Labai gražūs daigeliai
, sena pažįstama, kaip tau pavyko tokius išauginti, kokia lempa padėjo?
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 03 15, 17:27)
labai graus ir sveiki daigeliai
QUOTE(saulyte525 @ 2015 03 15, 19:36)
Labai gražūs daigeliai
, sena pažįstama, kaip tau pavyko tokius išauginti, kokia lempa padėjo?
QUOTE(georgiana @ 2015 03 15, 19:37)
labai graus ir sveiki daigeliai
Aciu, o as nepatenkinta
Is pradziu laikiau po lempom, dabar visa savaite isnestos i istiklinta veranda, kuria papildomai sildau elektriniu radiatoriumi. Tai pristabdziau tysima, nes laikau temperatura +15 tik. Vis tik augalams kambariuose per karsta, jie iskart pradeda gyventi vasaros sezona, nepagyvene pavasario. Dabar ta galimybe jiems suteikiau
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 03 15, 17:27)
Labas vakaras. Mano siek tiek mazesnes is seklu, bet jau irgi arteja tas metas, kai reikes nuskinti virsuneles. Gal galetumet ikelti foto kaip Jusu gelytes atrodo be virsuneliu (matysiu, kaip mazdaug nuskinti), man sita dalis pati sunkiausia
Tiesa, pasidalinsiu savo patirtimi apie seklas. Siemet labai keista, bet dygo labai prastai.
Pirkau Lucia Elite filmos seklas rimi parduotuveje. Rozine isdygo viena is 8 seklu, raudona nei viena (pokelyje 7 seklos), o sios violetines is 6 isdygo 5. Gaila, gal tiesiog seklos senos nezinau.
Papildyta:
Supykau, nusipirkau dar seklu (tiksliau anytai, ji puosia sodyba, o as perku seklas, seju, pikiuoju, sodinu ir priziuriu kai atvaziuoju
QUOTE(Aurosoma @ 2015 03 15, 23:04)
Labas vakaras. Mano siek tiek mazesnes is seklu, bet jau irgi arteja tas metas, kai reikes nuskinti virsuneles. Gal galetumet ikelti foto kaip Jusu gelytes atrodo be virsuneliu (matysiu, kaip mazdaug nuskinti), man sita dalis pati sunkiausia
As niekada neskindavau. Ar virsuneles sodinote? Veliau skainiojant taip pat galima sodinti? Is anksto aciu uz atsakymus
Tiesa, pasidalinsiu savo patirtimi apie seklas. Siemet labai keista, bet dygo labai prastai.
Tai kad cia nera kas rodo, nuo virsaus pjaunat kazkur 2cm, ir viskas, gaunasi, kad kokius 4 lapelius nuo virsaus nupjaunat(jei tokio dydzio, kaip maniskes, turiu mazesniu, kokiu 6cm ugio, tu dar nepjaunu, dar lukteresiu savaite). Virsunele ikisat i dregna zeme ir pridengiat ar maiseliu, ar permatoma vienkartine stikline, svarbu, sukurti mikroklimata, tai virsunele isisaknys. Dabar is nupjautos vietos isaugs kokie du ugliai, juos vel trumpinsit, is ju jau 4 ir t.t.-tokiu budu turesite grazu, veslu kruma su daug saku bei daug nauju tos pacios veisles surfiniju. Pernai is vieno ugliuko prisidauginau kokius 15-20 vienetu
Simet bandziau seti is eseklos.
http://www.e-seklos.lt/lt?sq=petunija
Seklu buvo daug, pakutyje nuo 30 iki 100 vnt, daigumas buvo puikus, surfinijom apsipyliau
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 03 16, 08:34)
Tai kad cia nera kas rodo, nuo virsaus pjaunat kazkur 2cm, ir viskas, gaunasi, kad kokius 4 lapelius nuo virsaus nupjaunat(jei tokio dydzio, kaip maniskes, turiu mazesniu, kokiu 6cm ugio, tu dar nepjaunu, dar lukteresiu savaite). Virsunele ikisat i dregna zeme ir pridengiat ar maiseliu, ar permatoma vienkartine stikline, svarbu, sukurti mikroklimata, tai virsunele isisaknys. Dabar is nupjautos vietos isaugs kokie du ugliai, juos vel trumpinsit, is ju jau 4 ir t.t.-tokiu budu turesite grazu, veslu kruma su daug saku bei daug nauju tos pacios veisles surfiniju. Pernai is vieno ugliuko prisidauginau kokius 15-20 vienetu
Seklu buvo daug, pakutyje nuo 30 iki 100 vnt, daigumas buvo puikus, surfinijom apsipyliau
Aciu labai, labai graziai paaiskinot!!!
QUOTE(Elizabeth** @ 2014 04 22, 20:19)
Musu forumietes Neili naudingas patarimas, pamokymas:
vaizdinė dauginimo medžiaga:[/size][/color]
"šiuo metu turiu tokias petunijas svyrančias, šios veislės gerai šakojasi ir nebūtina skabyti kad šakotusi, bet aš noriu pasidauginti daugiau dėl to skabau, vat:

tada sodinu į drėgną, gerai drėgną substratą:

tada uždengiu polit. maišeliu ir ant palangės vėsios (šiaurinės, kad saulės tiesioginės negautų)

Jei pastebėjote, dėžutė skaidri, todėl labai gerai matysis kai šakneles išleis. Štai ir viskas, sėkmės
Ačiū, NEILI
Sveikos,
Bandos ir aš petunijų ir loberijų daigų užsiauginti
pasodinau prieš 2 savaites sudygo gerai, bet petunijos nykt pradėjo
jos yra 2 lapelių turbūt nebeverta nei pikiuot jų
Bandos ir aš petunijų ir loberijų daigų užsiauginti
QUOTE(Edirga @ 2015 03 17, 18:01)
Per daug istyso. Gelbekit jas
As dar vienkartinius indelius su adata nuo svirksto lengvai praduriu. O vazono auksti krastai man atrodo pavesi dar sudaro.
Dabar balkone stiklintame + 12 laips., kaip galvojat, ar nešti petunijų daigelius su 4 lapukais?
Dabar balkone stiklintame + 12 laips., kaip galvojat, ar nešti petunijų daigelius su 4 lapukais?
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 03 18, 08:10)
Per daug istyso. Gelbekit jas
Paimat atskirus indelius, gali buti nuo vienkartiniu stikliniu ar maximiniu misrainiu indeliu, praduriat ikaitintu astriu daigtu dugne skyle, kad vandens perteklius nubegtu. Sulaistot siuos augalelius, tada su dantu krapstuku atsargiai imat po viena daigeli ir sukisat i zeme iki daigelio lapeliu. Tada indelius dedat ant palanges, jei turit stiklinta balkona-neskit dienos metu i ji, kol dar nera oro subjurimo. 
Ačiū