niekas gi tau tiksliai nepasakys - isivesk i brutto netto skaiciuokle 450+450=900eur (ar bet kiek 450+x)ir pasizurek, kiek paskaiciuos. Nesvarbu kad turi darba, kad jau moki soc. draudima,- tu ji mokesi ir nuo visu papildomu pajamu kurios yra 450+ eurai (tik tiek kad mokesi procentualiai biski maziau iki 900eur ribos).
Kitaip butu "nicht fair", ir niekas neitu dirbti normaliai, o pasiimtu 2-3-4-5... minijobus.
QUOTE(moocho @ 2014 08 20, 20:56)
issirasyti is baznycios galima savivaldybeje (Rathaus), pasiteirauk pas save mieste, kur tiksliau ("wo kann ich aus der Kirche austreten?"), dazniausiai kainuoja apie 20-25eur.
as tai buvau rathause del to ir man pasake, kad tai galiu padaryti vietiniam teisme. Nebuvau dar, reik i kita kaima vaziuoti, tingiu...
QUOTE(Blümchen @ 2014 08 20, 22:46)
as tai buvau rathause del to ir man pasake, kad tai galiu padaryti vietiniam teisme. Nebuvau dar, reik i kita kaima vaziuoti, tingiu...
Kiekvienam kaime matyt savo tvarka, nes mano vyras rathause atsisake baznycios ir sumokejo 30 ar 35 eurus, bet tas buvo pries kokius 3 metus

QUOTE(moocho @ 2014 08 20, 22:29)
niekas gi tau tiksliai nepasakys - isivesk i brutto netto skaiciuokle 450+450=900eur (ar bet kiek 450+x)ir pasizurek, kiek paskaiciuos. Nesvarbu kad turi darba, kad jau moki soc. draudima,- tu ji mokesi ir nuo visu papildomu pajamu kurios yra 450+ eurai (tik tiek kad mokesi procentualiai biski maziau iki 900eur ribos).
Kitaip butu "nicht fair", ir niekas neitu dirbti normaliai, o pasiimtu 2-3-4-5... minijobus.
su mini job aisku, bet as turiu darba su draudimais. tarkim as gaunu 1200 i rankas ir plius pasiimu du mini job po 450 E. tai kokia suma ivedinet i ta skaiciuokle. 900 E ? nes darbe su soc garantijom man nuskaiciuoja mokescius

dekui

QUOTE(Savannaa @ 2014 08 21, 18:10)
su mini job aisku, bet as turiu darba su draudimais. tarkim as gaunu 1200 i rankas ir plius pasiimu du mini job po 450 E. tai kokia suma ivedinet i ta skaiciuokle. 900 E ? nes darbe su soc garantijom man nuskaiciuoja mokescius
kaip nuo mini job tos pajamos mokamos ? finansamtas kazka man atsius ar as pati turiu rupintis tu mokesciu skaiciavimu
dekui

dekui

Jei "normalus" mini job, tai gauni kiekvienais metais formuliara uzpildyti. O ten ir reikia surasyti visus savo darbus ir kiek uzdirbi. Tai taip duodi info. Bent taip jau pas mus

dekui

Sveikutes
Ieskome issinuomuoti kambario Bavarijoje,rasome laiskus
Bet atsakymus gauname, kad nuomuoja tik ilgam laikui, t.y.1 m.2 ar 3 m
ar taip istikruju, ar tiesiok jie visai nenori nuomuoti
mes pusmeciui norime
jei viskas gerai ir ilgiau...bet...
Gal zinote, kokius normalius seimininkus, kurie leistusi i kalbas
Kokios jusu patirtys, nezinom, kur kreiptis

Ieskome issinuomuoti kambario Bavarijoje,rasome laiskus

Bet atsakymus gauname, kad nuomuoja tik ilgam laikui, t.y.1 m.2 ar 3 m

Gal zinote, kokius normalius seimininkus, kurie leistusi i kalbas

Kokios jusu patirtys, nezinom, kur kreiptis

As nesu girdejus, kad Vokietijoje kazkas terminuotai nuomotu. Ta prasme, girdejus, kad zmones taip nuomojasi, bet nei vieno nepazystu. Is principo, tai as nematau ir prasmes taip daryti. Cia pasirasai neterminuota nuomos sutarti ir turi, jei sugalvoji issikraustyti, rastu jos pries tris menesius, iki tam tikros datos ( taprasme, gali menuo persikelti tolyn) atsisakyti.
Tai, sakyciau, nuomokites normaliai, jei matysit po triju menesiu, kad snipstas svieciasi, rasykit Kündigung ir baigsis ta nuoma uz puses metu. Issinuomavus terminuotai gali paskui kilti problemu ta sutarti pratesti, o Bavarijoje su butais striuka, paskui nebus kur dingti. Plius, kike cia kas pasakojo apie terminuotas nuomos sutartis, tai kaina taip pat aukstesne buna.
Nebent as kazkokiu aspektu nezinau
Gal parasys kas, kur taip dare.
Tai, sakyciau, nuomokites normaliai, jei matysit po triju menesiu, kad snipstas svieciasi, rasykit Kündigung ir baigsis ta nuoma uz puses metu. Issinuomavus terminuotai gali paskui kilti problemu ta sutarti pratesti, o Bavarijoje su butais striuka, paskui nebus kur dingti. Plius, kike cia kas pasakojo apie terminuotas nuomos sutartis, tai kaina taip pat aukstesne buna.
Nebent as kazkokiu aspektu nezinau

Gal galetu kas pasakyti nuo keliu metu DE galima vaika viena namie palikti? Sakykim is mokyklos grizta, o tevai dirba, ar gali pirmokiukas jau vienas buti?
QUOTE(@Helena@ @ 2014 08 26, 22:04)
Sakykim is mokyklos grizta, o tevai dirba, ar gali pirmokiukas jau vienas buti?
Teoriskai - taip,
praktiskai - ne.
15 minuciu nieko baisaus, pusvalandis - riba. Ilgiau reikia - ieskokit aukles arba prailgintos grupes arba bet kokio suaugusio zmogau, kas paziures ta vaika.
QUOTE(@Helena@ @ 2014 08 26, 22:04)
Gal galetu kas pasakyti nuo keliu metu DE galima vaika viena namie palikti? Sakykim is mokyklos grizta, o tevai dirba, ar gali pirmokiukas jau vienas buti?
Jei normalus vaikas aisku gali ,tik geriau kad i lauka neitu ir kaimynai nematytu ,dukra nuo pirmos klases viena namie nes as dirbu ,jokiu problemu neturiu .