kažkur daigų parsinešęs, bet net nesodinau schmoll.gif Geriau jau tryliktą šilauogę pasisodinčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 16, 16:56)
Geriau jau tryliktą šilauogę pasisodinčiau  smile.gif

drinks_cheers.gif turėjau 4 šilauogių krumukus, šiemet įsigijau dar penktą, bet jau žiūriu, kad svajoju apie šeštą lotuliukas.gif
Atsakyti
O man šios šeriuotos avietės patinka..bet tik šviežios. Galima sakyt, kad esu vienintelė valgytoja jų. Su šilauogėm jų nėra ko lygint pagal skonį. Šaldytų valgyt tiesiog neįmanomama, kažkas baisaus. Nepadeda net su cukrum šaldytos.
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 04 16, 17:12)
turėjau 4 šilauogių krumukus, šiemet įsigijau dar penktą, bet jau žiūriu, kad svajoju apie šeštą  lotuliukas.gif

aš galvoju dar apie du biggrin.gif Mačiau, MRD turi tų, kurių noriu. Lieka viena, didžiausia, bėda - surast vietos, kur galėčiau sodint doh.gif
Atsakyti
Gal kas esate bande perkelti senesnius ir didesnius vaiskrumius, pvz serbentu, kazin kaip tokiem sektusi prigyti naujoje vietoje? Ar net neverta prasideti? 4u.gif
Atsakyti
Laba, vakar mačiau kaimynas nupurškė vaismedžius, sakė nuo ligų ir kenkėjų. Man užsifiksavę, kad reikia purkšti po žydėjimo, ar aš ką maišau. Turiu nusipirkus champion, kada juo geriau nupurkšti ir ar iš vis reikia purkšti, jei esu anksti pavasarį nupurškus šiuo rinkiniu
Beje pastebėjau, kad raudonojo serbento sprogstantys lapeliai jau raudonuoja blink.gif , serbentai jau užmegsti, kuo juos galima nupurkšti?
Atsakyti
QUOTE(bimbaM @ 2014 04 16, 21:55)
Gal kas esate bande perkelti senesnius ir didesnius vaiskrumius, pvz serbentu, kazin kaip tokiem sektusi prigyti naujoje vietoje? Ar net neverta prasideti?  4u.gif

Be problemu 4u.gif Tokiu budu atnaujinam soda. Senus ir didelius krumus net skaldom i kelias dalis, visai senas sakas is viso nupjaunam. Bet prigijimas 100 procentinis, nera buve, kad neprigytu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2014 04 17, 07:09)
Laba, vakar mačiau kaimynas nupurškė vaismedžius, sakė nuo ligų ir kenkėjų. Man užsifiksavę, kad reikia purkšti po žydėjimo, ar aš ką maišau. Turiu nusipirkus champion, kada juo geriau nupurkšti

Čempionu purškia anksti pavasarį, kol lapai neišsprogę. Dabar jau juo nebepurškit.
O paskui purškia nuo ligų ir kenkėjų prieš žydėjimą ir po.
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 04 16, 12:33)
Verta. Uogos labai skanios, saldžios. Mano mažyliui vasarą pagrindinis traukos objektas medlieva buvo  biggrin.gif Kadangi krūmelis dar mažas, jis puikiai pats pasiekdavo nusiraškyt uogyčių. Šiemet jau ugtelėjęs krumelis, dar daugiau žiedinių pumpurų, bus dar daugiau uogų  thumbup.gif
O pasisodinti medlievą mane pastūmėjo sentimentai iš vaikystės šiom uogom, labai jas mėgau, ir iki šiolei mėgstu. Nesigailiu, kad pasodinau. Kolkas nedaug buvo uogų, tai tik šviežiam vartojimui naudojom - nuo krūmo tiesiai į burną  biggrin.gif

Mano vyras genamas sentimentų šiemet mugėje medlievą nupirko... aš tai gyvenime nesu uogų šių ragavusi. Bet jei ji sparčiai plečiasi-turbūt netinkamą vietą išrinkom sodinimui... Bet ji dekoratyvi wub.gif

QUOTE(Mičiko @ 2014 04 16, 14:42)
jei nera labai daug vietos, manau, tikrai skanesnių uogyčių pasisodint galima. Juk įvairių ankstyvumų, spalvos, saldumo auksuotųjų serbentų, joštų, sedulų, sausmedžių, šilauogių, saldžiųjų šermukšnių, galiausiai yra ir desertinio tipo rojaus obelaitė su fantastinio skonio obuoliukais. Mano špokam patinka braškės avietės hibridas, duočiau, jei į Vilnių kada užsuktumėt. Kažkaip nu ne prie širdies medlieva man 6 arų sklype...

Kokie čia saldieji šermukšniai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2014 04 17, 09:34)
Kokie čia saldieji šermukšniai? smile.gif

yra gi šiuolaikinių šermukšnių saldžiomis uogomis smile.gif Aš vieną turiu pasisodinusi, bet dar nederėjo.
Atsakyti