Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas, individuali veikla, autorinės

mergytės, gal kas pakonsultuosit. individualią veiklą nutraukiau 2014.10.14d., tai mokant PSD, galiu jį mokėti už 9,5 mėn.? t.y. 90 lt *9,5? ar kaip man jį apsiskaičiuoti?
VSD skaičiuoju taip?
imu visą sumą, kurią uždirbau, atimu 30 proc, dalinu per pusę ir dauginu iš 0,285?
tada supliusuoju tas dvi sumas ir pervedu sodrai kodu 1781?
ačiū 4u.gif
Atsakyti
O Jūs nesate drausta PSD ir nemokėjote jo kas mėnesį?
Nes jei drausta, tai mokate tik 9% nuo 50% apmokestinamųjų pajamų, o ne kas mėnesį nuo minimumo.

Buvo įmesta PSD ir VSD sodros skaičiuoklė gal lapas atgal.
Bet jei pasirinkote, kad leidžiamos išlaidos yra 30% , tai:
PSD - atimat 30% nuo visos sumos, kas lieka dalinate per pusę, dauginate iš 0,09
VSD - atimat 30% nuo visos sumos, kas lieka dalinate per pusę, dauginate iš 0,285

Kodai:
Individualią veiklą pagal pažymą vykdančių gyventojų mokamas PSD ir VSD įmokas administruoja Valstybinio socialinio draudimo administravimo įstaigos (SODRA). Mokant įmokas privaloma nurodyti įmokos kodą. Nenurodžius kodo įmoka gali „pasiklysti“ ir nebus užskaityta, o mokėtojui bus fiksuojama skola ir skaičiuojami delspinigiai.

Šiuo atveju įmokos kodai yra tokie: VSD įmokos mokamos su kodu – 292, PSD – 313, PSD įmokų nuo pajamų, gautų praėjusiais metais ir įsiskolinimo sumokėjimo kodas – 343.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zomša: 29 kovo 2015 - 22:36
QUOTE(zomša @ 2015 03 29, 22:36)
O Jūs nesate drausta PSD ir nemokėjote jo kas mėnesį?
Nes jei drausta, tai mokate tik 9% nuo 50% apmokestinamųjų pajamų, o ne kas mėnesį nuo minimumo.

Buvo įmesta PSD ir VSD sodros skaičiuoklė gal lapas atgal.
Bet jei pasirinkote, kad leidžiamos išlaidos yra 30% , tai:
PSD - atimat 30% nuo visos sumos, kas lieka dalinate per pusę, dauginate iš 0,09
VSD - atimat 30% nuo visos sumos, kas lieka dalinate per pusę, dauginate iš 0,285
Kodai:
Individualią veiklą pagal pažymą vykdančių gyventojų mokamas PSD ir VSD įmokas administruoja Valstybinio socialinio draudimo administravimo įstaigos (SODRA).  Mokant įmokas privaloma nurodyti įmokos kodą. Nenurodžius kodo įmoka gali „pasiklysti“ ir nebus užskaityta, o mokėtojui bus fiksuojama skola ir skaičiuojami delspinigiai.

Šiuo atveju įmokos kodai yra tokie: VSD įmokos mokamos su kodu – 292, PSD – 313, PSD įmokų nuo pajamų, gautų praėjusiais metais ir įsiskolinimo sumokėjimo kodas – 343.

esu drausta, turiu darbo santykius, individuali veikla buvo papildoma. pagal Jūsų pateiktus skaičiavimus man mažesnė suma gavosi bigsmile.gif
ačiū 4u.gif labai labai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Atleiskit, kad taip isiverziau is karto su reikalais, bet tikrai reikia pagalbos...
Abejoju, ar pavyks I mano klausima atsakyti (arba man gauti rupima atsakyma), bet visgi GAL kaip nors...

Reikalas yra toks, auginu tuoj savo pirmaji gimtadieni svesianti vaikuti. Su vyru jau vis dazniau pasvarstom ir apie kita vaika. Beda ta, kad niekur nedirbu, o taip noretusi gauti kazkokiu pajamu t.y.iseiti I dekretines ir vpa. Darbintis ir vaika leisti I darzeli sirdis neleidzia, dar per mazas. Svarsciau kelis variantus:

1. Isidarbinti fiktyviai. Drauge yra sakiusi, kad nemazai imoniu ieski fiktyviu darbuotoju"pinigeliams praplauti". Tokiu atveju pati susimokeciau mokescius arba uz juos atidirbciau. Deja, neturiu draugu, kuriems priklausytu kokia imone, o skelbiu.lt irgi nesiskelbsi juk, kad ieskai fiktyvaus darbo. Tad lieka tik antra iseitis:

2. Pradeti savo veikla. Reikalavimai butu du: kad su ta veikla galeciau iseiti apmokamu pva bei kad butu kuo mazesni mokesciai. Galvoju pradeti kurti personalizuotas edukacines knygutes vaikams, priemones jau keliauja (jei ne veiklai, tai siaip hobiui liks). Gal kuri patartu kokia veikla geriausiai pradeti mano atveju??? Galiu iseiti ir ant "0", kad tik paskui, isejus vpa, kazka gauciau...

labai dekui visoms, kurios nureips mane 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dite*: 30 kovo 2015 - 18:20
Sveiki,

gal kas gales man atsakyti.
Jei zmogus dirba su IV pazyma, gauna pinigus uz atlikta darba grynais. Tai ar galima tarkim jei ne visa tai bent dali pinigu isinesti i banko saskaita, neuzkliunant VMI.
Gal galit apsviest kaip is tikro yra...

Aciu pagelbejusioms 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(madam_pipi82 @ 2015 04 02, 10:41)
Sveiki,

gal kas gales man atsakyti.
Jei zmogus dirba su IV pazyma, gauna pinigus uz atlikta darba grynais. Tai ar galima tarkim jei ne visa tai  bent dali pinigu isinesti i banko saskaita, neuzkliunant VMI.
Gal galit apsviest kaip is tikro yra...

Aciu pagelbejusioms 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

pamirsau pridurti kad pinigai gaunami be jokiu popieriuku cekiuku.. tieiog atlktas darbas, sumoketi pinigai... statybu sektroiuje daug kur taip daro...
Atsakyti
QUOTE(madam_pipi82 @ 2015 04 02, 12:08)
pamirsau pridurti kad pinigai gaunami be jokiu popieriuku cekiuku.. tieiog atlktas darbas, sumoketi pinigai... statybu sektroiuje daug kur taip daro...

Manau kad gali.Tik banke neturėtų būti didesnė suma nei jūs deklaruosite wmi.Pvz:Banke 10000lt,o deklaruosite 5000lt.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
gal kas galies atsakyt i man rupimus klausymus, temos pradzia paskaiciau bet neradau atsakymo o visos temos neturiu laiko skaityt, tai busiu dekinga jai pagelbesit 4u.gif
Vyras dirbo pagal verslo liudijima ir dabar guli ligoninej su sunkia trauma, gydymas bus sunkus ilgas ir nuobodus. Tai dabar tokie klausymai:
ar ir toliau reikes pirkti kas men. sveikatos draudima, kad gauti nemokoma gydyma?
ar bus mokoma kazkokia ligos pasalpa (ar priklauso kazkas?)
kur kreiptis, nuo ko pradet?

Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2015 04 06, 21:29)
Sveiki 4u.gif
gal kas galies atsakyt i man rupimus klausymus, temos pradzia paskaiciau bet neradau atsakymo o visos temos neturiu laiko skaityt, tai busiu dekinga jai pagelbesit 4u.gif
Vyras dirbo pagal verslo liudijima ir dabar guli ligoninej su sunkia trauma, gydymas bus sunkus ilgas ir nuobodus. Tai dabar tokie klausymai:
ar ir toliau reikes pirkti kas men. sveikatos draudima, kad gauti nemokoma gydyma?
ar bus mokoma kazkokia ligos pasalpa (ar priklauso kazkas?)
kur kreiptis, nuo ko pradet?

Reikia ir toliau mokėti sveikatos draudimą.Dirbant sau, ligos pašalpa nemokama.
Atsakyti
Jei kam reikia pagalbos mokesčių klausimais vykdant individualią veiklą pagal pažymą ar verslo liudijimą, pildant deklaracijas ar patarimų/konsultacijų

Kreipkitės AŽ kiek galėsiu tiek padėsiu
Atsakyti

Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2015 03 06, 19:19)
Taigi bendra rasai kaina arba 5 lt pasto islaida + 50 gaminio kaina, vistiek "is viso" rasai 55 lt. Nes pasto islaida pirkejas apmoka. Reiskias gauni is jo 55 Lt. O i islaidu zurnala irasai tikslias pasto islaidas, kurios buna ant pasto kvito. Nebutinai tai turi sutapti, manau, su ta suma kuria jums mokejo kliente uz gaminio siuntima. Juk uz issiuntima imat turbut fiksuota suma. Pvz tuos 5 Lt. O ant pasto kvito buna tarkim 4,65 Lt. Tuos 4,65 Lt. ir itraukiat i savo islaidu zurnala jei tas islaidas jame fiksuojate.

[/quote

Tai ir saskaita israsau sumai 55lt? Bet jai klientas perveda papildomai dar prie tu 55 lt. Banko administracini mokesti, jai daro pavedima ne is to banko, kur as nurodau saskaita? Tai kaip tada saskaita visviena rasau 55 lt. O prie saskaitos atspausdinu banko israsa su pervesta suma ir nuskaiciuotu administraciniu mokesciu? Ir itraukiu i pajamu islaidu zurnala ir pajamas, ir pasto islaidas ir dar tapbankinio pavedimo? Nezinau ar aiskiai cia as surasiau, bet gi pirma karta susiduriau su IV ir klausymu labai daug kyla aciu! Laukiu atsakymo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raa: 08 balandžio 2015 - 17:52
Tokiu dalyku as nezinau. Del tokiu dalyku nesismulkinu. Jei perveda dar daugiau - tai dar geriau. Jei mokescius mokesite minus 30 procentu apskaitos principu, tai nereikia rinkti tu islaidu. O jei renkat islaidas, tada saugot visus cekius ir popiergalius, o visus savo nuostolius, siuntimo kaina, banko mokesti ir t.t turbut galite itraukti i islaidas. Bet tada reikia saugoti ten viska. Tai turbut taip as tai suprantu. Jei norit sizinoti viska oficialiai, geriau nueiti i VMI ar pasiskambinti ten.
Atsakyti