Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai-Atsakymai apie gyvenimą Vokietijoje

As klausiu apie teoriskai, istatymiskai. Jei vaikas bus namie vienas ar nebus taip, kad po to Jugendamt kuria diena prisistatys ir sakys "Laba diena, uz vaiko neprieziura pasiimam jusu vaika!" Praktiskai tai kiekvienas zinom savo vaikus ir buna kuriu, kuriuos net 16 metu vienus baisu palikti. Bet mane domina kaip istatymiskai cia DE taisykles sako. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(@Helena@ @ 2014 08 27, 11:53)
As klausiu apie teoriskai, istatymiskai. Jei vaikas bus namie vienas ar nebus taip, kad po to Jugendamt kuria diena prisistatys ir sakys "Laba diena, uz vaiko neprieziura pasiimam jusu vaika!" Praktiskai tai kiekvienas zinom savo vaikus ir buna kuriu, kuriuos net 16 metu vienus baisu palikti. Bet mane domina kaip istatymiskai cia DE taisykles sako.  smile.gif

Istatymu tokiu nera ,man pasake jei vaikas savarankiskas ir jis gali ir nori vienas buti ,tai problemu tame nera ...
Atsakyti
QUOTE(@Helena@ @ 2014 08 27, 11:53)
As klausiu apie teoriskai, istatymiskai. Jei vaikas bus namie vienas ar nebus taip, kad po to Jugendamt kuria diena prisistatys ir sakys "Laba diena, uz vaiko neprieziura pasiimam jusu vaika!" Praktiskai tai kiekvienas zinom savo vaikus ir buna kuriu, kuriuos net 16 metu vienus baisu palikti. Bet mane domina kaip istatymiskai cia DE taisykles sako.  smile.gif

Istatymo, kad vaikas iki tokio ir tokio amziaus negali buti vienas namuose nera, uztat yra daug daug bet.
Atsakyti
QUOTE(@Helena@ @ 2014 08 26, 23:04)
Gal galetu kas pasakyti nuo keliu metu DE galima vaika viena namie palikti? Sakykim is mokyklos grizta, o tevai dirba, ar gali pirmokiukas jau vienas buti?

istatymiskai yra taip, kas nors atsitiks, tevai bus apkaltinti. Jugendamt man yra sake, kad tevai pazista savo vaikus geriausiai ir turi patys nuspresti nuo kada vaikas yra subrendes but vienas. kaip jau rase, kitu ir 16 negali palikti vienu. bet kokiu atveju, tevai yra atsakingi uz savo vaikus.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
gal yra kuri skridus is Bremeno ? As skridau ir skrisiu ryt... visad mus nuvezdavo is Hamburg i Bremen iki aerouosto...ryt vaziuosim traukiniu. drauge sako, kad Rynair per kuri as ir skrisiu turi atskira aerouosta maziuka( as tik toki esu macius) ir tipo yra dar kitas didesnis. Nelabai tuo tikiu ir googlinau net biggrin.gif bet visvien ji mane subalamutino. Tikiuosi isskrisiu ryt biggrin.gif
visvien klausiu-turi Rynair atskira aerouosta ? ar viskas vyksta vienam ir kito nera? 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Savana,
viskas vienam, tik atskiras terminalas.
Atsakyti
teaparty, aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes mirksiukas.gif
Turiu rimta klausima ax.gif
Gal kas apie Miunchena gyvena g.gif tai man atsakys ax.gif
Kokia tvarka uzrasyti vaikus i mokykla reikia ir kada?ar man cia LT reikia isversti i vok.k. , ka jie cia baige ir kokias klases ir t.t. ir ka daryti su pasais, tiks lietuviski?
Pagal kokius kriterijus priima vaikucius i mokykla?
Aciu mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
labas 4u.gif

Turiu du klausimus smile.gif

1.Jei zmogus is Lietuvos firmos(kuri idarbina cia ,Vokietijoje),issituokes,turi gimimo liudijimo kopija ar gautu Kindergeld?

As asmeniskai manau ,kad ne , nors tikrai zinau kas gauna,bet neissituokes g.gif

2.Jei ,issituokes zmogus isidarbina cia ,ne per Lietuvos kokia tai imone,o tiesiogiai,atejes i kazkuria firma Vokietijoje,cia gyvena,moka mokescius ir t.t.,ar gauna Kindergeld?

is anksto dekoju toms,kurios atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarete @ 2014 09 02, 21:43)
labas 4u.gif

Turiu du  klausimus smile.gif

1.Jei zmogus is Lietuvos firmos(kuri idarbina cia ,Vokietijoje),issituokes,turi gimimo liudijimo kopija ar gautu Kindergeld?

As asmeniskai manau ,kad ne , nors  tikrai  zinau kas gauna,bet neissituokes g.gif

2.Jei ,issituokes zmogus isidarbina cia ,ne per Lietuvos kokia tai imone,o tiesiogiai,atejes i kazkuria firma Vokietijoje,cia gyvena,moka mokescius ir t.t.,ar gauna Kindergeld?

is anksto dekoju toms,kurios atsakys 4u.gif

cia nera skirtumo dirba ar ne, svarbu cia gyvena/registruotas. Jeigu issituokes ir vaikai ne pas ta zmogu registruoti arba to zmogaus globoje, tada jau ne.
Atsakyti
QUOTE(Blümchen @ 2014 09 03, 08:38)
cia nera skirtumo dirba ar ne, svarbu cia gyvena/registruotas. Jeigu issituokes ir vaikai ne pas ta zmogu registruoti arba to zmogaus globoje, tada jau ne.

aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
sveikos merginos, turiu keleta klausima, gal padesit.
vyras isidarbino oficialiai De jam skaiciuoja 1 mokesciu klase, bet mes su dviem vaikais, turetu buti kaip ir trecia. darbdavys sako kad reikia pazymos is LT apie mano gautas pajamas per pusmeti. Gal kas zino koks cia formos Nr bus? Cia is mano darbovietes ar is mokesciu, ar is kitur kazkur? 4u.gif
Ir dar - kierk kainuoja valstybinis darzelis vienam vaikui?
As dvejonese dbr ka daryt - ar isvaziuot ar pasilikt doh.gif
Atsakyti