Įkraunama...
Įkraunama...

Petunijos - surfinijos (2014)

QUOTE(Aurosoma @ 2014 05 16, 19:27)
Sveikos. Turiu klausima. Pasejau anytai paprastu svyranciu petuniju. Seklos tikrai nebrangios.augo neblogai. Bet nesvyra, i auksti. Nors rase ant pakelio, kas svyra apie 90cm. Gal dar nusvirs? Ka Jus galetumet pasakyti is foto?

man kažkaip žemių jūsų vazonuose mažoka...
dėl skabymo, tai saviškes pigiasias aš du kartus skabiau, tai gražūs krūmeliai susiformavę. galit ir jūs paskabyt, žydės vėliau, bet bent jau forma bus smile.gif o tie, kurie stovėdami auga, tai gali būt, kad tokie ir liks arba nusvirs, bet tokiom ilgom pavienėm šakom.
pirmais metais aš apskritai neskabiau, tai užaugo kas kaip norėjo biggrin.gif kai paaugo jau matėsi, kurios svyra, o kurios stovi - tai sodinau į atskirus pailgus vazonus. bet iš tų stovinčių, tai eigoj augimo dalis nusviro, dalis stovėdamos augo, toks balaganas gavosi biggrin.gif
Atsakyti
user posted image
Papildyta:
Sveikos. Turiu klausima. Pasejau anytai paprastu svyranciu petuniju. Seklos tikrai nebrangios.augo neblogai. Bet nesvyra, i auksti. Nors rase ant pakelio, kas svyra apie 90cm. Gal dar nusvirs? Ka Jus galetumet pasakyti is foto?

nenoriu liudinti,bet nepanasu,kad butu svyrancios 4u.gif
Atsakyti
Aciu visoms. Mano pirmi metai su svyranciom. Kelias truputi skabiau, tik nelabai zinau kaip tai teisingai daryti. Todel nekyla ranka. Jauciu ir pas mane bus balaganas, nes kelios lauke matosi virsta, o kitos stai kaip siena. Tai anytai jau siandien nupirkau graziu svyranciu petuniju seklu, kitiems metams.
Atsakyti
QUOTE(Ašne @ 2014 05 16, 08:42)
  ir bac visi lapeliai baltom dėmelėm nuėjo ir gal amarai tokie maži žali vabaliukai  unsure.gif
user posted image
muiluotu vandeniu nupurškiau, bet nežinau ar padėjo  verysad.gif  Ką daryt?

Man lygiai tas pats buvo prieš mėnesį. net gi sakyčiau tokia pati veislė.
Aš išmečiau. Nieko nebandžiau gydyti, labiau bijojau, kad kt daigelių neužkrėstų.
Atsakyti

Pas mane ir tokios "svyrancios" auga biggrin.gif
pernai tai jos isvirto i sonus, bet kaip stagarai, nebuvo kad jos zemyn vazono nusvirtu.
kitais metais reikia jau is kazkur pirkti tikrai isbandytu svyranciu.
tos kurios turi tikrai svyrancias is kur, kokias seklas perkate ?
nes nusiperki seklu raso svyrancios, aukstis aukstas, bet auga i virsu kaip pomidorai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2014 05 16, 21:59)
Pas mane ir tokios "svyrancios" auga  biggrin.gif
pernai tai jos isvirto i sonus, bet kaip stagarai, nebuvo kad jos zemyn vazono nusvirtu.
kitais metais reikia jau is kazkur pirkti tikrai isbandytu svyranciu.
tos kurios turi tikrai svyrancias is kur, kokias seklas perkate ?
nes nusiperki seklu raso svyrancios, aukstis aukstas, bet auga i virsu kaip pomidorai biggrin.gif

esu ir aš ant tokių užsirovusi biggrin.gif nieko jos nesvirs pagal mane, o jei nori gražių, rimtų petunijų, tai žiūrėk į tas kur sėklų kaina prasideda nuo 4Lt ir daugiau, nes tos visokios pigenos yra pigenos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2014 05 16, 21:13)
Aciu visoms. Mano pirmi metai su svyranciom. Kelias truputi skabiau, tik nelabai zinau kaip tai teisingai daryti. Todel nekyla ranka. Jauciu ir pas mane bus balaganas, nes kelios lauke matosi virsta, o kitos stai kaip siena. Tai anytai jau siandien nupirkau graziu svyranciu petuniju seklu, kitiems metams.

didelio mokslo skabant nereikia smile.gif jei būtų vaizdinė medžiaga, patart galima būtų ir konkrečiai. Esmė tokia, kad kai auga viena stiebas su viena viršūne, jį nuskini ,kad dar apačioj liktų lapelių, tada nuskintoj vietoj iš pažastų (tarp lapelių ir pačio stiebo) išauga nauji stiebeliai su naujom viršūnėm, tai vietoj vieno stiebo, gali ir visi penki išaugt (iš skirtingų pažastėlių, priklausomai nuo to, kiek jų yra palikta).

QUOTE(pupune @ 2014 05 16, 21:52)
Man lygiai tas pats buvo prieš mėnesį. net gi sakyčiau tokia pati veislė.
Aš išmečiau. Nieko nebandžiau gydyti, labiau bijojau, kad kt daigelių neužkrėstų.

miltligė labai greitai persimeta ir į kitas šalia augančias petunijas. aš jau irgi mesčiau laukt, kad ir kaip gaila...
Atsakyti
QUOTE(zz_aiza @ 2014 05 17, 09:12)
esu ir aš ant tokių užsirovusi biggrin.gif nieko jos nesvirs pagal mane, o jei nori gražių, rimtų petunijų, tai žiūrėk į tas kur sėklų kaina prasideda nuo 4Lt ir daugiau, nes tos visokios pigenos yra pigenos  biggrin.gif

Nu mano sios nepigios, ziedai grazus. Bet nesvyra
Papildyta:
. smile.gif

user posted image
Atsakyti
Atsiprasau uz tokia foto blush2.gif talpinau per telf. visad talpinsiu per pc 4u.gif
Atsakyti
bokstas auga biggrin.gif
user posted image

gaila kad neatrandu kokiu patarymu kaip priziuret toki boksta ...ar skabyt toliau virsunes ar jau nereikia ar aplamai su zirklem kaip gyvatvore prasieit g.gif
Atsakyti
QUOTE(evvva @ 2014 05 19, 09:20)
bokstas auga  biggrin.gif
user posted image

gaila kad neatrandu kokiu patarymu kaip priziuret toki boksta ...ar skabyt toliau virsunes ar jau nereikia  ar aplamai su zirklem kaip gyvatvore prasieit  g.gif

Oho, įspūdingai atrodo
Atsakyti
Va mano iš pilnavidurių mikso kokia faina spalva yra
user posted image

Realygėje sodresnė, tamsesnė.
Atsakyti