Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

QUOTE(Venta9 @ 2014 10 15, 22:13)
Man teko tokia 'laime' pirkti pas Amsieju,...

Mums buvo panašiai. Tik negaliu sakyt, kad 'teko tokia 'laimė", nes patys kalti, patys pasidavėm visuotinai opinijai ir patys važiavom pas jį pirkt sodinukų. Tada susigundėm pirkti pas jį ir vieną slyvą, nors neketinom, neplanavom slyvų tuokart apskritai pirkt, tai po šiai dienai įtariam, kad įsiūlė Lenkijos pietums tinkamą veislę, nes labai sunkiai prigijo, paskui ilgai sirgo, o vaisių iki šios dienos taip ir nesulaukėm. Pjausim, rausim velniop bash.gif Kiti sodinukai auga, bet irgi vargo buvo, kol įsikabino pas mus. Gal tikrai šaknys užsausintos buvo, nežinau. Pavasarį dairysimės kokią nors kitą slyvą ar dvi pirkt, bet tikrai ne iš Amšiejaus - jau atsižegnojom ir nusprendėm, kad iš jo daugiau gyvenime nebepirksim, yra ir be jo pilna gerų medelynų cool.gif
Atsakyti
Prieš tris metus mugėje pirkom iš Amšiejaus obelaites ir kriaušaites. Viskas gerai. Šiemet ir pirmuosius obuoliukus nusiskynėm thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(linastri @ 2014 10 16, 17:55)
Prieš tris metus mugėje pirkom iš Amšiejaus obelaites ir kriaušaites. Viskas gerai. Šiemet ir pirmuosius obuoliukus nusiskynėm thumbup.gif

Tai gal dabar jau is savo medelyno pardavineja, nes as pirkau daugiau kaip pries 10 m ir pirkau tresnes vysnaites ir slyvas, o obelaites ir kriauses tiesiai is Babtu, tai sios kokios derlingos ir puikia auga ir anksti pradejo deret negaliu atdidziaugt. Tiesa 1 kriausaite teko sunaikint siemet, nes pagal pavyzdzius supratau kad susirgo , bet gal is kur nors kaiminystes, nes dideliuose plotuose yra visokiu sodu ir nepriziurimu ir apkrestu ligomis. Nekaltinu Babtu o beto jau apie 10 m praejo.
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2014 10 16, 07:44)
Pavasarį dairysimės kokią nors kitą slyvą ar dvi pirkt, bet tikrai ne iš Amšiejaus - jau atsižegnojom ir nusprendėm, kad iš jo daugiau gyvenime nebepirksim, yra ir be jo pilna gerų medelynų cool.gif

tai, žmonės, šaknis galite apžiūrėti pirkdami, jei perkate atviras. ir jei dėl 1 neprigijusios slyvos visam laikui nurašote medelyną... labai greitai suprasite, kad vietoje "pilna gerų medelynų" nebeturite iš ko pirkti, nes visi jie jau nurašyti smile.gif

Na, o aš šįmet iš jo pirkau 15 lazdynų, pavasarį matysiu, bet jei net ir neprigytų vienas ar kitas pirmiausia turbūt galvočiau apie savo klaidas sodinime, dirvoje, laistyme ir t.t. ir pan.
Atsakyti
QUOTE(valkata222 @ 2014 10 16, 20:16)
tai, žmonės, šaknis galite apžiūrėti pirkdami, jei perkate atviras. ir jei dėl 1 neprigijusios slyvos visam laikui nurašote medelyną...  labai greitai suprasite, kad vietoje "pilna gerų medelynų" nebeturite iš ko pirkti, nes visi jie jau nurašyti smile.gif

Na, o aš šįmet iš jo pirkau 15 lazdynų, pavasarį matysiu, bet jei net ir neprigytų vienas ar kitas pirmiausia turbūt galvočiau apie savo klaidas sodinime, dirvoje, laistyme ir t.t. ir pan.

Deja, ne viena slyva tokia buvo. Tuokart dar tris vyšnaites iš jo pirkom, irgi ilgai gaivaliojosi. Vieną šilauogę pirkom, dievagojosi, kad antrametė, bet arba buvo pertręšta, arba buvo kokia trimetė ar net keturmetė. Iš kitų pirktos mažesnės šilauogės prigijo žymiai geriau ir greičiau pradėjo derėt nei Amšiejaus (Čia visiškai pritariu MRD, kuris pataria nesižavėti dideliais šilauogių sodinukais). Amšiejaus tik uogakrūmiai (agrasų kelios rūšys) gerai prigijo, nors pagalvojus, agrastai ir šiaip nėra lepūs augalai.
Nesu naujokė sodinime, žinau, į ką žiūrėt ir kaip sodint - visą sodą naujai atsodinom. Medelius tam reikalui ne iš vieno medelyno pirkom. Galiu ir kitiems parekomenduoti, iš kokių medelynų geriausia prigyja, o Amšiejaus sodinukai buvo bene vieninteliai, kurie nedžiugino. Pakalbu su pažįstamais, irgi tikrai ne pirmamečiais sodininkais, tai, pasirodo, ne aš viena juo nusivylusi esu. Ar Jūs vis dar manot, kad aš viena "šaknų apžiūrėt nemoku"? biggrin.gif Tai ne vienos slyvos reikalas biggrin.gif tiesiog per eilę metų susidarai savo nuomonę ir tiek. Čia ja ir pasidalinau.
Bet nenusiminkit, mano patirtis nebūtinai turi pasikartoti Jūsų sode biggrin.gif gal Jūsų lazdynai augs kaip mano agrastai? Ką gali žinoti biggrin.gif
Atsakyti
Siūlom sodinukus, auginam patys 4u.gif Kauno raj.
8 682 10914

www.sodasodinu.lt
Atsakyti
Medelius jau rišti ar dar palaukti? Antrametės obelys pas mane dar su žaliais lapais kažkodėl.
Atsakyti
Sveiki,
Gal kas žino senovinės obels veislės pavadinimą pagal nupasakojimą - obuoliai šiuo metu sultingi, labai dideli, rūgštoki, nei kiek neturi "miltingumo". Tikrai ne "auksis", gerokai rūgštesni, luoba tvirtesnė. Spalva - kiek dryžuota rausva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 21 spalio 2014 - 21:21
QUOTE(Adeliutė @ 2014 10 21, 22:18)
Sveiki,
Gal kas žino senovinės obels veislės pavadinimą pagal nupasakojimą - obuoliai šiuo metu sultingi, labai dideli,  rūgštoki, nei kiek neturi "miltingumo". Tikrai ne "auksis", gerokai rūgštesni, luoba tvirtesnė. Spalva - kiek dryžuota rausva.

AUksis - tai ne senovinė veislė. Iš pasakojimo sunku pasakyti, bet iš senovinių Lietuvoje buvo paplitęs - Rudeninis Dryžuotasis ( dar vadinamas Gravenšteinu, Grafšteinu, bet ir šie gali būti skirtingi, t.y. žmonės skirtingas veisles kartais tuo pačiu vardu vadina).
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2014 10 21, 21:18)
Sveiki,
Gal kas žino senovinės obels veislės pavadinimą pagal nupasakojimą - obuoliai šiuo metu sultingi, labai dideli,  rūgštoki, nei kiek neturi "miltingumo". Tikrai ne "auksis", gerokai rūgštesni, luoba tvirtesnė. Spalva - kiek dryžuota rausva.

Panašiausias aprašymas į antaninius. Tik kad spalva jų geltona, neturi rausvos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylima2007: 21 spalio 2014 - 22:38
QUOTE(*TAU* @ 2014 10 17, 23:01)
Deja, ne viena slyva tokia buvo. ....

prisijungsiu ir aš smile.gif Pirkau pas tą patį pavasarį šį bei tą ir aš. Trešnę pirkau ne plikom šaknim, o vazone. Labai sunkiai bandė sprogt ir kiek pavyko - viską nudžiovino, taip ir nebeatsigavo. Riešutas labai nekaip jautėsi visą vasarą ir nelabai turiu vilčių, kad kitąmet bus gyvas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 22 spalio 2014 - 08:10
QUOTE(valkata222 @ 2014 10 16, 20:16)
tai, žmonės, šaknis galite apžiūrėti pirkdami, jei perkate atviras.

Kaip jas apžiūrėti, kai molingoj tyrėj pamirkytos būna?

QUOTE(*TAU* @ 2014 10 17, 23:01)
Galiu ir kitiems parekomenduoti, iš kokių medelynų geriausia prigyja,

Iš kokių gi?

Kiek sodinau,man labiausiai patiko RS medelyno sodinukai. Visi pasodinti gerai prigijo ir auga stiprūs.
Atsakyti