Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai-Atsakymai apie gyvenimą Vokietijoje

QUOTE(l-aura @ 2014 09 04, 08:11)
sveikos merginos, turiu keleta klausima, gal padesit.
vyras isidarbino oficialiai De jam skaiciuoja 1 mokesciu klase, bet mes su dviem vaikais, turetu buti kaip ir trecia. darbdavys sako kad reikia pazymos is LT apie mano gautas pajamas per pusmeti. Gal kas zino koks cia formos Nr bus?  Cia is mano darbovietes ar is mokesciu, ar is kitur kazkur?  4u.gif
Ir dar - kierk kainuoja valstybinis darzelis vienam vaikui?
As dvejonese dbr ka daryt - ar isvaziuot ar pasilikt  doh.gif

Pazyma gali issiimti Sodroje, ten matosi kiek gavai, kiek sumokejai mokesciu, kokios foros Nr. tikrai nepasakysiu.
Jei atvaziuosite i DE ir su vaikais, prisiregistruosite, tada vyras gaus III moksciu klase, o permokas nuo I klases grazins kitais metais pildant mokesciu deklaracija.
Darzeliai kainuoja nuo 0 iki 200 EUR, priklauso nuo zemes, 'kreis' ir miesto. pvz. mes mokam po 80 EUR uz vaika, bet gretimame mieste nemoka nieko. tiesiog miesto valdzia taip nusprendusi.
Vaziuoti ar nevaziuoti tai jau kiekvienas sprendzia, skaiciuoja ir apsisprendzia pats. Seimai visada kartu yra geriau, tuo labiau, kad vaikai dar darzelinukai, nepatiks, neapsipras, visada turite galimybe grizti visi i LT iki mokyklos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Notė: 04 rugsėjo 2014 - 09:55
Galvojau, kad mes daug mokejom uz darzeli. Bet per radija pranese, kad pas mus (kreis) darzeliai(ne privatus!) kainuoja nuo 0 iki 800€ per menesi doh.gif
Atsakyti
Mano vyras gavo 3 klase mokesciu,bet nereikejo nieko is mano puses,o ir tiko LT vaiku gimimo liudijimai. Ar nebus taip,kad paskui jam reiks susimoket?Ir gal yra kazkokia tai minimali suma vienam asmeniui,kaip Lietuvoj tarkim 525lt?
Atsakyti
o tarkim jei darzelis vienam vaikui kainuokja 180 eu , ar yra atikimybe kad sumazintu mokesti jei tik tete dirbs? kokios pajamos turetu buti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(l-aura @ 2014 09 07, 20:56)
o tarkim jei darzelis vienam vaikui kainuokja 180 eu , ar yra atikimybe kad sumazintu mokesti jei tik tete dirbs? kokios pajamos turetu buti?  doh.gif

mokescio nieks nemazins. gali dali ar visa suma apmoketi miestas ar Job center, jei gaunat pasalpas. paskutiniai metai darzelyje nekainavo isvis (priesmokykliniai) bet nuo miesto priklauso. jei pilnai reiktu moket mokeciau apie 500 e uz darzeli, bet man padengdavo miestas, nes tada buvau soc remtina. Niedersachsen veiksmas.
Atsakyti
QUOTE(l-aura @ 2014 09 07, 19:56)
o tarkim jei darzelis vienam vaikui kainuokja 180 eu , ar yra atikimybe kad sumazintu mokesti jei tik tete dirbs? kokios pajamos turetu buti?  doh.gif

Savannaa siaip jau parase
kaip jau buvo rasyta, darzeliu kainos skiriasi net labai. pas mus pvz valstybiniam darzelyje mokestis nustatomas buvo pagal atlyginima. jeigu yra tvirtai nustatytas mokestis, tai jis nesikeis, ir kiekvienas darzelis skaiciuoja kitaip. taciau dar yra toks dalykas kaip metine mokesciu ataskaita. ten galima nurodyti kiek praeitais metais buvo sumoketa uz vaiku prieziura ir atgauti tokiu budu DALI sumoketu mokesciu (Lohnsteuer).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blümchen: 08 rugsėjo 2014 - 07:41
As moku nustatyta kaina, ne pagal pajamas 156 eurai darzas+40 euru maistas 4u.gif ir buna iki 14h. pilna diena 206 + maistas
Atsakyti
aciu smile.gif
O kaip su bureliais vaikaims? Ar jusiskiai kazka lanko? Kokios klainos? Ziuriu psl savo mieste bet neuzmatau jokios reklamos. Ar tarkim buna kazkokie bureliai jaunimo namuose dar kazkur?
Atsakyti
o dar tarkim jei vaikas kelias dienas nelanko darzelio - ar serga, ar dar kazkas - ar uz jas vis tiek reikia moket? Ar turi buti pateisinimas kaip LT?
Atsakyti
Darzelyje jokiu pateisinimu nereikejo, galejai i atostogas betkada isvaziuot, kad ir menesiui. Po ligos kaikuriuose darzeliuose prasydavo pazymos, kad sveikas, prasydavo susirgus pranest kuo serga, kad ispet kitus(iskabindavo ant duru kokioj grupej kokia liga). Mano darze neprasydavo jokiu pazymu nors mano berniukas gal tik pora dienu praleido per 2 metus.
Moki pilnai nors ir nelankysi.

Mokykloje griezciau-ligos atveju pazymu nepraso, bent man taip buvo nes vaikas tik 1 diena praleido per visus mokslo metus. Bet be svarios priezasties nepraleisi pamoku.

Bureliai-uz Konfu mokejau 38 Eurus i men, piesimo mokykla lankys nuo kt pirmadienio ir mokesiu 38. Bet yra pigesniu ar AWO organizuojamu bureliu, kurie nko nekainuoja arba mokykla organizioja ten kazka simboliskai moki.
Atsakyti
Noriu ir as paklausti.

Imant kredita masinai ar bustui, kiek turi likti vienam asmeniui i menesi atsiskaicius su banku ?
Ir kiek reik minimaliai isdirbt turint neterminuota darbo sutarti ? LT lyg pusmetis. O cia ?
Yra toks dalykas, kaip reik kazkiek pragyvent DE, kad realu butu gauti kredita ?
Ziurejau skirtingu banku formuliarus...visur yra punktas, kaip nurodykite savo adresa. Kai ivedi, kad tarkim gyveni nuo..iki...2,5 metai gaunas, tada praso, kur gyvenai pries tai. Koks tas laikotarpis, kuriuo jie labiausiai domisi ?
Mano drauge buvo banke domejosi, kiek reik but isdirbus jei dirbi su patentu, tai jie svarstydami jos atveji-ji viena pasake, kad reik but isdirbus 3 metus ir turi likt lyg 1000 Euru sumokejus bankui.
As paskaiciavau, kad ta ka kas men sumoku nuomuotojui galiu moket bankui ir gal net isimokeciau po 20 metu smile.gif ir liktu vaikui butas. jei net ne koks skirtumas-ar nuomuotojui ar bankui tuos pat pinigus ismest. biggrin.gif
zinau, kad netekus darbo ir nerandant jo kazkiek job c jei tektu prasyt pasalpu gali paprasyt ta buta parduot, bet negasdina manes tai.
Atsakyti
QUOTE(l-aura @ 2014 09 09, 09:35)
o dar tarkim jei vaikas kelias dienas nelanko darzelio  - ar serga, ar dar kazkas - ar uz jas vis tiek reikia moket? Ar turi buti pateisinimas kaip LT?

reik moket, nesvarbu serga ar atostogavo smile.gif

Rathaus buna visokiu reklamu palikta prie iejimo, arba informacijoje gali paklaust 4u.gif

Didzioji mokykloj krepsini lanke 36 eurai kainavo berods 8 uzsiemimams. 4u.gif
Atsakyti