QUOTE(MRD @ 2014 09 25, 13:26)
Siulau Atsisakyti 1 obels ir puses agrastu bei serbentų, o ju saskaita padauginti silauogiu, Goji uogu ar sausmedziu... Silauoges kelciau i pietryciu kampa, o ne tarp aukstu medziu (tarp kriauses ir vysniu, joms saules bus tik per pietus, t.y. per mazai). Sodinkite uz jurginu vietoje pirmosios ir antrosios obels, o kriause - i silauogiu vieta, arba dar siauriau vietoj obels. Juk ji auksciausia...
Teisingai pastebeta buvo del krumu tarpumedziuose. Kas dare sita projekta turbut nelabai zino kokios dabar obelys sodinamos ir parduodamos - pusiau zemauges, po kuriomis niekas neaugs, nes sakos iki zemes svyra nuo derliaus, o tarpuose sodinti nera tikslo del purskimo, sienavimo ir kitokios priesiuros. Krumai po medziais buvo sodimano pries 30 metu ir auginami tokie vaismedziai buvo su 6-8 metru aukscio vainikais. Atskirkite kultauras pilnai - isvengsite daug prieziuros nepatogumu.
Jeigu turesite galimybe daugiau padirbeti sode ir pasidometi juo, siulau arciau namo esncias obelis sodinti tankaiu ir formuoti plokscios formos (palmetes). Derlisu kiek mazesnis, bet vietos uzima maziau ir labai grazu. Apie palmetes ir kardonus - mano tinkalpye manosodas.eu
wow!
Nu tikrai.. dėkui už pagrįstus patarimus!
Dėl jurginų dar klausimas ar jie iš viso bus.. ten turėtų tiesiog kažkoks būti atskyrimas sodo ir daržo, nes jei pagal paveiksliuką, apačioje eina daržas.
Goji uogakrūmis - įdomu.
Dėl palmečių abejočiau. Esu sodininkė, kuri šį rudenį pirmą kartą įkišo rankas į žemę.. nenusimanau nieko. Tai abejoju, ar man pavyks taip padaryti... Bet pasidomėsiu.
Bet klausimas, ar verta iš vis daryti dvi eiles vaismedžių? Gal geriau sodinti vieną eilę?
Suprantu, kad tilps mažiau, bet gal geriau mažiau, bet medžiams geriau būtų?
Ok, vadinas vaiskrūmius atskiriam, man norisi juos dėti viršuje.. jie ten labai tinka..
Tik galvoju, o gal šilauoges ir vaiskrūmius sudėti stačia juosta vietoj antros vaismedžių eilės? Arčiau namo..
Nes iš kairės pusės yra kaimynų namas ir jis meta šešėlį iki trečdalio sklypo.