QUOTE(mėnulis @ 2015 03 19, 09:35)
Ir dar kvailas klausimas: ar galima mokescius VMI sumoketi vienu pavedimu, ar reikia atskirai. Tarkim darau viena pavedima, ten irasau du imokos kodus - uz verslo liudijimo psd kodas 1781 ir gyventoju pajamu mokesti dirbant pagal IDV. su jo kodu. Ir darau viena pavedima?
pavedime galima nurodyti tik vieną įmokos kodą.
QUOTE(giedre_giee @ 2015 03 19, 08:18)
Papildyta:
PSD ir VSD neįtraukiamos, jeigu renkamasis būdas į išlaidas traukti 30 proc. be dokumentų. Jeigu pagal dokumentus, tai nurodoma, bet naujoje versijoje atsirado naujas laukelis, nurodyti mokėtinoms VSD ir PSd sumoms V18
PSD ir VSD neįtraukiamos, jeigu renkamasis būdas į išlaidas traukti 30 proc. be dokumentų. Jeigu pagal dokumentus, tai nurodoma, bet naujoje versijoje atsirado naujas laukelis, nurodyti mokėtinoms VSD ir PSd sumoms V18
Aciu,pasidinau deklaraciaj ir pamaciau,kad yra naujoviu. Tai,kiek supratu,jeigu realios islaidos,rasai i leidziamus atskaitymus(V7), V17 rasai - 2 ,ir kitame langelije - moketinos PSD ir Sodra suma(V18) ?
QUOTE(nikole49 @ 2015 03 19, 08:14)
jei jau dirbate su IDV pazyma, tai PSD reikia moketi (jau nebesvarbu niekam, kiek ir kokio amziaus vaiku jus auginate) - taip aiskina ir VMI, ir Sodra 

Tikrai taip. Važiavau į VMI ir SoDrą, aiškinaus ir piktinaus, bet mokėt reikia.
Aš esu šiuo metu VPA (valst.tarnautoja), tad drausta, bet IDV su pažyma, tai PSD gražiai susimokėjau, kaip nurodė apskaičiuot. Esu dabar dvigubai drausta

QUOTE(Rasma @ 2015 03 19, 16:03)
Tikrai taip. Važiavau į VMI ir SoDrą, aiškinaus ir piktinaus, bet mokėt reikia.
Aš esu šiuo metu VPA (valst.tarnautoja), tad drausta, bet IDV su pažyma, tai PSD gražiai susimokėjau, kaip nurodė apskaičiuot. Esu dabar dvigubai drausta

na ne visai taip.
Kaip valstybės tarnautoja jūs mokat ne fiksuotą mokestį, o tam tikrą procentą nuo savo gaunamų pajamų. Jei padidintų algą, padidėtų ir PSD sumokama suma.
Čia analogiškai gaunat papildomų pajamų pagal IDV, susimokat nuo jų PSD.
QUOTE(keistuole @ 2015 03 19, 16:26)
na ne visai taip.
Kaip valstybės tarnautoja jūs mokat ne fiksuotą mokestį, o tam tikrą procentą nuo savo gaunamų pajamų. Jei padidintų algą, padidėtų ir PSD sumokama suma.
Taip, moku 9 proc.nuo (pudės berods) gaunamų pajamų, nes IDV su pažyma. Bet turintys tik verslo liudijimus juk moka fiksuotą PSD valst.mokesčių inspekcijai?
Aš norėjau pasakyt, nesvarbu, kad skaitausi dirbanti ir šiuo metu auginu vaikus, esu drausta, bet PSD SoDrai aš turiu mokėt nuo pajamų.
Žmogiškai man tai atrodo tarsi "dvigubai". Juk SoDra man išskaičiuoja mokesčius iš man mokamų pinigų kol aš VPA?
QUOTE(giedre_giee @ 2015 03 19, 09:08)
Su Veikla PSD mokama Sodrai, o su verslo liudijimu VMI. Todėl jeigu pas jus individuali veiklą, VMI deklaracijoje ir nesimatys Sodrai mokėtinos sumos, todėl turėtumėte jau klausti Sodroje.
Reikės pasidomėti sodroj kas ten ir kaip... gal žinote ta procenta kuri reikia susimoketi ir nuo kurios sumos, jau minusavus islaidas ar nuo pilnos sumos.
Sodros psl. yra skaiciuokle,iveskit savo duomenys ir viska paskaiciuos
http://www.sodra.lt/lt/skaiciuokles

http://www.sodra.lt/lt/skaiciuokles
QUOTE(Rasma @ 2015 03 19, 16:34)
Žmogiškai man tai atrodo tarsi "dvigubai"
Tai čia taip tik žmogiškai ir atrodo. Taip skaičiuojant mano mokamas PSD irgi būna arba kvadratu, arba išvis kubu. Ir dar už medicinos paslaugas vis tiek tenka mokėti.

Prabanga jau ir tai, kad galima mokėti metų gale nuo pajamų, o ne fiksuotas įmokas kas mėnesį...
QUOTE(bandomasis2006 @ 2015 03 19, 21:27)
Reikės pasidomėti sodroj kas ten ir kaip... gal žinote ta procenta kuri reikia susimoketi ir nuo kurios sumos, jau minusavus islaidas ar nuo pilnos sumos.
Jau įdėjo skaičiuoklę.
Bet šiaip, jei esate drausta, tai PSD yra 9% nuo 50% apmokestinamųjų pajamų.
sveikos,
mano vyras isiemes yra verslo liudijima, baldu gamybai, bet jam kartais padeda broils darbuose, zinom, kad seimos narys gali padeti, bet ar reikia mokesciams pranesti ar ne? ir ar yra kokie papildomi mokesciai uz broil?
aciu,kas atsakys
mano vyras isiemes yra verslo liudijima, baldu gamybai, bet jam kartais padeda broils darbuose, zinom, kad seimos narys gali padeti, bet ar reikia mokesciams pranesti ar ne? ir ar yra kokie papildomi mokesciai uz broil?
aciu,kas atsakys

QUOTE(Nikutė @ 2015 03 26, 15:23)
sveikos,
aciu,kas atsakys
aciu,kas atsakys

taip - šeimos narys gali padėti. Bet gali padėti tik sutuoktinis, vienas iš tėvų ar vaikas nuo 14 metų. Brolis dėja neįeina į šį sąrašą.
QUOTE(giedre_giee @ 2015 03 26, 16:37)
taip - šeimos narys gali padėti. Bet gali padėti tik sutuoktinis, vienas iš tėvų ar vaikas nuo 14 metų. Brolis dėja neįeina į šį sąrašą.
aciu

o jaigu broliui isimtume verslo liudijima ar jis gali tose paciose patalpose, kartu su broliu dirbti?