Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

Gal man patarsite kaip iš sėklų užsiauginti obelį 4u.gif Kaimynai turi labai skanių obuolių (obelis jau sena), noriu ir aš tokią turėti 4u.gif

Gal pamokytumėte ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2014 10 09, 12:46)
Gal man patarsite kaip iš sėklų užsiauginti obelį  4u.gif Kaimynai turi labai skanių obuolių (obelis jau sena), noriu ir aš tokią turėti  4u.gif

Gal pamokytumėte  ax.gif

Skiepyti .
Iš sėklų gali išaugti bele kas.
Ko žmones šiais laikais mokykloje moko? Botanikos ne ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 09 spalio 2014 - 13:13
QUOTE(Pingvinukas @ 2014 10 09, 12:46)
Gal man patarsite kaip iš sėklų užsiauginti obelį  4u.gif Kaimynai turi labai skanių obuolių (obelis jau sena), noriu ir aš tokią turėti  4u.gif

Gal pamokytumėte  ax.gif

1. Laukiat pavasario
2. Susirandat savo sode kokia obeli.
3. Is kaimyno obels ispjaunat keleta skiepu.
4. Per ziema issistudijuojat, kaip skiepyt obeis:
http://manoukis.lt/n...lis-ir-kriauses

Is seklu isauga tik laukiniai sodinukai. 4u.gif
Atsakyti
Sena pažįstama, ačiū 4u.gif

O aš naivuolė sėklų prisirinkau, galvoju užsiauginsiu lotuliukas.gif Ne taip viskas paprasta. Ačiū už patarimus. Tikiuosi MB pasiseks ax.gif
Atsakyti
Kauno rajone turime savo medelyne išaugintų įvairių vaismedžių (obelaičių, kriaušių, vyšnių, tręšnių, persikų) ir uogakrūmių (šilauogių, putinų, sausmedžių, aktinidijų) ir kt.

Atvežame į Kauną.

Tel. 8 682 10914
Atsakyti
Laba, 4u.gif

patarkite prasau.

Norim visus vaismedzius ir vaiskrumius persodint i viena vieta.Kaip sakant toki sodeli padaryt.Vietos tam yra daug.Kaip protingai viska susodint,kad vieni kitiems netrugdytu,neuzstotu saules?
Imetu planeli,kaip isivaizduojam savo soda.Ka darytumet kitaip?Gal kiekvienos rusies vaiskrumiams paskirt po atskira eile? Kur geriausia butu priglausti avietes ir kelis krumelius agrastu? g.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(sambuka** @ 2014 10 11, 11:38)
Laba, 4u.gif 

patarkite prasau.

Norim visus vaismedzius ir vaiskrumius persodint i viena vieta.Kaip sakant toki sodeli padaryt.Vietos tam yra daug.Kaip protingai viska susodint,kad vieni kitiems netrugdytu,neuzstotu saules? 
Imetu planeli,kaip isivaizduojam savo soda.Ka darytumet kitaip?Gal kiekvienos rusies vaiskrumiams paskirt po atskira eile? Kur geriausia butu priglausti avietes ir kelis krumelius agrastu? g.gif

user posted image

Kaip butu paprasta, jeigu uztektu tokio sodo plano... smile.gif
Kaulavaisiai yra trumpai naudojami lyginant su obuoliais. Vidutiniskai pagal suvartojima obelys turetu uzimti tiek pat ploto, kaip ir like kiti vaismedziai. Taciau tai neadekvatu vaismedziu skaiciumi, nes vietoje vienos tresnes galima pasodinti 4 obelis. Todel jusu planeli reiketu koreguoti pagal vaismedziu uzimama plota (juolab, kad vieta nevarzo). Antra, reikia sodinti tiek, kad sunaudotumete viska!!! Netruktu ir nebutu per mazai. Jei sodinsite tiek, kad apsodinti tam tikra plota, tai busite sodo vergai. Ten reikes praleisti daug laiko, o dali derliaus isdalinsite arba sukomostuosite. Gerai pasigalvokite kiek sunaudojate vienu ar kitu vaisiu... Gal geriau pirkti viena brangu seimos medi su 4 veislem, negu sodinti 4 skirtingu smedzius vien del vaisiu ivairoves. Vasariniu obuoliu suvalgoma irgi labai mazai (juk bent puse alyviniu obuoliu pas daugeli supudoma).
Juodu serbentu pvz. musu seimai uztenka 1 krumo, todel kad kartu su jais noksta silauoges, avietes, kaulavaisiai, agrastai ir t.t. Kadangi dabar uogakrumiu sortimentas soduose yra zumiai didesnis nei buvo pries 15 ar 30 metu, tai jau tikrai neverta sodinti serbentu ar svarainiu "aleju" kaip tai buvo daroma anksciau...
mano patarimas - susirasykite kiekvienos augalo rusies sodinuku skaiciu (pasidarykite sarasa), o po to pabandykite juos isdestyti ivertinat jo uzimama plota, pietu krypti, kelius, takus, ivaziavimus ir pan. (arciausiai taku turi buti megstamiausi uogakrumiai ir graziausi augalai). Arti "paradinio" tako niekada nesodinkite tokiu uogakrumiu kaip serbentai ar agrastai. Jie neteikia grozio.
Sekmes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 11 spalio 2014 - 15:46
QUOTE(sambuka** @ 2014 10 11, 11:38)
Laba, 4u.gif 

patarkite prasau.

user posted image

Jūsų vietoje būtinai viską pieščiau pagal mastelį.
Dabar plane atrodo, kad trešnei skiriate tiek pat vietos, kiek šilauogei. Kai piešite pagal mastelį, tikrai kitaip atrodys pats vaizdelis net ant popieriaus ir patiems pasimatys visokių klaidų.

Ir tikrai pasikoreguokite kiekius. Ar tikrai 5 kriaušės ir 5 obelys? Gal 3 kriaušės ir 8 obelys?

Tarkim mano sode yra 6 vyšnios (bet aš gaminu vyšnių vyną), 3 obelys, 1 kriaušė, 2 šilauogės, 4 juodieji serbentai (beprotiškai mėgstu jų uogienę), 15 metrų aviečių (irgi labai valgom uogienę), agrastų nėra, r.serbentas 1, keli svarainiai..

Trešnių nesodinau, nes nenuginu nuo jų paukščiukų, užauga labai didelės ir neturiu pakankamai vietos.
Atsakyti
[quote=linnazz,2014 10 10, 17:58]
Kauno rajone turime savo medelyne išaugintų įvairių vaismedžių (obelaičių, kriaušių, vyšnių, tręšnių, persikų) ir uogakrūmių (šilauogių, putinų, sausmedžių, aktinidijų) ir kt.

Atvežame į Kauną.

Tel. 8 682 10914

gal galėtumėt sąrašą obelų pavardint kokiu turit
Atsakyti
Laba diena,

Norejau paklausti ar butina dengti, agro plevele, pavasari pasodintus vaismedzius? Pasodinome 2 tresnes, slyva, abrikosa ir persika. Kaimynas susuko galva, kad jis nedengia ir visai nebutina, tipo per vasara jau prigijo ir viskas bus gerai...o kai pirkome pavasari tai lyg ir minejo moteriske, kad pirma ziema geriau butu apvynioti...kaip Jus darote?
Atsakyti
QUOTE(Tutikutė @ 2014 10 15, 11:11)
Laba diena,

Norejau paklausti ar butina dengti, agro plevele, pavasari pasodintus vaismedzius? Pasodinome 2 tresnes, slyva, abrikosa ir persika. Kaimynas susuko galva, kad jis nedengia ir visai nebutina, tipo per vasara jau prigijo ir viskas bus gerai...o kai pirkome pavasari tai lyg ir minejo moteriske, kad pirma ziema geriau butu apvynioti...kaip Jus darote?

Jei ta moteriske prekiavo lenkiskais sodinukais, tad ir patare is geros valios vynioti, nes zino, jog sodinukai, isauginti siltoje Lenkijoje, gali nepakelti lietuvisku ziemu ir nusalti drinks_cheers.gif
Lietuvisku sodinuku nesu vyniojusi, net pirmameciu schmoll.gif Na nebent del baimes, kad pagriaus zuikiai.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 15, 10:16)
Jei ta moteriske prekiavo lenkiskais sodinukais, tad ir patare is geros valios vynioti, nes zino, jog sodinukai, isauginti siltoje Lenkijoje, gali nepakelti lietuvisku ziemu ir nusalti drinks_cheers.gif
Lietuvisku sodinuku nesu vyniojusi, net pirmameciu schmoll.gif Na nebent del baimes, kad pagriaus zuikiai.

Na lyg ir lietuviski...patys vaziavom I medelyna, mums iskase ka issirinkom....net minties nebuvo, kad lenkiski, unsure.gif
Atsakyti