QUOTE(valkata222 @ 2014 10 16, 20:16)
tai, žmonės, šaknis galite apžiūrėti pirkdami, jei perkate atviras. ir jei dėl 1 neprigijusios slyvos visam laikui nurašote medelyną... labai greitai suprasite, kad vietoje "pilna gerų medelynų" nebeturite iš ko pirkti, nes visi jie jau nurašyti
Na, o aš šįmet iš jo pirkau 15 lazdynų, pavasarį matysiu, bet jei net ir neprigytų vienas ar kitas pirmiausia turbūt galvočiau apie savo klaidas sodinime, dirvoje, laistyme ir t.t. ir pan.
Deja, ne viena slyva tokia buvo. Tuokart dar tris vyšnaites iš jo pirkom, irgi ilgai gaivaliojosi. Vieną šilauogę pirkom, dievagojosi, kad antrametė, bet arba buvo pertręšta, arba buvo kokia trimetė ar net keturmetė. Iš kitų pirktos mažesnės šilauogės prigijo žymiai geriau ir greičiau pradėjo derėt nei Amšiejaus (Čia visiškai pritariu MRD, kuris pataria nesižavėti dideliais šilauogių sodinukais). Amšiejaus tik uogakrūmiai (agrasų kelios rūšys) gerai prigijo, nors pagalvojus, agrastai ir šiaip nėra lepūs augalai.
Nesu naujokė sodinime, žinau, į ką žiūrėt ir kaip sodint - visą sodą naujai atsodinom. Medelius tam reikalui ne iš vieno medelyno pirkom. Galiu ir kitiems parekomenduoti, iš kokių medelynų geriausia prigyja, o Amšiejaus sodinukai buvo bene vieninteliai, kurie nedžiugino. Pakalbu su pažįstamais, irgi tikrai ne pirmamečiais sodininkais, tai, pasirodo, ne aš viena juo nusivylusi esu. Ar Jūs vis dar manot, kad aš viena "šaknų apžiūrėt nemoku"?

Tai ne vienos slyvos reikalas

tiesiog per eilę metų susidarai savo nuomonę ir tiek. Čia ja ir pasidalinau.
Bet nenusiminkit, mano patirtis nebūtinai turi pasikartoti Jūsų sode

gal Jūsų lazdynai augs kaip mano agrastai? Ką gali žinoti