Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 27 tema, dalin

Laukinės antys nevalgo nei sraigių nei koloradų schmoll.gif Reiktų nebent tas veislines pirkti g.gif
Merginos kaip prižiūrėti savojos kopūstus? Kolegė atidavė kelis leisgyvius daigelius, sukišau į žemę, o ką daryti toliau-neturiu žalio supratimo. Apkaupti gal reikia? Kišti gal iki pat lapelių, nes jie ištysę, negražūs.
Atsakyti
nieko ypatingo savojos kopustam nereik, laikykit zeme dregna kol prigis, ir siulyciau iki lapeliu beveik sukist i zeme smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 19, 08:06)
o tos antys ( ar žąsys) įdomios nevalgo jų?

Liaudiškos priemonės:

man rodos, antys bėgikės sraiges ar šliužus lesa. Kolorado lyg ne. Bet labai fainos tos antys, reiktų man jų nusipirkt wub.gif
Turiu ančiukų ir žąsiukų, reiks pabandyt prie bulvių nunešt. Bet kaip tai man atrodo, kad greičiau lapelius jie apskabys nei koloradą smile.gif
Ačiū už eilę patarimų 4u.gif Reiks pabandyt. Va tik pomidorų lapų ištrauka tai jau nebetikiu - kai pamačiau, kad anie sėdi ant pomidorų ir juos smakavoja.
Atsakyti
O negalėjo tų kopūstų ne šliužai, o tripsai nuėst? Mano verbenas šitie zarazos užpuolė, tai irgi lapeliai permatomi darosi.

O aš su savo nuomininkais kovoju doh.gif Gal žinot kaip įveikt netikruosius miltuotuosius skydamarius? Jau tris kartus Neemzaliu purškiau, o jiems nė motais blink.gif Vargsta mano vargšė Nolina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocė @ 2014 05 19, 10:49)
O negalėjo tų kopūstų ne šliužai, o tripsai nuėst? Mano verbenas šitie zarazos užpuolė, tai irgi lapeliai permatomi darosi.

O aš su savo nuomininkais kovoju  doh.gif Gal žinot kaip įveikt netikruosius miltuotuosius skydamarius? Jau tris kartus Neemzaliu purškiau, o jiems nė motais  blink.gif Vargsta mano vargšė Nolina  verysad.gif

pas mane visgi turbūt ne tripsai..
Kadangi nolina nevalgoma, purkščiau deciu arba actara ilgai negalvojusi.
Atsakyti
Pas mane kopūstinius, tiek savojos kopūstus, tiek kalafijorus irgi kažkokie gyviai graužia verysad.gif Bet išgraužti lapai ne kiaurai - tik apatinės lapų pusės, lapo viršuj net nesimato, kad būtų griaužiami blink.gif Net nežinau kokie čia gyviai galėtų būt, nes kiek žiūrėjau nieko nematyti išskyrus vieną kitą pailgą muselę...
Atsakyti
LABA,

DRAUGE BUVO DAVUSI SEKLU, TAI NERIZIKAVAU, SILTNAMIN SUTUPDZIAU PAPRIKAS blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 19, 08:43)
na, nuo chemijos jų daugėt neturėtų. Gal tik prisitaiko, atsparesni tampa. Būdavo ir anksčiau. Tik tada gerokai stipresnė chemija būdavo naudojama, ir masiškai. Tik tos informacijos buvo ne per daug, gal ne visi ir suprasdavo, kokį brudą barstydavo ar purkšdavo.

kodėl neturėtų. Nupurškus tas sumažėjimas momentinis. Bet kokios pasekmės vėliau...

QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 19, 08:52)
tas padaugėjimas gaunasi taip, kad natūralūs priešai taip pat išnaikinami ir atsiradus tinkamoms sąlygoms pirmieji sugrįžta, o antrieji atsiranda stipriai vėliau arba  visai negrįžta.

va, būtent... drinks_cheers.gif

QUOTE(saintlina @ 2014 05 19, 09:33)
man rodos, antys bėgikės sraiges ar šliužus lesa. Kolorado lyg ne. Bet labai fainos tos antys, reiktų man jų nusipirkt  wub.gif 
Turiu ančiukų ir žąsiukų, reiks pabandyt prie bulvių nunešt. Bet kaip tai man atrodo, kad greičiau lapelius jie apskabys nei koloradą  smile.gif

antys Indijos bėgikės augalais nesidomi. O paprastos antys gal ir augalus nulestų, ne tik kenkėjus... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 19 gegužės 2014 - 13:03
QUOTE(saintlina @ 2014 05 19, 12:11)
Kadangi nolina nevalgoma, purkščiau deciu arba actara ilgai negalvojusi.

Tai kad dabar Actaros su žiburiu nerasi, jau seniai aš tiems bjaurybėms užfundijus būčiau. O va apie decį nepagalvojau doh.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 05 19, 08:33)
Pelenai nepamaišys, bet nežinau ar padės...

Nepadeda,jei ten šliužai, jokie pelenai schmoll.gif Turiu šitą bėdą kasmet,bet šiemet jie itin aktyvūs.Orai geri,šilta ,drėgna,tik gyvenk ir žveng biggrin.gif Agro irgi nepadeda,jie kaip tik ,radę plyšiuką, ten smagiai sulenda ir ne tik naktim,bet ir dienom punta. Čiliais purškiu,bet ,kad lyja nuolat,tai...Kasnakt renku rankiniu būdu,ale nemažėja schmoll.gif O pekino kopūstus labai mažos mini sraigutės mėgsta.Rija tik naktim.

Va sandarūs plastikiniai kaušiukai visokie,tai apsaugo.Tik kiek jų reik daug rolleyes.gif Mažesni kopūstiniai po bokalais vienkartiniais sukišti,mini pipirai irgi,salotos po plastikiniais indukais...Visas daržas dėliotas nudėliotas ax.gif

Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 19, 15:47)
Nepadeda,jei ten šliužai, jokie pelenai  schmoll.gif Turiu šitą bėdą kasmet,bet šiemet jie itin aktyvūs.Orai geri,šilta ,drėgna,tik gyvenk ir žveng  biggrin.gif Agro irgi nepadeda,jie kaip tik ,radę plyšiuką, ten smagiai sulenda ir ne tik naktim,bet ir dienom punta. Čiliais purškiu,bet ,kad lyja nuolat,tai...Kasnakt renku rankiniu būdu,ale nemažėja  schmoll.gif O pekino kopūstus labai mažos mini sraigutės mėgsta.Rija tik naktim.

Va sandarūs plastikiniai kaušiukai visokie,tai apsaugo.Tik kiek jų reik daug  rolleyes.gif Mažesni kopūstiniai po bokalais vienkartiniais sukišti,mini pipirai irgi,salotos po plastikiniais indukais...Visas daržas dėliotas nudėliotas  ax.gif

g.gif o kai augalams tie indukai pasidaro per maži ir juos nuimat, kas tada... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 05 19, 17:04)
g.gif o kai augalams tie indukai pasidaro per maži ir juos nuimat, kas tada...  unsure.gif

Amen tada biggrin.gif Nea,ant didesnių,paaugusių,kietesniais lapais jie taip nepuola.Labai fotogeniški ,aišku,kopūstai nebūna schmoll.gif Svarbiausia,kaip išlaikyt iki tam tikro laiko,kad daigai sustiprėtų.Šiemet labai daug šliužų,nes šilta ir drėgna.Kai sausa,jų stipriai pamažėja.Vaiduokliauju naktim su prožektorium rinkdama biggrin.gif
Atsakyti